X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Vel Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Naprawdę jest OK. Naczytałam się, że potrafi gwiazdorzyć i się nastawiłam na to, ale był bardzo miły i do tego kompetentny. Tłumaczył mi, że na tym etapie jest w stanie zobaczyć płeć na 100% ale że ocena serduszka jest najlepsza po 20-tym tygodniu. Pokazywał mi kilkugroszówkę i porównywał do wielkości złotówki. Że teraz serduszko jest jak groszówka a będzie jak złotówka. Fajny koleś. Nie wykluczam, że pójdę do niego jeszcze raz jakoś po 25 tyg. Żeby nagrać płytkę.

Fajnie Gosiak, dzieki :) doczytalas info o jeleniu ? :)

Sue wrote:
    Vel

Według tego kalendarza powinna być dziewczynka ;) Więc chyba raczej kalendarz nie działa ;)

Ponadto - ja dużo wymiotowałam, a też ponoć na dziewczynkę się wymiotuje.
    Mamy szansę 50 na 50, więc trochę na to wpływu nie mamy :D

Ja też wolę chłopaczka, bawić się z nim samochodami, klockami i biegać za nim :)

I u mnie tez wychodzi dziewczynka, zobaczymy co bedzie
    w ogole 21 latki maja tylko jeden miesiac na chlopca, a tak niby same dziewczynki sie rodza jak zajdzie sie w ciaze w tym wieku, znam juz dwie kobiety (w tym moja mama zaszla w tym samym wieku ze mna) i sie sprawdzilo, a wystarczylo żebym zaczekala kilka miesiecy i by wychodzil chlopiec z tego kalendarza :P

Penelope ja do ksiezniczek nie naleze raczej napewno :D poprostu pierwszego chcialabym miec synka, oboje o takim od zawsze marzylismy i ja sama zawsze chcialam starszego brata, a z opiekowania sie dziecmi w wieku 0-8lat wiem jakie sa dziewczynki, a jacy sa chlopcy i zdecydowanie dziewczynki to nie jest mój klimat :) ale jak już synkowie beda odchowani to taki mały dziewczecy cukierek na przypieczetowanie mojego zycia bylby super :)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam wizję dwóch synków lobuzujących i wspinających się na drzewa. No cóż, może jeszcze jeden synek się pojawi - kto wie. Dzisiaj pierwszy raz poszłam do smyka i do toysRus - taki ogromny sklep koło Auchan. Oglądałam wózki - niestety nie było camarelo, ale były bebetto i faktycznie są bardzo fajne. Chciałabym jeszcze camarelo oblukać na żywo.
    Powiem Wam, że jakoś ciśnienie mi dzisiaj zeszło, już wszystko jasne, nie nakrécam się, że to synek, tak pozytywnie się uspokoiłam i teraz oglądamy się za dziewczynkami w sklepach. Mój M. się śmieje, że będzie musiał zrobić pozwolenie na strzelbę - żeby ją czyścić jak będą absztyfikanci przychodzić do Janki ;)

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawkax25 wrote:
    Co do kalendarza to pisze tam że jak wskazuje na dziewczynkę, jednak gdy po obu z stronach następuje miesiąc poczęcia chłopca to wtedy prawdopodobieństwo urodzenia dziewczynki jest mniejsze.

Mi przez cały rok oprócz Stycznia wychodzi dziewczynka ciekawe czy się sprawdzi:)

a Ty kiedy sie urodzilas, w jakim miesiacu ? :)

zjk3p18.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel, doczytałam, ale mi się ten rossmanowski bardzo sprawdza, więc przy nim zostanę - szczególnie przy tej różnicy w cenie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kalendarz chiński sie nie sprawdził :) wychodzil mi chłopiec. Gdyby liczyć rocznikowo to sie by zgadzalo na dziewczynke:)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    U mnie kalendarz chiński sie nie sprawdził :) wychodzil mi chłopiec. Gdyby liczyć rocznikowo to sie by zgadzalo na dziewczynke:)

U mnie jakby liczyc rocznikowo to chlopak :) a normalnie dziewuszka

Gosiak ja tez mam rossmanowski i szarpnelam sie tez na jelenia i na pol roku mam z glowy temat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 19:48

Gosiak lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

• Sue Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel

ja mam 26 lat i tylko 4 razy (teoretycznie) w roku miałam szansę na chłopaka. Mimo to, rośnie teraz w moim brzuchu mały penis :D

Vel, juska19, Fedra lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Wiele z Was decyduje się na usg 4D, nie boicie się? Ja naczytałam się bardzo dużo złego na ten temat a także po rozmowie z lekarzem i... zrezygnowałam.
    A co czytałaś o tym? Ja się w końcu nie zdecydowałam i miałam dziś tylko 2d, ale nie słyszałam nic o szkodliwości.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    a Ty kiedy sie urodzilas, w jakim miesiacu ? :)

25.03.1993 :) Wiec wychodzi mi przez cały rok oprócz Stycznia dziewczynka :) Ja bym się tam cieszyła :) Zobaczymy :)

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawkax25 wrote:
    25.03.1993 :) Wiec wychodzi mi przez cały rok oprócz Stycznia dziewczynka :) Ja bym się tam cieszyła :) Zobaczymy :)

No ja jestem 22,08,1992

wiec Ty skonczylas swoje 21 przed poczeciem
    a ja nie skonczylam jeszcze swoich 22 w czasie poczecia

wiec dotyczy nas ta sama rubryczka, dla 21latek :)

jeden miesiac mamy na chlopca a tak to dziewczynki :P

zjk3p18.png

• cath Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pilnowałam chłopca od 6 miesiąca do 1,5 roku a wczesniej dziewczynki kuzynki w sumie od 3 miesiąca do prawie 2 lat. I stwierdzam ze wole dziewczynki, ale gdybym miała chłopca tez byloby cudownie :) ja nie jestem za ubieraniem dziewczynki calej na różowo. Wg różowego nie lubię :D a ze większość rzeczy związanych z dziewczynkami sa różowe to szukam rzeczy ktore różowe nie sa :D nie mowie pare rzeczy ok ale kiedys widzialam malusia dziewuszke ubrana od stop do glow w różowe ciuchy. Straszne :D

Gosiak, truskawkax25, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel a są jakieś przypuszczenia lekarza już u Ciebie ?:)

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Ja pilnowałam chłopca od 6 miesiąca do 1,5 roku a wczesniej dziewczynki kuzynki w sumie od 3 miesiąca do prawie 2 lat. I stwierdzam ze wole dziewczynki, ale gdybym miała chłopca tez byloby cudownie :) ja nie jestem za ubieraniem dziewczynki calej na różowo. Wg różowego nie lubię :D a ze większość rzeczy związanych z dziewczynkami sa różowe to szukam rzeczy ktore różowe nie sa :D nie mowie pare rzeczy ok ale kiedys widzialam malusia dziewuszke ubrana od stop do glow w różowe ciuchy. Straszne :D

Dla mnie straszne jest przekuwanie uszu dziecku, ktoremu jeszcze nawet wlosy nie zdazyly urosnac :O

ja mialam przyklejane kolczyki takie a la naklejki :D a dopiero przebite uhuhu chyba z 9 lat mialam

a jak patrze w wozkach na te niemowlaki z kolczykami, tragedia :P

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawkax25 wrote:
    Vel a są jakieś przypuszczenia lekarza już u Ciebie ?:)

żadne :D

jeden lekarz w szpitalu jak spanikowalam z kapka krwi na aplikatorze to poszlam i to byl jakos 12 tydzien ciazy i powiedzial, ze chyba moze byc chlopak,a potem ze to moze jednak byc pepowina

pozniej poszlam do mojej ginki i powiedziala ze nie sklania sie ku zadnej z plci

i tak az do teraz, ale ja nie chodze prywatnie wiec na slabym sprzecie podgladaja mi dziecko :)

a jakby brac pod uwage zabobony to zdecydowanie pol na pol :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 20:01

zjk3p18.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja się cieszę, że będzie chłopaczek :D Będzie nosić jeansy, bluzy i adidaski jak na moim avatarze :) I będzie ubrany jak tatuś :)

• truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue już zwróciłam uwagę na allegro na te adidaski :) Są różne kolory do wybory :) i jak pamieć mnie nie myli to za koło 30-40 zł :)

qb3c3e5eerxx6827.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel ja chyba prędko też się nie dowiem :) Jutro idę na wizytę, ale z tego co słyszałam to on mówi dopiero jak jest w 100% pewny tak gdzieś koło 20 tygodnia :)
    Zazdroszczę dziewczyną które już wiedzą :)

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawkax25 wrote:
    Sue już zwróciłam uwagę na allegro na te adidaski :) Są różne kolory do wybory :) i jak pamieć mnie nie myli to za koło 30-40 zł :)

Tak, takie szyte, nie są oryginalne :) Mój P. ma podobne, więc fajnie będą wyglądać :)

U mnie na osiedlu jest żłobek, dzieciaki spacerują po osiedlu i bawią sie na placu zabaw. W moim kwadracie często się zatrzymują, kiedyś mnie ich wrzaski wkurzały, bo nie mogłam spać, teraz - rozczulają.
    Dziś widziałam małego chłopca, który bawił się ciężarówką na leżąco, bo niby przewoził jakiś ciężki ładunek :)) (tak powiedział Pani, która kazała mu wstać z ziemi) I pomyślałam - mój Tomuś tak niedługo będzie się bawił :)

• Vel Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawkax25 wrote:
    Vel ja chyba prędko też się nie dowiem :) Jutro idę na wizytę, ale z tego co słyszałam to on mówi dopiero jak jest w 100% pewny tak gdzieś koło 20 tygodnia :)
    Zazdroszczę dziewczyną które już wiedzą :)

a nie myslalas, zeby isc prywatnie??

Ja sie wybieram w sobote do Rumii na akcje z bezplatnym 4d i moze sie dowiem, a jak sie nie dowiem to pojde do doeringa gdzie byla dzis Gosiak :)

Ktora z Was jest z wrocka i ja interesuje bezplatne 4d 13 wrzesnia to tu
    http://www.szczesliwe.macierzynstwo.pl/wydarzenie/wroclaw-13-wrzesnia-br/

zjk3p18.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    Fedra tutaj nie ma mowy o tych 12tygodniach, dlaczego wiec napisalas dwa posty nizej że one jednak obowiazuja??

DZIEKUJE :) dobrze wiedziec, a czy z tego wynika że ja moge teraz tam powrocic do pracy i oni nie maja prawa sie nie zgodzic?? bo to co wyslalas mi sie kloci z tym co napisalas dalej o 12tc

GOSIAK znalazlam niebieskiego jelenia w Naturze w Gdansku Glownym tam na dole kolo tunelu w City Forum, tam kolo Lezzetli

byly dwa opakowania, za 18.65 :)

Poniewaz zeby sie powolac na to coCi wyslalam musialabys miec dobrego prawnika ktory to ogarnie... potem poczytalam typowe interpretacje dotyczace umow czasowych i tam juz byl zapis o 3 miesiacavh czyli 12 tyg ..

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ