X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja tez moge bez problemu isc na l4, juz bylam nawet 6 tyg ale to z powodu wymiotow, u mnie juz nawet beda mieli zastepstwo za mnie wiec jesli nie pojde na zwolnienie to maja dodatkowy etat :p wiec pewnie nawt na reke im bedzie jak to zastrpstwo zacznie prace... Tylko ja w do u wysiedziec nie umiem, lubie chodzic do pracy gadac z ludzmi szybciej mi czas leci... Do tego moj maz plywa wiec poprostu bylabym ciagle sama gdy on jest w morzu:(i to mi jakos srednio pasuje, inaczej gdy wraca wtedy siedziec bedziemy razem w domu, a tak to nie wiem co ze soba poczac i poza tym boje sie ze sie rozleniwie i nie bede miala zadnego ruchu na zwolnieniu, a tak jak do pracy chodze to zawsze jakis tam jest maly bo maly bo przy kompue pracuje ale jest bo to na lunch pojde to na spotkanie jakies i cos sie dzieje:/ ale jesli zauwaze ze u mnie ludzie zaczynaja chorowac i lazic do pracy z tymi zarazkami to ide na l4 od razu by nie ryzykowac...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    a nie jadlam nic czerwonego a krew byla na papierze taka zywa ale to napewno nie bylo z pochwy...

może otarłaś sobie naskórek????
    jak masz ostra biegunkę to możesz jeść banany, rozgotowany ryż, twaróg i jajko na twardo. Pij dużo miętowej herbaty

madziutek 23 lubi tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, dokładnie nie jest łatwo siedzieć w domu samemu :-) dobrze, że mam psa :-) Ale dokładnie, sama wyczujesz kiedy będzie dobry czas żeby zostać w domu, a później to już będziemy wyprawki kompletować może jakaś szkoła rodzenia jakoś czas minie :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha Katiś i Angelcia ten mój śląsk to Częstochowa :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam spać miłej nocki dla Wszystkich mamusi i dzidziusi :-)

Carola55 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mam koleznaki we wrzesniowkach, i normalnie sa tam relacje prawie na zywo z sali porodowej ... jedna miala wczoraj wywolanie porodu a dzisiaj w koncu urodzila pod wieczor przez c.c. Sporo dziewczyn juz od nich urodzilo w sierpniu - czyli przed terminem ..... Dzielne sa tam dziewczyny ... ciekawe jak u nas bedzie szlo, mamy jeszcze troche czasu - musze dodac na szczescie, zeby sie do tego przygotowac ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 23:15

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mam dzisiaj dobry dzień, mówię Wam. Energia mnie normalnie od środka rozsadza. Nawet grzybobranie zaliczyłam. 146 borowików w godzinę. Teraz drugie pranie się robi, no i zaraz będę grzyby w słoiki pakować. A jaki zapach przepiękny mam przez to w domu to poezja!

Ja za 13 dni poznam płeć, więc wtedy będę się za ciuszkami już rozglądać. Doczekać się nie mogę!
    A dziś dostałam już łóżeczko od koleżanki :) chociaż to mam z głowy.

A tak w ogóle to obżeram się chipsami bekonowymi. Będę tłusta.

Penelope, Fedra, Carola55 lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ale mi smaka narobilas kapusta kiszona jak pisalas madziutkowi co moze jesc!! :)

LadyDi uwielbiam zbierac grzyby <3 ale chyba nie zbieralam juz z 6lat :( zazdroszcze !

Ja wlasnie sie zamierzam ogarniac i jade na to 4d, zobaczymy czy mi cos tam powiedza :)

Gosiak, LadyDi, Penelope lubią tę wiadomość

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel, trzymam kciuki!!!!

A co do kapusty - teraz w sklepach praktycznie nie ma już kiszonej, jest kwaszona - kiszoną trzeba by samemu sobie zrobić w domu. Podobnie z ogórkami :/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ogórków kiszonych to mój mąż pracuje na giełdzie w gdyni i ma dostęp do tego typu rzeczy i mam wypróbowane ogórki kiszone od Jarosza :) w plastikowych malych wiaderka h z zolta pokrywką :) polecam wam te co sa z pomorza :D sa to najlepsze ogórki dostępne w sklpie. Nie sa slone tylko wlasnie maja bardziej smak kiszony:) oczywiście nie dorównają domowym ale jak ktos je znajdzie zobaczy ze sa jak na sklepowe wyjątkowo dobre :) ja do salatek je używam albo do ogórkowej :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ogóle nie znam się na grzybach i nie lubię. Zawsze obrzydzał mnie zapach takich suszonych w domu, fuj..

Vel czekamy na info;p

Januszkowa lubi tę wiadomość

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel, koniecznie napisz po usg jak było :)

No ja grzyby uwielbiam, bardziej zbierać niż jeść. A teraz ruch w ciąży wskazany to tylko w to mi graj, do lasu na 2 godz. Przyjemne z pożytecznym :)

Fedra lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ładna pogoda, myslalam, ze skocze z moim D jutro na jakies zdjęcia, noo ale dostaliśmy zaproszenie do jego Kuzyna...;/ Coz;p Przyszly tydzień chodzi na popołudnie wiec już całkowicie mogę sobie wybic z glowy.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel pewnie będzie po 16:00 dopiero, ten cały event trwa od 11 do 16 i to spory kawał od Gdańska. Musimy uzbroić się w cierpliwość ;)

A ja mam do Was pytanie odnośnie fotelików, bo jestem zielona.
    Czy do fotelika trzeba mieć adapter czy to jest opcjonalne i fotelik można przymocować za pomocą pasów LUB adaptera? Może któraś z Was wie?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wyczytałam też, że foteliki maxi cosi były testowane 7 lat temu i wcale nie są takie super, nie wiadomo czemu zawdzięczają swoją popularność, więc raczej nie będę kupować wózka 3w1, tylko w fotelik zainwestuję osobno.

Tutaj ciekawy blog na ten temat: http://osiemgwiazdek.blogspot.com.es/search?updated-max=2013-05-14T02:31:00-07:00&max-results=7&start=28&by-date=false

i wątek na belly: https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/jak-wybrac-bezpieczny-fotelik-samochodowy-0-13,4073.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 09:09

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w tym roku sama robiłam ogórki kiszone......pycha ;]

Gosiak lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    ja w tym roku sama robiłam ogórki kiszone......pycha ;]
    My ogórki też robimy, ale kapusty niestety nie...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny witam sie w nowym Tygodniu :)
    My dzis jedziemy do mojego siostrzenca na urodziny wracamy jutro week z głowy;]]

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupujemy foteliki firmy recaro :) ponieważ ta firma produkuje siedzenia kubelkowe do sportowych samochodów i to jedyny warunek mojego męża ze pierwszy fotelik będzie tej firmy dokładniejrecaro Young Profi plus i potem mamy juz wypatrzony tez od 9 kg do 36 kg Recaro Young sport :)
    Do najtańszych nie należą ale są dobre i maja te atesty, testy :) bezpieczeństwem w samochodzie i elektronika zajmuje sie mój mąż :)

A najlepsze jest to ze nie mamy jakim samochodem dziecka wozić :D mamy trzy samochody i ani jeden nie jest przystosowany aby dziecko wozić :) no moze w jednym jakos damy rade.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 09:34

Gosiak lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja kapusty też nie robię....ale może jeszcze zrobię jakieś dżemy ze śliwek lub kompoty na zimę ;]

‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ