X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie dobre koleżanki, które urodziły w lipcu - jedna dziewczynkę, druga chłopca (więc w razie czego dwie opcje obstawione :) Obie zadeklarowały, że będą miały dla mnie ciuszki. Mam też kumpelę, z którą się spotykam w tym tygodniu, która urodziła w grudniu córeczkę i mówiła, że w styczniu będzie miała nie tylko ciuszki, ale i chustę i różne inne "gadżety" dziecięce.
    Łóżeczko prawie nieużywane trzyma dla mnie koleżanka z pracy, dokładnie takie jakie chciałam kupić. Zainwestuję na pewno w nowy materacyk i pościel.

W pokoju, który będzie dziecięcy mamy szafę w zabudowie - nie komandor, taką inną i tam poprzedni właściciele mieli przewijak, lampki zamontowane, bardzo fajnie to wygląda i chyba się też zdecydujemy na takie rozwiązanie. My kupowaliśmy to mieszkanie z rynku wtórnego 8 lat temu i bardzo nam się całe wykończenie podobało. Wtedy dzieci nie planowaliśmy i szafę zagospodarowaliśmy inaczej ;)

Na wózek zbiera dziadek. Więc ja pewnie jakieś kosmetyczne rzeczy zacznę kompletować jakoś koło grudnia. Może napiszę list do św. Mikołaja i mi część rzeczy przyniesie :)
    W styczniu będziemy pewnie kupować wózek i pozostałe brakujące drobiazgi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 09:18

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    Gosiak kiedy bedziesz w auchanie ? :)
    Mogę podjechać dzisiaj przed pracą, więc koło 12:00 dam znać.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope- piekny pokoik!
    u nas niestety tylko kacik w sypialni beda mialy szkraby.

Siedze wlasnie na badaniach, dopiero co wypilam glukoze i cholernie mi niedobrze !!! obym tylko nie zwymiotowala, bo trzeba bedzie jutro powtarzac. Bleeee.... mam gule w gardle. Byle przesiedziec te 2h.

Asiaa1201, Penelope lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope piękny pokoik ja mam dylemat okropny co do pokoju :( jak wybrałam farbę to wszystko bylo ok pojechalam do sklepu po nią i jak pan mi zrobil próbę stwierdziłam ze wygląda jak zielona kupa :( jestem zla. Zawsze chciałam bialy pokoik z rustykalnymi meblami a tu d*pa :/ tez myslalam o pasach albo groszkach na jednej scianie. Zobaczymy moze Ikea mnie natchnie:D

Penelope lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula88 wrote:
    co myślicie dziewczyny o materacyku do łóżeczka bo te co są dołączone do łóżeczka zazwyczaj są połączeniem gryki kokosu i pianki a czytałam że nie są najlepszej jakości, że robaczki lubią się lęgnąć albo pleśnieją. Zastanawiam się nad lateksowym by osobno kupić a osobno łóżeczko ale tych lateksowych też jest kilka rodzajów. Wiem jest jeszcze czas ale ja lubię mieć już zaplanowane wcześniej co i jak :)

hmm nie czytałam opini na necie o tych trójwarstwowych materacykach ale moja szwagierka ma taki włąśnie który był w zestawie z łożeczkiem i nigdy nic nie mówiła ze coś się z nim dzieje... wiadomo że pod prześcieradełko wkłada sie podkład a materacyk trzeba wietrzyc jak wszystko...
    ja na pewno będę kupowac ten 3-warstwowy bo jakby nie było na dobrą sprawe jak się nie dba to pleśń czy robaczki wszędzie się mogą rozwinąć...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry dziewczyny.
    Ja wczoraj ledwo przeżyłam dzień, widzę jak mi brzucho wklęsł wraz z żołądkiem po tym wymiotowaniu całodniowym... Mam nadzieję, że z dzidzią ok, że wymiotowanie nie miało wpływu.
    Dziś mam nadzieję, że będzie lepiej, bo po południu idziemy datę cywilnego ustalić...

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendobry :-D
    Pogoda brzydka dziś u nas?! A u was jak?

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni ja również obawiam się glukozy, ale mam na nią sposób. Zabrać ze sobą cytrynę :) Koleżanki mówiły, że z cytryną nawet smaczne :)

Także te które nie wiedziały- to na glukozę zabrać cytrynę do wciśnięcia :D

Co do pokoju. Maluszek spać będzie w sypialni razem z nami, ale pokoik będzie. Mam już wizję. Meble niektóre białe niektóre brzoza ( z ikei). Ściany szare z (albo) paskami albo z groszkami albo z jakimiś takimi :) I pościel biała w czarne koty a z drugiej strony lila, no i dodatki lila.

U nas moja siostra zdeklarowała się, że zafunduje literki nad łóżeczko, bo przecież literki ułożone w imię muszą być :D

MistrzyniWKochamCieMisiu, Penelope, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i jeszcze właśnie dzwoniłam aby umówić się na połówkowe USG, ku mojemu zdziwieniu babeczka zapisała mnie na 26.08. Mówiłam jej, że ostatnia miesiączka była z początkiem maja i sama sobie obliczyła termin. Cztery razy pytałam czy aby na pewno, bo ja będę miała skończony 17 tydzień. Ona na to, że tak więc.... za tydzień idę :)

Vel dzięki za odszukanie autorki postu o ciuszkach, bo ja już się gubię w tym. Za dużo stron produkujemy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 09:34

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Dziendobry :-D
    Pogoda brzydka dziś u nas?! A u was jak?
    U nas słonecznie, ale chłodno i wietrznie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, ni właśnie rustykalne miałam na myśli, ale szafy nie mogłam znaleźć. Z drugiej strony swoją sypialnie zrobiłam 4 miesiące temu i mam piękne białe rustykalne meble więc aż tak mi nie żal że w drugiej sypialni nie ma. Wszystko tak naprawdę robiło się o szafę, nie do końca mój styl, ale jak się zacznie konkretne rzeczy dodawać, pościel, dodatki to jakoś nadrobię w stylu może :)
    cath wrote:
    Penelope piękny pokoik ja mam dylemat okropny co do pokoju :( jak wybrałam farbę to wszystko bylo ok pojechalam do sklepu po nią i jak pan mi zrobil próbę stwierdziłam ze wygląda jak zielona kupa :( jestem zla. Zawsze chciałam bialy pokoik z rustykalnymi meblami a tu d*pa :/ tez myslalam o pasach albo groszkach na jednej scianie. Zobaczymy moze Ikea mnie natchnie:D

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, ze wczesniej z ta cytryna nie doczytalam. No nic, juz mi troszke lepiej, ale nastepnym razem cytryne wezme, pewnie kolo 22tc znow bede krzywa cukrowa robic.
    Z tym polowkowym to mnie Katis zaskoczylas. o_0 ze juz? ale ten czas zasuwa... ;-)

Jesli o ubranka chodzi - to mam ich stosy po Franku, pewnie dokupie troche nowych, bo kazda mama chce cos upolowac, ale wiekszosc mam. Jesli uda sie z dziewczynka to tez w spadku dostane po dwuletniej siostrzenicy.
    Tyle co wozek dokupie blizniaczy, pojedynczy juz oddalam przyjaciolce bo za 2-3 tyg rodzi. Zostanie dokupic troche tzw "duperelek" osobistych - smoczki, kosmetyki, pampersy itp.

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, no to lekka wtopa z zielonym, ale wierzę że w końcu i tak będzie super, czekam już na zdjęcia.

Katis, też będziesz miała radość z szykowania pokoiku. Groszki mi się też podobają, była tapeta ale strasznie blade te Groszki były. Właśnie byłam w pokoiku, naprawdę podobają mi mi się te pasy, jest w nich coś eleganckiego ;) a ja tak lubię.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope cudny pokoik u nas niestety będzie tylko miejsce na łóżeczko w sypialni. Bardzo bym chciała dla maluszka taki pokoik ale może dla następnego uda się jak już się wprowadzimy do naszego domku.
    Ja też po chłopcu będę miała ciuszki od siostry gorzej z dziewczynką będzie ale jak coś to też będę szukać używanych, choć na początku bodziaki to mogą być i pewnie takie jak dla chłopca. śpiworki też będę mieć od siostry bo akurat się urodził w styczniu.

Mnie się podoba takie łóżeczko ale nie ma funkcji bujania i się jeszcze waham
    http://www.iv.pl/images/45443026486279557236_thumb.jpg

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni ja również jestem zaskoczona. Myślałam, że to jakoś we wrześniu będzie, a tu za tydzień.. Mam obawy czy to nie za wcześnie, ale jak sama babeczka sobie obliczyła w którym tygodniu będę to chyba się nie myli.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Mistrzyni ja również jestem zaskoczona. Myślałam, że to jakoś we wrześniu będzie, a tu za tydzień.. Mam obawy czy to nie za wcześnie, ale jak sama babeczka sobie obliczyła w którym tygodniu będę to chyba się nie myli.
    Hm, mamy podobny wiek ciąży a w kalendarzu belly mam info, że połówkowe USG mogę wykonać już od 4 września.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    aaa i jeszcze właśnie dzwoniłam aby umówić się na połówkowe USG, ku mojemu zdziwieniu babeczka zapisała mnie na 26.08. Mówiłam jej, że ostatnia miesiączka była z początkiem maja i sama sobie obliczyła termin. Cztery razy pytałam czy aby na pewno, bo ja będę miała skończony 17 tydzień. Ona na to, że tak więc.... za tydzień idę :)

Vel dzięki za odszukanie autorki postu o ciuszkach, bo ja już się gubię w tym. Za dużo stron produkujemy :D

polowkowe miedzy 18 a 22 tc , jak bedziesz miala skonczony 17 to faktycznie w ich jezyku to juz 18... ja mialam miesiaczke 29 kwietnia i bede miec w okolicy 22 wrzesnia polowkowe, tak ginka mi sie kazala zapisac :)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i się wyjaśniło . Właśnie dzwoniła do mnie babeczka od USg i przepraszała, ale termin, który ustaliła to za wcześnie, bo chyba myślała o niebieskich migdałach :P Także moje połówkowe będzie 25.09 :D

ale była zabawna ta Pani, taka zmieszana :P 16 razy chyba przepraszała :P

Gosiak, Fedra, Penelope lubią tę wiadomość

• Bietka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ubranek mnóstwo dostaniemy w spadku, trochę od rodziny, trochę od znajomych:) Teściowie wszystkie dziecięce gadżety po dzieciaczkach z rodziny skrzętnie schowali i czekają, aż przyjedziemy i weźmiemy;p Jak mąż powiedział, że przejrzymy i weźmiemy co nam potrzebne, to teściowa na to, że przecież wszystko się przyda;) Będziemy kupować wszystko co niezbędne, ale na razie musimy się wstrzymać, żeby zobaczyć co będziemy mieli w spadku;). Osobiste rzeczy bezsprzecznie wszystkie nowe.

Z tymi połówkowymi ja się zastanawiam, bo mi moja ginka powiedziała żeby zrobić między 25.09 a 10.10 czyli 23-24 tydz...nie wiem czy nie zrobić wcześniej

c7hyim7.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie jestem zapisana na 29.09 - tam gdzie robiłam prenatalne, ale 27.08 idę do mojej ginki i potwierdzę z nią czy ten termin jest na pewno ok. Babka jak mnie zapisywała w rejestracji mówiła, że między 20 a 22 tygodniem.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ