Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam dwie dobre koleżanki, które urodziły w lipcu - jedna dziewczynkę, druga chłopca (więc w razie czego dwie opcje obstawione
Obie zadeklarowały, że będą miały dla mnie ciuszki. Mam też kumpelę, z którą się spotykam w tym tygodniu, która urodziła w grudniu córeczkę i mówiła, że w styczniu będzie miała nie tylko ciuszki, ale i chustę i różne inne "gadżety" dziecięce.
Łóżeczko prawie nieużywane trzyma dla mnie koleżanka z pracy, dokładnie takie jakie chciałam kupić. Zainwestuję na pewno w nowy materacyk i pościel.
W pokoju, który będzie dziecięcy mamy szafę w zabudowie - nie komandor, taką inną i tam poprzedni właściciele mieli przewijak, lampki zamontowane, bardzo fajnie to wygląda i chyba się też zdecydujemy na takie rozwiązanie. My kupowaliśmy to mieszkanie z rynku wtórnego 8 lat temu i bardzo nam się całe wykończenie podobało. Wtedy dzieci nie planowaliśmy i szafę zagospodarowaliśmy inaczej
Na wózek zbiera dziadek. Więc ja pewnie jakieś kosmetyczne rzeczy zacznę kompletować jakoś koło grudnia. Może napiszę list do św. Mikołaja i mi część rzeczy przyniesie
W styczniu będziemy pewnie kupować wózek i pozostałe brakujące drobiazgi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 09:18
Fedra lubi tę wiadomość
-
Penelope- piekny pokoik!
u nas niestety tylko kacik w sypialni beda mialy szkraby.
Siedze wlasnie na badaniach, dopiero co wypilam glukoze i cholernie mi niedobrze !!! obym tylko nie zwymiotowala, bo trzeba bedzie jutro powtarzac. Bleeee.... mam gule w gardle. Byle przesiedziec te 2h.Asiaa1201, Penelope lubią tę wiadomość
-
Penelope piękny pokoik ja mam dylemat okropny co do pokoju
jak wybrałam farbę to wszystko bylo ok pojechalam do sklepu po nią i jak pan mi zrobil próbę stwierdziłam ze wygląda jak zielona kupa
jestem zla. Zawsze chciałam bialy pokoik z rustykalnymi meblami a tu d*pa
tez myslalam o pasach albo groszkach na jednej scianie. Zobaczymy moze Ikea mnie natchnie:D
Penelope lubi tę wiadomość
-
lula88 wrote:co myślicie dziewczyny o materacyku do łóżeczka bo te co są dołączone do łóżeczka zazwyczaj są połączeniem gryki kokosu i pianki a czytałam że nie są najlepszej jakości, że robaczki lubią się lęgnąć albo pleśnieją. Zastanawiam się nad lateksowym by osobno kupić a osobno łóżeczko ale tych lateksowych też jest kilka rodzajów. Wiem jest jeszcze czas ale ja lubię mieć już zaplanowane wcześniej co i jak
hmm nie czytałam opini na necie o tych trójwarstwowych materacykach ale moja szwagierka ma taki włąśnie który był w zestawie z łożeczkiem i nigdy nic nie mówiła ze coś się z nim dzieje... wiadomo że pod prześcieradełko wkłada sie podkład a materacyk trzeba wietrzyc jak wszystko...
ja na pewno będę kupowac ten 3-warstwowy bo jakby nie było na dobrą sprawe jak się nie dba to pleśń czy robaczki wszędzie się mogą rozwinąć...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
dzien dobry dziewczyny.
Ja wczoraj ledwo przeżyłam dzień, widzę jak mi brzucho wklęsł wraz z żołądkiem po tym wymiotowaniu całodniowym... Mam nadzieję, że z dzidzią ok, że wymiotowanie nie miało wpływu.
Dziś mam nadzieję, że będzie lepiej, bo po południu idziemy datę cywilnego ustalić...Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Mistrzyni ja również obawiam się glukozy, ale mam na nią sposób. Zabrać ze sobą cytrynę
Koleżanki mówiły, że z cytryną nawet smaczne
Także te które nie wiedziały- to na glukozę zabrać cytrynę do wciśnięcia
Co do pokoju. Maluszek spać będzie w sypialni razem z nami, ale pokoik będzie. Mam już wizję. Meble niektóre białe niektóre brzoza ( z ikei). Ściany szare z (albo) paskami albo z groszkami albo z jakimiś takimiI pościel biała w czarne koty a z drugiej strony lila, no i dodatki lila.
U nas moja siostra zdeklarowała się, że zafunduje literki nad łóżeczko, bo przecież literki ułożone w imię muszą byćMistrzyniWKochamCieMisiu, Penelope, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
aaa i jeszcze właśnie dzwoniłam aby umówić się na połówkowe USG, ku mojemu zdziwieniu babeczka zapisała mnie na 26.08. Mówiłam jej, że ostatnia miesiączka była z początkiem maja i sama sobie obliczyła termin. Cztery razy pytałam czy aby na pewno, bo ja będę miała skończony 17 tydzień. Ona na to, że tak więc.... za tydzień idę
Vel dzięki za odszukanie autorki postu o ciuszkach, bo ja już się gubię w tym. Za dużo stron produkujemy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 09:34
Penelope lubi tę wiadomość
Pola
Hania -
Cath, ni właśnie rustykalne miałam na myśli, ale szafy nie mogłam znaleźć. Z drugiej strony swoją sypialnie zrobiłam 4 miesiące temu i mam piękne białe rustykalne meble więc aż tak mi nie żal że w drugiej sypialni nie ma. Wszystko tak naprawdę robiło się o szafę, nie do końca mój styl, ale jak się zacznie konkretne rzeczy dodawać, pościel, dodatki to jakoś nadrobię w stylu możecath wrote:Penelope piękny pokoik ja mam dylemat okropny co do pokoju
jak wybrałam farbę to wszystko bylo ok pojechalam do sklepu po nią i jak pan mi zrobil próbę stwierdziłam ze wygląda jak zielona kupa
jestem zla. Zawsze chciałam bialy pokoik z rustykalnymi meblami a tu d*pa
tez myslalam o pasach albo groszkach na jednej scianie. Zobaczymy moze Ikea mnie natchnie:D
-
Szkoda, ze wczesniej z ta cytryna nie doczytalam. No nic, juz mi troszke lepiej, ale nastepnym razem cytryne wezme, pewnie kolo 22tc znow bede krzywa cukrowa robic.
Z tym polowkowym to mnie Katis zaskoczylas. o_0 ze juz? ale ten czas zasuwa...
Jesli o ubranka chodzi - to mam ich stosy po Franku, pewnie dokupie troche nowych, bo kazda mama chce cos upolowac, ale wiekszosc mam. Jesli uda sie z dziewczynka to tez w spadku dostane po dwuletniej siostrzenicy.
Tyle co wozek dokupie blizniaczy, pojedynczy juz oddalam przyjaciolce bo za 2-3 tyg rodzi. Zostanie dokupic troche tzw "duperelek" osobistych - smoczki, kosmetyki, pampersy itp. -
Cath, no to lekka wtopa z zielonym, ale wierzę że w końcu i tak będzie super, czekam już na zdjęcia.
Katis, też będziesz miała radość z szykowania pokoiku. Groszki mi się też podobają, była tapeta ale strasznie blade te Groszki były. Właśnie byłam w pokoiku, naprawdę podobają mi mi się te pasy, jest w nich coś eleganckiegoa ja tak lubię.
-
Penelope cudny pokoik u nas niestety będzie tylko miejsce na łóżeczko w sypialni. Bardzo bym chciała dla maluszka taki pokoik ale może dla następnego uda się jak już się wprowadzimy do naszego domku.
Ja też po chłopcu będę miała ciuszki od siostry gorzej z dziewczynką będzie ale jak coś to też będę szukać używanych, choć na początku bodziaki to mogą być i pewnie takie jak dla chłopca. śpiworki też będę mieć od siostry bo akurat się urodził w styczniu.
Mnie się podoba takie łóżeczko ale nie ma funkcji bujania i się jeszcze waham
http://www.iv.pl/images/45443026486279557236_thumb.jpgPenelope lubi tę wiadomość
-
Katiś wrote:Mistrzyni ja również jestem zaskoczona. Myślałam, że to jakoś we wrześniu będzie, a tu za tydzień.. Mam obawy czy to nie za wcześnie, ale jak sama babeczka sobie obliczyła w którym tygodniu będę to chyba się nie myli.
-
Katiś wrote:aaa i jeszcze właśnie dzwoniłam aby umówić się na połówkowe USG, ku mojemu zdziwieniu babeczka zapisała mnie na 26.08. Mówiłam jej, że ostatnia miesiączka była z początkiem maja i sama sobie obliczyła termin. Cztery razy pytałam czy aby na pewno, bo ja będę miała skończony 17 tydzień. Ona na to, że tak więc.... za tydzień idę
Vel dzięki za odszukanie autorki postu o ciuszkach, bo ja już się gubię w tym. Za dużo stron produkujemy
polowkowe miedzy 18 a 22 tc , jak bedziesz miala skonczony 17 to faktycznie w ich jezyku to juz 18... ja mialam miesiaczke 29 kwietnia i bede miec w okolicy 22 wrzesnia polowkowe, tak ginka mi sie kazala zapisac
-
No i się wyjaśniło . Właśnie dzwoniła do mnie babeczka od USg i przepraszała, ale termin, który ustaliła to za wcześnie, bo chyba myślała o niebieskich migdałach
Także moje połówkowe będzie 25.09
ale była zabawna ta Pani, taka zmieszana16 razy chyba przepraszała
Gosiak, Fedra, Penelope lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
My ubranek mnóstwo dostaniemy w spadku, trochę od rodziny, trochę od znajomych:) Teściowie wszystkie dziecięce gadżety po dzieciaczkach z rodziny skrzętnie schowali i czekają, aż przyjedziemy i weźmiemy;p Jak mąż powiedział, że przejrzymy i weźmiemy co nam potrzebne, to teściowa na to, że przecież wszystko się przyda;) Będziemy kupować wszystko co niezbędne, ale na razie musimy się wstrzymać, żeby zobaczyć co będziemy mieli w spadku;). Osobiste rzeczy bezsprzecznie wszystkie nowe.
Z tymi połówkowymi ja się zastanawiam, bo mi moja ginka powiedziała żeby zrobić między 25.09 a 10.10 czyli 23-24 tydz...nie wiem czy nie zrobić wcześniej