Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cath, cenowo nie jest najgorzej, ja patrzyłam na cybexy - są droższe niż recaro. Tylko się zastanawiam nad tą bazą...
W 2013 roku cybex aton 3 otrzymal we wszystkich kategoriach 5 poza tapicerka za ktora otrzymal 4. W roku 2014 przetestowano najnowszego cybexa Q i dostal 5 we wszystkich kategoriach. -
https://www.google.pl/search?q=fotelik+ferrari&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=zIYBVKTGN4va4QT30IGIBw&ved=0CAcQ_AUoAQ#facrc=_&imgrc=-dbW0brd_C9o9M%253A%3BLoBdpZalisJuQM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.mapetszop.pl%252Fuserdata%252Fgfx%252F464defa717aa7c02b87cdad8d643b9ba.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.mapetszop.pl%252FFotelik-Osann-BeONE-SP-Ferrari%3B750%3B1129
Mój znowu wymyślił fotelik ferrari
U góry podałam link
dla dziewczynki czerwony, a dla chłopca czarnyWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 10:13
Gosiak lubi tę wiadomość
-
My mielismy w naszym samochodzie fotele i pasy od recaro wiec u nas wybór jest prosty
dużo jest fajnych, ciekawych i bezpiecznych fotelików i każdy ma swój typ
my firmę mamy sprawdzona
znajomy ma fotelik recaro dla swojego dziecka. I bardzo sobie chwali
Co do tego ferrari to Np mi sir wg nie podoba ale to kwestia gustuWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 10:23
-
z tego co wiem to aby zapiąć fotelik na adaptery czyli na bazie ISO fix czy jak to sie pisze samochód musi być do tego przystosowany to znaczy musi byc w ten system wyposażony a w pasy można każdy fotelik zapiąć ale podobno jest to mniej bezpieczne... - mam nadzieje ze czegoś nie pokręciłam...
ja kupuje wózek 3w1 z początku miał to być fotelik z zestawu ale później koleżanka mi doradziła właśnie maxi cosi może testy były dawno ale w sklepie porównywałam sobie foteliki-nosidła i rzuciło mi się w oczy że maxi cosi jest jakby większy lepiej wyprofilowany ale wiadomo każdy wybiera jak czuje...
ja możliwe że kupie zestaw właśnie z maxi cosi dla większego dziecka foteliki będę miała po szwagierce są sprawdzone więc chyba ok
Vel trzymam kciuki za usg...
Ubranka strasznie mi się podobały właśnie taki kolor uwielbiam ale ja to w ogóle jestem dziwna bo kupiłam przyjaciółce body dla dziewczynki czarne w czaszkii o dziwo strasznie się z nich ucieszyła
brzuszki zacne jak zawsze
też uwielbiam chodzić na grzyby wczoraj wybraliśmy się o 6 ranogrzybki zaprawione dzisiaj idą do słoiczków
więcej nie pamiętam za skleroze swoją przepraszam17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Hej dziewczyny
Witam sie po tygodniowej nieobecnosci, pewnie i tak nikt nie zauwazyl
Lot samolotem minal spokojnie, duuuzo spacerowalam na wyjezdzie i ból plecow prawie odszedl w zapomnienie. Obawiam się ze po powrocie do siedzacej pracy wszystko wroci, no ale coz...
Nie jestem w stanie nadrobic, ale przyszlam napisac co mnie dzisiaj spotkaloRano sobie lezałam, patrze na moj brzuch, a on z jednej strony taki smiesznie krzywy. Upewnilam sie ze leze płasko na plecach, polozylam tam reke i czulam takie jakby "wypychanie", moze nawet moją dlon unosilo, niesamowite i jednoczesnie dziwne uczucie
Czy ktoras z Was juz tak miala? :>
Fedra, Januszkowa, Penelope lubią tę wiadomość
-
Atakasobiejedna wrote:Hej dziewczyny
Witam sie po tygodniowej nieobecnosci, pewnie i tak nikt nie zauwazyl
Lot samolotem minal spokojnie, duuuzo spacerowalam na wyjezdzie i ból plecow prawie odszedl w zapomnienie. Obawiam się ze po powrocie do siedzacej pracy wszystko wroci, no ale coz...
Nie jestem w stanie nadrobic, ale przyszlam napisac co mnie dzisiaj spotkaloRano sobie lezałam, patrze na moj brzuch, a on z jednej strony taki smiesznie krzywy. Upewnilam sie ze leze płasko na plecach, polozylam tam reke i czulam takie jakby "wypychanie", moze nawet moją dlon unosilo, niesamowite i jednoczesnie dziwne uczucie
Czy ktoras z Was juz tak miala? :>
i prawdopodobnie u mnie Konstancja leżała po lewej stronie wypieta pośladkami
Fedra lubi tę wiadomość
-
cath wrote:Tak ja tam miałam
i prawdopodobnie u mnie Konstancja leżała po lewej stronie wypieta pośladkami
No to chyba musze uwierzyc że to było dziecko, a nie wypełniony pecherz czy cos haha. Swietne, mam nadzieje ze jak moj maz przyjedzie to sie jeszcze powtorzy -
Gosiak, odnosnie fotelikow jeszcze, ze tego co sie orientowalam do tej pory to mozna tez miec takie foteliki na pasy, ale musisz zwrocic uwage na nie bo one musza miec takie specjalne haczyki aby te pasy mocowac i aby zabezpieczyc fotelik. Nie wszystki foteliki to maja.
-
Carola55 wrote:Gosiak, odnosnie fotelikow jeszcze, ze tego co sie orientowalam do tej pory to mozna tez miec takie foteliki na pasy, ale musisz zwrocic uwage na nie bo one musza miec takie specjalne haczyki aby te pasy mocowac i aby zabezpieczyc fotelik. Nie wszystki foteliki to maja.
-
nick nieaktualnyTo ja też wtrącę się w temat fotelików. Ogólnie chcę wózek Bebetto więc do nich pasuje jedynie (chyba!) fotelik Ramatti. Naciskam na fotelik pasujący do wózka ze względu na to, że w zimie będzie mi tak wygodniej - Dzieciak będzie malutki, ze względu na warunki pogodowe nie będziemy jeździć na jakieś super przejażdżki jak to mam zwyczaj np. na wiosnę/lato. Mam zamiar porządnie zainwestować w następny fotelik, który posłuży nam o wiele więcej niż rok..
Wiadomo, ile sprzedawców i mam.. tyle opinii. Ja mam nadzieję, że ten pierwszy fotelik będę miała w systemie klik-klik. Wpinam fotelik i jestem pewna, że dziecko jest dobrze zapięte, a nie będę owijać siebie i malca w kilometry pasów.
Czy te bazy klikowe zapina się pasem samochodowym? Czy potrzebne jest jakieś dodatkowe zabezpieczenie do samochodu? Bo mój na pewno nie jest wyposażony w żaden system dla fotelika.
Mam czas na takie rozmyślanie, ale jednak mnie to nurtuje! -
Ciekawa jak tam Vel, czy się załapała na to USG 4d i czy dzisiaj w końcu pozna płeć.
Ja wyspacerowana... odkryliśmy super miejsce na spacery z Janinką, mieszkamy blisko lasu, a jakiś 1-1,5 km od nas powstał super zbiornik wodny, zadbany, z chodniczkami i ławkami dookoła. Ludzie tam biegają, jeżdżą na rowerach, spacerują. Będę tam stałym bywalcem
-
Dla mnie foteliki to póki co czarna magia. Wydawalo mi sie że Maxi Cosi sa ok, ale jak widac "lecą" na opinii z testow z przed lat. Myślę ze kupimy uzywany wozek, niestety najczesciej sa juz z fotelikiem w zestawie, ktory nie ma zadnych atestów, wiec oddam go komus za darmo, a kupie porzadny nowy fotelik, z mysla ze zostawie go dla drugiego dziecka. Juz widze te gadania rodziny że tyle pieniedzy bede wydawac na nowy fotelik, a tamten jest przeciez dobry, ale mam to w nosie
Eh, taka ładna pogoda a ja dalej sama siedze i nie mam z kim na spacer isc. Musze w koncu ruszyc tylek, bo robię sie glodna, a chciałam jeszcze przed obiadem poogladac w sklepie nowe tapety do naszej sypialni z kącikiem dla maluszka. -
Witam WAs
Razem z moim T wybraliśmy się na grzyby dziś. Pobudka o 6, na grzybach 1,5 godziny i całe wiadro nazbieraneAhh jak ja uwielbiam zbierać grzyby. Piękna pogoda, słoneczko, las uwielbiam. Teraz odpoczywam leżąc na kanapie, bo od tego schylania się trochę boli mnie brzuch w okolicy pępka.
LadyDi, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
cath wrote:My kupujemy foteliki firmy recaro
ponieważ ta firma produkuje siedzenia kubelkowe do sportowych samochodów i to jedyny warunek mojego męża ze pierwszy fotelik będzie tej firmy dokładniejrecaro Young Profi plus i potem mamy juz wypatrzony tez od 9 kg do 36 kg Recaro Young sport
Do najtańszych nie należą ale są dobre i maja te atesty, testybezpieczeństwem w samochodzie i elektronika zajmuje sie mój mąż
A najlepsze jest to ze nie mamy jakim samochodem dziecka wozićmamy trzy samochody i ani jeden nie jest przystosowany aby dziecko wozić
no moze w jednym jakos damy rade.
Cath witaj w klubie. U nas tylko jeden z trzech (moj!) bedzie sie nadawal do wozenia dziecka. Ale nie dlatego, ze reszta jest sportowa ha ha haO foteliku i tak jeszcze nie myslimy, bo troche wczesnie.
Tych grzybobran to Wam zazdroszcze!
Witamy Cie agaaa28!08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Nie ma szans was nadrobic...
A ja lubie grzyby ale zawsze wymiotuje po nich. Nie mam pojecia czemu... Moj zaladek nigdy ich nie potrafi strawic.
My jeszcze nie mamy fotelika wybranego ani wozka. Ale jak ogladalam to podoba mi sie 3w1 zestaw z Bebetto,Chicco albo Emaljunga. Najbardziej sklaniam sie ku Bebetto ale jeszcze sie zobsczy.
Mnie dzisiaj cos pika w brzuchu. Raz w jednym raz w innym miejscu....