Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
LadyMK - tez uwazam, ze dobry termometr to podstawa, mialam najpierw taki cyfrowy 10sek pod paszke (za 20zl) ale przy pierwszej goraczce nie zdal rezultatu i tez kupilismy z microlife taki bezdotykowy (ok 120zl), sluzy nam juz 2 lata. Czasami warto wydac troche wiecej ale miec spokoj.
Oliwki uzywalam tylko na ciemieniuszke, do kapieli emolienty (np.Oilatum).
Szczotka to raczej sluzy do masazu glowki niz do czesania wloskowchoc moj urodzil sie z bujna czupryna.
Ale wiecie... ile mam, tyle opiniLadyMK, Fedra lubią tę wiadomość
-
Sue ten wózek kosztuje teraz około 900 zł na allegro bo sprawdzałam, ze wszystkim był, ogólnie jest fajny, ale nie poradzę Ci z tym czy jest ciężki, ewentualnie gdy go już złoże, ale to będzie pewnie w grudniu
to ty już do tego czasu kupisz
Tak takie rady mamuś są najlepsze, bo sprawdzone -
Sue wrote:O najlepiej właśnie jak się wypowie mama, która już ma poród za sobą
Ja sobie zrobię listę, pewnie będziemy jeszcze nie raz o tym rozmawiać
Sue ja w moim poscie też dałam opinie mamy która komentowala ta pierwsza najdluzsza liste wyprawkowa -
nie mogłam się opanować kupiłam w smyku takiego pajaca, ale w sklepie były po 15zł http://www.smyk.com/cool-club-pajac-chlopiecy-rozmiar-62,p1085714084,ubranka-dla-dzieci-p
Fedra lubi tę wiadomość
Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc -
Suri wrote:Wybaczcie moze za glupie pytanie ale jestem tu od dzisiaj i troche sie pogupilam. Wedlug BFF mam 14tyc 6 dzien ciazy. Czyli jestem w 14tyg czy 15? czyli jutro zaczynam czy koncze 15 tydzien? Wedlug mnie jutro koncxe jakby 15 tydz i mam miec poczatek 16. Tak mialam dotychczas a dzisiaj wedlug tego juz sie pogubilam. ost @ byla 7.05 wiec jak od niej liczyc to tydzien po tygodniu jutro powinnam miec poczatek 16.
a terkin mam na 11-12 luty
belly liczy tak jak Ty, jutro dostaniesz maila od belly "Twoj 16 tydzien ciazy" ponieważ ukończysz 15 tydzien, a zaczniesz 16 tydzien
Lekarze też liczą tygodnie rozpoczęte, a nie zakończone.
Ale ja zauwazylam że choćby wartości wymiarów maluszka z różnych stron pokrywają się bardziej z tygodniem ciąży skończonym, a nie rozpoczętym
Wiec ja sobie na różnych stronkach czytam info o 16 tygodniu ciąży, chociaż wg lekarza jestem już w 17 tygodniu ciąży
mówić można na dwa sposobysą dwie szkoły liczenia tak jakby, obydwie poprawne
-
Vel wrote:Sue ja w moim poscie też dałam opinie mamy która komentowala ta pierwsza najdluzsza liste wyprawkowa
Wiem, wiem widziałam - skopiowałam sobie to co udostępniłaś, tym bardziej, że było kilka wersji
Muszę też pogadać z moimi dzieciatymi koleżankami, rady z pierwszej ręki są zawsze najcenniejsze
-
Dzieki @Vel za wyjasnienie
Ja wyprawke zaczne kompletowac od 20tyg. Jak narazie nie mam na to sily i ogolnie jestem w tym zielona. Teraz tych wynalazkow sa tysiace jak nie miliony....
A jak patrze na wyprawki proponowane z internetu to w kazdej podanych jest tak malo ubranek. po 3-4 pary . Jak dla mnie to bardzo malo. Przeciez na dziwn to z 2 albo czasami wiecej zejdzie. A zanim sie wypierze,wysuszy,wyprasuje to braknie...
Za to ciuszki moge ogladac non stop. Jak nie w intenecie to w sklepach -
Sue, ja też szukam lekkiego wózka i mój typ to Jane Muum, oglądałam go w sklepie i myślę to będzie nasz wybór. Może kupie używany jak znajdę jakiś w dobrym stanie.
-
Cześć dziewczyny. Trochę nie pisałam, ale cały czas Was czytam i się pochwalę, że jestem na bieżąco
Jakoś ostatnimi czasy kiepsko się czułam. Zmęczona, zdołwana, jakaś taka nie do życia. W gĺowie mi się tak kręciło, że nawet przewróciłam się w domu i rozbiłam łokieć. Wtedy już poszłam do lekarza i dostałam zwolnienie na 2 tygodnie. Odpoczęłam, złapałam oddech i już czuję się dużo lepiej. Ciągle jestem zmęczona, ale już nie aż tak.
W międzyczasie byliśmy na USG po skończonym pierwszym trymestrze. Wszystko było super, ruszało się dzieciąko, miało czkawkę i machało łapką. Super widok. Ginekolog zaglądała między nóżki, ale nic nie powiedziała. Sama też próbowałam coś wypatrzeć ale nic nie było widać. Może to może oznaczać dziewczynkę. Kto wie
Kolejną wizytę mam 10 września, to już będzie to badanie połówkowe to mam nadzieję, że poznamy płeć.
Stęskniłam się za WamiSue, Asiaa1201, MistrzyniWKochamCieMisiu, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
a ja pobudka przed 5, śniadanie przed 6, a teraz zasypiam na siedząco...
Śniło mi się, że byłam na statku coś a'la Titanic i zaczął tonąć. Podniósł się kadłubem do góry a ja spadałam wzdłuż pokładu. Brzuch miałam już taki duży, że ciężko było mi się czegokolwiek złapać. Tak spadałam, obijałam się o wszystko aż w końcu w coś uderzyłam i umarłam. No i się obudziłam cała mokra i po spaniu...
A w ogóle jak Wasze brzuszki? Mój już jest taki duży, że się ze mnie śmieją jak będę później wyglądała. -
Mój też duży, ale jak wczoraj poszłam na jogę, to tam dopiero zobaczyłam duuże brzuchy, mój przy tym płaski
A jogę będę zachwalać, wczoraj dała fajny wycisk i bardzo dużo opowiadała na co są dane asany - ćwiczyłyśmy, żeby nam się szyjka nie skracała, żeby nie mięć infekcji pęcherza, mięśnie Kegla, opowiadała co można ćwiczyć w pierwszej fazie porodu, żeby wszystko przyspieszyć, itp. Dla mnie rewelacja! Robiłyśmy też pozycje, które pomagają uniknąć rozstępówWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 09:08
-
Fajnie masz Gosiak
Nigdy się jogą nie interesowałam, ale wydaja mi się, że się można nieźle odprężyć przy czymś takim.
Ja chodziłam na zumbę. Niby mówią, że mogłabym chodzić dalej, ale nie dość że strasznie ciężko mi było jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży to miałam takie pobolewania brzucha przy podskokach. Więc teraz sobie w ogóle nie wyobrażam skakania do muzyki. A w ogóle tu w Danii to bym nic na takiej jodze nie rozumiała...
A oto i mój brzuch
http://www.iv.pl/images/46750930982568115490.jpgmegg, kasia_1988, Sue, juska19, Fedra lubią tę wiadomość
-
My tez zaczynamy kolejny tydzien
Ja tez mialam wczoraj problemy ze zasnieciem a konkretniej z sercem. Znowu sie odezwalo do mnie kolataniem . Kiedys mialam problemy z TSH i mialam nadczynnosc potem niedoczynnosc tarczycy ale dosyc szybko z tego wyszlam. To bylo jeszcze przed ciaza. A poszlam sie badac.bo serce mi kolatalo i dziwnje.mi czasami jakby nierowno bilo i jeszcze mialam okropne szumy w uszach tak ze nie moglam spac przez to.
A od dwoch dni znowu odczuwam serce...
Jak dla mnie wyglada mi to na mala arytmie ale zaden lekarz tego nie stwierdzil. Na sercu wyszly mi tylko jakies niegrozne szmery i wiotkosc zastawki i nic wiecej...
ehh...chyba jutro poprosze o skierowanie zeby to Tsh sprawdzic znowu...
Tak z innego tematu to dzisiaj ja was czestuje urodzinowym tortemTopola, przedszkolanka:), Gosiak, Penelope, kasia_1988, juska19, Fedra lubią tę wiadomość
-
Gosiak, super sprawa ta joga. Ja bym też chciała chodzić. Tak gdzie jestem zapisana na siłownie akuratorganizują takie zajęcia ale chwilowo mają za mało chętnych. Mają mi dać znać jak się uzbiera. Mam nadzieję, że uda mi się pochodzić chociaż trochę.