Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cytrusa zadnego jeszcze nie dawalam. Jak zdecyduje sie dac, to pewnie od razu pojade po calosci - dam corce cytryne i nagram jej pierwsza reakcje xD
Truskawke (zmrozona) dalam raz w siateczce - mialo byc na balace dziasla, a i tak zrobil sie balagan ;-P Nic dziecku w takiej malej ilosci nie bylo.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
No ja wlasnie mam musy i dzemy wlasnorecznie robione to musze sprobowac najpierw z truskawka a pozniej jak cos to wisniowy dac Natankowi.
Natus zaczal stawiac kroczki przy lozku Sa jeszcze malutkie i niesmiale ale sa
Co ile jedza Wasze dzieci? -
u nas ok 9, 12.30,15,17.30 i 19 (15 i 19 to piers) choc powoli o 15 podaje tez staly posilek i piers jest ok 16, tak czy tak 3-4 stale posilki, a piers raz w ciagu dnia, przed spaniem i w nocy 2-6 razy"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Laura dzis siadła!!! i zaraz ją musialam łapac bo leciała, potem probowala ale sie nie udalo, najwazniejsze ze zalapala:)
Laurka, aniab91, kasia_1988, bella84 lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Sloneczna sto lat dla synusia z okazji 9 miesiecy
Brawo dla Laurki!! Super
No wlasnie zastanawialam sie ile razy w ciagu dnia powinnam podawac malemu piers. Na pewno musze zwiekszyc przerwy miedzy posilkami na 2,5-3godz bo co 2 jest dla niego za czesto. Nie bardzo chce jesc wtedy i pozniej mocno ulewa. My jemy 3 stale posilki. Teraz przez tego zabka to tak srednio z tym jedzeniem. No i wieczorem musimy Natana przetrzymywac ze snem bo jak mi zasnie 19-20 to budzi sie kolo 21 i wtedy siedzi do 23-00. -
Ania naprawde powaznie wyglada Twoj synek! Patrzac na same zdjecia spokojnie dalabym mu 14 miesiecy!
Sloneczna ile zebow? Siedem? Osmy w drodze a nadal tylko cyc i nic nie je? A to dopiero psikus!
Angelcia "truskawki z Rossmana od 4 miesiaca"? To jest jakis specjalnie wyhodowany, genetycznie zmodyfikowany gatunek?08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
hej dziewczyny.
Nie odzywam się o walczę z laktacją po okresie. przez 4 dni okresu rzeczywiście była zmniejszona ilość mleka jak pisałyście i myślałam ze wszytsko wróci do normy , ale nie. laktator, częste przystawianie, femaltiker rózne cuda i nic nie pomaga. przez to ze mała chyba nie dojadała to zaczęła się budzić w nocy i to bardzo często bo po 5 czy 10 minutach nic albo nie wiele leciało i zaczynała płakać a na butelkę w nocy się buntuje . tak mi jej szkoda. zaczęłam dokarmiać mm od paru dni. tak uwieliam ja karmić a teraz to niemalże niemożliwe.
super postępy u Was. czytałam na bieżąco.
ogolnie moja Lila je co 3 godziny czasami co 3,5 , ale teraz nie zliczę ile razy ją przystawiam zwłaszcza w nocy.
malcela robiłam kilel z Twojego przepisu super wyszedł . dzieki
słoneczna 7 zębów WOW... mojej zaledwie dwa od niedawna wystają. a z zjedzeniem podonie jak u Ciebie owoce uwielbia
( robie różne musy z miksu owoców) i kaszki , ale obiady masakra. tez dosłownie 6 czy 7 łyżek i tyle, a wciskać przecież nie będę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 13:39
-
A ja nadal nie wiem co sie dzieje z moim dzieckiem i nocnym sikaniem w tym tygodniu. Znowu obowiazkowo o 2:00 cala ja przebieralam. Ona od miesiecy spi tylko na brzuszku, wiec czmu akurat w tym tygodniu nagle pieluch zaczela w nocy tak strasznie przeciekac?08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
A jakiego rozmiary pieluch uzywasz Laurka? Moze sprobuj na noc zakladac rozmiar wieksze i dosc mocno zapiac.
U nas z jedzeniem tez byl klopot, po odstawieniu od piersi jeszcze z 3 tygodnie bylo wtykanie troche na sile bo cos dziecko musi jesc a teraz zjada 200ml mojej zupki albo sloiczek 190ml i czasem jeszcze biszkopta a ostatnio dostalam taki sloiczek od 1 do 3 lat, on ma 250ml i tez zjadl caly czasem zostawia ze 3 lyzeczki jak ma gorszy dzien.
-
Ania, moze to i dobry pomysl kupic wieksze, tylko czy to nie zadziala wrecz przeciwnie? Moze nie sa zapiete szczelnie, bo zalozyc jej pieluche to jest akrobatyka. Ja sie cala poce przy tej czynnosci, bo ona nie chce usiedziec w miejscu. Wierci sie, kreci, obraca, ucieka. Po tym jak wieczorem ja wykapie, to zakladanie pieluchy i pizamki trwa jakies 15 minut Czy ktos poza mna tez ma taki problem?08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka wrote:Ania, moze to i dobry pomysl kupic wieksze, tylko czy to nie zadziala wrecz przeciwnie? Moze nie sa zapiete szczelnie, bo zalozyc jej pieluche to jest akrobatyka. Ja sie cala poce przy tej czynnosci, bo ona nie chce usiedziec w miejscu. Wierci sie, kreci, obraca, ucieka. Po tym jak wieczorem ja wykapie, to zakladanie pieluchy i pizamki trwa jakies 15 minut Czy ktos poza mna tez ma taki problem?
Robimy to we dwójkę po kąpieli, mąż ją zabawia, udaje, że gryzie nogę, ona się zaśmiewa i jakoś idzie. Ale bez męża ryk w niebogłosy i uciekanie gdzie pieprz rośnie. -
U nas tez jest tragedia z tym ubieraniem wiec nie pomoge, czasem udaje sie zagadac ale tylko do momentu kiedy chce zapiac rzepy, wtedy sie prezy, obraca na brzuch i chce uciekac, a ze nie pozwalam to placz i szarpanina juz do konca ubierania i tez nie zawsse sie uda porzadnie zapiac przez to. Sprobuj Laurka, kup paczke wiekszych, predzej czy pozniej itak je zuzyjesz a moze sie okaze ze wlasnie brakuje mniejszym juz tej chlonnosci na cala noc.
Laurka lubi tę wiadomość
-
U nas tez problem przy przebieraniu czy zakladaniu pampersa. Ile mozemy tyle go zagadujemy i pokazujemy rozne rzeczy ale i tak konczy sie niestety placzem.
Laurka no wlasnie mysle ze wiekszy pampers powinien zalatwic sprawe.
U nas dzis placz byl ogromny przez tego zabka i nie moglam zadnym sposobem Natankowi pomoc. Dzis tylko rece i rece. Ciekawe jaka noc bedzie. -
Laurka mnie nie pytaj, hodowcą nie jestem, ani nic z tych rzeczy. Ada lubi ten słoik, a je ich bardzo mało, bo jemy "dorosłe" rzeczy.
Chlebek z domowym pasztetem czy szynką, pierożki, spaghetti, naleśniki z musem jabłkowym, jogurt naturalny, kiełbaska z indyka (to chyba lepsze niż parówa?), wafel ryżowy, kotleciki, rosołek i wiele innych... już za nami i w dodatku przyswojone dobrze przez Ady żołądek -
Laurka wrote:jakies rady od kogos, kto jest z dzieckiem sam na sam i nie ma pomocy? Bella?
W kwestii przewijania? Mamy ptaszki (takie małe pluszaczki) na szynie zamiast firan. Taka jakby girlanda. Przed przewijaniem Maks porusza ptaszkami (jakkolwiek to brzmi ) i sobie latają. Jak kończą latać, to matka porusza ptaszkami i dalej jest ubaw. U nas działa w 100% przypadków. A wcześniej także mieliśmy niezły cyrk na przewijaku. Nawet tutaj pisałam