X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • sebza Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia - niech Czwóreczka zdrowo rośnie! Gratki dla całej Waszej trójki! Bezproblemowej ciąży! :)

atdci09k89ytpjkc.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grarulacje. I sto lat dla roczniaczkow.
    To chyba z 5 juz nas bedzie lutowek z fasolkami :-)

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 wrote:
    Grarulacje. I sto lat dla roczniaczkow.
    To chyba z 5 juz nas bedzie lutowek z fasolkami :-)

wydaje mi sie, ze wiecej :)

Laurka to pewnie od suchego powietrza, kupilam (mam nadzieje) fajny nawilzacz.

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• niki640 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiaj mój Karolek kończy roczek i też wyprawiamy imprezkę w weekend, podjęłam się pieczenia tortu, ciekawe czy mi się uda.

Kasia gratuluję, spokojnej ciąży życzę :-)

Laurka, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki sto lat dla Karolka!!

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja sie czuje slabo ogolnie..mdli mnie niemal cale dnie..dzis staram sie nawet cos podjadac by brzuch nie byl pusty a i tak nie czuje sie dobrze..od wczoraj wieczora juz wiec tesciowa jest u mnie do pomocy bo robi mi sie tez slabo czesto...ogolnie i tak jest lepiej niz w ciazy z Lila bo nie zwracam tak jak wtedy...ale mdli i mdli ...zmeczona jestem, brak sil energii...a maz za 2.5 tyg zjedzie dopiero do domu...juz wiec srednio mi bylo tyle samej...ciagle od konca pazdziernika jest w morzu..przyjechal tylko na 2 tyg w grudniu gdzie splodzil dzidzie..i od tamtego czasu nie ma go i nie ma...:(

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia gratuluje i spokojnej ciąży życzę.
    Kornelia prześliczna, duża dziewczynka, fajnie wygląda taki biegajacy bobasek.
    My pewnie pierwsze urodziny spedzimy w pozycji czworaczej.
    Niki - wszystkiego najjjjjj dla roczniaka.

Ja wrocilam do pracy i powiem Wam, ze ciezko, w pracy ok ogarnelam sytuacje, ale strasznie tesknie za mała choc wiem ze z niania i dziadkiem dobrze sie bawi, po pracy biegiem do domu, zabawa z corka, zakupy, gotoawnie- padam wieczorem, a urodzinki chyba po nocy bede szykowac.
    Fajnie ze juz tyle lutowek w ciazy, u mnie nadal brak @ wiec marne szanse, tazke czekam cierpilwie na swoja kolej;)

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Gratuluję ciąż i cieszę się z Wami :))
    Sto lat życzę roczniakom u nas jeszcze 3 tygodnie :) nie mogę uwierzyć że to już rok!!

U nas również zapadła decyzja o staraniach pod koniec roku ale po wizycie u endo nie wiadomo czy się uda...wyniki za 2 tyg.okażą co dalej.
    Jeszcze mąż nogę rozwalił i czeka nas operacja i rehabilitacje.

Co do Poli to jest przekochana :) nauczyła się nosek marszczyć jak się cieszy i potrafi zmieniać barwę głosu jak gada :p sikamy czasem z niej ;) coraz więcej sama chodzi ale jeszcze woli kolanka ;) mówi dużo po swojemu,dużo się przytula i potrafi pokazać gdzie mama ma nos :D
    Aa i jesteśmy po kolejnym eeg,Pola ślicznie usnęła i wszystko się udało,teraz czekamy na wyniki.

Pozdrawiam !

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabelka podpowiada mi,że dzisiaj Pola Katiś kończy rok. Sto lat dla Poli! :)

Nie tęsknijcie dziewczyny do chodzących dzieci. Łatwiej nie jest, zapewniam :)
    Maks wchodzi wszędzie... naprawdę wszędzie... Np. idzie do drzwi na patio i obstukuje je taką drewnianą zabawką z pałką do prowadzania. Jak go wypuszczę, to wchodzi między ściany i krzaki w takie miejsca, z których nigdy nie udało mi się go wyjąć bez zadrapania siebie :) Do pralki też chciał wejść, ale się rozmyślił i wybrał suszarkę.
    Także wiecie.... szału ni ma :)

Dziś bilans roczniaka. Maks ponad normę... Tiaaaa.... Wagowo i wzrostowo ciagle w 50 centylu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 23:42

Asia83 lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela29 wrote:

Ja wrocilam do pracy i powiem Wam, ze ciezko, w pracy ok ogarnelam sytuacje, ale strasznie tesknie za mała choc wiem ze z niania i dziadkiem dobrze sie bawi, po pracy biegiem do domu, zabawa z corka, zakupy, gotoawnie- padam wieczorem, a urodzinki chyba po nocy bede szykowac.
    Fajnie ze juz tyle lutowek w ciazy, u mnie nadal brak @ wiec marne szanse, tazke czekam cierpilwie na swoja kolej;)

WITAJ W KLUBIE.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, Bella gratuluję ciąż :)

My musimy jeszcze trochę zaczekać żeby zacząć w ogóle starania.

8maja będziemy mieli ślub :) więc teraz czeka nas sporo przygotowań

• Katiś Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza dziękujemy za życzenia:)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja popiszę troszkę na minione tematy :)

Mamy niejadków, bardzo wam współczuję :( Wiem co to znaczy i baaardzo się cieszę, że przynajmniej Tymcio wcina za dwóch. Dla matki to ogromna ulga, gdy widzi, że dziecko dostaje wszystkie niezbędne witaminy i minerały. Mój starszak ciągle je średnio (chociaż i tak lepiej niż kiedyś) i jest na 3 centylu wagi :/ Ciągle się o niego martwię pod tym względem...

U nas przyprawy raczej bez ograniczeń, wszystko z umiarem. Gdy gotuję tylko dla Tymcia, to nie słodzę i nie solę, ale gdy je z nami posiłki, to zjada to co i my. A dziś nakarmiłam Tymka fasolką po bretońsku :)

Derii, super że Olaf zaczął pełzać. Zobaczysz, że teraz na pewno się szybciutko rozrusza. A jak twoje zdrowie?

Wszystkiego najlepszego dla Nelci i Karolka!!!

Kasia gratuluję ciąży :)

Sebza, a ja uważam, że chodzące dziecko to wielka ulga. Owszem trzeba pilnować, ale nie trzeba tyle nosić, podawać zabawek, zabawiać...
    Przynajmniej u mnie tak jest ;)

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dziś Tymcio skończył rok. Nie wiem kiedy to zleciało, naprawdę....
    Jest cudnym, kochanym krasnalem i kocham go nad życie :)

Suri97, Laurka, Lara 82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi1982 wrote:
    No i dziś Tymcio skończył rok. Nie wiem kiedy to zleciało, naprawdę....
    Jest cudnym, kochanym krasnalem i kocham go nad życie :)
    100lat dla Tymcia !
    Strasznie szybko też czas leci

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis o 11.35 Grzes konczy roczek :-) imprezka w sobote. Zlecialo jak nie wiem, teraz to sie chyba szybko zestarzejemy tak przy tych dzieciach czas szybko mija ;-)
    A no i roczek mozna powiedziec ze przedreptany u nas, od kilka dni Grzes robi po kilka samodzielnych kroczkow. U mnie to obojetne czy chodzi, itak jak raczkowal to wszedzie wlazil i wszystko otwieral wiec nie wiele w tym wzgledzie sie u nas zmienia.

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla świętujących roczek dziś i ostatnio!

Mała Mi, zazdroszczę w takim razie, bo u nas to do dotychczasowych aktywności rodzicielskich doszło ganianie za ciągle coś pokazującym młodym, ciągłe jego podnoszenie do czegoś, co widzi, ale nie sięga. Nie ma za dużo spokoju, a jak jest, to ewidentnie oznacza, że coś broi :) Na dodatek zawsze wie, kiedy broi i potem ucieka przede mną, żeby broić dalej. Dzisiaj natomiast spacerował z balonem w zębach, balon większy od niego, zasłaniający całe pole widzenia, ale co tam..

Laurka lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla naszych malych jubilatow! Rok temu doszukiwalysmy sie oznak porodu a tu prosze jak dzieci rosna! Ania dobrze powiedziala - szybko sie zestarzejemy, bo czas tak zaiwania przy dzieciach ;) Zwlaszcza Suri to wroze ;-) <zart>

Suri gratulacje z okazji wyznaczonej daty slubu. Koniecznie chcemy foty w maju!

aniab91 lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Grzesia.
    Dokladnie czas leci jak szalony.

aniab91 lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • sebza Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BTW, Laurka , skoro już Cię widzę. Za Twoją sugestią przeszukałam sklepy w poszukiwaniu dobrych zatyczek do kontaktów i znalazłam w najbliższym i takim ogólnospożywczym :) Zatyczki okazały się być świetne i żeby je wyjść, trzeba używać specjalnego kluczyka (!!!). Dzięki za zmotywowanie, wiesz :D Teraz dziecko patrzy jak matka dłubie kluczykami w kontakcie :D

Laurka lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
‹‹ 3497 3498 3499 3500 3501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ