Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia wielkie gratulacje i cudownych 8mc zycze:)
moja bliska kolezanka wlasnie na etapie kompletowania wyprawki i musze przyznac, ze jej "zazdroszcze" lezka sie w oku kreci na wspomnienie ubieglorocznej jesieni i brzuszka;)
my dzis po kolejnych zajeciach z musicale english, Laura zachwycona dziecmi, wyciaga do nich raczki, zaczepia, dzis byly takie cudne roczne bizniaczki i 10innych maluchow
a mała dzis ustawila sie na sekunde na czworaka, dumna bylam ze hoho;)"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Asia podziwiam, bo ja osobiscie nie wyobrazam sobie ganiania za rocznym szkrabem z bobasem w brzuchu; nie wyobrazam sobie jednego niewerbalnego osobnika + niewerbalnego noworodka i mimo ze mala roznica wieku jest fajna dla dzieci, to nie wyobrazam sobie wydawania calej wyplaty na pieluchy.
Miedzy mna a moim bratem jest 13 miesiecy roznicy. Pytalam mame jak ona dala rade z dwojgiem maluszkow, to powiedziala, ze dzieki pomocy taty, bo on zawsze bardzo duzo w domu robil (Moja mama tylko gotuje i wklada ubrania do pralki. Moj tata robi zakupy, rozwiesza pranie, prasuje pranie, zmywa naczynia, odkurza cale mieszkanie i myje lazienki).08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Bella pociesze cie. My o Ignasia staralismy sie rok. A teraz pierwszy cykl. Poprostu stwierdzilismy ze przestaniemy sie zabezpieczac bo i tak pewnie tak szybko nie bedzie i proszzz.
Laurka rozumiem ciebie. My uzywamy pieluszek wielorazowych w dzien a pampers tylko na noc wiec na szczescie calego macierzynskiego na to nie wydamGosiak, bella84, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny jestem kwietniówką wiec dlatego pozwole sobie zapytac co robic może ktos z was miał podobnie z maluszkiem
rozpoczeliśmy rozszerzanie diety słoiczki jak mała miała 5,5 m-ca ok 3 tygodni było ok jadła ok 0,5 słoiczka dziennie czasem cały obiadku i deserku 2 x dziennie, ale od około 1,5tygodnia lipa, jedna łyżka i koniec buzia zamknięta, głodna raczej jest bo mleko wypija, co robic szukac coraz to nowych sloiczków, odpuscic pare dni i znowu spróbowac?
i jeszcze pytanie o mleko czy wasze maluszki z każdym miesiącem piły coraz więcej mleka, moja zatrzymała się na 150 a czasem 120 około 6 razy na dzień( raz w nocy czy nad ranem)
dziękuje zA podzieleniem się waszymi doświadczeniami -
Wczoraj pisalam ze u nas zadnych postepow a dzis mamy pelzanie juz..pierw 2 pelzniecia a teraz juz potrafi caly salon jak ma zachete...no i idzie nam dolna prawa jedynka stad chyba to marudzenie..jeszcze jest pod dziaslem ale widac juz..wiec teraz kwestia przebicia taki progress od wczoraj
Gosiak, NASTA, dorocia2324, sebza, justta, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
-
Laurka wrote:A mnie moja tesciowa irytuje!!
-mamo, mamo, mówię ci, Maks jest taki niesamowity, jak się zamyśla nad zabawkami. no homo sapiens pełną gębą
- kochanie, co Ci będę mówiła - niedaleko pada jabłko od jabłoni
I nie, nie chodziło o mnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 19:55
justta lubi tę wiadomość
-
No widzisz Bella i po co sie martwiliscie. Super
Laurka wspolczucie.
Ja teraz sobie chwile odpoczywam ale generalnie jestem ostatnio przemeczona. Moj P wraca z pracy dopiero po 22 wiec caly dzien jestem sama z chlopcami.
Ale posprzatane mam, obiad ugotowany i dzis nawet ciasto kopiec kreta zrobilam z Kubusiem. Czeka na top chef -
Mila ja tak mialam dokladnie jak piszesz. Tylko ja gotuje sama. I vodziennie wylewalam zupki. Wiec odpuscilam temat na 2 tygodnie calkiem i potem raptem maly zaczal zjadac mi z talerza. W zwiazku z tym robie takie posilki abysmy mogli jesc razem i problem znikl.
-
Witajcie:)
Duzo sie u mnie dzieje wiec poza czytaniem nie bardzo mam czas na pisanie. Pola kilka dni temu wstala! Bez zadnych zwiastunoe, po prostu podciagnela sie przy sofie i stanela:)
Asia, najszczersze gratulacje!
Nie wierze ze jeszcze niedawno bylysmy w ciazy a Ty znowu zaczynasz wszystko od nowa...troche zazdroszcze;)