X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) u nas maluszek bedzie spal z nami w sypialnie wiec jakis kat bedzie zrobiony :) co do butelek bardzo w irl polecaja tammiego tippee anty-kolkowe i chyba na te sie zdecyduje ale wszystko okaze sie na zakupach :) ja na razie nic jeszcze nie kupuje bo jest za wczesnie jak dla Mnie:) za to moja corcia jak jestesmy na zakupach to pyta ,,mamusiu mozemy kupic to dla dzidzi ,,

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane dawno nie pisałam ale czytam ciągle ;-) U nas ok brzuszek rośnie, jutro zaczynamy kolejny tydzień.
    Nasz maluszek też będzie miał kącik w naszej sypialni, ale w maju akurat była malowana więc jest odświeżona ;-)
    Co do ubranek to ja mam już praktycznie całą wyprawkę, po córci która nie zdążyła wykorzystać niestety, ale teraz się przyda, wiadomo trzeba dokupić parę rzeczy ale to luz, no i myślimy nad łóżeczkiem drewnianym bo mamy tylko to turystyczne
    Butelki mam z aventu antykolkowe dwie, ale zamierzam karmić piersią
    Pozdrawiam wszystkie i teraz będę już częściej z wami ;-)

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu jak widzę niedoinformowana,(może i lepiej) na temat peelingów tym razem, wczoraj robiłam peeling całego ciała peelingiem jaki mam w domu, bez czytania co ma w składzie. Kosmetyki takie jak żel pod prysznic, płyn do kąpieli, peelingi, balsamy do ciała wybieram zawsze pod kątem tego jaki zapach, konsystencja, ziarnistość mi się w danym momencie podoba. Jakoś mi ciągle trudno uwierzyć że skład kosmetyku do kąpieli czy peelingu może mieć wpływ na ciążę. Jedno co, to powtrzymałam się od przyjmowania (w balsamach również) witaminy A w pierwszym trymestrze, teraz naprzemiennie z normalnym balsamem (BodyShopp, Olay, Garnier - jaki mi wpadnie w rękę) używam Bio Oil.
    słoneczna 85 wrote:
    hejka- u mnie powtorka z rozrywki wcozraj- nawet dobrze wykapac sie nei moglam bo musialam wymitoowac. mam juz dosc- i zaladowalam czopek na noc- po 2 dniach zwracania wszytskim

a dzis wizyta popoludniu

mam nadzieje ze wsyztsko ok!

Dziewczyny wy o roznych kosmetykach piszecie- w niekotrych miejscach mam taka sucha skore i chcialabym zrobic jakis peeling ale tez ktos tu pisal ze nie mozna a czy sa jakies co mozemy uzywac ?? chodzi mi o peeling do ciala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 11:51

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi o co chodzi z tym składem lactacydu? Bo też ciągle go używam

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do akapieli uzywam tych co mam- nivea albo dove teraz , balsamy tez jakies ziaja koncze z olejem arganowym

ale nei wiem jak to z tymi peelingami- na pewno z kwasem salicylowym nei mozna ale chyba jakies owocowe to mozna nie? pachnace?
    Penelope a jak Ty sie czujesz? juz przeszly Ci mdlosci/wymioty?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, przeszły, nareszcie, od jakiegoś tygodnia mdłości ustąpiły (wymiotów w ogóle nie miałam), miałam też mdłości po witaminach a teraz już normalnie biorę. Od kilku dni ZERO objawów, piersi spore, brzuszek z lekka ciążowy i nic poza tym. od czasu do czasu coś tam "zaciągnie" w jajnikach i tyle. No i apetyt nie dopisuje, jem może dwa razy dziennie i to nie za wiele, w ogóle nie jem owoców i warzyw, mięso ostatni raz chyba ze dwa tygodnie temu, odrzuca mnie. Na początku ciąży szybko przytyłam prawie 4 kilo, teraz schudłam 1,5. Zauważyłam od kilku dni, że jak leżę sobie w łóżku w ciągu dnia czy wieczorem to skupiam się na brzuchu, kładę rękę i jakbym czekała na jakiś pierwszy ruch, od kilku dni tak robię, może brak objawów powoduje lekkie zaniepokojenie czasami, stąd chęć wyczucia czegoś, ale nie wyczuwam póki co nic :)
    Co do peelingów to nie doradzę, nie wiem, sama zamierzam nadal używać tego co mam w domu.

Słoneczna, no to życzę rychłego ustania mdłości!
    słoneczna 85 wrote:
    ja do akapieli uzywam tych co mam- nivea albo dove teraz , balsamy tez jakies ziaja koncze z olejem arganowym

ale nei wiem jak to z tymi peelingami- na pewno z kwasem salicylowym nei mozna ale chyba jakies owocowe to mozna nie? pachnace?
    Penelope a jak Ty sie czujesz? juz przeszly Ci mdlosci/wymioty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 12:27

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna ja tez wymiotuje, tez mam dosc.
    Jade wlasnie do ginekologa i mam nadzieje, ze da mi l4 chociaż do Końca sierpnia.

A tak w ogole to witam Was moim urodzinowym tortem:)
    Miłego dnia!

Penelope, kasia_1988, słoneczna 85, przedszkolanka:), Bietka, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego Najlepszego Sue !!! powodzenia u lekarza :)
    Sue wrote:
    Jade wlasnie do ginekologa i mam nadzieje, ze da mi l4 chociaż do Końca sierpnia.

Miłego dnia!

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel, tak jak mówiłam - w Auchan nie ma tego PRObiotic, jest tylko PREbiotic.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:

Miłego dnia!

sue może bedziesz miała urodzinowy prezent i poznasz płeć. wszystkiego najlepszego.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to Wszytskiego Najlpeszego i dla SUe i dla Przedszkolanki bo nie mialam okazji:)

apetytu to u mnie tez nie ma- a mieso to smierdzi mi z daleka.

no ale dziwnie ze taki powrot u mnie tych wymiotow calodniowych- dzis troche lepiej ale pewnie po nocnym czopku- stwierdzialam ze jak nei wezme to sie wykoncze i do pracy nie dam rady pojsc.

znowu waga spada

kluje mnie brzuch czasem jak szpileczka takie naklucia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 12:41

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Suri Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Ja troche z opoznieniem ale dopisuje sie do lutowych mam . :)
    Jutro zaczynam 15 tydzien.Jest to moja pierwsza ciaza. Wielka niespodzianka ;) Ale radosc jakiej jeszcze dotychczas nie bylo w moim zyciu. To nic ze od 6 do 12 tygodnia niemal juz sypialam w lazience . Naszczescie wymioty usyapily juz calkowicie a teraz potrafie jesc caly czas ;( Tez tak macie? Mam wrazenie ze czasami jem nie za dwoch ale za kilka osob...ale na szczescie nie widac tak tego po mnie. Brzuszek juz dobrze widoczny.
    Mam nadzieje ze bede mogla.na was liczyc ;) I mam nadzieje ze mnie nie zlinczuje czy nie odrzucicie z powodu mojego wieku.........
    Jutro koncze 17.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 13:46

Penelope, Fedra, MistrzyniWKochamCieMisiu, truskawkax25 lubią tę wiadomość

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o i czy ktos moglby wrzucic tu taka wyprawke do drukowania? wiem ze gdzies byla ale teraz wertowac strona po stronie a nie mialaam jak druknac:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue Wszystkiego Najlepszego :)

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://abc-bobasa.pl/content/7-wyprawka-dla-noworodka sloneczna prosze Cie bardzo :)

słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue kochana wszystkiego co najlepsze :) !!!
    Witamy nową mamę :) Moim zdaniem nie jesteśmy tutaj od linczowania ;)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:
    http://abc-bobasa.pl/content/7-wyprawka-dla-noworodka sloneczna prosze Cie bardzo :)

super, dzieki

juz druknelam:) ale jeszcze za wczesnie na zakupy- po 20 tyg chyba

atdcqtkf2affvuei.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue Wszystkiego Najlepszego z Okazji Urodzinek

Witaj Suri ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wszystkiego najlepszego ;-)

Witam nowa mamusie. Ja dziś mam straszny kryzys cały dzień bym spala a na popołudniu do pracy :-/

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sloneczna 85 ja wlasnie po 20 tyg bede robila zakupy dla malucha aczkolwiek juz mam skarpetki i czapeczke ale z reszta wstrzymam sie

relge6yd0kju1g7d.png
‹‹ 355 356 357 358 359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ