Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sue wrote:Ja też nie wiem czym to się różni
A właśnie - miałam usg dopochwowe dziś u Gina, może dzięki temu tak szybko było widać siusiaka
ja miałam dopochwowe 6 sierpnia czyli 14tydz plus 1 z suwaczka i dupa ginka sie zaparla ze za wczesnie i byle jak pogrzebala ale odrazu z nastawieniem, ze nie bedzie widac, nie lubie takiego czegoszupelnie inaczej jak chociaz widac, ze lekarz sie stara
ps. wole dopochwowo milion razy bardziej niz przez brzuch, dopochwowo sa ladniejsze zdjecia, wszystko wyrazniejsze , a przez brzuch rozmazane i do kituWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 16:00
-
To ja jeszcze przed wyjściem na jogę zarzucę taki temat - może któraś z Was się orientuje jak to wygląda.
W tej chwili na macierzyńskim będę dostawać przez rok 80% średniego wynagrodzenia z premiami i dodatkami włącznie.
Teoretycznie - gdybym zaraz po macierzyńskim zaszła w drugą ciążę i pracowała jeszcze np. 6 miesięcy, to kolejny urlop macierzyński zostałby wyliczony na podstawie średniej z 6 pensji i 6 zasiłków macierzyńskich w wysokości 80%? Czy obowiązują jakieś inne wyliczenia? -
Zamówiłam poduszke i dziś mi ją przywieziono... jestem wkurzona
nie wiem czy ja jestem ślepa i jakaś nienormalna czy kolor beżowe słoniki na zdjeciu jest szary, a sloniki blekitne ??
http://allegro.pl/poduszka-kojec-dla-kobiet-w-ciazy-ciazowa-gratis-i4474969624.html
dostalam bezowa poduszke w biale slonienie dosc ze brzydka, to zaraz bedzie brudna
chcialam taka szara jak na zdjeciua oni mi pisza, że ze mna cos jest nie halo bo ten kolor to napewno nie jest kolor szary
-
nick nieaktualny
-
angelcia wrote:Vel na moje oko ten wzór 'beżowe słoniki' jest szary a słoniki faktycznie błękitne!
i co ja mam zrobic ?? klocic sie z nimi ? czy odpuscic? slabo mi sie podoba ten kolor
-
nick nieaktualny
-
angelcia wrote:Wg prawa, które obowiązuje w zakupach internetowych masz prawo w ciągu 10 dni zwrócić ten towar - ja bym tak zrobiła.
no i placic 16zl za kuriera znowu? i drugie 16 za kolejny raz jak mi przysla nowy kolor ?
Penelope wyglada na brudny bez, a ja dostalam taki w kolorze jak poduszka z sówkami, skoro na poduszce z sówkami zdjecie jest tak zrobione że widac jaki to kolor, to czemu przy identycznym ze sloniami wyglada jak jakis szarawyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 17:22
-
nick nieaktualnyDla mnie definitywnie kolor jest szaro-błękitny i jeśli o taki się ubiegałaś (czy jaki kolwiek inny, a określiłaś go w formularzu) to zgłoś sprawę do allegro. Po rozstrzygnięciu ten sprzedawca powinien zrobić wszystko na swój koszt, gdyż wg mnie zostalas oszukana. Niech oddaje całe pieniazki (koszt poduchy + wysylka) lub wysyla taka rzecz o która prosilas.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 17:25
-
nick nieaktualnysama narobiłam już tyle w życiu zakupów na allegro i tyle razy zostałam oszukana, że to porażka..
Ostatnio zamawiałam rodzicom na prezent talerze (te porcelanowe kwadratowe) a dostałam jakieś starociemusiałam 14 dni czekać na moja kase..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 17:25
-
kolor z sówkami a ze słonikami definitywnie się różni, gdybym dostała sówkowy beż z białymi słonikami to bym się wściekła. Ani kolor poduszki w takim razie ani słoni nie jest takim jak podano w obrazku produktu. Dochodziłabym wymiany na ich koszt.
-
angelcia wrote:sama narobiłam już tyle w życiu zakupów na allegro i tyle razy zostałam oszukana, że to porażka..
Ostatnio zamawiałam rodzicom na prezent talerze (te porcelanowe kwadratowe) a dostałam jakieś starociemusiałam 14 dni czekać na moja kase..
Ja zostalam na allegro oszukana dwa razy
pierwszy raz kupowałam dla dzieciaka BAKUGANY i sprzedawca wysylal tanie chinskie niepasujace do siebie podróby w roznych kolorach, konto oczywiscie mial kupione, milion pozytywnych komentarzy, wystawil bakugany i jak je kupilam to nagle zaczely sie pojawiac setki negatywow, sprawa zgloszona na policje, jako że jak na allegro kupisz coś, a dostaniesz cokolwiek innego to zwraca tylko 50% i nie zwraca za przesylke jak nie bylo place z allegro
drugi raz kupilam telefon za 300 zlotych a dostalam podrobe z cyrylica, szajs jakich malo, aparat nie dziala, zacinal sie, no masakra! nie chcialo mi sie bawic w zglaszanie sprawy na policje znowu zeby odzyskac tylko polowe kasy!
oczywiscie w obydwóch przypadkach sytuacji nie wyjasniono a sprzedajacym zablokowano na stale konto na allegro, w przypadku tego pierwszego od baku ganów sprawę umożono pomimo ze sprzedawal gowna warte 5zl za ponad 100zl i zarobil ponad 10000zl na tycb transakcjach bo wszyscy rodzice pod choinke chcieli dziecku baku gany kupic a ten dupek na tym zerowalale policja umozyla sprawe a facet sie wzbogacil
angelcia zamowilam poduszke w kolorze bezowy slonik i dostalam bezowego slonika, ale poduszka ze zdjecia rozni sie od tej co dostalam... co tu zrobic? w sumie chce poduszke ale w ciemniejszym kolorze
-
Gosiak wrote:To ja jeszcze przed wyjściem na jogę zarzucę taki temat - może któraś z Was się orientuje jak to wygląda.
W tej chwili na macierzyńskim będę dostawać przez rok 80% średniego wynagrodzenia z premiami i dodatkami włącznie.
Teoretycznie - gdybym zaraz po macierzyńskim zaszła w drugą ciążę i pracowała jeszcze np. 6 miesięcy, to kolejny urlop macierzyński zostałby wyliczony na podstawie średniej z 6 pensji i 6 zasiłków macierzyńskich w wysokości 80%? Czy obowiązują jakieś inne wyliczenia?
Jeśli przerwa miedzy chorobą lub zasiłkiem jest dłuższa niż 3 mies to podstawa do wypłaty jest wyliczana na nowo, to wtedy tylko z tych 6 mies ktore bys pracowala po rodzicielskim. Jesli jest krótsza to podstawy sie nie przelicza i jest płacona caly czas od tej samej kwoty, czyli np od razu po rodzicielskim płatnym 80% idziesz na chorobowe to masz płacone w ciązy od tej samej podstawy ale 100%. Z tym ze nie wiem czy w pierwszym dniu po rodzicielskim mozna przyniesc chorobowe do pracy... Mozesz jeszcze sprawdzic w Zusie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 17:42
-
juz jestem! dzidzia zdrowa;) serduszko bije- plci nie bylo widac bo sprzet sredni i nie chcial zgadywac
co do mdlosci-mam odstawic duphaston i powinno byc lepiej.
boje sie ze jak odstawie to beda plamienia-ale mowil ze wsyztsko ok
nastepna wizyta 16 wrzesnia a polowkowe w 22 tyg mam isc na to 3d/4d
a jak u was z kwasem foliowym? kaza odstawiac?Penelope, Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość
-
wiecie co, zależy jak się ustawi monitor, bo rzeczywiście na pierwszy rzut szara i błękitne słoniki, ale jak bardziej"postawiłam " monitor to beżowa i białe słoniki.Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc -
Ale naskrobałyście
co do butelek to ja będę kupowala tylko tommee tippee
te antykolkowe
pilnowalam tego chłopca przez rok i mial te butelki i byly super
Sue gratulacjeja moze dowiem sie w piatek na 100% potwierdzi
Co do wyprawki ja musze sobie to na spokojnie przestudiowaćwydrukuje pomysle, powykreslam
Jutro czeka mnie maraton po IkeaPenelope, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa bylam wsciekla w zeszłym roku jak zamawiałam sobie ozdoby na choinke. Mianowicie zamowilam sobie figurki gipsowe, co prawda przelałam 45zł - niby żadne pieniądze, ale Babsko oszukało ponad 200 osób. Policzcie sobie ile zarobiła na takich naiwnych jak ja... Dlatego teraz jak kupuję to staram się przez sklepy internerowe, choć nie ma reguły..
-
Vel wrote:ps. wole dopochwowo milion razy bardziej niz przez brzuch, dopochwowo sa ladniejsze zdjecia, wszystko wyrazniejsze , a przez brzuch rozmazane i do kitu
Dokładnie tak, mój R się napalil żeby ze mną iść wczoraj na wizytę, ja też podjarana że zobaczy będzie fajnie widać jak łapkami macha itp że zdjęcie dostaniemy, a tu dupa blada, usg przez brzuch tragedia, nic nie było widać, rozmazane, nie dostaliśmy zdjęcia, do kitu, o wiele bardziej wolę dopochwowe usg.
Ale teraz następna wizyta 15/09 usg polowkowe, dowiemy się napewno jaka płeć, bo wczoraj maluszek dupka się wykrecil i niechcial nic pokazać
-
angelcia wrote:Ja bylam wsciekla w zeszłym roku jak zamawiałam sobie ozdoby na choinke. Mianowicie zamowilam sobie figurki gipsowe, co prawda przelałam 45zł - niby żadne pieniądze, ale Babsko oszukało ponad 200 osób. Policzcie sobie ile zarobiła na takich naiwnych jak ja... Dlatego teraz jak kupuję to staram się przez sklepy internerowe, choć nie ma reguły..
Ja tak samo podchodze z wiekszym dystansem do allegro, ogolnie kupuje od 7,8lat ale nie za duzo bo lacznie kupilam 62 rzeczy tylko.
Za duzo do stracenia jest, bo isc na policje skladac zeznania i dopiero jak laskawie wszcza postepowanie to sie dostaje zwrot z allegro i to tylko 50 procent jak wysla podróbe, 100 procent jak nie wysla nic. A zawsze "cos" jednak wysylaja.
Nie wiem co mam zrobic czy odeslac facetowi sama poszewke i poprosic o inny wzór czy odpuscic i zostawic te sloniki co mam. A Wy jakie kolory wzielyscie?
http://www.iv.pl/images/93394428169909042192.jpg
w sumie jakby wymienic to na jaki ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 18:03