Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
NASTA wrote:Czy Wasze dzieci też kiwają się w rytm muzyki?"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
u nas od tyg deszczowo, wietrznie i ponuro, od 2 dni mała marudzi, zrobila sie placzliwa, nie chce sie bawic, malo je, i nawet w dzien bez cycka dwa razy usnela- turlala sie, polozyla glowke na bok i spi:-/ goraczki nie ma, kataru tez nie, nie kaszle, kupa normalna- martwie sie ze cos jest nie tak, czy to ta pogoda moze, bo sama zmeczona chodze"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Moze Laurka ma takie dni nasza ostatnio tez je nawet deserki marnie ibutli tez cos mniej ale wazne ze je
A ja dzis poszalalam w fashion house i kupilam malej w cocodrillo 2 bluzy czapke z szalikiem i kombinezon na 80 cm..teraz jesttroche za duzy ale biorac pod uwage jak te dzieci rosna to za max 2 m bedzie taki akurat wiec wole nie placic 2 x:) ale w fashion i tak w miare dobra cena byla jeszcze jej kiece kupilam ;p taki szał zakupow ;p w sumie biorac pod uwage ze od samego poczatku glownie kupowalam przez neta to fajnie bylo tak poganiac po szmatkach..mam dosc na kolejne 8 mscy ;p
A my wczoraj sie "poserduchowalismy" i sie ,ezu troche zapomnial ale chyba juz mam nieplodne wiec pewnie nic z tego nie bedzie -
Dziekuje za zyczenia
Nie moglam wczoraj odp bo na laptopie nie moge pisac postow a wczoraj tel mi sie nie chcial wlaczyc ale na szczescie dzis sie udalo.
Ja wole malemu jednak podawac zupki. Warzywa gniote widelcem wiec kawalki sa z ktorymi sobie radzi. Za to owocow nie przecieram tylko daje w kawalku. Jedynie musy do kaszek sa przetarte. Z chlebkiem tez sobie radzi.
Moj tez sie kiwa nawet bez muzyki i lubi walic glowa np w oparcie od krzeselka do karmienia ale nie pozwalam mu na to.
Co do apetytu to moj tez czasem je mniej i rzadziej piers mysle ze to normalne.
Ja mam problem z gryzieniem brodawek przez Natanka. Czesto mnie podgryza a to cholernie boli. Wtedy mowie stanowczo ze nie woli a on albo sie smieje albo przestaje.
-
Wczoraj przyszedl do nas kot. Moj P wzial go do domu. Nakarmilismy go, dalismy mleczka i wypuscilismy. Jak P szykowal sie rano do pracy to znow przyszedl to dal mu jesc. Popoludniu znow sie pojawil i tak jest z nami w domu. Tylko nie wiemy co dalej z tym zrobic. Ja jestem psiara a na kotach sie kompletnie nie znam. W kazdym razie wyglada mi na zadbanego kota. Ma ladna siersc, puszysta, pchly po nim nie skacza, oczy sa niezaropiale no i jest gruby. Mam podejrzenia ze moze to ciezarna kotka. Boje sie zeby nie mial jakichs chorob albo robali bo jednak mam dzieci w domu. Na noc zrobie mu poslanie w szopce a jutro jak mi sie uda to umowie nas do weterynarza zeby go zobaczyl. Kurcze nie przepadam za kotami ale on jest tak slodki i nie mam serca go wyrzucac. Albo znajde mu jakis inny dom...
-
jedzenie mnie tak nie martwi, tylko ta apatycznosc, nie chce sie bawic, turlac po podlodze, smiac, gaworzyc, na brzuszku pokłada glowke jakby sily nie miala no i zasnela bez cyca, wyglada na smutna, zamyslona:-/ pare razy ciumknela cyca i spi- martwie sie ze to jakies chorubsko, jak tak beedzie przez weekend do w pn pojdziemy do pediatry, albo w weekend na dyzurna przychodnie:-/"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Hej
Marcela ja nie wiem, u mnie jakby cos takiego bylo to bym szla w pon donlekarza bo tak moje dziecko
Sie nie zachowuje. Nie wem jak wasze.
U nas juz 8 mies skonczone pare dni temu
Pieknie siedzimy, raczkujemy i wstajemy:)
Mama nie mowi ale mowi inne slowka- ama amba yba grr na gugy ghh aa ee, ne, beei takie zlepki
Z jedzeniem nie jest dobrze- kp to podstawa . Probujemy zupki, kaszki, owocki, kawalki, placki itd
Zupki z 3 lyzeczki zje a kaszek czesto nic.
Cukinie lubi wyysac i to chyba najbardziej lubi.
Nie wiem czy nadejdzie dzien w ktorym zechce zjesc...
W nocy pobudek duzo.
Takze w tej kwestii malo sie zminilo.
-
bylismy u pediatry rano, mała nadal senna, apatyczna, oznak innych brak, delikatnie rozowe gardlo, M pojechal wlasnie odebrac jej morfologie i crp, moze to cos wyjasmi, a ja mam mega stresa, plakac mi sie chce bo nie wiadomo co jej jest:-/
Morfologia i CRP w normie, mamy obserwować do pn i ew do swojego pediatry, może zleci więcej badan jakby coś się działo to IP, cóż co za cholera się przyczepia:-\Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 11:45
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Marcela, najwazniejsze ze juz byliscie na konsultacji...w razie czego porobicie wiecej badan a mkze to tylko chwilowa zmiana np jakis skok czy cos..albo zab...dobrze ze nie czekaliscie i juz zrobiliscie podstawowe badania..ja tez bym nie wysiedziala gdyby u nas taka zmiana byla...
Kasia ja mam tomee tipee i u nas sie sprawdza..generalnie jak siku to wrzucam do kosza sangenic hygiene tt bez zawijania workow a jak kupa jest to zawijam zgodnie z instrukcja i nam nie capi ;p -
AsiaSzw wrote:Marcela a kiedy mieliscie szczepienie ?
Arka lekarka nic nie sugerowała, brzuszek miekki, kupki są normalne, oddech normalny, nie krztusi się ani nic, coś tam je tzn podaje dziś tylko pierś
Mała spała 2godz, potem noszenie na rękach, trochę poplakiwala, zjadła z piersi i po 1,5godz znowu śpi:( zobaczymy do wieczora, najpóźniej jutro rano i jedziemy do szpitala pewnie
Co do koszy to mamy od urodzenia angel care, nie pakuje każdej pieluszki osobno tylko napełnia się cały wkład, potem odcinam worek, zawiązuje i wyciągami z krążka nastepny, nic nie smierdzi"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Marcela ja obstawiam NOP. Lekarze rzadko sugeruja. Musisz trafic na uczciwego. Pojechalabym do szpitala i powiedziala o tym. To ewidentnie objawy. Jak teraz nie przypilnujesz tego to niewiadomo jakie beda skutki kolejnego szczepienia. Zainteresuj sie tym. Poczytaj o NOP. Napisz objawy na Stop Nop dostaniesz wszystkiebinfo. Nie zostawiaj tego tak dla dobra malutkiej.