X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Vel Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Oby, oby, chociaż ja jeszcze aż tak nie cierpię jak niektóre z Was.
    Mnie "pocieszył" wczoraj kolega, że jak chodzili do szkoły rodzenia, to pojawiała się babka, która miała mdłości i wymioty do końca ciąży. Leżała co jakiś czas pod kroplówkami w szpitalu...

a co te opaski nie pomogly Ci calkiem?

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola- zapiekanka bardzo smaczna- tylko ja nie dawalam szynki a jak mowilam pieczarki ( wersja dla meza ) a pol bez pieczarek:) ( dla mnie) i wiecej czosnku=cukinie obralam i ziemniaki obralam i wylozylam je na masle.

po warzywach przesmarowlaam keczupem jeszcze,

a i ziemniaki podgotowalam prawie do miekkosci i powiem Ci po wyjeciu by;ly w sumie takie jak je wlozylam wiec radze je dobvrze ugotowac, naprawde super:) az sie lepiej poczulam

maz sie zajadal:)

wiec tylko ta mala uwaga do ziemniakow w tym przepisie - bo nie wierze ze jak sie podgotuje 5 min to beda miekkie po 45 min skoro sa na spodzie

Topola lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm ja opaski mam w sumie caly czas- byc moze bez nich byoloby jeszcze gorzej!

to nie jest juz tak jak bylo -ale nadal wymiotuje.

ale w sumie to dziwne bo wymioty i mdlosci powoduje beta HCG a jak spada to i my lepiej sie czujemy- wiec jak niekotrzy wymiotuja do konca ciazy? pewnie sporadycznie..

nie wiem sama

boje sie ze mi tak zostanie:) i ten wstret do miesa:D

uwaga : odgrzewam zapiekanke ;p

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    a co te opaski nie pomogly Ci calkiem?
    One na jakiś czas pomogły faktycznie. Ale potem już chyba organizm się przyzwyczaił i je zaczął ignorować. Ogólnie koło 13 tygodnia mi przeszło na jakiś tydzień - dwa i teraz jest różnie... czasem dzień spokoju, czasem cały dzień mi niedobrze... jak wymiotuję, to głównie wieczorami.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak a nosisz je jeszcze? ja nosze caly czas...nawet w nich spie- dzis zdjelam w nocy

i do kapieli zdejmuje..

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Kochana ja mam cywilny 6wrzesnia ale z sukienka sie wstrzymalam do samego konca i jak widać bardzo dobrze bo moj brzusio wyskoczyl w tym tyg..
    Dlatego od poniedzialku bede poszukiwac sukieni.. Tez chce cos w jasnym koloze myslamam o beżu ,bardzo jasnym różu cos ala pudrowy badz łososiowy..
    JA miałam taką bna mojej studniówce a potem wykorzystałam do sesji ślubnej :)
    Koszt uszycia takiej sukienki wyniósł mnie 300 zł a materiał 200 (włoski muślin):
    1623595_749873208392588_1121840674095608318_n.jpg

563046_593882057325038_1590712009_n.jpg

1235464_593882233991687_391978459_n.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 15:52

Carola55, sara_nar, Sue, Fedra, juska19, MistrzyniWKochamCieMisiu, Topola lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Gosiak a nosisz je jeszcze? ja nosze caly czas...nawet w nich spie- dzis zdjelam w nocy

i do kapieli zdejmuje..
    Nie noszę, już mam ich dość, one strasznie cisną :/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    JA miałam taką bna mojej studniówce a potem wykorzystałam do sesji ślubnej :)
    Koszt uszycia takiej sukienki wyniósł mnie 300 zł a materiał 200 (włoski muślin):

Cat jak wizyta u gina?? :)

a sukienka bardzo ladna tylko slabo widac, masz ja w calej okazalosci ? :)

cath lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • cath Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wróciłam od ginka i widziałam małą pipeńkę :D Chociaż i tak nie wiem w sumie co widziałam bo gdyby nie pomoc lekarza to wg bym nie zobaczyła :) Więc na 100% Konstancja <3 mówi że jak się myli to jest gotowy zjeść swój dyplom :D
    A oto zdjęcie naszej malutkiej córeńki <3 Niestety nosek po tatusiu chyba będzie hahahah :D

Obraz%2B198.jpg

Ma 14 cm z nóżkami około 25 :D długonoga dziewuszka :D i waga około 250 g <3 tyle szczęścia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 15:59

słoneczna 85, Bietka, przedszkolanka:), sara_nar, lula88, Sue, Fedra, juska19, Penelope, megg, MistrzyniWKochamCieMisiu, Topola lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    Cat jak wizyta u gina?? :)

a sukienka bardzo ladna tylko slabo widac, masz ja w calej okazalosci ? :)
    MAm jeszcze takie ze studniówki jedno właśnie na żadnym zdjęciu nie mam tak aby ją ładnie cała było widać :)
    558960_521376304575614_95159877_n.jpg

Fedra lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja swoja suknie ślubną sama zaprojektowalam a suknie na drugi dzień wesela sama zaprojektowalam i uszylam sobie ;))

sara_nar lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, gratuluje piekne coruni, fajnie ze juz wiesz!!
    Sukienka tez bardzo ladna i fotki!

Ja dzisiaj poszlam na spotkanie z polozna aby dostac i omowic wyniki badan krwi i na szczescie sa dobre, uff, wiec bardzo sie ciesze. A w domu czekal na mnie list ze skanu ze szpitala, ze wyniki tez sa ok i mam niskie ryzyko syndromu Downa u dzidzi, wiec teraz to juz sie naprawde ciesze :)

cath, sara_nar, juska19 lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki. Vel o mdlosciach pocieszajace, bo dzisiaj caly dzien mnie mecza.
    Slub koscielny mamy, ale zgodzilam sie na niego ze wzgledu na M. on strasznie religijny.:kiedys chcial zostac ksiedzem, ale jak proboszcz mu powiedzial, ze mu pomoze i ze ksiadz ma duzo bab i kase, to zrazil sie i ksiedzem nie zostal. ;)
    Chrzscic dziecka nie chce, swego czasu jak chcialam zostas ŚJ bylam gotowa przyjac chrzest to rorzina oczywiscie od samego poczatku ktora byla temu przeciwna mowila, ze przeciez jestem ochrzczona i w jakiej wierze czlowiek sie urodzil to i w takiej powinien umrzec. Oczywiscie tlumaczenie ze przeciez ja tego nie pamietam i nie mialam na to wplywu, a rodzice nie koniecznie podjeli sluszna decyzje nie docieraly.
    M. chce ochrzcic dziecko, gdybysmy nie ochrzcili to tesciowa zawalu by dostala, bo juz jednego wnuczka ma nieochrzczonego i ciagle to przezywa i piluje glowe bratu M. ze jak to dziecko zaraz 3 lata a chrztu nie ma. Szczescie ich ze mieszkaja w Holandii. My niestety na miejscu mamy tesciowa, ale nie mam zamiaru chrzcic dziecka bo tak wypada. Jak tesciowa bedzie miala jakies 'ale' to jej powiem do sluchu.
    Caly dzien boli mnie jakby lewy jajnik, nospa max nie pomogla :/ mam nadzieje ze z Jasiem wszystko Ok czuje ze bedzie synek i M. wybral imie Jaś. Ja chcialam Oskara. ... ale no coz, Jasiek tez moze byc jest duzo ladnych zdrobnien. Minus ten ze duzo kawalow jest o Jasiu.Ale w sumie pomyslu nie mam na inne imie Nikodema tez bralismy pd uwage ale sporo teraz Nikosiow sie pojawilo i dlugie a chce zeby dziecko nie mialo problemu z podpisaniem sie jak pojdzie do przedszkola.

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, piekna sukienka :) ale piekna z Ciebie kobieta!!
    Gratuluje córeczki Konstancji! Imię dumne i bardzo ladne!

Ja miałam wyśmienity humor, ale zalozylam jeansy i czuje sie gruba :(
    Do tego kupiłam beznadziejny eyeliner i nie moge nim namalowac ładnej kreski i posklejaly mi sie rzęsy.
    Mam rzęsy długie i cały eyeliner na nich zostaje.
    I jeszcze mnie mdli.

Wiem, ze nie bede sie czuła piekna w ciazy. Ja nie lubie byc gruba, a czuje, ze juz jestem :(

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Vel wszystkiego naj:*
    Ostatnio mam powody do zmartwień, nie pisałam o tym wcześniej, bo cały czas próbuje odsuwać od siebie te myśli.
    Zacznę od początku.
    Już kiedyś pisałam, że mam problemy z trądzikiem, byłam leczona właściwie wszystkimi sposobami, łącznie z Izoteryną i zabiegami laserowymi. Wszystko pomagało zawsze do momentu odstawienia leków. Gdy zdecydowaliśmy się na dziecko było wiadome, że trzeba będzie przestać brać leki (przed samą ciążą antybiotyki). Wtedy zaczęły się od nowa moje problemy. Z miesiąca na miesiąc jednak nie udawało się zajść w ciąże(7mies.), postanowiłam iść do lekarza ginekologa-endokrynologa. Zrobiłam badania, okazało się, że 17-hydroprogesteron mam podwyższony trzykrotnie. Pani dr skierowała mnie na badania do Warszawy (jedyne miejsce w PL gdzie wykonuje się to badanie) Koszt badania około 500 zł. Było podejrzenie WRODZONEGO PRZYROSTU NADRNERCZY. Na wynik czeka się do 4 miesięcy. W tym czasie zaszłam w ciąże, o którą miałam się nadal starać. W zeszłym tygodniu dostałam wynik badania, gdzie jest napisane- Pacjentka może być heterozygotą WNP (wrodzonego przyrostu nadnerczy) z wynikiem udałam się do lekarza endokrynologa w szpitalu uniwersyteckim na Kopernika w Krakowie. Od niego dostałam skierowanie do poradni genetycznej w kolejnym szpitalu uniwersyteckim tym razem w Prokocimiu. To było dzisiaj. Lekarze właściwie nie wiedzą jak to się może skończyć. Boję się, że dziecko może się urodzić z WPN. W poniedziałek będę czekać na telefon co dalej. Być może jeszcze pobiorą mi krew do dodatkowego badania. Największy problem byłby wtedy gdyby okazało się, że mój mąż też jest nosicielem tej choroby. Ja na nią nie choruje, ale jestem jej nosicielem - prawdopodobnie.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Januszkowa az mi teraz głupio, ze sie takimi pierdołami przejmuje:/
    Przeczytałam w necie co to jest to WPN i mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze :/
    Trzymam kciuki, żebyś zarówno Ty jak i dzidzia były zdrowe. U Ciebie to narazie podejrzenie tak?

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak podejrzenie, ale nie samej choroby tylko jej nosicielstwa. Oprócz trądziku nie mam żadnych objawów tej choroby. Gdybym nie poszła do tego lekarza pewnie nigdy nie dowiedziałabym się o tym. Na badaniach genetycznych I trymestru wszystko wyszło dobrze, próbuje się tego trzymać.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa, ja tez trzymam kciuki, zeby zdolali ci pomoc i zeby wszsytko bylo ok!!

Pociesze cie ewentualnie z tradzikiem, ze mam teraz niezly wysyp, szczegolnie na brodzie, zuchwie i nawet szyi ... ale co tam, to akurat musze jakos przezyc i niec nie moge na to brac na razie :(

na9fxa5.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa bądź dobrej myśli, a my trzymamy kciuki !!!

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli podejrzenie, to moze wszystko bedzie dobrze!
    Trzeba byc jak najlepszej mysli, bo wtedy przyciągamy pozytywne rzeczy do siebie :*

Carola, ja mam to samo, na szyi przy żuchwie :/ kiedy kosmetyczka mi powiedziala, ze trądzik na czole to złe odzywianie,
    Na brodzie i żuchwie to hormony.

‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ