X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek super info i już sobie będziesz odpoczywać na L4, Mały Groszek jest najważniejszy, a witaminki on sobie od ciebie odpowiednie weźmie nie przejmuj się ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 11:27

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Ci fajnie...w sumie ja też moge isc ale nie wiem czy już chce!! jeszcze jak bylybyscie blisko to oszem a tak, to co bede robić w domu....wysiadą mi oczy od kompa i tv :D

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no, po ostatniej akcji jaka odwalila, przedwczoraj zachowała sie porzadnie i na medal. Zaakceptowała ciaze i przyznała mi racje.
    Nie mozna w takich warunkach pracowac w ciazy. Dezynfekcja, bakterie, promieniowanie, stres 300 %, 12 h na nogach i nocki.

Jakos to bedzie:)

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wrzucaj.net/images/2014/06/13/pokoj.jpg

Wstawiam obrazek, gdzie widać jaki teren nam jest dany i musimy się na nim pomieścić.

Meble które mam to:
    -komoda 140x76x40 (szer/wys/gł)
    -biurko narożne z nadstawką 100x100
    -szafa 140x180x58
    meble sa koloru białego, i chciałabym żeby były wykorzystane, jednak jeśli zajdzie konieczność to je wyrzucę, mimo ze sa nowe

Mamy naroznik gdzie powierzchnia spania wynosi 160x225, jednak pewnie trzeba go wyrzucić ze względu na rozmiar.

Chce żeby dziecko zajmowalo miejsce z oknem.

Być może wyjezdzam bardzo do przodu z tymi planami, ale musze wiedzieć mniej więcej ile potrzebuje pieniędzy na ten wydatek ;)

Fedra lubi tę wiadomość

• Asia83 Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek to witaj w klubie ja tez od samego poczatku siedze w domu z uwagi na wczesniejsze poronienia i specyfike mojej pracy jestem technikiem dentystycznym wiec pracuje ze straszna chemia.Faktycznie w domu mozna zniesc jajko zwlaszcza ze nie wolno dzwigac za bardzo sie przemeczac itd wiec wlasciwie nic nie wolno gdyby nie kom i tv mozna by zwariowac no ale wszystko dla malenstwa.
    Tak wiec zapuszczamy korzenie razem

Asia83gannyx8d6oetdlra.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek to super, że już nie będziesz musiała narażać siebie i groszka. Ja nie dość, że umowa zlecenie, to jeszcze na zwolnienie nie mogę iść dopóki zastępstwa nie znajdę.
    Modlę się, żeby ta `koleżanka` przyszła na 13.... jak nie to się wkurze. Ostatio umówiła się z koleżanką, że za nią przyjdzie i w ostatniej chwili napisła, że nie przyjdzie.
    Taaa koleżanka zadzw. że nie przyjdzie, że może dopiero na 14 ... wkurzyłam się. Jak przyjdzie to pierwdzielę i nie przyjdę na 17 jak obiecałam. Niech siedzi do 19.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 12:03

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj jak ja sie ciesze ze mam na nieokreslony umowe o prace!! nie musze sie martwić...podtsawa na umowie zadna ale zawsze cosik!

co to pokoju Kochana to nie wiem...my sami musimy pomyslec co i jak i nie mam zieonego pojecia :D

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia,dobrze ze nie jestem sama i ze jest belly;-)
    Mysle ze ten czas szybo zleci....ani sie obejrzymy;-) lepiej dmuchac na zimne....

Sara mam nadzieje ze szybko znajdziesz zastepstwo:-) i dziewczyna Cie nie wykiwa, bo wredne to tak na ostatnia chwile dac znac ze sie nie przyjdzie, no chyba ze pech i sytuacja losowa.
    A dzis piatek trzynastego hihi; -p i tak w to nie wierze; -)

relge6yd309xm1zq.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, my wynajmujemy mieszkanie do pazdziernika, bedziemy od listopada kombinowac....albo kupimy mieszkanie w jakims fajnym miejscu i jakies 45m kw albo pojdziemy do moich rodzicow mieszkac, tam jest gora wolna. Nie wiem jak malz to wytrzyma, moi rodzice sa wiekowi i zmierzli troche czasem:-p

Angelcia, mebelki biale sa ladne i na topie teraz,szczegolnie do pokoju dzieciecego pasuja, zawsze cos mozna pokombinowac:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 12:13

relge6yd309xm1zq.png
  • Asia83 Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do tego takie podejscie: Tak dlugo czekalam na upragnione dwie kreski ze teraz zamierzam cieszyc sie kazdym dniem z tych nudnych 9 miesiecy i tak sama sobie tlumacze gdy mam wrazenie ze marnuje czas lub zwyczajnie kaca moralnego ze sie lenie

justta, Fedra lubią tę wiadomość

Asia83gannyx8d6oetdlra.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Babki! normalnie rozpisałyście się tutaj tak, że nie nadążam czytać :D

my mamy 2 wizyty. na 18.06 po skierowania na badania - chyba czas zacząć o nich myśleć i na 23.06 na słuchanie serduszka :D
    ten sam lekarz ale w różnych miejscach - raz ma kiepskie usg a mogłabym przyjść z kompletem badań na usg i wiedzieć co i jak dalej z nami :D

powiedzcie mi, bo mam z tym pewien problem...
    mam dziś 5 tydzień i 4ty dzień. to znaczy jestem w 5tym czy 6tym tygodniu ciąży?
    bo już się gubię... a czytam sobie różne opisy co się kiedy 'tworzy' w naszych dzieciach i chciałabym wiedzieć czy czytam 'z góry' czy 'z gołu' :D

Fedra lubi tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś pytam czy w awatarze to ja. Tak to ja i moja psica, jedna z dwóch. Laski siedze w poczekalni do Gina jak na szpilkach :D i co chwile sobie powtarza.: Kasia nie denerwuj sie :D

Fedra, Sue lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ako masz niepelny szosty. Leci szosty bo piaty skonczylas:-)

Ja jak tylko sie lepiej poczuje bede czytac ksiazki:-) jakos ten czas spozytkuje, zadbam o siebie, w pracy kolezanki raz za czasu odwiedze:-) co by nie zapomniec:-)
    Asiorek damy rade:-) to tylko dla naszego dobra i naszych Maluszkow! :-)

Ako to juz niedlugo serduszko:-) temu tak pozniej masz przyjsc... ale doczekasz sie w koncu:-)

Kasia dostaniesz po dupce, stres szkodzi. Nie denerwuj sie:-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 12:24

ako99, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie wiem jak to liczyć :(
    chyba juz bardziej pod 6 tydz :)

jestes po prostu w drugim m-cu :D

ako99 lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nawet nie zakładam ze moze byc coś nie tak! na pewno jest oki i z taka swiadomoscia czekam na wizyte :D:D

i nie ma innej opcji!

sara_nar, Fedra lubią tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdajcie relacje jak tam po wizytach ;d
    Ja ledwo jestem po dzisiejszej, a już czekam na ta za 2 tygodnie ;d

sara_nar lubi tę wiadomość

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek zazdroszczę podejścia, bo ja to mega stres przeżywam, chociaż i tak już ciut lepiej i nie myślę o tym non stop, że może coś być nie tak.
    Zaczął się zbuntoway anioł, może czas szybciej zleci do tej 14.

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara ale co ma być nie tak, nie można tak myśleć, zreszta to ma być to bedzie, niczego nie zmienisz!!!

Dzieciaczki beda zdrowe i pieknie sie rozwijają, to wszystko! i beda rosnąć!
    nie ma co panikowac bo to na nic sie zda!!

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a do mnie zaraz wpada 10 letni kuzyn, uhh będzie rzeźnia

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bedzie zadyma :D

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ