Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. Gratuluję nowych dzieciaczków i nowych ciąż. Ja również spodziewam się drugiego dziecka:) obecnie 18 tydz, termin na 26 stycznia.
Pola odcyckowana od 26 czerwca, wtedy trafiłam do szpitala z krwawieniem i musiałam odstawić. Karmiłam więc 28 miesięcy
6 września mam polowkowe i wtdt może poznamy płeć.
Pozdrawiam Was serdeczniePola
Hania -
Hej dziewczyny! Również gratuluję nowych dzieci i ciąż! Szczęśliwego rozwiązania wszystkim życzę
Ja także spodziewam się drugiego dziecka. Obecnie 24tc. Termin mam na 16 marca. Tym razem chłopiec, chociaż początkowo było mówione, że na 90% dziewczynka. Także czekamy na nowego członka rodziny Druga ciąża też daje mi trochę w kość, ale nie ma co narzekać.
Pozdrawiam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 23:29
-
Już się doczekać nie mogę, Hahahha imię mamy te same co podczas pierwszej ciąży wybraliśmy. Będzie Borys
Ciąża początkowo ciężka, wymioty do 17tc. Teraz jeszcze zdarzają się sporadycznie. Mam zgage codziennie, czasem bóle krocza, obecnie dopadła mnie rwa kulszowa, więc ani leżeć, ani siedzieć, a o chodzeniu to nie wspomnę. Dodatkowo jestem przeziębiona, ale już wychodzę na prostą także u mnie ciąża to niestety ciągle coś. I jeszcze w 12tc wykryto mi, że mam paciorkowca, którego w pierwszej ciąży nie miałam. -
Czesc gusiaa, czesc AsiaSzw! 😀 Taka wlasnie mialam nadzieje, ze niektore z Was dostana jakies powiadomienie z belly i postanowia zajrzec.
Gusia sciskam kciuki za starania.
Asia a napiszesz wiecej jak Twoj 4-latek i jak 2-latka? Jak relacje miedzy rodzenstwem? Moja mlodsza 2 latka skonczy w lipcu. Dlugo nie chodzila, ale wszystko OK. Trajkotka z niej ogromna!08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Ja jakis czas temu odstawilam anty w sumie już jakieś 8 msc. Od 3 mam nieregularne miesiączki więc dostałam luteine żeby je wyregulowac. Teraz był mój pierwszy cykl z nią. W 9 dniu jej brania dostałam krawienio/plamien, które trwały 3 dni. I teraz nie wiem jak to traktować że był to okres czy nie bo generalnie dziś mój 38 dc ;/
-
Ja mam dwóch chłopców i dziewczynkę. Najmłodsza skończyła roczek w styczniu, między dziećmi mam różnice około 1,5 roku. Chłopcy się kłócą i biją okropnie, najczęściej o zabawki, dziewczynka też zaczyna sobie z nimi radzić
Najtrudniej mi było jak była maleńka oraz jak wszyscy zaczynają chorować. A jak wy sobie radzicie? Laurka trzecia ciąża była planowana czy trochę was zaskoczyła? Ja chciałabym czwarte -
Gusiaa po hormonach anty to nigdy nic nie wiadomo niestety Moze sie udac od razu albo trzeba bedzie chwile odczekac, zeby sie cykl podregulowal.
Niki moje dziewczynki tez sie kloca o zabawki. To chyba musi byc typowe, bo czesto sie to slyszy chociaz jak jest sie z nimi w domu i sie na to patrzy, to sily opadaja, bo ile mozna jezy strzepic i tlumaczyc w kolko?
Co do chorob to faktycznie rozumiem. My zaliczylysmy chyba dwa przeziebienia w zime. Bylo marudno i ciezko. Ale tym, ze bylo Ci najciezej jak byla malenka to mnie przestraszylas. Bo ja na obecnym etapie to mam takie wyobrazenie, ze poki trzecie bedzie malenkie, to mozna na minute choc odlozyc i nie ucieknie i wtedy mozna interweniowac miedzy starszymi. Bardziej sie boje co to bedzie jak trzeciezacznie sie ruszac i przemieszczac i nie starczy mi oczu i rak!
A przypomnij jak coreczka ma na imie? Chodzi juz?
Ech niki, zadna z moich ciaz nie byla planowana xD Ha ha ha Skutki uboczne zbyt dobrej zabawy
Czwarte? Podziwiam! Macie tyle miejsca? Jak z transportem? Czym jezdzisz?
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
No u mnie zawsze najgorsze są pierwsze 3 miesiące z takim niemowlakiem tak do pół roku gdyż takie maluchy wymagają więcej mojej uwagi, noszenia, karmienie trwa dłużej (do tej pory karmię piersią Roksanę) i trzeba uważać żeby starszakiem krzywdy przypadkiem nie zrobiły, no i zmęczenie, niedospanie robią swoje.
Moja Roksana zaczęła chodzić jak miała 10 miesięcy, najszybciej z trojga dzieci tak więc teraz to chodzenie ma opanowane do perfekcji, bardzo rzadko się przewraca, wchodzi mi na wszystkie krzesła, wspina się na stół i gdzie tylko może.
Póki co mieścimy się w osobówce Peugeot 508 combi, trzy foteliki z tyłu i jest spoko póki młoda jeździ jeszcze w nosidle bo jest drobna i się mieści. -
Heeeej
Myślałam ostatnio o tym wątku,zwłaszcza,że obecnie jestem na październikowym 😊
Laurka gratuluję trzeciej ciąźy! Widzę że my podobnie troszke idziemy ,bo u mnie leci 19 tydzien;)
U nas rocznikowo bedzie 4 lata a miesiacami to prawie 5 wyjdzie bo październik a tu Pola w lutym 5. Póki co jest miłość do brzuszka i oczekiwanie -
Przedszkolanka rewelacja! Serdeczne gratulacje! To jak u nas teraz tylko tydzien roznicy, to mozemy wyladowac znowu z dzieciaczkami z tego samego miesiaca! Aczkolwiek to tylko jak Ty urodzisz ciut wczesniej, bo ja do terminu nigdy nie donosilam, wiec do pazdziernika nawet z 29. wrzesnia nie dobije
Sa juz jakies przeslanki czy bedzie chlopiec czy dziewczynka? Ja musze czekac do przyszlego tygodnia. Polowkowe mam dokladnie za tydzien!przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Niki rozumiem. Pierwsze miesiace nawet z latwym dzieckiem sa raczej ciezkie.
No to bardzo ladnie kp Ci wychodzi.
Wow! To szybko ruszyla. Moja Gaja ma 21 miesiecy, ale zaczela chodzic dopiero po skonczonym 18. wiec do tej pory sie przewraca, szczegolnie na dworze, gdzie podloze nierowne ;P A to wspinanie sie to wiem. Trzeba miec oczy dookola glowy.
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya