Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
hej
u nas maluszek bedzie spal z nami w sypialnie wiec jakis kat bedzie zrobiony
co do butelek bardzo w irl polecaja tammiego tippee anty-kolkowe i chyba na te sie zdecyduje ale wszystko okaze sie na zakupach
ja na razie nic jeszcze nie kupuje bo jest za wczesnie jak dla Mnie:) za to moja corcia jak jestesmy na zakupach to pyta ,,mamusiu mozemy kupic to dla dzidzi ,,
Penelope, Fedra lubią tę wiadomość
-
Witajcie kochane dawno nie pisałam ale czytam ciągle
U nas ok brzuszek rośnie, jutro zaczynamy kolejny tydzień.
Nasz maluszek też będzie miał kącik w naszej sypialni, ale w maju akurat była malowana więc jest odświeżona
Co do ubranek to ja mam już praktycznie całą wyprawkę, po córci która nie zdążyła wykorzystać niestety, ale teraz się przyda, wiadomo trzeba dokupić parę rzeczy ale to luz, no i myślimy nad łóżeczkiem drewnianym bo mamy tylko to turystyczne
Butelki mam z aventu antykolkowe dwie, ale zamierzam karmić piersią
Pozdrawiam wszystkie i teraz będę już częściej z wamiPenelope, Fedra lubią tę wiadomość
-
A ja znowu jak widzę niedoinformowana,(może i lepiej) na temat peelingów tym razem, wczoraj robiłam peeling całego ciała peelingiem jaki mam w domu, bez czytania co ma w składzie. Kosmetyki takie jak żel pod prysznic, płyn do kąpieli, peelingi, balsamy do ciała wybieram zawsze pod kątem tego jaki zapach, konsystencja, ziarnistość mi się w danym momencie podoba. Jakoś mi ciągle trudno uwierzyć że skład kosmetyku do kąpieli czy peelingu może mieć wpływ na ciążę. Jedno co, to powtrzymałam się od przyjmowania (w balsamach również) witaminy A w pierwszym trymestrze, teraz naprzemiennie z normalnym balsamem (BodyShopp, Olay, Garnier - jaki mi wpadnie w rękę) używam Bio Oil.
słoneczna 85 wrote:hejka- u mnie powtorka z rozrywki wcozraj- nawet dobrze wykapac sie nei moglam bo musialam wymitoowac. mam juz dosc- i zaladowalam czopek na noc- po 2 dniach zwracania wszytskim
a dzis wizyta popoludniu
mam nadzieje ze wsyztsko ok!
Dziewczyny wy o roznych kosmetykach piszecie- w niekotrych miejscach mam taka sucha skore i chcialabym zrobic jakis peeling ale tez ktos tu pisal ze nie mozna a czy sa jakies co mozemy uzywac ?? chodzi mi o peeling do cialaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 11:51
-
ja do akapieli uzywam tych co mam- nivea albo dove teraz , balsamy tez jakies ziaja koncze z olejem arganowym
ale nei wiem jak to z tymi peelingami- na pewno z kwasem salicylowym nei mozna ale chyba jakies owocowe to mozna nie? pachnace?
Penelope a jak Ty sie czujesz? juz przeszly Ci mdlosci/wymioty? -
Słoneczna, przeszły, nareszcie, od jakiegoś tygodnia mdłości ustąpiły (wymiotów w ogóle nie miałam), miałam też mdłości po witaminach a teraz już normalnie biorę. Od kilku dni ZERO objawów, piersi spore, brzuszek z lekka ciążowy i nic poza tym. od czasu do czasu coś tam "zaciągnie" w jajnikach i tyle. No i apetyt nie dopisuje, jem może dwa razy dziennie i to nie za wiele, w ogóle nie jem owoców i warzyw, mięso ostatni raz chyba ze dwa tygodnie temu, odrzuca mnie. Na początku ciąży szybko przytyłam prawie 4 kilo, teraz schudłam 1,5. Zauważyłam od kilku dni, że jak leżę sobie w łóżku w ciągu dnia czy wieczorem to skupiam się na brzuchu, kładę rękę i jakbym czekała na jakiś pierwszy ruch, od kilku dni tak robię, może brak objawów powoduje lekkie zaniepokojenie czasami, stąd chęć wyczucia czegoś, ale nie wyczuwam póki co nic
Co do peelingów to nie doradzę, nie wiem, sama zamierzam nadal używać tego co mam w domu.
Słoneczna, no to życzę rychłego ustania mdłości!słoneczna 85 wrote:ja do akapieli uzywam tych co mam- nivea albo dove teraz , balsamy tez jakies ziaja koncze z olejem arganowym
ale nei wiem jak to z tymi peelingami- na pewno z kwasem salicylowym nei mozna ale chyba jakies owocowe to mozna nie? pachnace?
Penelope a jak Ty sie czujesz? juz przeszly Ci mdlosci/wymioty?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 12:27
-
Słoneczna ja tez wymiotuje, tez mam dosc.
Jade wlasnie do ginekologa i mam nadzieje, ze da mi l4 chociaż do Końca sierpnia.
A tak w ogole to witam Was moim urodzinowym tortem:)
Miłego dnia!Penelope, kasia_1988, słoneczna 85, przedszkolanka:), Bietka, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
Wszystkiego Najlepszego Sue !!! powodzenia u lekarzaSue wrote:Słoneczna ja tez wymiotuje, tez mam dosc.
Jade wlasnie do ginekologa i mam nadzieje, ze da mi l4 chociaż do Końca sierpnia.
Miłego dnia! -
Sue wrote:Słoneczna ja tez wymiotuje, tez mam dosc.
Miłego dnia!
sue może bedziesz miała urodzinowy prezent i poznasz płeć. wszystkiego najlepszego. -
to Wszytskiego Najlpeszego i dla SUe i dla Przedszkolanki bo nie mialam okazji:)
apetytu to u mnie tez nie ma- a mieso to smierdzi mi z daleka.
no ale dziwnie ze taki powrot u mnie tych wymiotow calodniowych- dzis troche lepiej ale pewnie po nocnym czopku- stwierdzialam ze jak nei wezme to sie wykoncze i do pracy nie dam rady pojsc.
znowu waga spada
kluje mnie brzuch czasem jak szpileczka takie nakluciaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 12:41
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Witajcie. Ja troche z opoznieniem ale dopisuje sie do lutowych mam .
Jutro zaczynam 15 tydzien.Jest to moja pierwsza ciaza. Wielka niespodziankaAle radosc jakiej jeszcze dotychczas nie bylo w moim zyciu. To nic ze od 6 do 12 tygodnia niemal juz sypialam w lazience . Naszczescie wymioty usyapily juz calkowicie a teraz potrafie jesc caly czas ;( Tez tak macie? Mam wrazenie ze czasami jem nie za dwoch ale za kilka osob...ale na szczescie nie widac tak tego po mnie. Brzuszek juz dobrze widoczny.
Mam nadzieje ze bede mogla.na was liczycI mam nadzieje ze mnie nie zlinczuje czy nie odrzucicie z powodu mojego wieku.........
Jutro koncze 17.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 13:46
Penelope, Fedra, MistrzyniWKochamCieMisiu, truskawkax25 lubią tę wiadomość