X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem.
    Moze Suri?

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze tort z mucha w mucholocie:) ogladamy to na telefonie jak jemy-troche sie wspomagamy

Niki-gratulacje.
    U nas slabo z jedzeniem
    Ale czesto mu podkladam np kanapke i cos tam gryzie. Zupki troche je ale malutko.
    Jak ograniczylas kp?

Kupilam mm
    Ale nie chce.

My ruszylismy ze staraniami. Pierwszy okres za mna.

Gosiak, kasia_1988, LadyDi lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, kciuki z całych sił! :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Ja nie jestem.
    Moze Suri?

Suri do slubu sie szykuje w maju, to chyba nie ona? Ja nikogo nie typuje - poczekam az wyjdzie z ukrycia ;)

Dorocia przykro slyszec. Zdrowka wam! A jak ta rozmowa o prace czy co to mialo byc?

Wszystkiego najlepszego dla Janeczki! Niech rosnie zdrowa i szczesliwa!

Ja dzisiaj w domu. Musialam zawrocic. Na drodze lod :/ Nienawidze zimy.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wczoraj nauczyla sie mowic pies. Ciekawe czy powie mama przed ukonczeniem 2 lat...

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • sebza Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne te Wasze torty. Laurka - Wasz to w ogóle na wypasie.
    My mieliśmy malutki :)

33lnvns.jpg

Nigdy nie robiłam takiego podsumowania Maksa, ciężkie to jest, bo nie wiadomo na jaki poziom szczegółowości wejść :) Spróbowałam teraz. Maks:
    chodzi, biega, tańczy, podnosi nogę do kątów mocno rozwartych :D, wchodzi i schodzi z kanap, sof, łóżek.
    mówi: mama, tata, baba, dziadzia, bejbi, hej, nie, tak,
    pokazuje zwierzęta w książce, wszystkie części ciała, członków rodziny i siebie
    śpiewa „aaaaa” :)

I z rzeczy niepożądanych:
    kręci się w kółko, skacze po kanapach,
    otwiera wszystkie schowki, miesza w kocim jedzeniu,
    ciągle chce wyciągać odkurzacz,
    stuka w szybę do skutku, kiedy chce wyjść na patio,
    bierze do buzi małe rzeczy, przychodzi do mnie i patrzy czy zauważyłam, kiedy chcę wyjąć to ucieka
    wychodzi z krzesełka do karmienia
    zakrywa oczy dłońmi i tak spaceruje

Ulubione zabawki to:
    klucze, paski, kable, wtyczki, zegarki

Ogólnie to jest psotny.
    Zjada wszystko, nadal na mleku mamy, oprócz tego woda. posługuje się sztuccami w celu nakarmienia rodziców :)

Pozdrawiamy nowych roczniaków i życzymy duuuużo radości i zdrówka!
    Gratulujemy kolejnej mamie dwóch kreseczek. :)

Popatrzyłam na listę i obstawiam,że dwie kreski zobaczyła LadyDi albo Penelope :D
    O matko, pewnie pudlo, mam nadzieje,że się dziewczyny nie obrażą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:39

Gosiak, marcela29, megg, Lara 82, LadyDi lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Janeczki!! Sto lat i duzo zdrowka :)

Sloneczna kciuki!!

Laurka dziekuje za pamiec. Musialam pokazac pare rzeczy, chwile ze mna pogadala i powiedziala ze jak cos to oddzwoni wiec nie wiem jak wypadlam, wedlug mnie ok. Tylko godz pracy do dupy bo albo 9-19 albo 11-19 a w sob 9-16 to mialabym malo czasu dla dzieci i rodziny.

Gosiak lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis z Kubciem u laryngologa. Ma bardzo powiekszone migdaly, zapchany nos, chrapie w nocy i ma takie chwilowe bezdechy. Dostal leki i po tym czasie jak nie przejdzie to dostaniemy skierowanie na usuniecie migdalkow.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko wstało z drzemki i pokazało ile są warte matki podsumowania. Guzik warte. O milionie rzeczy zapomniałam.
    Po drzemce dziecko pokazało gdzie sroczka kaszkę gotowała (nie wiem czy znacie to), głodny brzuszek, wsiadanie i schodzenie z auta (jeszcze nóżki ciut za krótkie na samodzielne jeżdżenie) oraz jak się kopie doły w doniczce z juką.
    Do niczego taka matka. :)

Coraz częściej się będzie przewijał temat pracy i końca "urlopów". My na razie pasujemy i zostajemy razem w domu.

Dorocia, dużo zdrówka dla chłopaków. Trzymam kciuki,żeby nie było trzeba usuwać migdałków, chociaż miałam w bliskim otoczeniu taki przypadek i dzieciaki świetnie sobie radzą z dochodzeniem do siebie po tym zabiegu.

atdci09k89ytpjkc.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejnym roczniakom najlepsze zyczenia skladam- Janeczce, Piotrusiowi 100latek.
    Co do ciazy to pomyslalam o Tobie Gosia bo wiem ze planowalas jakos z koncem roku,obstawiam jeszcze PiaGazela...ale kto by to nie byl gratuluje bardzo:)
    Sloneczna -3mam kciuki
    Ja wczoraj pierwszy raz podalam małej kaszke na mm, zjadla ze smakiem na kolacje, brzuszek nie bolal i zamiast 3-4 pobudek byly dwie, byc moze to zbieg okolicznosci ale sprobuje jednak raz dziennie na kolacje dawac kaszke na mm bo po tylu pobudkach w nocy padam w pracy:-/ biłam sie z myslami czy po roku kp i jego kontynuacji zaczynac z mm ale wkoncu wiekszosc dzieci pije mm wiec jest zdrowe raczej:-/ mała raz dzieńie je jogurt naturalny, na noc piers i w nocy 3razy piers wiec moze za mało tego nabialu:-/ kupilam enfamil i zobaczymy przez miesiac:-/ wiem ze to glupie ale dziwnie mi z tym ze podalam mm:-/

Lara 82 lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://iv.pl/images/71525585067435979832.jpg

dorocia2324, megg, Lara 82 lubią tę wiadomość

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• sebza Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela, mam tę samą rozkminkę na temat mm, więc bardzo dobrze rozumiem Twoje uczucie. Ja na razie nie dałam mm ani kaszki na mm, Maks też przesypia noce od bardzo dawna, ale myślę,że przyjdzie czas, że będę musiała zadecydować, czy mm czy krowie. A i jedno i drugie mi się średnio podoba :(

atdci09k89ytpjkc.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj P mial wycinane migdaly i wiemy jak to wyglada tylko u takiego dziecka to chyba jednak bym nie chciala. Mam nadzieje ze przejdzie po tych lekach.

Marcela mm to nic zlego. Ja tez chcialam podac malemu kaszke na mm ale nie chcial mi jej jesc. Tez zastanawiam sie co zamiast kp jak juz bedziemy sie odstawiac wiec tez Cie rozumiem. Z krowim mlekiem chce poczekac kolo drugich urodzin. Moj jogurt naturalny je 3 razy w tyg i jajko 3-4 razy w tyg. Z 2 razy kanapke z serem bialym, zoltego narazie nie chce. Cyc kilka razy w nocy i rano. I tez mysle czy bialka nie ma za malo.

Natus przez chorobe bardzo duzo spi. Dzis w dzien przespal 3godz ciagiem i po 1,5godz znow usnal na 40min. W nocy budzi sie z 2-3razy a z sob na niedz tylko raz sie przebudzil. Biedny maluszek.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza jak moj na wypasie jak u nas tylko pszczolki byly a u was Siedmiomilowy Las!
    I jak to Maks wychodzi z krzeselka do karmienia? Umie rozpiac pasy??

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela nic jej nie bedzie od mm. Karmisz piersia caly rok, duzo juz korzysci zyskalo dzieki temu Twoje dziecko, mm tego nie zaprzepasci.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba wiem o ktora lutowke chodzi, ze jest w ciazy ale nie jestem juz pewna ktore sie tu chwalily a wydaje mi sie, ze sa dwie co sie nie przyznaly jeszcze tutaj ale nie jestem pewna :-)

A moje dziecko dzisiaj przespalo noc od 20.30 prawie do 8 bez ani nawet jednej malej pobudeczki. Nie wiem co sie stalo ale chce tak czesciej!

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia, u nas podobnie jak u ciebie. Kamis ma olbrzymi przerost migdalkow :( Byliśmy juz na badaniu sluchu z tym związanym (woda w uchu), wyszlo ok, teraz czekamy na dobrego laryngologa. Mamy wizytę w marcu. U nas tez chrapanie, bezdechy w nocy :( no i chyba ucisk na ucho... Jeden lekarz powiedzial, ze tu leki nie pomogą, a ja jestem przerażona zabiegiem :'(

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi u mojego P siostry corka tez miala takie objawy jak nasi synowie i u niej po lekach przeszlo i nie musi miec zabiegu. Ja bede podawac te przepisane leki i mam nadzieje ze bedzie dobrze bo tez boje sie zabiegu.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem właśnie, ze po lekach czasem przechodzi (u znajomych syna właśnie tak się stało), ale ten lekarz od słuchu powiedzial, ze u Kamilka przerost jest tak duży, ze nie ma sensu podawać leków. No zobaczymy, w marcu mamy wizytę u świetnego specjalisty, wtedy sie okaże co będzie dalej...

• sebza Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Sebza jak moj na wypasie jak u nas tylko pszczolki byly a u was Siedmiomilowy Las!
    I jak to Maks wychodzi z krzeselka do karmienia? Umie rozpiac pasy??

Pszczółki i piętra, piętra,piętra :P
    Nie no, aż tak to nie wychodzi :D Pasów nie rozpina, ale wstaje na nogi, łapie za tackę i próbuje wysunąć nogę. Na więcej mu nie pozwalam. :D

A u nas wirus w powietrzu wisi. Maks oko czerwone, mnie swędzą. Byliśmy u lekarza i dużo dzieciaków z zapaleniem spojówek. Na szczęście u nas początek i już leki dane, więc jest lepiej, ale wpuszczanie kropel to dramat.

atdci09k89ytpjkc.png
‹‹ 3501 3502 3503 3504 3505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ