Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
a to jego buziak
http://wrzucaj.net/images/2014/08/27/1064778982557527080998562470202ngqsuV.jpgsebza, Januszkowa, Bietka, Suri, juska19, Penelope, Sue, Fedra, Sewerynka, justta lubią tę wiadomość
-
Helloł
tak czytam o tych wyprawkowych sprawach i akcesoriach i mi przyszła na myśl ta piosenka
http://www.youtube.com/watch?v=zfmMDGmUoK0
Oczywiście to pastisz i nagranie dla zabawy amerykańskich vlogerów ale moim zdaniem w 100% trafny tekst
Ja nie mam jeszcze nic dla dziecięcia, zacznę coś organizować po połówkowym.Januszkowa lubi tę wiadomość
-
Dziekuje DZiewczyny
ja czułam od początku ze bedzie facet
jak mi na genetycznym powiedział to sie tylko usmiechnełam bo wiedziałama dziś tym bardziej
mam pozwolenie na kupowanie męskich ubranekhehehehhe
Suri lubi tę wiadomość
-
to jest badanie z krwi, ja miałam je zrobić dlatego że bolał mnie kręgosłup z tyłu na wysokości nerek, i pani doktor chciała sprawdzić czy nie mam żadnego stanu zapalnego w organizmie, bo wynik tego badania jak jest podwyższony to świadczy o stanie zapalnym w organizmie.
madziutek 23 wrote:To jest jakies standardowe badanie?Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc -
Fedra wrote:W świetle art. 177 par. 1 K.p. pracodawca nie może wypowiedzieć ani rozwiązać umowy o pracę pracownicy będącej w ciąży oraz w czasie urlopu macierzyńskiego. Przywileje dla pracownic w ciąży przysługują dopiero po dostarczeniu pracodawcy zwolnienia lekarskiego (185 par. 1 K.p.). W dziale ósmym Kodeksu pracy nie ma przepisu, który określałby termin w ciągu którego pracownica o swoim odmiennym stanie powinna powiadomić pracodawcę. Należy pamiętać, o tym, że dopóki pracodawca nie wie o ciąży , dopóty będzie taką pracownicę traktował na równi z innymi pracownikami. Zgodnie z art. 177 par. 2 i 3 K.p.). zakaz rozwiązywania umów o pracę dotyczy umów zawartych na czas nieokreślony oraz umów terminowych. Wyjątek stanowi umowa na okres próbny trwająca krócej niż jeden miesiąc. Co ważne, pracownica zatrudniona na czas nieokreślony jest chroniona przed zwolnieniem do końca urlopu macierzyńskiego. Pracownica posiadająca terminową umowę o pracę podlega kodeksowej ochronie do dnia porodu. W sytuacji gdy pracownica jest w ciąży a pracodawca jeszcze o tym nie wie, to w przypadku zwolnienia ma ona prawo żądać przywrócenia jej do pracy. Powyższe potwierdza linia orzecznicza Sądu Najwyższego. W wyroku SN z dnia 15 stycznia 1998 r. , I PRN 74//87 („Służba Pracownicza „ 1988 nr 5, s. 28) SN uznał, że „ (…) dla ochrony przed wypowiedzeniem i rozwiązaniem umowy o pracę kobiety w ciąży nie jest istotny termin wykazania ciąży, lecz wyłącznie obiektywny stan rzeczy, istniejący w chwili wypowiedzenia lub rozwiązania umowy o pracę”. W myśl art. 185 par. 1 K.p. potwierdzeniem stanu ciąży pracownicy jest zawsze zaświadczenie lekarskie. Co istotne, Sąd Najwyższy w wyroku z 29 marca 2001 r. (I PKN 330/00; OSNP z 2003 r. nr 1 poz. 11) wskazał, że „pracownica, która początkowo nie kwestionowała wypowiedzenia jej umowy o pracę, może żądać uznania tej czynności za bezskuteczną, gdy po dokonaniu wypowiedzenia okazało się, że jest w ciąży lub gdy w okresie wypowiedzenia zaszła w ciążę”. Ze wskazanego tu orzecznictwa wynika, że ochrona pracownicy w ciąży jest silna i prawnie skuteczna. Pracodawca nie ma tutaj dużej swobody działania. Pracownica ta może od negatywnej decyzji pracodawcy zawsze odwołać się do sądu pracy z żądaniem przywrócenia jej do pracy. Podstawa prawna: - art. 177 par. 1 , 2 i 3 K.p.; - 185 par. 1 K.p. Stan prawny na 7 sierpnia 2008 r. WK
Fedra tutaj nie ma mowy o tych 12tygodniach, dlaczego wiec napisalas dwa posty nizej że one jednak obowiazuja??
DZIEKUJEdobrze wiedziec, a czy z tego wynika że ja moge teraz tam powrocic do pracy i oni nie maja prawa sie nie zgodzic?? bo to co wyslalas mi sie kloci z tym co napisalas dalej o 12tc
GOSIAK znalazlam niebieskiego jelenia w Naturze w Gdansku Glownym tam na dole kolo tunelu w City Forum, tam kolo Lezzetli
byly dwa opakowania, za 18.65 -
olcia87 wrote:to jest badanie z krwi, ja miałam je zrobić dlatego że bolał mnie kręgosłup z tyłu na wysokości nerek, i pani doktor chciała sprawdzić czy nie mam żadnego stanu zapalnego w organizmie, bo wynik tego badania jak jest podwyższony to świadczy o stanie zapalnym w organizmie.
Aha dzieki za odp.ja sie dziwię wlasnie bo mnie nic nie boli, nic mi nie na a on mi zlecił? A podstaw chyba nie ma bo nic mi nie dolega. ..
-
Cześć Wam wszystkim,
Nie było mnie na forum od piątku wieczorem, i nie mogę Was nadrobić, ale się rozkręciłyście:-)
Odwiedziłam okolice trójmiasta:-) Byliśmy z mężem w Karwi pooddychałam morskim powietrzem:-)
Ciężko się odnieść do tego wszystkiego co pisałyście, no ale ja nadrobię to może dam radę.
Aha, znalazłam coś ciekawego. Wejdźcie i zobaczcie, ja się zapisałam w moim mieście:
http://bezpieczny-maluch.com.pl/pdf/harmonogram2014.pdf
Moje znajome były na tym w kwietniu, takie nawet przyjemne, no troszkę tam reklamują niektóre produkty ale przecież jak ktoś nie chce to nie musi skorzystać. Wiem, że jest na warsztatach jakaś loteria i można ciekawe nagrody wygrać. No a jak się okaże bez sensu to po prostu wyjdę co mi tam:-) -
Gosiak wrote:Bez wątpliwości dziewczynka. Vel, możesz dopisać na listę
Nawet nie poczułam rozczarowania aż takiego, bo od rana się nastawiłam... No to będę kupować lalki i sukienki i będzie mała Janinka
Ło kurcze Gosiak to jestem w szoku, a trzymalam kciuki za chlopca i bylam pewna, ze chlopak a Ty mnie porazilas swoja informacjateraz to ja jestem pewna, ze i u mnie bedzie dziewczynka.. ale Ty zaraz w druga ciaze chcesz zajsc wiec napewno bedzie chopak
zaraz dopisze
opowiadaj jak bylo u Doeringa, czy warto i w ogole wszystko mow!