Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zwlaszcza do mam ktorych dzieci maja czeste problemy z nosem/gardlem/alergia/czestymi infekcjami. Sprawdzcie moze jaka macie wilgotnosc powietrza w domu. U mnie w sypialni okazalo sie byc tylko 39%, kupilam nawilzacz, ustawiam na 60% i katary nam odjelo! Razem z Pola meczylam sie z suchym zapchanym nosem + u mnie bol gardla, myslac ze nie mozemy sie doleczyc.
Gosiak, bella84 lubią tę wiadomość
-
Witajcie.
Natus konczy dzis 8 miesiecy
Takie male podsumowanie:
-siedzi
-pelza
-probuje raczkowac
-podciaga sie do wstawania
-jest na cycu
-ladnie zjada kleik ryzowy, jaglanke, chlebek, obiadki i owoce, chetnie pije wode
-spi z nami
-w nocy rzadziej sie budzi
-duzo gada: mama, tata, baba itd i duzo krzyczy
-ma prawa dolna jedynke, druga niedluga powinna sie przebic
-wazy ponad 9kg i ma 70cm
Kocham go nad zycie!!kasia_1988, NASTA, Gosiak, mala_mi1982, Laurka, marcela29 lubią tę wiadomość
-
Laurka - kaszek na gęsto nie trawi mało sie nie zwymiotuje, z butelki nie próbowalam, staram sie podawac o stałych porach słoiczki, sama nie próbowałam gotowac dla małej, moze faktycznie tak jak pisze AsiaSzw spróbuje trochę odpuścic,
a co gotujecie same dla maluszków, -
Monika nasza Lila nie choruje wogole ..nawet kataru nie ma ale my uzywamy nawilzaczy + wietrzymy i fakt ze gdy wlaczamy nawilzacz to pokazuje ok 35% wilgotnosc....zreszta sami sie tez lepiej czujemy jak ich uzywamy bo i gardlo nie jest suche i ogolnie lepsze i przyjemniejsze powietrze;)
monika_ lubi tę wiadomość
-
mila79 wrote:Laurka - kaszek na gęsto nie trawi mało sie nie zwymiotuje, z butelki nie próbowalam, staram sie podawac o stałych porach słoiczki, sama nie próbowałam gotowac dla małej, moze faktycznie tak jak pisze AsiaSzw spróbuje trochę odpuścic,
a co gotujecie same dla maluszków,
Wszystkie warzywa jakie tylko sa na ziemi Ja nie robie zadnego BLW, wiec normalnie gotuje i blenduje zupki.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
bella84 wrote:Nasta moje tez nie ma zebow spokojnie , nasza pediatra z przychodni mowila ze jej najstarsze dziecko mialo pierwszy zab w wieku 13 mscy
W sumie to się ciesze, że nie ma zębów, tyle że nie chce mi jeść kawałków warzyw, tak jak pisałam post wyżej. -
Niby dziecko powinno jesc kawalki nawt bez zebow...bo wtedy pracuje zuchwa a jej praca jest niby niezbedna do prawidlowej mowy w pozniejszych etapach rozwoju...nam pediatrzy zalecali by dawac i probowac jak najwiecej tych dan z kawalkami i sie nie zniechecac wiec my obecnie probujemy po 7 i 8 mscu sloiczki..i fakt w tych po 8 sa takie juz wg mnie spore kawalki ze dzis z reka na sercu dawalam i patrzylam czy sie nie dlawi ale dala sobie rade...faktem jednak jest ze nie zjada calej porcji w pdroznieniu od tych total zmielonych gdzie wsuwala na raz wszystko..teraz zjada na 3 razy..jedzenie obiadu trwa godzine grrr
-
NASTA moja też nie toleruje kawałków nawet w owocach. tylko moja Noe toleruje noc innego niż owoce. Zupki to samo zło. Od dzisiaj daje sobie spokój z robieniem zupek i tak ich nie je. Dzisiaj dałam 3 różyczki brokula to trochę possala. Może tąk nam lepiej pójdzie.
Nie zauważyłam aby sir kiwqla -
NASTA wrote:Czy Wasze dzieci też kiwają się w rytm muzyki?
Tak! Nawet sama mialam zadac to pytanie Moja corka kocha muzyke: sluchamy piosenek dla dzieci w samochodzie i najrozniejszych innych gatunkow muzyki w samochodzie i w domu i wtedy tanczymy. Jak czasem wieczorem Luna sie wybudza z drzemki i placze, to nawet moje calusy i tulenie nie pomaga przez kilka minut, ale jak tylko jej wlacze piosenke, to natychmiast sie rzpogadza, cieszy sie i podskakuje Ma tez wielka mate-pianino i sprezynuje do rytmu na brzuszku08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya