X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wizyt dziewczyny :-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, ja myślę, że jednak wychowanie też ma znaczenie, mój mąż ma kuzynkę 35 lat urodził jej się syn, facet ją zostawił, ona tego synka jak dziewczynkę traktowała, malowała mu paznokcie itp. w końcu jej mama i wszyscy zaczeli jej zwracać uwagę i w końcu się opamiętała

Suri lubi tę wiadomość

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • Suri Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki. Mysle ze przezyje bez chinskiego kalendarzyka :P
    No to nieciekawie tam maja :/

Vel wrote:
    Suri, szukalam specjalnie dla Ciebie ale nie ma :(
    wyszlo na to, ze w chinach mialabys przekichane

Chinese baby gender prediction for girls under 18?
    I want to try one of those chinese baby gender predictors but every site I have went to starts off at 18.. I am 17 and dying to try it... Anyone know of somehwere I can go to find out ...show more
    Best Answer

Krispy answered 6 years ago
    You won't find it. If you were under the age of 18, living in china, and pregnant you would be forced to have an abortion or placed in jail and your child taken away.

ja ogladam 27 sukienek na dwojce na wyciszonym glosie :D

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • Suri Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:

Suri ja kupiłam kilka dni temu lustrzankę Nikona D3200 z tym większym obiektywem i jest fajniuchny dla początkującego, mialam tez Sonego DSC-H200 i też koszt to około 500zł, a zdjęcia też śliczne, ale to cyfrówka.

Dzieki. Jutro sobie poczytam na spokojnie o tych modelach.
    Musze sobie cos sprawic przed porodem bo potem chce miec mozliwosc uchwycenia kazdej chwili. Wirc pewnie beda ta tysiace zdjec dziennie :)

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do Waszego wcześniejszego tematu na temat porodu to ja również mam bardzo niski próg bólu i się strasznie boję co to będzie, ale staram się nie myśleć i tłumaczyć sobie, że skoro tyle kobiet urodziło to ja też jakoś muszę.

Jeśli chodzi o dziewczyny ze Stanów i z Wielkiej Brytanii to macie naprawdę super tam są zupełnie inne standardy jeśli chodzi o poród, no na pewno troszkę gorzej z prowadzeniem ciąży.

Ale jak się zdecydujecie na z zo to napewno je dostaniecie, jak będziecie chciały gaz również. Tam już macie takie standardy to nie żadna nowość. A u Nas w Polsce to naprawdę ruletka.

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę już tyle słyszałam co kto miał mieć w jakim szpitalu, a potem nagle było już za późno i na fotel i rodzimy, i dupa ze wszystkim.
    Znieczulenia zo nie lubią podawać w naszych polskich szpitalach bo wymaga więcej uwagi ze strony położnych i lekarza, a kolejne wymaga więcej czasu, wiec jak naraz dużo kobiet jest na porodówce to choćby był najlepszy szpital to czasami mogą nie zdążyć,kolejne godzina w ciągu doby a obecność anestezjologa??
    CC to też nie najlepsze wyjście, znam 3 osoby, które po cesarce miały kolejne operacje tzw. poprawkę i nie piszę tego żeby kogoś straszyć bo jeśli jest zdrowotne wskazanie do cc to nie ma dyskusji. Po prostu musimy się pozytywnie nastawić i przede wszystkim pracować nad spokojem i swoimi nerwami i zaufać, że szpital który wybierzemy to ten właściwy bo jak już się zacznie to żaden plan nie będzie wykonany krok po korku bo to jet natura i tyle:-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Suri Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez.mam bardzo niski prog bólu i calkiem powaznie zastanawiam sie nad cesarka na zadanie jeszcze z kilku innych powodow. Ale jeszcze nie czytalam jak to wyglada.Czy bede mogla tak poprpstu poprosic czy trzeba szybciej to zglaszac.Nie mam na razie pojecia... Oczywiscie licze sie z kosztami ale...sama nie wiem. Zarowno naturalny porod jaki cesarka ma swoje minusy i plusy.

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • Suri Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem strasznie wrazliwa osobe jesli chodzi o krew...
    Zawsze slabne jak pobieraja mi krew i musze pozniej lezesz.
    Ogolnie wystrczy ze ktos zacznie przy mnie mowic o zylach albo o krwi to ja juz slabne i musze wyjsc albo inaczej mdleje. Nie mowie juz co jak widze krew....
    Mam to po mamie i dziadku ale w jeszcze wiekszym stopniu.
    Pewnie sie bedziecie zastanawiam jak co mi sie.dzieje jak mam @. Otóz to na szczecie stanowi wyjatek i nic mi sie nie dzieje ;)

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz znaleźć szpital, w którym można za opłatą zrobić cc, nie wszędzie chcą się na to godzić, decydują o cc tylko ze wskazań. Jak oglądam te programy typu porodówka, to wolę rodzić naturalnie, kiedyś chciałam tylko cc, ale jak poczytałam o takim i takim porodzie, wolę naturalny. :)

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz moja znajoma miała cesarki na żądanie, bez większych wskazań. Jest z C-wy, ale jej lekarka była z Krakowa i CC miała w Krakowie. Po prostu jak masz to dobrze dogadane z lekarzem stawiła się 2 tyg przed terminem i CC i wszystko OK. No ale układ z lekarką naprawdę miała super.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeśli chodzi o płatną CC w czasami to naprawdę olbrzymi koszt, sięgający kilku tyś.

relge6yd3cl8y0me.png
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to miała ustalone z lekarką krótko mówiąc tak jakby po znajomości :) moja mama tak miała mieć a i tak naturalnie rodziła i to 2 tyg przed terminem bo jej znajomy lekarz szedł na urlop :):):)

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie, naprawdę trzeba być bardzo spokojnym w tym temacie bo już wiele razy coś ktoś miał ustalone a potem taśmowo potraktowano i rodziły dziewczyny tak jak cała reszta. Niestety ale żyjemy w Polsce :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bardzo boje się porodu, u dentysty zawsze biorę znieczulenie nawet jak mówi, że nie jest konieczne. Mam za sobą też kilka zabiegów laserowych i to była dla mnie masarka. Jednak chciałabym urodzić naturalnie. Tylko żeby mieć zapewnione znieczulenie.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri wrote:
    Ja tez.mam bardzo niski prog bólu i calkiem powaznie zastanawiam sie nad cesarka na zadanie jeszcze z kilku innych powodow. Ale jeszcze nie czytalam jak to wyglada.Czy bede mogla tak poprpstu poprosic czy trzeba szybciej to zglaszac.Nie mam na razie pojecia... Oczywiscie licze sie z kosztami ale...sama nie wiem. Zarowno naturalny porod jaki cesarka ma swoje minusy i plusy.

Trzeba chyba dac w lape zeby miec cesarke od tak

ja nie wiem ale mojej mamy kolezanka stwierdzila, ze nie wyobraza sobie zeby cos wielkosci melona przeciskalo sie przez nia i trzy razy miala cesarke i musiala dac w lape

ale pewnosci nie mam, to bylo jakis czas temu

ja mam mega niski prog bolu i jak pisalyscie o pekaniu i nakrawaniu to myslalam, ze padne.... ogladacie jakiejs porodowki i rozne takie a ja nie moge na ta patrzec, dla mnie to jest makabra jakas! jak juz pisalam ja nawet zaslaniam reka przy "na dobre i na zle" jak pokazuja operacje, wnetrze czlowieka nawet jak to jest model powoduje we mnie cos takiego jak drapanie pazurami po tablicy, nie moge na takie rzeczy patrzec a co dopiero wyobrazac sobie że pekam :O

ale na cesarke sie nie zdecyduje napewno, zbyt wiele zlego o tym slyszalam

angelcia a postanowilas cos z tym imieniem w koncu?
    a jak piszesz jak ludzie sa bogaci to im sie w dupach przewraca, sami nie wiedza na co kase wydac :D

to co piszecie o malowaniu synkowi paznokci to jakas tragedia! jak mozna swoje jakies niezaspokojone ambicje, marzenia przenosic na biedne dzieciatko... cos strasznego

A co do aparatu to ja polecam CANON moim zdaniem najlepszy :)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Vel Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak a skoro Wy tylko w dzien owulacji to znasz dokladna date zaplodnienia?

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel ja też tak miałam na początku z tym serialem porodówka albo położne, ale powiem Ci, że potem mi przeszło i całkiem dużo mi to dało. Po pierwsze to boli i nie ma co się oszukiwać, że nie będzie bolało.
    Po drugi często same skurcze są strasznie bolesne, te które doprowadzają do 10cm rozwarcia i to ich czasami nie da się przetrwać, ale można jeszcze chodzić i takie tam, a sam moment parcia to już jest tylko chwila:-) Przy znieczuleniu zo czasami trzeba leżeć po kilkanaście godzin(no bo chodzić już się nie da), żeby w końcu nastąpiło rozwarcie.
    Kolejne to, że przerażało mnie zawsze, że te kobiety tak krzyczą a po prostu tak jest łatwiej bo nie można zaciskać szczęki bo tym samym zaciska się mięśnie macicy, no więc trzeba się drzeć:-)
    A po kolejne i chyba najlepsze niektóre naprawdę nic nie czują nagle zaczynają czuć a tu siup już 10 cm rozwarcie i rodzimy:-) i to chyba najbardziej pocieszające i tego się trzymajmy:-):-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie rzygnęłam na dobranoc. Cały dzień mi się zbierało, teraz dało temu upust.
    Jutro rano jadę na badania TSH, potem na aqua areobik dla ciężarówek. Mam nadzieję, że śniadania do basenu nie zwrócę ;/

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i właśnie Gosiak, to jest to o czym mówił mój gin. to tylko zabawa, może ty masz tam całkiem krętą dróżkę;-), a u męża akurat więcej tych wytrwałych plemników:-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowych snów, uciekam bo już nie mogę i oczy mi się same zamykają:-)

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 434 435 436 437 438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ