Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
W zabobony nie wierze. Musze przedyskutowac to jeszcze z moim P ale dziekuje za podpowiedzi.
Wszystkiego najlepszego dla Lunki!!!!
Ja mialam CC i jezeli bede jeszcze w ciazy to na pewno bede probowac rodzic SN chyba ze beda przeciwwskazania medyczne. Znam kilka kobiet ktore po CC rodzily naturalnie i nic sie nie wydarzylo.
To ja pierwszego synka urodzilam majac 20lat ale zawsze chcialam miec szybko dziecko. -
Ale Wy młode jestescie, czuje sie jak "babcia" wsrod Was:p
my robimy roczek w sobote, akurat sie udało dokladnie w dzien urodzin, inaczej bysmy robil w weekend po
lodowka juz pęka w szwach, w pt M ma wolne i robi tort, a ja jak wroce z pracy mufinki,2 salatki, w sb kanapeczki z lososiem i jajka z tunczykiem, bedzie 12os
a i od pn Laura staje przy meblach:)"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
co do zabobonow dzis uslyszalam ze jak dziecko pierwsze powie tata to kolejny bedzie syn, jak mama to corka a jak baba to bedzie jedynakiem;p :p"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Luna 100 lat!
i wszystkiego najlepszego wszystkim roczniakom! ale ten czas leci
jutro Franus ma rok, impreza w sobote
niesety ma przewlekle zpalenie oskrzeli juz 3 tydz nas meczy... wkoncu trafilam na kompetentnego lekarza i licze ze nas z tego wyprowadzi bo w wymazie wyszly tez bakterie
pozdrawiam -
Laurka wrote:Boze kto to wymysla?"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Gratulacie dla mamuś spedzajacych pierwsze urodziny dzieci w dwupakach, ciraz Was wiecej, ciekawe ile jeszcze podwójnych mam sie nie ujawniło i ile przybedzie do konca lutego...... Ja do pół roku po porodzie twierdzilam, ze nigdy wiecej ciazy i dzieci a teraz z wyteskinieniem czekam na @ zebe zaczac sensowne starania:p
kasia_1988, aniab91, megg lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
U mojej siostry ten zabobon sie nie sprawdzil. To jest takie tylko gadanie.
Megg zdrowka dla Frania!!!
U nas tez katar mlodego dopadl i oby nie rozwinela sie choroba.
Kubus dzisiaj mi oznajmil ze chce zebym w tym roku urodzila mu siostre bo on zawsze chcial miec brata (i ma Natanka) i siostre. Hehe dzieci sa dobremegg, Gosiak lubią tę wiadomość
-
Dorocia jak sie postarasz to w tym roku jeszcze zdazysz
My wczoraj bylismy na szczepieniu, o dziwo nie bylo placzu ppdczas badania a pozniej tylko chwilka od wklocia, az pani wszystko wstrzyknela i koniec. Takze moje dziecko bylo bardzo dzielne.
Grzes pierwsze powiedzial baba wiec chyba u nas sie nie sprawdzi zabobon (mam nadzieje).
Powodzenia Marcela w takim razie i wszystkiego najlepszego dla kolejnych roczniakow, nasze maluchy juz sa dziecmi a nie niemowlakami
-
ja śie smieje z tych zabobonow;) u nas ruszyly przygotowania, M upiekl juz biszkopty na tort, a teraz lepi biedronke...niesamowite ze to juz sawie rok zlecial, wyrosla nam piekna panienka ktora jest juz indywidualna osoba, a nie niemowlakiem przywiazanym do mamy
wiem ze juz byl temat spacerowek ale ja nadal nie potrafie wybrac, szukam max do 8kg, z podnozkiem, rozkladane oparcie i pelna raczka"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Nie no z ta siostra to jeszcze sie wstrzymamy Teraz wazniejsze rzeczy sa w planach a pozniej zobaczymy.
W poniedzialek mam rozmowe o prace i sprawdza co umiem. Tak przypadkowo to wyszlo bo moj P dostal numer tel ze pilnie potrzebuja fryzjerki. Nie koniecznie chce mi sie juz isc do pracy no ale zobaczymy co z tego wyjdzie. I bardzo sie stresuje juz.Gosiak lubi tę wiadomość
-
Ania ja na jesieni obcielam sie na calkiem krotko, wiec nie mam takiego problemu
Macie wyrobiona opinie na temat fluoru? Bo poprosilam pediatre, zeby przeslala recepte na multiwitaminki dla Luny, bo nam sie skonczyly. Poszlam odebrac dwa dni temu, a tu opakowanie wyglada inaczej niz do tej pory i okazalo sie, ze to dlatego, ze to A, C, D + fluor. Wkurzylam sie, bo nie chce dziecku podawac fluoru.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Do nas sie choroba przyplatala. Kuba goraczka i kaszel, Natan goraczka i katar. Jutro mielismy jechac na urodziny szwagra ale chyba w domu zostaniemy.
Laurka ja zbyt wiele nie wiem na ten temat ale nie chcialabym dawac dziecku fluoru bo niby po co?
Ania moj tez mnie ciagnie za wlosy dlatego zazwyczaj chodze w zwiazanych i strasznie nas gryzie gdzie sie tylko da. -
Ja tez mam ciagle zwiazane ale to nie pomaga bo itak lapie i wyszarpuje, a gryzie tez przeokropnie i jeszcze sie przy tym strasznie cieszy
Zdrowka dla Was, teraz taki sezon, ciagle ktos chory wiec ja sie staram unikac skupisk ludzi i jakos nas mija ale maz juz cos chyba przywlokl z pracy bo jakis katar go bierze, mam nadzieje, ze sie nie zaraze z Grzesiem.
-
Siedzialam do prawie 23:00 skladajac pudeleczka ze slodkimi upominkami dla gosci i wiazac na nich kokardki. "Ksiege" gosci tez sama zrobilam, zeby sie ludzie podpisali na pamiatke. Ogolnie to jestem anty-talentem do wszelkich robotek recznych, wiec straszna to dla mnie meczarnia. I siedzialam i sie zastanawialam, kiedy to przeistoczylam sie w mamuske szykujaca przyjecia urodzinowe?! Szok.
Jutro ma byc u nas -15 'Caniab91 lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya