Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wg wyślę wam kawał, który mój mąż chciałby powtórzyć dalej ale nie może go spamiętać :DI zawsze jak zaczyna ospowiedzi na pytania dawać to mówi właśnie te "nieodpowiednie"
Nauczycielka pierwszej klasy miała kłopot z jednym z uczniów. Był bardzo rozkojarzony.
Zapytała: - Co z tobą chłopcze? Chłopiec odpowiedział:
- Jestem zbyt mądry dla pierwszej klasy. Moja siostra jest w trzeciej, a ja jestem od niej mądrzejszy.
Tego już było za dużo. Zabrała chłopca do dyrektora szkoły i naświetliła sytuację. Dyrektor pomyślał i powiedział do chłopca:
- Przeprowadzę test. Jeżeli nie będziesz w stanie udzielić odpowiedzi na któreś pytanie to wrócisz z powrotem do pierwszej klasy i będziesz się zachowywał spokojnie.
Chłopiec się zgodził.
- Ile będzie 3 x 3?
- 9
- Ile będzie 6 x 6?
- 36
I tak było z każdym pytaniem, na które zdaniem dyrektora uczeń klasy trzeciej powinien znać odpowiedź. Więc dyrektor zwrócił się do nauczycielki i powiedział:
- Myślę, że chłopiec może przejść do trzeciej klasy.
Jednak nauczycielka powiedziała:
- Ja też mam swoje pytania. Co ma krowa w ilości 4, a ja tylko 2?
Chłopczyk pomyślał i odpowiedział:
- Nogi.
- A co masz w swoich spodniach, czego nie ma w moich?
- Kieszenie.
- Co robi mężczyzna - stojąc, kobieta - siedząc, a pies - na trzech łapach?
W tym momencie oczy dyrektora zrobiły się okrągłe, lecz zanim zdążył cokolwiek powiedzieć, chłopak odpowiedział:
- Podaje rękę.
- Jakie słowo w języku angielskim zaczyna się na F a kończy się na K i oznacza zagrzanie i zdenerwowanie?
- Firetruck (wóz strażacki).
- Jakie słowo zaczyna się na F i kończy na K? Jeżeli tego nie ma, musisz pracować rękami?
- Fork (widelec).
- To mają wszyscy mężczyźni, jedni dłuższe, inni krótsze. Po ślubie udzielają to swojej żonie?
- Nazwisko.
- Który narząd nie ma kości, ma mięśnie i naczynia krwionośne. Czasami bywa twardy, pulsuje i odpowiada za miłość?
- Serce.
Dyrektor odsapnął z ulgą i rzekł do nauczycielki:
- Wyślij go k...a do Harvardu! Na ostatnie 7 pytań sam odpowiedziałem nieprawidłowo
To tak dobry wieczórBietka, juska19, olcia87, Penelope, Gosiak, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość
-
bella84 wrote:Atakasobiejedna, przypomnialabys mi prosze co mialas w moczu ze dostalas antybiotyk? Posiew tez Ci robili? Bo ja ok 2,5 tyg temu wyniki moczu mialam takie ze liczne bakterie itd, sladowe leukocyty, ale posiew wyszedl ujemny, a pekarz nie zlecil zadnych lekow ani nic powiedzial ze wyniki sa ok...
Jasne, mialam leukocyty 20-25, erytrocyty św pojedyncze wpw (nie wiem co to znaczy to św?), ciała ketonowe 2+ i ph 7, czyli juz chyba zasadowe. Aha no i oczywiscie liczne bakterie, ale wczesniej tez miałam i gin nic mi na to nie dał, podobno w ciazy to norma. Mowilam ginowi ze moze ze 2 razy mnie zapieklo przy oddawaniu moczu kilka dni przed wizyta i tyle, innych objawow brak. Zbadał mnie na fotelu, pouciskal brzuch jak syknęłam że to boli, to stwierdził że to pecherz mnie tak boli i koniec diagnozyNie miałam zleconych dodatkowych badań moczu.
No, tylko że ja wizyte wczesniej leczyłam candide (wyszła z wymazu pochwy, objawów u mnie brak), wiec sama podsunelam ginowi ze moze ta infekcja przeniosla sie na pecherz, no i koniec końców dobrze ze dostałam ten antybiotyk skoro wyniki sie poprawily. Jesli sie martwisz to kup sobie Żuravit w aptece i bierz 3 razy dziennie, nie zaszkodzi, chyba że masz niedlugo wizyte u gina to zapytaj co o tym sadzi. -
Vel, widze ze masz misje poszukiwania płynów
Ja tez używam Lactacydu, moze nie ma zbyt rewelacyjnego skladu, ale słuzy mi juz od lat. Ale tylko ten "tradycyjny", kiedys kupiłam jakas wersje Fresh? I to takie badziewie bylo ze caly czas czulam ze cos jest nie tak. Wrocilam do normalnego i jak reka odjal.
Kupiłam ten polecany przez Sroke Biały Jeleń w Auchan i czeka w kolejce, ale niestety nie pamietam ile kosztował.
Jesli chodzi o Rossmanowy Facelle to moze skład ma rewelacyjny, ale mi w ogole nie podpasowałZ tego co pamietam to on jest taki przezroczysty, a nie kremowy i mialam wrazenie ze mega wysusza, z kazdym dniem bylo coraz gorzej i wrocilam potulnie do Lactacydu. Kazdy musi znalezc cos dla siebie
cath lubi tę wiadomość
-
Vel wrote:Gosiak patrz co znalazłam
Emma14 kwietnia 2014 13:17
Ten Biały Jeleń albo Dzidziuś mnie zainteresował i ogólnie inne kosmetyki z tej serii też, ale kurka wodna, nigdzie ich nie mogę znaleźć
Odpowiedz
Odpowiedzi
Sroka o14 kwietnia 2014 13:18
Widziałam je w Auchan i Hebe
do auchana to mam daleko i nie oplaca mi sie jechac tylko po to ale do hebe mam blisko to jutro tam zajrze
-
Penelope wrote:A ja do HI używam ziaja z kwasem mlekowym, wzięłam jaki był i nawet nie czytam nie szukam czy dobry czy nie.
-
nick nieaktualnySara_nar - ten wynik z HIV jest dlatego taki, gdyż mamy komórki podobne do tych hivowskich i na badaniu są odczytywane jako ten niby hiv (jakas polozna mi to tlumaczyla w ten sposob, jesli cos zle to nie moja wina)
Cath ja też im bardziej jestem zaawansowana to mam takie rozterki płciowe.. Przed chwilą wróciłam z Pepco i kupiłam kilka teoretycznie bezpłciowych ciuszków, ale raczej skłaniałam się w blękity, fiolety...Chłoptaś wisi mi chyba w powietrzu. Może dowiem się co nie co 26.08 - w koncu to bedzie juz 16 tc.
Tak w ogóle taki sam kombinezonik widziałam w 5-10-15, jest uroczy. W C&A są inne kolory np biało-różowy.
Olcia fajne rzeczy są w 5-10-15 na necie, ale byłam w sklepie i takie pustki! Taniutkie te body, ja za takie byle jakie w Pepco dałam 3zł.
LadyMK ja piję Nestle Pure Life, woda jak woda jeśli chodzi o smak.
Dziewuszki, co myslicie o tych pakach z ciuszkami z allegro? Sama ogladam, ale jakos nie sadze abym skorzystala.. Moze i ceny sa ok, ale jednak to uzywany ciuch..
sara_nar lubi tę wiadomość
-
Ja wróciłam z wizyty, maleństwo już takie duże, zdjęcia z dzisiejszej wizyty nie mam, wogole tak szybko dziś ta wizyta była. Usg miałam przez brzuch, serducho bije
slyszelismy je
byłam z mężem
Badanie polowkowe 15 wrzesnia, proszę o dopisanie na liściezwolnienie na miesiąc
żadnej infekcji nie mam, szyjka wysoko zamknięta
Ale dostałam opierdziel, bo od poprzedniej wizyty przybrałam na wadze tylko 10 dag ;P
Na następną wizytę muszę mieć zrobione badania morfologia i moczJanuszkowa, Bietka, Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość
-
W związku z tym że potem nie bardzo miałby mi kto pomóc to z pomocą siostry wyremontowałam jedną z sypialni. Bałam się za to zabierać ale wytłumaczył sobie że niezależnie od wszystkiego i tak od dawna nadawała się do remontu. Kupiłam też w Ikei białą komodę i szafę, firany. Kolor biały a ściany 3 w pasy a jedna biała
nie zrobiłabym tego gdyby nie to to ze potem sama nie dałabym rady. Oczywiście łóżeczka nie kupiłam. Zrobię zdjęcie I wstawię
cath, Fedra lubią tę wiadomość
-
Ja kupiłam w Auchan ten Biały Jeleń, to chyba nie ten najlepsiejszy... One sa drozsze od tych zwyklych i pakowane dodatkowe w kartonik z folia.
http://3.bp.blogspot.com/-wNUDzWS8d5w/U9-ei8CfnmI/AAAAAAAAMUA/cGdu7q0iwVM/s1600/DSCN4639.jpg -
ja mam ten http://www.dobrarada.com.pl/index.php?p26422,lactissima-emulsja-higieny-intymnej-kwas-mlekowy-ciaza-i-polog i dla mnie jest bardzo fajnyMama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc -
Pokój należy do niewielkich więc fajnie że udało mi się kupić niewielką szafę która razem z komodą pasuje rozmiarowo akurat za drzwi
Zamykam drzwi i nie będę zaglądać żeby mi się nie opatrzyło. jeszcze półki wiszące na biało trzeba pomalować, ale to jeszcze zdążę, już sama. Na resztę przyjdzie czas... w swoim czasie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 22:18
Sue, Januszkowa, LadyDi, Bietka, juska19, cath, MistrzyniWKochamCieMisiu, lula88, Fedra, sara_nar, Laurka, Sewerynka lubią tę wiadomość