X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak wy wstawiacie zdjecia ale ja to tworzę wręcz czarną magię. :)
    Z powodu że mój Canon robi zdjęcia w dużym formacie musze najpierw pomniejszyć w jakimś programie do obróbki zdjeć potem zdjecie wgrac na mój album picassa web i wtedy kopiuję link do obrazka :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny w ten pochmurny dzień :)

Wy już macie tyle rzeczy kupionych:) Ja jak się dowiem czy w brzuszku rośnie chłopczyk czy dziewczynka to też już chce sobie bez szaleństw, ale powolutku kompletować :) Już znajomi zapowiedzieli się że mają dużo rzeczy dla maluszka.

Co do ruchów wydawało mi się, że czuje takie hmmm mrowienie? takie delikatne łaskotki. Ciekawa jestem czy faktycznie to jest to :)

Rudasek śliczny ten sweterek :)

My w czwartek idziemy do lekarza na podgląd maluszka :) Już nie mogę się doczekać. Nie wiem czemu zawsze przed wizytą mam obawy czy wszystko jest dobrze:)

Pochwale się też swoim brzuszkiem . Jeszcze go dużo nie widać...

http://www.iv.pl/images/10765774743620293251_thumb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 17:01

cath, Bietka, megg, Fedra, MistrzyniWKochamCieMisiu, Sewerynka lubią tę wiadomość

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel
    Jak juz Ci lekarz wystawi cos takiego, to idziesz do pracodawcy z tym kwitkiem po prostu. Tak mi sie wydaje, ale zawsze możesz potwierdzić w PIP.

Ja na razie kupiłam tylko bede body, raczej jeszcze sie wstrzymam z zakupami. Poki co, wybieram sie do fryzjera, kosmetyczki i na zakupy jakies ubraniowe:)

Ja tez brzucha nie mam wcale, czasami jak cos zjem i mam wzdecie to wtedy widac. Wstawialam niedawno zdjecie, akurat po obiedzie solidnym byłam:)

• Vel Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    jaki rozmiar trzeba wybrac zeeby zdjecie nie bylo za duze? chcialam wam cos fajnego wyslac :D

ja zawsze wklejam zdjecie do Painta i robie zmien rozmiar i zostawiam na wartosci procentowej i ustawiam np 15 albo 20 , wtedy sie o 80 albo 85 % zmniejsza zdjecie i zapisuje i wtedy wrzucam na iv.pl

Sue
    dzieki, tego sie obawialam :P
    wolalabym uniknac chodzenia tam i oznajmiania ze 2msc temu bylam w ciazy i nie mogli tak, myslalam ze moze mozna im jakies pismo wyslac oficjalne albo cos zebym tam nie lazila :D

pozatym tak jak mowisz troche kombinowanie z tym zmienianiem wieku ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 17:11

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • anni_e Znajoma

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulietta wrote:
    olaboga to tylko ja już taka brzuchata?:) co to będzie w 9 miesiącu maaasakra! :)

ja też mam już duży brzuch,ciężko ukryć, piłka jak przy 6 miesiącu
    zazdroszczę Wam tych płaskich brzuszków :)

c55fdqk3pv4bcvk2.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Vel, szkoda, że od razu lekarz tak nie wpisał. Nie ma co już płakać nad rozlanym mlekiem. Teraz załatwiaj tę umowę z tą babcią :)

Ja zjadłam w cholerę arbuza i mnie wzdeło :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy mi sie wydaje czy w reklamie alwaysow spiewaja

"Poczuj sie swobodnie w dupie?" no nasluchuje za kazdym razem i tak mi sie wydaje:) prosze, zwroccie uwage i dajcie mi znac;D

nurtuje mnie to:)

anni_e, Sue, Bietka, Januszkowa, Penelope, Fedra, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

"Poczuj sie swobodnie w dupie?" no nasluchuje za kazdym razem i tak mi sie wydaje:) prosze, zwroccie uwage i dajcie mi znac;D

Ja też tam słyszę 'możesz mieć cos tam coś tam w dupie" i za każdym razem próbuję wysłyszeć co śpiewają, ale nie mogę zrozumieć :D

• Sue Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, SŁoneczna, właśnie reklama w TV mi poleciała ;)
    One śpiewają "poczuj się swobodnie w grupie" :D

Gosiak, słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo zmniejszam zdjęcia jak Vel.
    Będąc u lekarza ostatnio po skierowanie u mnie w przychodni na NFZ w rejestracji była pani położna i zapisałam się do niej. One mają swoje regiony. Obiecała, że przyjdzie na pierwszą kąpiel (na czym mi bardzo zależało) :) W sumie ma być 4 razy.
    Wydaje mi się, że wizyta położnej jest obowiązkowa. Pomyślcie, że są różne domy, czasami patologiczne rodziny, lepiej, żeby położna była obowiązkowa i w razie czego zwróciła uwagę gdyby było coś nie tak.

A tak poza tym to zrobiłam dzisiaj to badanie molekularne w celu potwierdzenia WPN. Wynik będę miała za 3 miesiące, ale dr uspokoił mnie, że wszystko powinno być ok:)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    A tak poza tym to zrobiłam dzisiaj to badanie molekularne w celu potwierdzenia WPN. Wynik będę miała za 3 miesiące, ale dr uspokoił mnie, że wszystko powinno być ok:)
    Nie stresuj się to szkodzi maluszkowi :* Będzie wszystko dobrze <3

Januszkowa lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wybierałam położna kupe czasu temu, potem polozna mi ronbiła wymaz, juz w ciazy...ale nie wiem o co z tym kaman, czy trzeba to jakoś zglosić, czy One dostaja info jeśli pacjentka z ich przychodni jest w ciazy ..nie mam pojecia! pojde do przychodni to po prostu zapytam o co chodzi i sie zorientuje jak to wyglada :)

cath lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak Wy to widzicie:

Jestem zapisana w Urzędzie Pracy odkąd skończyłam szkołę - wiadomo, ofert pracy brak, stażów również nie ma, kursy mi się nie należą (nie wiadomo czemu). I mam wizytę w tym instytucie 26 września. Powiedzieć im, że nie mogę przyjąć żadnej EWENTUALNEJ oferty pracy, bo jestem w ciązy? Wiadomo mogę to udokumentować poprzez pokazanie karty ciąży. Powiedziec to na wstępie czy dopiero jak ktoś da mi jakąś ofertę? Nie wiem jak to w sumie ugryźć, póki co ubezpieczam się tylko tam, bo mój D zaczął pracę w innym zakładzie pracy i do końca roku będzie na umowie zlecenie więc nie może mnie (chyba) ubezpieczyć.

• Katiś Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

Słoneczna hahaha ja mojemu T ostatnio też to powiedziałam:P

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no patrzcie- niektore jednak slysza jak ja a niekotre ze swobodnie w grupie:)

no nie wpadlam na to:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    no patrzcie- niektore jednak slysza jak ja a niekotre ze swobodnie w grupie:)

no nie wpadlam na to:)

Słoneczna, ale ja też cały czas słyszałam tam "w dupie" :D

Byłam właśnie na spacerze, 3,5km tylko, jutro poprawię :)

Angelcia, nie wiem czy jeśli odrzucisz ofertę pracy, to czy nie stracisz statusu bezrobotny. Tak jest w przypadku osób zarejestrowanych w PUP, ale jak jest w ciąży to nie wiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj obiecane zdjęcia mojej Kruszyny:
    http://www.iv.pl/images/64454625300738129090_thumb.jpg
    http://www.iv.pl/images/02066791026588030640_thumb.jpg
    Nie jest jeszcze zbyt piękna, ale... Powolutku!;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 19:11

truskawkax25, Sue, cath, Fedra, MistrzyniWKochamCieMisiu, juska19, Januszkowa, Sewerynka lubią tę wiadomość

• Vel Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    ja wybierałam położna kupe czasu temu, potem polozna mi ronbiła wymaz, juz w ciazy...ale nie wiem o co z tym kaman, czy trzeba to jakoś zglosić, czy One dostaja info jeśli pacjentka z ich przychodni jest w ciazy ..nie mam pojecia! pojde do przychodni to po prostu zapytam o co chodzi i sie zorientuje jak to wyglada :)

Rudasek jak pisalam u mnie bylo tak że poszlam do mojej przychodni rodzinnej do mojej pani doktor ktora mnie leczy od dziecka bo ja wciaz chodze tak jakby do pediatry bo nie zmienilam sobie na interniste bo to bez sensu i przy rejestracji kilka miesiecy przed ciaza poszlam bo bylam przeziebiona i babki mi zwrocily uwage ze ja nie mam poloznej wybranej, a ja ze o co chodzi jakiej poloznej a one ze jak zajde w ciaze itp a ja dalej nie wiedzialam o co chodzi wypelnilam ten druk zeby mi z automatu przyznali pierwsza lepsza

kilka miesiecy pozniej zaszlam dopiero w ciaze

pozniej sie okazalo ze pierwsza lepsza jest straszna, krzyczy, wali na ty, jest nieuprzejma i poszlam do innej przychodni niedaleko mnie i powiedzialam, ze ja chce zmienic polozna a oni ze nie ma problemu tylko dali mi druk do wypelnienia i 2 razy w ciagu pol roku mozna zmienic za darmo :)

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Dziewczyny a jak Wy to widzicie:

Jestem zapisana w Urzędzie Pracy odkąd skończyłam szkołę - wiadomo, ofert pracy brak, stażów również nie ma, kursy mi się nie należą (nie wiadomo czemu). I mam wizytę w tym instytucie 26 września. Powiedzieć im, że nie mogę przyjąć żadnej EWENTUALNEJ oferty pracy, bo jestem w ciązy? Wiadomo mogę to udokumentować poprzez pokazanie karty ciąży. Powiedziec to na wstępie czy dopiero jak ktoś da mi jakąś ofertę? Nie wiem jak to w sumie ugryźć, póki co ubezpieczam się tylko tam, bo mój D zaczął pracę w innym zakładzie pracy i do końca roku będzie na umowie zlecenie więc nie może mnie (chyba) ubezpieczyć.

angelcia z racji ciazy jestes ubezpieczona przez caly okres jej trwania i 6 tygodni po porodzie, mozesz olac urzad pracy i w ogole nie isc jak Ci sie nie chce a jak pojdziesz do lekarza i Ci powiedza, ze jestes w systemie na czerwono i nie jestes ubezpieczona to daja ci kwit do wypelnienia, zaznaczasz, ze jestes ubezpieczona z powodu ciazy i tyle :)

ja tak robie :) bo mi sie nie chce rejestrowac w urzadzie pracy i lazic na jakies spotkania i chodze do dentysty, do endokrynologa, do ginekologa, bylam tez u internisty po wpis do karty ciazy i bylam tez w szpitalu i nie widnieje u nich jako ubezpieczona i za kazdym razem wypelniam wniosek, ze jestem ubezpieczona z powodu ciazy :)

albo mozesz isc do UP i spokojnie powiedziec, ze jestes w ciazy, nie maja prawa Ciebie wyrejestrowac ani Cie zmusic do chodzenia do pracy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 19:30

zjk3p18.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra jest z tymi ubezpieczeniami, najchętniej placilabym sama za siebie, a tutaj koszt w NFZ wynosi ok 350zł miesięcznie.. Nosz kur.. ździerstwo, ciekawe za co tyle jak nawet w 1/3 nie wykorzystam tej kwoty..

Leki i tak trzeba kupic z własnej kieszeni wiec gdzie tu jest zdrowy rozum..

‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ