Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny jeszcze raz dzięki za gratulacje. Ja od dwóch dni latam jak opetana. Zakupy, dekoracje balony itd. Bo jutro Lila kończy roczek. Tak to zlecialo. Kiedy?
Już krem z pomidorów na ostro zrobiony, caneloni też- tylko jutro upiec na świeżo. Wieczorem sałatki i przystawk a i zupa dla mojej Księżniczki . Jutro odbiorę tort i upieke babeczki i będę wyrobiona.
Wszystkiego najlepszego dla Karolka, Tymcia, Poli i Grzesia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 15:35
-
sebza wrote:BTW, Laurka , skoro już Cię widzę. Za Twoją sugestią przeszukałam sklepy w poszukiwaniu dobrych zatyczek do kontaktów i znalazłam w najbliższym i takim ogólnospożywczym Zatyczki okazały się być świetne i żeby je wyjść, trzeba używać specjalnego kluczyka (!!!). Dzięki za zmotywowanie, wiesz Teraz dziecko patrzy jak matka dłubie kluczykami w kontakcie
Ha ha ha super08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Ufff pierweszy tydzien w pracy za mną, powiem Wam że jeszcze nigdy nie cieszylam sie tak z powrotu do domu po pracy- aby wejde i się odezwę Lauruśka biegnie na czworakach z uśmiechem na buzi do przedpokuju i wyćiąga rączki, dziadek ją bieże na rączki a ona z niecierpliwosc az przebiera nozkami czekajac az sie rozbiore....odrazu przechodzi cale zmeczenie po pracy, oczywise wolalabym byc nadal z dzieckiem w domu, ale jest jak jest....
Wszystkiego najjjj dla roczniaczków, udanych imprezek świętujacych w ten weekend.
My jutro mamy sesje zdjęciową na roczek:)
A mialam napisac recenzje fotelika romer dual fix- jestemy zadowoleni, wkladanie dziecka to po prostu bajka, obrotowy fotelik duzo ulatwia, ogolnie jest wygodny, Laura ma sporo miejsca, ale np jak mierzylismy 3 letnie dziecko to siadajac tylem do jazdy musialo mocniej zgiac nozki takze mysle ze tylem optymalnie do 2-2,5 rz a potem obrocic trzeba do przodu"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Dorocia za wczasu wszystkiego najlepszego kochana
Moi poszli spać wszyscy, ja relaks przed tv.
Wszystkiego najlepszego JUBILATOM.
To nieprawdopodobne, jak ten czas leci szybko, jeszcze rok temu przezyealysmy każdy poród, każda akcje, a teraz jesteśmy po, w trakcie lub będziemy zdmuchiwac pierwsze świeczki -
Hej bardzo dawno mnie nie było, ale bbf strasznie mi zamuka i nie chce odswierzac stron
Wpadam aby złożyc życzenia wszystkim dzieciaczkom, ktore skończyly juz roczek. Kurcze szalenstwo tak ten czas zasuwa i fakt teraz to dooiero widac jak sie starzejemy hehehe
Misio juz super chodzi i fakt Sebza moj rowniez psoci i co chwilke cos chce. Ale jednal podobnie jak u Mala Mi, ja czuje ogromna ulge, ze nie musze miska asekurowac, co robilam non stop od sierpnia bo po tym jak zaczal raczkowac od razu wstawal i non stop sie przewracal. A teraz to juz sam sobie drepta. I nie ukrywam, ze to taki cudny widok jak tak sobie idzie gdzie chce z tym swoim usmieszkiem i tylko patrzy co robi mama i sprawdza granice taki dorosly wtedy sie wydaje
Tak te zatyczki z kluczykiem do kontaktu sa super, tylko uwazaj na kluczyki moj juz wie do czego sluza oczywiscie jeszcze troche czasu uplynie zanim da rade go uzyc, ale sam fakt ze wie do czego ten kluczyk wkladac jest dla mnie zaskakujacy
Oczywiscie bardzo gratuluje kolejnych ciaż, super dziewczyny Oczywiscie z calego serca zycze spokoju aby fasolinki pieknie rosly i grzecznie w brzuszkach siedzialy do wyznaczonych terminow -
Omg, nie piszę więcej z telefonu postów.. "żeby je wyjść".... sorry
Marcela, dzięki za info My sprzedajemy cybexa i też kupujemy. Dzieciaki podobno świetnie sobie radzą z tymi nogami. Zakładają wyżej na oparcie, albo sobie zginają. Jest jeden fotelik be safe, który ma więcej miejsca na nogi, ale on mi nie podchodzi.. Słuchaj, a jak działa ta "dziurka" do poluzowywania pasów? Bo mamy taką samą w cybexie i nie jest tak miło jak na filmikach, niewygodne to jest dla mnie.
Moje dziecko odstawia szopki na placu zabaw. Mógłby się bujać na huśtawkach godzinami. Obserwuje inne dzieciaki z poziomu huśtawki (zazwyczaj jest najmniejszy na placu zabaw) i coś tam do nich pokrzykuje radośnie. Jak już chcę wracać do domu to bunt na pokładzie.. Coś czuje,że tatko będzie montował huśtawkę na patio a my będziemy wybierać place zabaw bez huśtawek, bo będzie ciężko
Ostatnio pisałyście o piaskownicach. My chyba zorganizujemy swoją, ale też będziemy kopać dołki na plaży nad jeziorem bo jest zamknięta. Na placu zabaw nie mamy piasku tylko taki drobno zmielony żwirek koloru szarego. Nawet koty tam się nie bawią. (ave Szwajcaria ) ale na środku tej "piaskownicy" stoi wielka kopara, którą można sterować i starszaki kopią nią doły.
Podziwiam Was laski za powroty do pracy. Kto ma dać radę, jak nie mama
Dorocia, miłej imprezki i już dziś STO LAT! Jak ja bym chciała mieć nadal 25 lat -
Ja 25 lat koncze w lipcu. Zawsze chcialam miec dwoje dzieci do tego czasu, no spoznie sie o miesiac ale mozna powiedziec ze mi sie udalo
U nas roczkowa impreza tez udana, Grzes byl w szoku ze tyle ludzi ale pozniej sie rozkrecil. Dostal troche zabawek i pieniedzy to na wiosne planujemy kupic za to piaskownice do ogrodka taka zamykana.
-
Nie słyszałam o tym zabobonie, ale zrobiłabym 27.,żeby już świętował prawdziwy roczniak,a nie prawie roczniak Tak naprawdę, to żadna różnica
Maks śpi zawsze dwa razy w dzień i jak nie ma drugiej drzemki to jest nieprzytomny. Nie śpi nigdy krócej niż godzinę ani dłużej niż 2,5. Zależy od tego o której wstanie rano, ile jest na zewnątrz itd... -
aniab91 wrote:Ja 25 lat koncze w lipcu. Zawsze chcialam miec dwoje dzieci do tego czasu, no spoznie sie o miesiac ale mozna powiedziec ze mi sie udalo
U nas roczkowa impreza tez udana, Grzes byl w szoku ze tyle ludzi ale pozniej sie rozkrecil. Dostal troche zabawek i pieniedzy to na wiosne planujemy kupic za to piaskownice do ogrodka taka zamykana.
Rety ja w tym wieku to konczylam studia, pisalam prace magisterska i bylam zatrudniona w 3 miejscach - nie w glowie mi byly dzieci! Ale biologicznie, jak by nie patrzec, to najlepszy moment.
Luna miala dwa imprezowe dni z rzedu. W niedziele zabralismy ja na Super Bowl Party (z okazji finalu ligi futbolu amerykanskiego) - z poczatku byla oniesmielona, rozplakala sie na dzien dobry, bo psy zaszczekaly, ale bawila sie potem dobrze, choc nikomu nie dala sie wziac na rece.
Wczoraj moja corcia skonczyla roczek. Dzien spedzilismy w domu, ja i maz wzielismy wolne. Dziadkowie i wujek z Warszawy zaspiewali Sto lat na Skypie, potem Luna otworzyla prezenty. Bylysmy na godzinnym specerze. Pozniejszym popoludniem przyjechal dziadek a na wieczor po drzemce Luncia "zdmuchnela" swieczke wetknieta w kruche ciasto z nadzieniem jablkowo-malinowym i zjadla sobie tych owocow ubabrawszy sie po czolo Na koniec dnia ja zmierzylam: 31 cali, czyli w przyblizeniu 79 cm Wieksza impreza bedzie w sobote.Emrica, megg lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Dorocia ja bym zrobila 27 czyli "po". My robimy 13stego w sobote wiec tez patrzac na zabobony nie powinnam.
Ada spi 1-1,5h raz.
U mnie w tym roku 22 lata, wow... JUŻ?
Czytalam ostatnio artykuly o porodzie SN po CC tzw VBAC - co o tym sadzicie? Ja bym bardzo chciala, aczkolwiek boje sie pekniecia macicy.