X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Topola Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wsztstkiego najleoszego! :D
    My też dziś zaczynamy nowy tydzień.

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri wszystkiego najlepszego kochana! Widzę, że dużo osób jest tutaj z sierpnia - ja miałam urodziny 8-smego.

LadyDi - faktycznie! Masz spory brzuszek, a figurę masz fajną (tzn jesteś szczupłą kobietką). Ja mimo tego, że przed ciążą ważyłam 72kg przy 165 wzrostu to teraz ważę 66kg i nie ma brzuszka.. Rozumiałabym to jakbym miała jakiś bęben przed zajściem,a był płaski jak deska.. no cóż.. Może im później tym lepiej? ;)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri wrote:

Tak z innego tematu to dzisiaj ja was czestuje urodzinowym tortem :D
    Wszystkiego naj, najlepszego!!! :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri, wszystkiego najlepszego i zdrowia dla Ciebie i Maleństwa!

Angelcia, to teraz ważysz mniej niż ja. Dziś jak stanęłam na wagę to ujrzałam 68kg. Mój facet się śmieję, że mam teraz tyłek i na brzuchu ^^ akurat dupkę to zawsze miałam mega odstającą...

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny podsylam fajna stronke z cwiczeniami
    http://fajnamama.pl/tag/ania-kapera/

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadiDi, nie ma co tu nawet porównywać wagi w takim stanie - najważniejsze żeby maleństwo miało się dobrze! ;) Ja mam wąską górę, a szerszy dół więc pewnie tam gdzieś się ukrywa. ;p

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri Stooo lat :*

Mi śniło sie ze krwawiłam..;/ ile to bedzie mnie meczyc jeszcze...

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri wszystkiego najlepszego !!!

A ja wczoraj miałam taki dziwny humor, że poszłam go poprawić do fryzjera :D
    Obcięłam włosy znów na krótko. Ahh jak ja lubię jak same się układają :D
    Chciałam zapuszczać i nawet już dobrze mi szło, bo włosy miałam do ramion, ale stwierdziłam, że lepiej mi w krótkich. No i chyba taką "fryzurę" będę miała w czasie porodu i jak dzidzia się pojawi, ponieważ jest bardzo wygodna. W sumie nigdy nie wiadomo czy i ile będziemy miały czasu dla siebie jak dzidzia zamieszka już z nami :)

A no i Wam się pochwalę: otóż zawsze kiedy wstawałam rano brzuch był płaski i wzrastał w miarę upływu dnia oraz w miarę mojego jedzenia. Od 3 dni wstaję i ... już mam brzuch <3 Kocham go :*

Oto ja :) - przed śniadaniem ;)

5ae8666f1711a794med.jpg b9cf91f537947323med.jpg

Gosiak, Penelope, truskawkax25, kasia_1988, przedszkolanka:), Januszkowa, juska19, Fedra, MistrzyniWKochamCieMisiu, megg, Sewerynka lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Suri wszystkiego najlepszego !!!

A ja wczoraj miałam taki dziwny humor, że poszłam go poprawić do fryzjera :D
    Obcięłam włosy znów na krótko. Ahh jak ja lubię jak same się układają :D
    Chciałam zapuszczać i nawet już dobrze mi szło, bo włosy miałam do ramion, ale stwierdziłam, że lepiej mi w krótkich. No i chyba taką "fryzurę" będę miała w czasie porodu i jak dzidzia się pojawi, ponieważ jest bardzo wygodna. W sumie nigdy nie wiadomo czy i ile będziemy miały czasu dla siebie jak dzidzia zamieszka już z nami :)

A no i Wam się pochwalę: otóż zawsze kiedy wstawałam rano brzuch był płaski i wzrastał w miarę upływu dnia oraz w miarę mojego jedzenia. Od 3 dni wstaję i ... już mam brzuch <3 Kocham go :*

Oto ja :) - przed śniadaniem ;)

5ae8666f1711a794med.jpg b9cf91f537947323med.jpg

nOO PROSZE JAKA MASZ ŁADNA FIGURKE A BRZUSIO ŚWIETNY;]

Penelope lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś Ty chudzinko ;* ślicznie wyglądasz z brzuszkiem.. też wczoraj obcięłam włosy

• Katiś Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaa dziękuję, z tą figurą to u nas rodzinne :). A po 2 ważę 47 kg i z tego co widzę to Polcia [?] "zabiera" wszystkie zjedzone gramy :P

Januszkowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś ja też jestem nastawiona na Polę..

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Katiś, ślicznie się prezentujesz. Ja w porównaniu z Tobą to jak słoń :D No ale z genami nie wygrasz...

A w ogóle czujecie już ruchy? Ja najpierw w sobotę poczułam jakby mi się dziecko przeturlało w brzuchu, a od wczoraj takie muśnięcia od środka - jakby mnie głaskało. Aż podrapać się chce, bo tak łaskocze. No ale uczucie super :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 09:50

kasia_1988, Fedra lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a czy macie jeszcze brac kwas foliowy i do kiedy>??

atdcqtkf2affvuei.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia my zastanawialiśmy się nad Polą albo Leną, ale Len jest jak grzybów po deszczu. Póki co mówimy do niej Polena :D
    Jeżeli będzie chłopak to będzie Nathan.

LadyDi Ty też masz super brzuszek i wcale nie wyglądasz jak słoń :)

Ja poczułam jakieś 5 dni temu w nocy jakbym w okolicach macicy za majtkami miała motylka, który łaskocze mnie skrzydełkami. Potem już nie, ale też nie wyczekuję z ręką na brzuchu. Czasem tylko tak się skupię, ale nie często. Czekam cierpliwie :)

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam w witaminach prenatalnych, więc biorę. Z tego co czytałam to on w niczym nie szkodzi i można go brać cały czas.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

12 sierpnia byłam u gina i dalej kazała brać Ladee vit, kwas i magnez. Nie mówiła do kiedy. Następną wizytę mam 9.09 więc na pewno do września będę brała a potem to zobaczę co gin powie :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Ja biorę, bo w zestawie witamin prenatalnych, które się bierze do końca ciąży i w trakcie karmienia piersią jest kwas foliowy.

Kwas foliowy jest witaminą rozpuszczalną w wodzie i jego nadmiar wydalany jest z moczem, dlatego też nie ma niebezpieczeństwa przedawkowania go. Zażywany w dawce 0,4 mg dziennie nie wywołuje żadnych efektów ubocznych i może być stosowany nawet przez wiele lat
    http://www.doz.pl/czytelnia/a190-Kwas_foliowy_to_witamina_ktora_moze_zmienic_zycie_na_zawsze

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki ale ładnie macie brzuszki... super. Gratulacje

Suri wszystkiego najlepszego z okazji urodzin... ale się objemy tych tortów w sierpniu. he.

Słoneczna ja biore jeszcze co najmniej 26 tabletek 1x2 bo tyle mi zostało ale z tego co kojarzę to teraz to tylko na nas wpływa kwas foliowy.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę (a raczej ja z moim Mężem) nad Polą i Witusiem, chyba nie ma innych propozycji, gdyż mamy długie nazwisko i ciężko było by nazwać synka np. Radoslaw, CHOCIAZ... nie ma reguły.

Ja wieczorami jak się wyciszę to czuję takie wiercenie się, ewentualnie zaboli mnie poszczególny narząd tak jakbym dostała w niego piłeczką;)

Ja ogólnie witamin nie biorę ze względu na to, że wymiotuje po każdych... Wyniki badań mam dobre więc chyba nie jest źle. A w domu zgromadziłam już zapas Prenatalów, folików i Bóg wie jeszcze czego na darmo.

‹‹ 362 363 364 365 366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ