X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Vel Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Poniewaz zeby sie powolac na to coCi wyslalam musialabys miec dobrego prawnika ktory to ogarnie... potem poczytalam typowe interpretacje dotyczace umow czasowych i tam juz byl zapis o 3 miesiacavh czyli 12 tyg ..

eh temat pogmatwany straszliwie

ale dzieki, zobaczymy co sie da zrobic

:)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel
    dzięki, na pewno się wybiorę! :* :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze odnośnie księżniczek, to wydaje mi się, że jednak dużo zależy od wychowania - jak wychowamy dziewczynkę na księżniczkę, to taka będzie. Ja mam dwie koleżanki w pracy, które marzyły o córeczkach, żeby je przebierać właśnie (obie mają chłopców). Ja np. bawiłam się głównie z chłopakami i z tatą chodziłam na spacery a na nich obliczałam "oczko" z tablic rejestracyjnych przejeżdżających samochodów co potem zaowocowało moją miłością do nauk ścisłych, studiowałam fizykę komputerową, mam super pracę, itp.

I patrząc na dzisiejszych wymuskanych chłopaczków w rurkach trzeba się postarać, żeby wychować prawdziwego faceta, czego nam wszystkim życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 20:23

olcia87, Vel, Bietka, Fedra, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    a nie myslalas, zeby isc prywatnie??

Ja sie wybieram w sobote do Rumii na akcje z bezplatnym 4d i moze sie dowiem, a jak sie nie dowiem to pojde do doeringa gdzie byla dzis Gosiak :)
    To ja trzymam kciuki, żeby Ci się w Rumi udało, daj znać koniecznie, ja sobie odpuszczę w sobotę.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    a nie myslalas, zeby isc prywatnie??

Ja sie wybieram w sobote do Rumii na akcje z bezplatnym 4d i moze sie dowiem, a jak sie nie dowiem to pojde do doeringa gdzie byla dzis Gosiak :)

Ktora z Was jest z wrocka i ja interesuje bezplatne 4d 13 wrzesnia to tu
    http://www.szczesliwe.macierzynstwo.pl/wydarzenie/wroclaw-13-wrzesnia-br/

Vel chodzę prywatnie, ale nie ma on dobrego sprzętu;/ . Nie wiem może faktycznie znajdę kogoś z dobrym sprzętem na jedną wizytę :)
    Chociaż z drugiej strony może dam rade tyle już wytrzymać bo 22 tygodnia idę na prenatalne to już myślę że tam mi powiedzą :)

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201- ja nic takiego nie mam, tylko czasami kłucie, ale tylko chwilowe. Myślę, że nie powinnaś się martwić. Czasami coś zaboli, napnie się. Może maluszek się rozpiera.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    eh temat pogmatwany straszliwie

ale dzieki, zobaczymy co sie da zrobic

:)
    Vel, teraz mi się przypomniało, ja mam koleżankę po prawie, mogę do niej jutro napisać i zapytać jak ona by to zinterpretowała. Nastawię sobie przypomnienie. I jak odpisze, dam Ci znać.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Vel, teraz mi się przypomniało, ja mam koleżankę po prawie, mogę do niej jutro napisać i zapytać jak ona by to zinterpretowała. Nastawię sobie przypomnienie. I jak odpisze, dam Ci znać.

dzieki wielkie :)

dam tez znac po sobocie co i jak :)

co do rurek to sie zgodze :D faktycznie dzisiejsi faceci to jakas tragedia, te fryzury na wpol wygolone, na wpol wyzelowana grzywa i szaliczek, masakra :O

no ale zanim nasze dzieci takie duze beda moze wroci trend na mezczyzne meskiego :p

truskawka no to skoro i tak i tak chodzisz prywatnie i musisz placic za wizyte to moze faktycznie lepiej poszukac innego prywatnego z lepszym sprzetem :)

a co do wychowania to prawda w polowie to my decydujemy ale pozostaje jeszcze srodowisko a na to juz wplywu nie mamy :P

Gosiak lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, jeszcze pytałam dziś moją ginkę prowadzącą o termin połówkowego. Powiedziała, ze ten 17.09 jest w moim przypadku idealny. Że jak jest skończony 20 tydzień to wszystko powinno być już idealnie widoczne. zapytałam o wadę wzroku, mówiła, że po 30 tyg. wysyła zawsze pacjentki na konsultację okulistyczną, ale że mogę właściwie już się na spokojnie umówić z okulistą na badanie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również nie mam jeszcze kompletnie nic w domu dla maluszka, nawet tetrowej pieluszki:-) Tak już mam zacznę kupować i oglądać w listopadzie, no ale bardzo dużo już się dzięki Wam dowiedziałam :-) czego szukać itd dalej także spoko:-)

Ponieważ mam dostęp MOPSu, i wiem ile jest osób potrzebujących ostatnio dostałam od bogatej koleżanki 5 toreb z ubrankami dla chłopca i wszystkie oddałam dla bardziej potrzebujących:-)Nawet jednego body nie zostawiłam:-)

Choć ona ma teraz drugiego chłopca więc się śmieję, że jak coś to w przyszłym roku zostawię dla siebie:-):-):-)

Vel lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym ze względu na wiek jestem jedną z ostatnich koleżanek, która jeszcze nie ma dzieciaczka więc się będę do koleżanek uśmiechać w listopadzie a w tym i zeszłym roku urodziło mi się wśród najbliższych 8 dzieciaczków także jest kogo o co poprosić:-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Gosiak, dziewczynka wcale nie musi być różową księżniczką:-)
    Naprawdę to kwestia wychowania i no to fakt trochę cech osobowościowych. Znam dziewczynki, które mają fajne mamy z jajem a kochają korale, pierścionki i różowy kolor, takie po prostu są choć ich mamy niekoniecznie.
    A znam dziewczynki, które od małego nie mogły patrzeć na lalki tylko wozy strażackie, resoraki piłkarzyki itd.

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Suri Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel : kalendarz sie u mnie nie.sprawdzil bo nie mieszcze sie jeszcze wiekowo... :P

A ja wlasnie marze o ksiezniczce. Dopoki corcia sama nie bedzie wybierac ciuszkow beda sukieneczki <3 Niekoniecznie rozowe ale marzy mi sie juz ubieranie ,czesanie i dzieciece stylizacje i:) wiec majac coreczke na pewno bede sie czula mega spelniona
    A do chlopcow ciuszki sa do mnie.wszystkie takie same i po prostu mi wiekszosc mi nie podchodzi ale to oczywisciw nie znaczy ze bym nie chciala w przyszlos miec jeszcze chlopczyka :)

Ktos oglada mecz z was na tvp?
    Ja wielka fanka Arsenalu i pilki noznej (tylko ogladanie ) wiec obowiazkowo leci meczyk ;)

Vel, anni_e lubią tę wiadomość

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zerknelam na Nasza liste i jest juz nas tyle, ze na kazdy dzien lutego przypada jeden poród :)

brakuje tylko 22 i 23 w sumie a tak to kazdy dzien mamy obstawiony :D

chociaz AsiaSzw ma 23 z OM wiec niewiadomo :D

Gosiak, Penelope lubią tę wiadomość

zjk3p18.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze dziewczyny, żeby nie rozpaczać nad płcią tylko się cieszyć, że jest jak jest natura to sobie jakoś układa:-)
    Nie wierzę w te wszystkie chińskie przepowiednie itd.
    Jest opcja popracowania nad płcią dziecka o której dużo rozmawiałam z ginem, ale również nie do końca się sprawdza ponieważ dużo zależy również od budowy anatomicznej kobiety, i troszkę mniej ale również dosyć dużo od szybkości i żywotności plemników.
    Chodzi w niej o moment jajeczkowania, a dzień współżycia itd.
    Ale jak to powiedział mój gin. to trzeba zawsze traktować w kategoriach zabawy a nie na poważnie, bo natura czasem nie da się oszukać:-):-):-)

juska19 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri wrote:
    Vel : kalendarz sie u mnie nie.sprawdzil bo nie mieszcze sie jeszcze wiekowo... :P

A ja wlasnie marze o ksiezniczce. Dopoki corcia sama nie bedzie wybierac ciuszkow beda sukieneczki <3 Niekoniecznie rozowe ale marzy mi sie juz ubieranie ,czesanie i dzieciece stylizacje i:) wiec majac coreczke na pewno bede sie czula mega spelniona
    A do chlopcow ciuszki sa do mnie.wszystkie takie same i po prostu mi wiekszosc mi nie podchodzi ale to oczywisciw nie znaczy ze bym nie chciala w przyszlos miec jeszcze chlopczyka :)

Ktos oglada mecz z was na tvp?
    Ja wielka fanka Arsenalu i pilki noznej (tylko ogladanie ) wiec obowiazkowo leci meczyk ;)

Suri, szukalam specjalnie dla Ciebie ale nie ma :(
    wyszlo na to, ze w chinach mialabys przekichane

Chinese baby gender prediction for girls under 18?
    I want to try one of those chinese baby gender predictors but every site I have went to starts off at 18.. I am 17 and dying to try it... Anyone know of somehwere I can go to find out ...show more
    Best Answer

Krispy answered 6 years ago
    You won't find it. If you were under the age of 18, living in china, and pregnant you would be forced to have an abortion or placed in jail and your child taken away.

ja ogladam 27 sukienek na dwojce na wyciszonym glosie :D

zjk3p18.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Najważniejsze dziewczyny, żeby nie rozpaczać nad płcią tylko się cieszyć, że jest jak jest natura to sobie jakoś układa:-)
    Nie wierzę w te wszystkie chińskie przepowiednie itd.
    Jest opcja popracowania nad płcią dziecka o której dużo rozmawiałam z ginem, ale również nie do końca się sprawdza ponieważ dużo zależy również od budowy anatomicznej kobiety, i troszkę mniej ale również dosyć dużo od szybkości i żywotności plemników.
    Chodzi w niej o moment jajeczkowania, a dzień współżycia itd.
    Ale jak to powiedział mój gin. to trzeba zawsze traktować w kategoriach zabawy a nie na poważnie, bo natura czasem nie da się oszukać:-):-):-)

i to jest jedyna pocieszajaca metoda bo wspolzylismy tylko w dwa dni i na kazdym kalendarzu owulacja przypada mi w jeden albo drugi dzien wspolzycia ewentualnie dzien po, wiec biorac pod uwage ta metode to chlopiec :) a to akurat wyszlo przypadkowo ale tak przypadlo :)

ale tak jak mowie, ogladalam ostatnio program z dowborowa i urzadzala dom warszawskiej rodzinie, ktora ma 7 corek i zero synow wiec roznie bywa

zjk3p18.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek gratuluje Synusia!

Asia mnie się nic nie napina.

Vel co do tego sztucznego zapładniania to niezła opcja, jednak tak na zdrowy rozum to będąc płodnym bez żadnych komplikacji (?? nie wiem jak to opisać, po prostu zachodzić w ciążę bez problemu) lepiej wydać te kilka czy kilkanaście tysięcy na dziecko czy też odłożyć na jego przyszłość niż sobie tak przebierać... Chociaz.. moze jakbym byla bogata to bym się pokusiła..

U mnie ciężko stwierdzić czy się zgadza, bo mogę to różnie interpretować np:
    -gdy zaszłam w ciążę miałam jeszcze 19 lat w maju więc wypada dobrze, bo KOBIETKA
    -jednak teraz będąc w ciązy mam już 20 lat i wypada MĘŻCZYZNA..

Suri ja kupiłam kilka dni temu lustrzankę Nikona D3200 z tym większym obiektywem i jest fajniuchny dla początkującego, mialam tez Sonego DSC-H200 i też koszt to około 500zł, a zdjęcia też śliczne, ale to cyfrówka.

Piszecie o facetach w rurkach.. dzisiaj mój ojciec gdzieś się śpieszył i chciał przebrać sobie spodnie. Na łóżku leżały dwie pary czarnych - mojej mamy i jego. żeby było śmiesznie założył jej spodnie i się wydzierał "Aneta nosz kur.. Ty mi takie spodnie kupiłaś?" Zalamka, jak wszyscy buchnelismy smiechem.. Wygladal jak Edzio-pedzio.

Jutro o 9:10 mam wizyte, musze przed zjesc cos slodkiego zeby Mała fikała. Po wizycie zrobię sobie tipsy, w końcu po swojemu;] I jeszcze mój D jutro stawia nam wszystkim torta!

Suri, Vel lubią tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajoma mojej teściowej już w młodości marzyła o córeczce. Jak były w liceum to kupowała i szyła sukieneczki dla swojej przyszłej córki, nie będąc w ciąży.
    Potem jeszcze na studiach urodził jej się syn. Zapuściła mu włosy i w domu przebierała go w sukienki, ludzie nawet o niej zaczęli gadać, że coś ma z głową. Teściowa się oddaliła od niej, zresztą jak duża ilość znajomych.
    Jak się dowiedziała kilka lat temu syn tej babki jest transwestytą!!!
    Oczywiście może zachowanie tej matki nie miało żadnego wpływu i on po prostu taki by był, no ale dziwne nie?

olcia87, Suri lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    i to jest jedyna pocieszajaca metoda bo wspolzylismy tylko w dwa dni i na kazdym kalendarzu owulacja przypada mi w jeden albo drugi dzien wspolzycia ewentualnie dzien po, wiec biorac pod uwage ta metode to chlopiec :) a to akurat wyszlo przypadkowo ale tak przypadlo :)

ale tak jak mowie, ogladalam ostatnio program z dowborowa i urzadzala dom warszawskiej rodzinie, ktora ma 7 corek i zero synow wiec roznie bywa
    My też tylko w dzień owulacji, bo mieliśmy bardzo napięty maj, wracaliśmy póżno, organizowaliśmynważny event i stwierdziłam, że maj odpuszczamy, zaczniemy znowu w czerwcu starania ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ