X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arka a jak zapinasz w pozycji stojacej? Ja czasem tak sciagam zeby bylo mniej nerwow ale zalozyc nie umim jak nozki sa prosto, musza byc rozlozone troche zeby ten pampek sie tam dobrze ulozyl. No nie wiem, czy rozumiesz o co mi chodzi, ale najlepiej mi tam wszystko przylega jak jest na żabke.

Dorocia, jak Twoje zdrowko?? Odpoczelas troche?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 09:14

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może pielchomajtki by się sprawdziły?
    My przez moment używaliśmy, nawet spoko.

atdci09k89ytpjkc.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moze i tak, ale szczerze mowiac ciezko u nas teraz finansowo a to dodatkowe koszta :-/

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daję drugiego pampersa do rączek i jest zajęta, ewentualnie zabawkę za 8 gr czyli popularną reklamówkę ;)

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• Arka Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab rozkładam pampersa na swojej nodze i na ten moment sadzam córeczkę na kolanie i szybko zapinam :)

aniab91 lubi tę wiadomość

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje aniab za pamiec :) Tak juz lepiej sie czuje, wiecej odpoczywam. Moj P wraca z pracy 17-18 to zajmuje sie chlopcami a ja mam chwile odpoczynku. W nocy tez wstaje do malego i jak trzeba to go lula.

Ja tez myslalam o pieluchomajtkach ale jednak drozsze sa niz zwykle pampki wiec pewnie bedziemy ich uzywac jak Natan bedzie wiekszy i bedzie mniej tych pampersow szlo.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis Natus konczy 9 miesiecy <3 <3
    Jak ten czas leci...
    Nasz bilans:
    -wstajemy
    -chodzimy przy lozku i meblach
    -raczkujemy
    -mamy dwie dolne jedynki
    -jestesmy na piersi
    -ladnie jemy inne pokarmy a w szczegolnosci owoce
    -w nocy pobudki co 1-2godz
    -wazymy 10kg.
    I to chyba na tyle :) :) :) :)

aniab91, mala_mi1982, kasia_1988, marcela29, Laurka, sebza lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z przewijaniem tez cuda, czasem skutkuje tubka kremu - zajmie sie na czas zmiany pieluchy, a tak to w locie - zakladam jej jak lezy na brzuchu, a dopinam jak ją poloze tak na pollezaca na mojej klatce piersiowej

Duzo dzieciaczkow wstaje tak czesto w nocy??? Moja spała ładnie do ok 7mc, (1-2 pobudki) teraz wiekszasc nocy wyglada tak ze spi od 19.30-20 do ok 22-23 a potem pobudki co 15min, 30min lub godzine do ok 3 -4 i dalej pośpi do 6-7, zwylke ok 2 juz sie poddaje i biore ja do lozka, bo zawsze budzi sie z placzem i po podaniu piersi cisza, je chwile i spi dalej, wczoraj to juz wzielam mala do salonu, rozłożylam naroznik i spałam z nią, choc maz sie wyspal a ja nie musialam wstaewac no ale nie chce ją uczyc spac ze mna i wolalbym spac jednak z M w sypialni, w 3 sie boje zebysmy jej np kołdra nie nakryli
    Sama juz nie wiem o co chodzi, padnieta jestem a w dziien trudno mi usnac, Laura w dzien je malutkie porcje (łyżka owsianki rano, 100ml zupki, owoce\jogurcik lib kisiel 80-100ml i kaszka 100ml plus 1raz cycek) wiec moze glodna w nocy?? W dzien jest pogodna, radosna, nie placze wiec to raczej nie zabki (ma juz 7), kupki robi ladne, pasozytów nie ma- co to moze byc i do kiedy potrwa, bez piersi nie da jej sie w nocy uspokoic wiec sie nawet nie mozemy zmieniac z M z wstaeaniem:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 21:00

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Arka Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela u nas tak było ale na szczęście minęło. A ile macie stopni w mieszkaniu? Może malej jest gorąco?

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela moj mozna powiedziec ze od samego poczatku wstaje co 1-2 godz czasem nawet czesciej. Wadpie ze to glod czy zabki. Nie wazne jaka jest temp w domu. Moze to poprostu potrzeba bliskosci? U nas w nocy tez tylko cyc pomaga albo bujanie na rekach ale wtedy chwile poplacze. Czasem jak nie mam sily podniesc sie z lozka to moj P daje mi malego do karmienia a pozniej odnosi do lozeczka. Tez mam juz dosc tych nocnych pobudek ale co zrobic.

Dzis mnie Natan tak mocno ugryzl ze az mi krew poleciala i boli bardzo. Od razu zabralam piers i powiedzialam ze tak nie wolno. Czy Wasze dzieci tez was gryza?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez się budzi często w nocy. Teraz ma paskudny katar i idą zęby, to juz w ogóle pól nocy nieprzespane :/

Mnie Tymcio raczej nie gryzie. Tylko teraz przy katarze sie zdarzy, bo oddychać mu ciężko.

Nie wiem, czy pisałam, ale od kilku dni Tym mówi "mama" i wtedy zwraca sie konkretnie do mnie :) Miód na me serce ♥

Laurka lubi tę wiadomość

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w dzien mamy 20-22stopnie, w sypialni od rana do 17 okno otwarte, w nocy chodzi nawilzacz i mamy 50% wilg,
    moze faktycznie taki okres ze potrzebuje bliskosci, jakos musze wytrzymac, oby do lutego minelo bo wracam do pracy
    moja ugryzla dwa razy ale nigdy do krwi
    w h&m sa fajne ocieplacze na stopy z tkaniny thinsulate 3kolory po 49,99 polecam jak ktos ma kombinezon bez stopek na zime my kupilismy i jestesmy zadowolone a ciagle byl problem ze siaganiem butkow takich miekkich bo moja nie wstaje jeszcze

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela, dzieki za info, takich ocieplaczy właśnie potrzebuje. Codziennie idziemy po starszaka do przedszkola i nie chce mi sie na chwilkę Tymkowi zakladac butów.

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela u nas podobny scenariusz. Również je małe porcje. Nawilżacz działa i temperatura podobna. Jest radosna i wogole nie płacze. Ma tylko jedna drzemke w południe 1,5 h. Idzoe spać o 7.30 /20 i budzi się o 24 i później już co godzinę półtorej.

Idealnie spala od 2 miesiąca życia do 6 czy7 a od 7 scenariusz jak wyżej. I to budzi się chichoczac i zaczyna gadać po 5 czy 10 min spi jak dam pierś. Juz nawet organizm przyzwyczaił się do takiego wstawania. Hehe

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem Marcowa Mamusia 2015 i chcialabym zaprosic was na do polubienia strony na facebooku mojej znajomej rowniez Marcowej Mamusi 2015
    https://www.facebook.com/Ajj-ubranka-dla-dzieci-1650273481923065/?fref=ts
    zapraszam serdecznie. dziewczyna szyje wspaniale komplety, spodnie, spódniczki dla dzieciakow. Jest otwarta na wasze pomysly. ubrania sa szyte z dobrych jakosciowo materiałow. szczerze polecam i zapraszam.

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis Laura konczy 40tyg i 4 dni, dokladnie tyle ile byla w brzuchu:) z takiej małej kropeczki taka panienka wyrosla- niesamowite
    zaczelam pic femaltikier, piersi mam pelniejsze, w nocy nawet zalalam koszulke, mała jadla w nocy tylko 3 razy ale po ok10min i dosc intensywnie ssała wiec moze te pobudki to jednak przez glod

Laurka lubi tę wiadomość

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Marcela to moze ja tez powinnam sprobowac z femaltikerem chociaz wadpie ze to cos pomoze. Pilas raz czy 2 razy dziennie?
    Natan bardzo mnie gryzie. Nie wiem czy kolejne zabki ida i dlatego i moze stad to jego mega marudzenie i budzenie sie w nocy. Mysle zeby kupic nakladki na piersi ale nie wiem czy w nocy bedzie z nimi chcial jesc bo jak tylko probuje dac smoczka to placz i zaciskanie buzi. Tak mnie boli prawy sutek ze jak malemu daje prawa piers to wyc mi sie chce.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arka nie wiem co sie mowi, bo nie ogladam tv, ale osobiscie sledze wydarzenia. Natomiast wczoraj rozmawialam ze starszym pacjentem, ktory byl z zona w Paryzu 8 dni i opuscili go o 13:30 w dniu zamachow!!

Dorocia mnie Luna ugryzla tak raz do krwi - az musialam maly plasterek sobie przykleic. Ale to bylo juz pod koniec karmienia, wiec nie mialo to juz znaczenia. Luna odstawila sie od piersi miesiac temu i obu nam z tym dobrze.

Marcela najlepszego dla mojej malej imienniczki! :)

Moja corka cala noc wczoraj przespala! (Ja mimo to slabo wypoczelam, bo pozno sie polozylam :/) Ale obudzila sie w chwili, gdy bylam gotowa przekroczyc prog domu :/

Fajnie macie, ze zabaweczka zajmuje wam dziecko w trakcie przewijania. Ja moge dac cos piszczacego, cos do gryzienia, pieluszke lub spodenki, ale to odwroci jej uwage na moze 4 sekundy :/ Zaraz na brzuszek, z brzuszka na boczek, z boczku na czworaka, z czworakow na kolanka i cokolwiek jej dalam do reki zrzuci z przewijaka na podloge i wychyla sie, zeby patrzec jak spadlo. Mama pdoniesie, ona wezmie i znowu zrzuci, bo mysli, ze to swietna zabawa. A mamusia traci cierpliwosc, bo zmiana glupiej pieluchy urasta do rozmiarow 10-minutowej walki :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 14:41

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zabawka tez nie zalatwia sprawy, probuje tak jak marcela pisala na stojaco ale chyba musze dojsc do wprawy bo Grzesiu wtedy tez strasznie tancuje ;-)

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stojaco tez nie wchodzi w gre, bo wlasnie tancuje za bardzo. Wczoraj wieczorem gonilam dziecko z jej pokoju do salonu zeby jej wlozyc nogi w nogawki spioszkow, bo dalam tylko rade z rekawami siedzac na podlodze w rozkroku i trzymajac ja przed soba. Wyrwala sie jednak i na brzuchu popelzla w te migi do salonu i dopiero jak dorwala co ja interesowalo, to dalam rade skonczyc ubieranie.

A karmienie w krzeselku czesto wyglada tak, ze musze jej dac jedna lyzeczke do raczki, zeby nia machala i gryzla pomiedzy jedzeniem, a karmie ja druga lyzeczka. Jesli jej nie dam niczego do reki, to mi bedzie wyrywac lyzke i jedzenia nie bedzie.

Ilez to rodzic sie musi nakombinowac, zeby osiagnac cel!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 17:24

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
‹‹ 3461 3462 3463 3464 3465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ