Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
słoneczna 85 wrote:Hejka! Wszystkiego Najlepszego Roczniaczkom!
My robiny urodzinki dla bajblizej rodziny tylko.
Normalnie.
Mamy za soba trzydniowke.
Teraz znowu katar. Ciagle cos.
Sa jakies nowe ciaze??
Jak tam Niki?? Ciekawa jestem czy jesCze karmi piersia:)
Hej, tak jeszcze karmie piersią ale od jakiegoś czasu mocno ograniczyłam, tzn. w nocy normalnie się budzi jak zawsze na mleczko ale w dzień daje tylko przed drzemką, rano i przed pójściem spać.
Słoneczna a jak u was z jedzeniem coś się poprawiło?
A zrobił się z mojego synka straszny żarłok, kiedyś narzekałam że niejadek a teraz je za dwóch, czasem mam wrażenie że więcej niż ja widocznie wtedy moje mleczko w zupełności mu wystarczało i tylko próbował innych rzeczy a teraz odkąd mleka ma dużo mniej to szamie wszystko i spore ilości a wciąż jest szczuplutki i waży chyba jeszcze niecałe 9 kg. Ja nie wiem gdzie się to mieści, chyba przelatuje przez niego bo kup robi i 3 dziennie
A lubi wyraźne smaki, ostre, kwaśne, słodkie więc próbował już naprawdę wiele rzeczy jeść i to takich niekoniecznie dla niego, ja nam przyprawiam normalnie a że przeważnie je to co my więc jemu to bardzo smakuje.
A i tak na 90% u mnie będzie kolejny synuśWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 13:18
-
U nas po przyjeciu. Kregielnia do ktorej dzwonilam dwa razy 25 stycznia, zeby zrobic rezerwacje i ustalic szczegoly wystawila nas do wiatru i jak sie zjawilismy uslyszelismy, ze oni nie maja rezerwacji na nasze nazwisko i pierwsze slysza. Mozecie sobie wyobrazic moja wscieklosc. Babka niby udawala, ze znajdzie dla nas miejsce, ale ja powiedzialam, ze jedziemy do domu, bo nie bede robic interesow z kims takim. Pomimo kiepskiego startu i -20'C na dworze, goscie sie zjawili i jakos ich ugoscilismy. Dobrze, ze wysprzatalam dom na blysk mimo wszystko Bylo chyba 16 doroslych i 5 dzieci. Przekaski, pizza i piekny, pyszny tort. Luna bawila sie wysmienicie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 13:02
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
To dobrze Laurko ze przyjecie mimo wszystko sie udalo.
My zaraz zmykamy z malym na zajecia na basen a pozniej moze jakis spacerek bo sloneczko piekne.
Mam takie pytanie, czy ktoras z Was miala dla dzieciatka wozek nie 3w1 tylko taki ze jest stelaz z gondola? Rozgladam sie po malu a takie chyba sa tansze a u nas krucho z kasa no i mam fotelik i spacerowke wiec nie potrzebuje, tylko wlasnie sama gondola bo ta co mialam to byla po kolezance i jej nienawidze, sama skreca jak sie prowadzi i jest mega ciezka
-
U nas juz po roczku, mini przyjecie na 13os udane, Laura dzielnie zniosla gosci, tort M wyszedl piekny i pyszny, goście nie wierzyli że sam zrobil:) jedzonko i dekoracje tez zostaly pochwalone, mała dostala troche ciuszkow, ksiazeczke, slodycze i zabawke ktora wybralismy - arka noego, bardzo fajna jest, pieluszka wielorazowa do wody tez super. Dzis mała troszke marudna po wczorajszym dniu, a my mega zmeczeni, ale byl basen i dlugi spacer.
Poza tym dzis M parez razy zwrocil uwage dziadkowi, ze nie wolno z Laura wchodzic do kuchni źeby czegos nie zlapala do reki to ten sie obrazil i nie wiem czy jutro przyjdzie pilnowac małej:-/
100 lat dla Lunki!!!!"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
nick nieaktualny
-
Hej,
my po roczku - było super. Tort wysmienity, jedzenie w mig znikało ze stołu, dekoracje wszyscy zachwalali Ada taka jak zawsze czyli w pół diabeł
Dostała pieniądze, ubranka, slodycze i ksiązeczki.
Co umiemy?
Mówimy nie, daj, miś, "ić" + poprzednie słowa tj mama, baba itp
Stoimy same, chwiejnie, bo chwiejnie, ale same
Spimy raz dziennie.
Lubimy jeść prawie wszystko - ogórki kiszone są, niedobremegg, Lara 82, sebza, LadyDi lubią tę wiadomość
-
sto lat dla roczniaków. Laurka az niewyobrażalne ze tak mogi WAS wystawić. dobrze ze mimo to imprezka udana.
kolejna lutowka jest w ciazy. ale nie moge powiedziec kto chyba ze sama za jakis czas sie ujawni.
niki gratuluje synkaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:50
LadyDi lubi tę wiadomość
-
Luna do tygodnia jest mega maruda. Wczoraj to juz po prostu doprowadzala mnie do szalu ciaglym zrzedzeniem. Nic jej sie nie podoba, bunt i krzyk na wszystko, bo mama nie pozwala sie wdrapac na telewizor i sciagnac go sobie na glowe! Nie wiem co jej odbilo, bo zeby jej wyszly, skok to raczej nie jest, bo z jakiej okazji? Nie chodzi jeszcze, zadnej nowej umiejetnosci nie nabyla, wiec nie wiem. W nocy budzi sie ze strasznym rykiem, nie wiem czy jej sie cos zlego sni czy o co chodzi? Mam nadzieje, ze jej ten nastroj przejdzie wkrotce, bo ja nie wytrzymam.
Jak spedzilyscie Walentynki?08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
spojrzalam na 1 strone forum - Ignas Asi Szw dzisiaj ma urodzinki. Ona chyba juz od dawna tu nie zaglada, ale i tak wszystkiego najlepszego dla Ignasia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:01
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
URL=http://www.fotosik.pl/zdjecie/e6ec1eec490d0d43][/URL]
I my sie podzielimy tortem zrobionym przez M
Ciekawi mnie kto nastepny w ciazy i tylko jedna osoba mi przychodzi na mysl:) czekamy az sie pochwali, zeby pogratulowac:)
Ps czy ktos jeszcze nie ma ma @ po porodzie??Laurka, kasia_1988, megg, Lara 82, sebza, LadyDi lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
marcela29 wrote:Ciekawi mnie kto nastepny w ciazy i tylko jedna osoba mi przychodzi na mysl:) czekamy az sie pochwali, zeby pogratulowac:)
Ps czy ktos jeszcze nie ma ma @ po porodzie??
A kto Ci przyszedł do głowy?
Wszystkim roczniakom życzę zdrówka i szczęścia a wszystkim, które są w ciąży nudnych miesięcy
My kończymy roczek jutro.
Janeczka już praktycznie sama chodzi, ma coraz większy zasób słów, mówi tata, mama, daj, nie, tak, tam, iść, halo, karta (oczywiście bez r ), naśladuje zwierzątka, umie wchodzić i schodzić z łóżka, bije brawo, robi i mówi papa, daje buziaki, lula do snu misia i śpiewa mu kołysanki, kładzie na poduszkę...
Wczoraj skończył mi się macierzyński, wykorzystuję jeszcze zaległy urlop i kawałek tegorocznego i od 2 maja wracam do pracy. Strasznie szybko minął ten najwspanialszy rok.
sebza, LadyDi lubią tę wiadomość
-
Hej Wam widzę, ze wszyscy dzielą sie tortem . Chcialabym wiec zyczyc wszystkim roczniakom duzo duzo zdrowka i wszystkiego co najlepsze
To i ja sie podzielę z Wami tortem urodzinowym Piotrusia oczywiscie jeśli bedziecie mialy ochote sprobowac .
Misio skonczyl roczek w sobote. On juz nie chodzi on biega a dzis oprocz tej jego chińszczyzny ktora sie posluguje i slow mama tata baba czy dziadzia, padly pierwsze inne slowa powtorzone po mamusi powiedzial daj i mam . Myslalam, ze z mowa bedzie ciezej u nas, bo pr,wciez nie mozna miec wszystkiego a tu mnie tak synek pozytywnie zaskoczyl hehe.
http://iv.pl/images/07851431048375095420_thumb.jpg
Pozdrawiam was wszystkie, torciki pieknesebza, megg lubią tę wiadomość