X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • anni_e Znajoma

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny,
    właśnie okazało się że muszę leżeć (termin na 16 luty 2015) więc pozwolę sobie trochę podczytywać co tu piszecie, mam nadzieję, że wytrzymam tyle czasu w łóżku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 21:02

c55fdqk3pv4bcvk2.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    no i wlasnie dlatego chce mieć synka :)

ale jest boska, sama chcialabym tak wywijać w klubach :P
    hahahah właśnie też o tym pomyślałam :D Z jedej strony boż toż to dziecko!! ale z drugiej nie powiem shake ma niezły :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg wyślę wam kawał, który mój mąż chciałby powtórzyć dalej ale nie może go spamiętać :DI zawsze jak zaczyna ospowiedzi na pytania dawać to mówi właśnie te "nieodpowiednie" :D

Nauczycielka pierwszej klasy miała kłopot z jednym z uczniów. Był bardzo rozkojarzony.
    Zapytała: - Co z tobą chłopcze? Chłopiec odpowiedział:
    - Jestem zbyt mądry dla pierwszej klasy. Moja siostra jest w trzeciej, a ja jestem od niej mądrzejszy.
    Tego już było za dużo. Zabrała chłopca do dyrektora szkoły i naświetliła sytuację. Dyrektor pomyślał i powiedział do chłopca:
    - Przeprowadzę test. Jeżeli nie będziesz w stanie udzielić odpowiedzi na któreś pytanie to wrócisz z powrotem do pierwszej klasy i będziesz się zachowywał spokojnie.
    Chłopiec się zgodził.
    - Ile będzie 3 x 3?
    - 9
    - Ile będzie 6 x 6?
    - 36
    I tak było z każdym pytaniem, na które zdaniem dyrektora uczeń klasy trzeciej powinien znać odpowiedź. Więc dyrektor zwrócił się do nauczycielki i powiedział:
    - Myślę, że chłopiec może przejść do trzeciej klasy.
    Jednak nauczycielka powiedziała:
    - Ja też mam swoje pytania. Co ma krowa w ilości 4, a ja tylko 2?
    Chłopczyk pomyślał i odpowiedział:
    - Nogi.
    - A co masz w swoich spodniach, czego nie ma w moich?
    - Kieszenie.
    - Co robi mężczyzna - stojąc, kobieta - siedząc, a pies - na trzech łapach?
    W tym momencie oczy dyrektora zrobiły się okrągłe, lecz zanim zdążył cokolwiek powiedzieć, chłopak odpowiedział:
    - Podaje rękę.
    - Jakie słowo w języku angielskim zaczyna się na F a kończy się na K i oznacza zagrzanie i zdenerwowanie?
    - Firetruck (wóz strażacki).
    - Jakie słowo zaczyna się na F i kończy na K? Jeżeli tego nie ma, musisz pracować rękami?
    - Fork (widelec).
    - To mają wszyscy mężczyźni, jedni dłuższe, inni krótsze. Po ślubie udzielają to swojej żonie?
    - Nazwisko.
    - Który narząd nie ma kości, ma mięśnie i naczynia krwionośne. Czasami bywa twardy, pulsuje i odpowiada za miłość?
    - Serce.
    Dyrektor odsapnął z ulgą i rzekł do nauczycielki:
    - Wyślij go k...a do Harvardu! Na ostatnie 7 pytań sam odpowiedziałem nieprawidłowo

To tak dobry wieczór :D

Bietka, juska19, olcia87, Penelope, Gosiak, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Atakasobiejedna, przypomnialabys mi prosze co mialas w moczu ze dostalas antybiotyk? Posiew tez Ci robili? Bo ja ok 2,5 tyg temu wyniki moczu mialam takie ze liczne bakterie itd, sladowe leukocyty, ale posiew wyszedl ujemny, a pekarz nie zlecil zadnych lekow ani nic powiedzial ze wyniki sa ok...

Jasne, mialam leukocyty 20-25, erytrocyty św pojedyncze wpw (nie wiem co to znaczy to św?), ciała ketonowe 2+ i ph 7, czyli juz chyba zasadowe. Aha no i oczywiscie liczne bakterie, ale wczesniej tez miałam i gin nic mi na to nie dał, podobno w ciazy to norma. Mowilam ginowi ze moze ze 2 razy mnie zapieklo przy oddawaniu moczu kilka dni przed wizyta i tyle, innych objawow brak. Zbadał mnie na fotelu, pouciskal brzuch jak syknęłam że to boli, to stwierdził że to pecherz mnie tak boli i koniec diagnozy ;) Nie miałam zleconych dodatkowych badań moczu.
    No, tylko że ja wizyte wczesniej leczyłam candide (wyszła z wymazu pochwy, objawów u mnie brak), wiec sama podsunelam ginowi ze moze ta infekcja przeniosla sie na pecherz, no i koniec końców dobrze ze dostałam ten antybiotyk skoro wyniki sie poprawily. Jesli sie martwisz to kup sobie Żuravit w aptece i bierz 3 razy dziennie, nie zaszkodzi, chyba że masz niedlugo wizyte u gina to zapytaj co o tym sadzi.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel, widze ze masz misje poszukiwania płynów :) Ja tez używam Lactacydu, moze nie ma zbyt rewelacyjnego skladu, ale słuzy mi juz od lat. Ale tylko ten "tradycyjny", kiedys kupiłam jakas wersje Fresh? I to takie badziewie bylo ze caly czas czulam ze cos jest nie tak. Wrocilam do normalnego i jak reka odjal.
    Kupiłam ten polecany przez Sroke Biały Jeleń w Auchan i czeka w kolejce, ale niestety nie pamietam ile kosztował.

Jesli chodzi o Rossmanowy Facelle to moze skład ma rewelacyjny, ale mi w ogole nie podpasował :/ Z tego co pamietam to on jest taki przezroczysty, a nie kremowy i mialam wrazenie ze mega wysusza, z kazdym dniem bylo coraz gorzej i wrocilam potulnie do Lactacydu. Kazdy musi znalezc cos dla siebie :)

cath lubi tę wiadomość

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waśnie wróciłam z Auchan. Kupiłam Białego jelenia - płyn do HI za 8.99

Fedra lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    Gosiak patrz co znalazłam

Emma14 kwietnia 2014 13:17
    Ten Biały Jeleń albo Dzidziuś mnie zainteresował i ogólnie inne kosmetyki z tej serii też, ale kurka wodna, nigdzie ich nie mogę znaleźć :(

Odpowiedz
    Odpowiedzi

Sroka o14 kwietnia 2014 13:18
    Widziałam je w Auchan i Hebe

do auchana to mam daleko i nie oplaca mi sie jechac tylko po to ale do hebe mam blisko to jutro tam zajrze :)
    Hm, w Auchan to ja znam każdą półkę na pamięć, ale poszukam jeszcze raz. Są różne białe jelenie, ale tego konkretnego raczej brak.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Waśnie wróciłam z Auchan. Kupiłam Białego jelenia - płyn do HI za 8.99
    Ale tego probiotic w pudełku z ńiebieskimi napisem innowacja? Bo generalnie sporo jest białych jeleni... Ale nie każdy ma tak dobry skład.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, czy my się widzimy jutro na jodze? ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja do HI używam ziaja z kwasem mlekowym, wzięłam jaki był i nawet nie czytam nie szukam czy dobry czy nie.

cath, Fedra lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ale tego probiotic w pudełku z ńiebieskimi napisem innowacja? Bo generalnie sporo jest białych jeleni... Ale nie każdy ma tak dobry skład.

nie, ten zwykły

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    A ja do HI używam ziaja z kwasem mlekowym, wzięłam jaki był i nawet nie czytam nie szukam czy dobry czy nie.
    Też używam ziaji ale s oliwkowej serii :) Mi odpowiada. :)

Penelope lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Ja też wcześniej nie zwracałam uwagi na skład, ale teraz tak, szczególnie, że jest sroka i jej analizy: http://www.srokao.pl

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara_nar - ten wynik z HIV jest dlatego taki, gdyż mamy komórki podobne do tych hivowskich i na badaniu są odczytywane jako ten niby hiv (jakas polozna mi to tlumaczyla w ten sposob, jesli cos zle to nie moja wina)

Cath ja też im bardziej jestem zaawansowana to mam takie rozterki płciowe.. Przed chwilą wróciłam z Pepco i kupiłam kilka teoretycznie bezpłciowych ciuszków, ale raczej skłaniałam się w blękity, fiolety...;) Chłoptaś wisi mi chyba w powietrzu. Może dowiem się co nie co 26.08 - w koncu to bedzie juz 16 tc.
    Tak w ogóle taki sam kombinezonik widziałam w 5-10-15, jest uroczy. W C&A są inne kolory np biało-różowy.

Olcia fajne rzeczy są w 5-10-15 na necie, ale byłam w sklepie i takie pustki! Taniutkie te body, ja za takie byle jakie w Pepco dałam 3zł.

LadyMK ja piję Nestle Pure Life, woda jak woda jeśli chodzi o smak.

Dziewuszki, co myslicie o tych pakach z ciuszkami z allegro? Sama ogladam, ale jakos nie sadze abym skorzystala.. Moze i ceny sa ok, ale jednak to uzywany ciuch..

sara_nar lubi tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam z wizyty, maleństwo już takie duże, zdjęcia z dzisiejszej wizyty nie mam, wogole tak szybko dziś ta wizyta była. Usg miałam przez brzuch, serducho bije :-D slyszelismy je :-D byłam z mężem ;)
    Badanie polowkowe 15 wrzesnia, proszę o dopisanie na liście :-D zwolnienie na miesiąc ;) żadnej infekcji nie mam, szyjka wysoko zamknięta :-D

Ale dostałam opierdziel, bo od poprzedniej wizyty przybrałam na wadze tylko 10 dag ;P

Na następną wizytę muszę mieć zrobione badania morfologia i mocz

Januszkowa, Bietka, Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Penelope Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W związku z tym że potem nie bardzo miałby mi kto pomóc to z pomocą siostry wyremontowałam jedną z sypialni. Bałam się za to zabierać ale wytłumaczył sobie że niezależnie od wszystkiego i tak od dawna nadawała się do remontu. Kupiłam też w Ikei białą komodę i szafę, firany. Kolor biały a ściany 3 w pasy a jedna biała :) nie zrobiłabym tego gdyby nie to to ze potem sama nie dałabym rady. Oczywiście łóżeczka nie kupiłam. Zrobię zdjęcie I wstawię :)

cath, Fedra lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK, ja piję Muszyniankę, jest delikatnie gazowana. Po wodzie bez gazu mam mdłości.

Januszkowa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam w Auchan ten Biały Jeleń, to chyba nie ten najlepsiejszy... One sa drozsze od tych zwyklych i pakowane dodatkowe w kartonik z folia.
    http://3.bp.blogspot.com/-wNUDzWS8d5w/U9-ei8CfnmI/AAAAAAAAMUA/cGdu7q0iwVM/s1600/DSCN4639.jpg

dqpro7esxqkrk97e.png
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam ten http://www.dobrarada.com.pl/index.php?p26422,lactissima-emulsja-higieny-intymnej-kwas-mlekowy-ciaza-i-polog i dla mnie jest bardzo fajny

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokój należy do niewielkich więc fajnie że udało mi się kupić niewielką szafę która razem z komodą pasuje rozmiarowo akurat za drzwi :)
    Zamykam drzwi i nie będę zaglądać żeby mi się nie opatrzyło. jeszcze półki wiszące na biało trzeba pomalować, ale to jeszcze zdążę, już sama. Na resztę przyjdzie czas... w swoim czasie :)
    214nyxk.jpg
    dfaner.jpg
    2vmsk6r.jpg
    2cdtoxy.jpg
    kqlwl.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 22:18

Sue, Januszkowa, LadyDi, Bietka, juska19, cath, MistrzyniWKochamCieMisiu, lula88, Fedra, sara_nar, Laurka, Sewerynka lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ