Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
madziutek 23 wrote:Ja miałam badania w czwartek 14stego... nie pamietam dokladnie ale ok .5.53cm i odpowiadało to co do dnia ze byl to 12 tc + 2dni. .. a nie mam jak ma 100% sprawdzic bo jutro jade odebrać wyniki )
ok to wykreslam Cie z listy, dobrze ze wszystko ok
Gosiak ja zrobilam tak, ze weszlam na forum i czytalam posty o bezobjawowej ciazy, wiekszosc mam ktore o niej mowily rodzily chlopcow niektore dziewczynki, ale wieksza czesc chlopcow
-
Vel wrote:ok to wykreslam Cie z listy, dobrze ze wszystko ok
Gosiak ja zrobilam tak, ze weszlam na forum i czytalam posty o bezobjawowej ciazy, wiekszosc mam ktore o niej mowily rodzily chlopcow niektore dziewczynki, ale wieksza czesc chlopcow
Narazie wszystko książkowo -
nick nieaktualnyprzedszkolanka, ja między posiłkami podjadam paluszki, ewentualnie serki danio (CHOCIAŻ.. czasami są dla mnie normalnym posiłkiem, bo nie głoduje międzyposiłkowo jakoś nie wiem czemu)
W ogóle nie wiem czemu na facebooku nastała taka moda, że każdy kto spodziewa się dziecka (no może nie każdy, a większość) wystawia status, że SPODZIEWA SIĘ DZIECKA.. dla mnie to głupie, nie pochwalam takich rzeczy, a Wy?Januszkowa, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
madziutek 23 wrote:Moja siostra (blizniaczka zresztą ) miala tak samo jak ja ciążę bezobjawowa i urodziła synkaPatryczka mojego chrzesniaka ;* ale ona wcinala duzo sl odyczy a ja poki co to tylko słone )
I też czytałam, że jak się ma chęć na słodkie to dziewczynka, a jak na kwaśne, to chłopak.
Więc pewnie składa się na to wiele różnych czynników nie tylko mdłości. No nic, jeszcze chwilka i się może dowiemy
-
angelcia wrote:przedszkolanka, ja między posiłkami podjadam paluszki, ewentualnie serki danio (CHOCIAŻ.. czasami są dla mnie normalnym posiłkiem, bo nie głoduje międzyposiłkowo jakoś nie wiem czemu)
W ogóle nie wiem czemu na facebooku nastała taka moda, że każdy kto spodziewa się dziecka (no może nie każdy, a większość) wystawia status, że SPODZIEWA SIĘ DZIECKA.. dla mnie to głupie, nie pochwalam takich rzeczy, a Wy?
Ja bym nigdy w życiu nie napisała tego na Fb ... nie daj Boże cos by nie wyszli i pozniej tłumacz sie każdemu. ..
Pierwszy raz chwalilismy sie komu sie da i to byl największy błąd ... pozniej bylo mi bardzo ciężko dojść do siebie bo wszyscy myśleli ze dalej jestem w ciąży ...
Teraz wie tylko nasza najbliższa rodzina. .angelcia, Fedra lubią tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Ja też tylko słone. Słodycze mogłyby nie istnieć.
I też czytałam, że jak się ma chęć na słodkie to dziewczynka, a jak na kwaśne, to chłopak.
Więc pewnie składa się na to wiele różnych czynników nie tylko mdłości. No nic, jeszcze chwilka i się może dowiemy
To my sie nie kwalifikujemy ani na słodkie ani na kwaśne ) -
madziutek 23 wrote:To my sie nie kwalifikujemy ani na słodkie ani na kwaśne )
Także kwaśne jak najbardziej też i do tego słonemadziutek 23 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymadziutek 23 wrote:Ja bym nigdy w życiu nie napisała tego na Fb ... nie daj Boże cos by nie wyszli i pozniej tłumacz sie każdemu. ..
Pierwszy raz chwalilismy sie komu sie da i to byl największy błąd ... pozniej bylo mi bardzo ciężko dojść do siebie bo wszyscy myśleli ze dalej jestem w ciąży ...
Teraz wie tylko nasza najbliższa rodzina. .
Dokładnie mam tak samo, gdyby nie wesele i moja abstynencja to dalsza rodzina również by nie wiedziała. Nie robie z ciąży tajemnicy, ale też nie chcę jej za bardzo afiszować. -
No a u mnie jest jak przed ciaza
uwielbiam rzeczy kwasne, slone, pikantne i najlepiej rownoczesnie slodkie i takie moglabym jesc codziennie
ale kilka dni w miesiacu mam jazde na slodkie i musze sie nażreć czegos, im bardziej czekoladowe tym lepiej
czyli mam jazde i na to i na to, a jednoczesnie cale zycie tak mialam wiec ciaza mi smakow nie zmienila
i jaki z tego wniosek ? żadenWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 11:26
Gosiak, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość
-
Hejka ja jem słodkie kwaśne słone ostre, wszystko i różne zachcianki raz na takie raz na takie,objawów uciążliwych ciążowych to ja nie miałam, tylko lekkie mdłości to tyle, ciekawe co będzie chłopczyk czy dziewczynka ale dla nas płeć nie ważna , tylko żeby zdrowe było
Suri wszystkiego najlepszego
miłego dnia dziewczynki
-
Vel wrote:No a u mnie jest jak przed ciaza
uwielbiam rzeczy kwasne, slone, pikantne i najlepiej rownoczesnie slodkie i takie moglabym jesc codziennie
ale kilka dni w miesiacu mam jazde na slodkie i musze sie nażreć czegos, im bardziej czekoladowe tym lepiej
czyli mam jazde i na to i na to, a jednoczesnie cale zycie tak mialam wiec ciaza mi smakow nie zmienila
i jaki z tego wniosek ? żaden
A Bliźniaki wykluczyli na 100% ?¿?
-
a najlepiej to takie mieszanki
pizza z ananasem
feta z arbuzem
albo sos BBQ
itp itd
najbardziej lubie polaczenie slone ze slodkim, sosy do salatek albo marynaty na bazie miodu
madziutek 23 wrote:A Bliźniaki wykluczyli na 100% ?¿?
madziutek tez o tym myslalam!! wszystkie zabobony, testy, zachcianki, no wszystko rozklada mi sie rowno po polowie! ph w moczu raz na dziewczynke, raz na chlopaka, test na plec wyszedl chyba 51 na chlopca, 49 na dziewczynke i tez myslalam najbardziej blizniaki pasuja
no ale niestety nieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 11:34
justta lubi tę wiadomość
-
angelcia wrote:Aha, dziewczyny poniżej wkleję moją wstępną listę zakupową, czy coś dodać, odjąć? Podyskutujmy na ten temat.
Kosmetyki:
-oliwka
-sudocrem
-mydło
-pampersy
-chusteczki nawilżane
-szampon, żel do kąpieli (a może 2w1)
-krem na odparzenia
-krem na zewnątrz
-spirytus/coś do przemywania
-szczotka, grzebień
-nożyczki
-gruszka
-smoczek x2
-zaczep do smoczka
-butelka - 2 małe, 1 duża
-smoczki do butelek
-płatki kosmetyczne
-sól fizjologiczna
-patyczki do uszów
-podkłady
-pieluchy białe 5szt
-pieluchy kolorowe 5szt
-termometr
Ubranka
-body długi rękaw po 4szt (56, 62)
-body krótki rękaw po 4szt (56, 62)
-pajace po 3 szt(56,62)
-dres (56,62 x2)
-półśpiochy po 2 szt (56,62)
-bluzki 2 (56,62)
-bluza 2 (56, 62)
-spodnie 2 (56,62)
-skarpetki 5
-niedrapki 3
-czapki 4
-czapka, szalik, rekawiczki 1
-kombinezon (62)
Kąpiel
wanienka
wkładka do wanienki
stojak do wanienki
2 ręczniki z kapturkiem
2 zwykłe ręczniki
Spanko
łóżeczko
materac
przewijak
pościel 2
przescieradlo 2
rożek 2
kocyk gruby
kocyk normalny 2
Spacer
wózek
fotelik
baza
Mama
wkladki
podpaski
tantum rosa
ochraniacze na brodawki
maść na popekane brodawki
koszula 2 szt
kosmetyki
gumki do wlosow
to co mi się rzuciło w oczy a co przeczytałam to:
-poleca się kupić duze płatki higieniczne do przemywania twarzy małe płatki do przemywania oczu
-szampon jest zbędny głowke można myć mydełkiem lub kupić już kosmetyk który myje całe ciałko i jednocześnie je natłuszcza tak ze nie trzeba smarować po kompieli
-nie wiem o jaki wkład do wanienki chodzi na początek najlepiej do wanienki włożyć pieluche tetrową a jak dzidziuś już będzie bardziej stabilny można kupić taki wkład co to można na nim dziecko położyć pod kątem
-warto też do łóżeczka kupić wkład który ochroni materacyk przed zalaniem
ja obrobiłam juz tą liste co to linka tu podsyłałam uzupełniłam informacjami z innych artykułów i opini no i zobaczymy co z tego będzie
megg lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Vel wrote:Hej
Suri wszystkiego naj, a powiedz nie mialas TSH badanego na poczatku wraz ze wszystkimi badaniami?? bo ja tak i dzieki temu wyszla moja niedoczynnosc o ktorej nie mialam pojecia
Tak. mialam robione na poczatku i bylo w normie wiec sie cieszylam. Ale ten hormon jest podobno zmienny tak ze rano moze byc inny niz za kilka godzin...Az do przedwczoraj nic mi nie dolegalo z serduchem ...
A na niedoczynnosc chorowalam rok temu i wyszlam z tego w grudniu. Robilam wtedy co tydzien Tsh i bylo juz w normie. Bede musiala zrobic znowu...
U nas jak bedzie dziewczynka to Kornelia albo Łucja. A chłopczyk Fabian -
Vel wrote:Zamówiłam poduszke i dziś mi ją przywieziono... jestem wkurzona
nie wiem czy ja jestem ślepa i jakaś nienormalna czy kolor beżowe słoniki na zdjeciu jest szary, a sloniki blekitne ??
http://allegro.pl/poduszka-kojec-dla-kobiet-w-ciazy-ciazowa-gratis-i4474969624.html
dostalam bezowa poduszke w biale slonie nie dosc ze brzydka, to zaraz bedzie brudna
chcialam taka szara jak na zdjeciu a oni mi pisza, że ze mna cos jest nie halo bo ten kolor to napewno nie jest kolor szary
u mnie wygląda na beżowa poduszke w białe słoniki (odcień niebieskiego takiego błekitnego pojawia się na zakończeniach poduszki ale to raczej kwestia światła)... i patrząc na reszte opisów tych poduszek to spodziewałabym się własnie beżowej poduszki w białe słoniki ...
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Suri, to wszystkiego najlepszego! Spełnienia marzen i zdrowia dla Ciebie i maleństwa :*
Angelcia, rownież spóźnione zyczenia - wszystkiego co najlepsze!!
A jesli chodzi o smaki, objawy to ja w to raczej juz nie wierze
Ja wymiotuje nadal, nie mam ochoty na kwaśne a bedzie chłopak
Ja cały czas jadlabym ostre, ale przed ciaza tez uwielbialam, wiec żadnej zmiany nie ma
Katis, wygladasz przepięknie!Katiś, Gosiak, Suri lubią tę wiadomość