X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, cenowo nie jest najgorzej, ja patrzyłam na cybexy - są droższe niż recaro. Tylko się zastanawiam nad tą bazą...
    W 2013 roku cybex aton 3 otrzymal we wszystkich kategoriach 5 poza tapicerka za ktora otrzymal 4. W roku 2014 przetestowano najnowszego cybexa Q i dostal 5 we wszystkich kategoriach.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O innych fotelikach sie nie wypowiem niestety :) ufam mojemu mężowi i wiem ze foteliki będzie zamawial z autoryzowanego sklepu recaro www.sklep.recaro-polska.pl :) sa 4 lata gwarancji na foteliki :)

Gosiak lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.google.pl/search?q=fotelik+ferrari&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=zIYBVKTGN4va4QT30IGIBw&ved=0CAcQ_AUoAQ#facrc=_&imgrc=-dbW0brd_C9o9M%253A%3BLoBdpZalisJuQM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.mapetszop.pl%252Fuserdata%252Fgfx%252F464defa717aa7c02b87cdad8d643b9ba.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.mapetszop.pl%252FFotelik-Osann-BeONE-SP-Ferrari%3B750%3B1129

Mój znowu wymyślił fotelik ferrari ;)
    U góry podałam link ;)
    dla dziewczynki czerwony, a dla chłopca czarny ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 10:13

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• cath Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mielismy w naszym samochodzie fotele i pasy od recaro wiec u nas wybór jest prosty :) dużo jest fajnych, ciekawych i bezpiecznych fotelików i każdy ma swój typ :) my firmę mamy sprawdzona :) znajomy ma fotelik recaro dla swojego dziecka. I bardzo sobie chwali :)

Co do tego ferrari to Np mi sir wg nie podoba ale to kwestia gustu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 10:23

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co wiem to aby zapiąć fotelik na adaptery czyli na bazie ISO fix czy jak to sie pisze samochód musi być do tego przystosowany to znaczy musi byc w ten system wyposażony a w pasy można każdy fotelik zapiąć ale podobno jest to mniej bezpieczne... - mam nadzieje ze czegoś nie pokręciłam...

ja kupuje wózek 3w1 z początku miał to być fotelik z zestawu ale później koleżanka mi doradziła właśnie maxi cosi może testy były dawno ale w sklepie porównywałam sobie foteliki-nosidła i rzuciło mi się w oczy że maxi cosi jest jakby większy lepiej wyprofilowany ale wiadomo każdy wybiera jak czuje...
    ja możliwe że kupie zestaw właśnie z maxi cosi dla większego dziecka foteliki będę miała po szwagierce są sprawdzone więc chyba ok ;)

Vel trzymam kciuki za usg...

Ubranka strasznie mi się podobały właśnie taki kolor uwielbiam ale ja to w ogóle jestem dziwna bo kupiłam przyjaciółce body dla dziewczynki czarne w czaszki ;) i o dziwo strasznie się z nich ucieszyła :)

brzuszki zacne jak zawsze :)

też uwielbiam chodzić na grzyby wczoraj wybraliśmy się o 6 rano :) grzybki zaprawione dzisiaj idą do słoiczków :)

więcej nie pamiętam za skleroze swoją przepraszam :D <3

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy właśnie na długi spacer nad nowo otwarty zbiornik retencyjny obok naszego osiedla :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Witam sie po tygodniowej nieobecnosci, pewnie i tak nikt nie zauwazyl ;) Lot samolotem minal spokojnie, duuuzo spacerowalam na wyjezdzie i ból plecow prawie odszedl w zapomnienie. Obawiam się ze po powrocie do siedzacej pracy wszystko wroci, no ale coz...

Nie jestem w stanie nadrobic, ale przyszlam napisac co mnie dzisiaj spotkalo :) Rano sobie lezałam, patrze na moj brzuch, a on z jednej strony taki smiesznie krzywy. Upewnilam sie ze leze płasko na plecach, polozylam tam reke i czulam takie jakby "wypychanie", moze nawet moją dlon unosilo, niesamowite i jednoczesnie dziwne uczucie :) Czy ktoras z Was juz tak miala? :>

Fedra, Januszkowa, Penelope lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Hej dziewczyny :) Witam sie po tygodniowej nieobecnosci, pewnie i tak nikt nie zauwazyl ;) Lot samolotem minal spokojnie, duuuzo spacerowalam na wyjezdzie i ból plecow prawie odszedl w zapomnienie. Obawiam się ze po powrocie do siedzacej pracy wszystko wroci, no ale coz...

Nie jestem w stanie nadrobic, ale przyszlam napisac co mnie dzisiaj spotkalo :) Rano sobie lezałam, patrze na moj brzuch, a on z jednej strony taki smiesznie krzywy. Upewnilam sie ze leze płasko na plecach, polozylam tam reke i czulam takie jakby "wypychanie", moze nawet moją dlon unosilo, niesamowite i jednoczesnie dziwne uczucie :) Czy ktoras z Was juz tak miala? :>
    Tak ja tam miałam :) i prawdopodobnie u mnie Konstancja leżała po lewej stronie wypieta pośladkami :)

Fedra lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Tak ja tam miałam :) i prawdopodobnie u mnie Konstancja leżała po lewej stronie wypieta pośladkami :)

No to chyba musze uwierzyc że to było dziecko, a nie wypełniony pecherz czy cos haha. Swietne, mam nadzieje ze jak moj maz przyjedzie to sie jeszcze powtorzy :)

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, odnosnie fotelikow jeszcze, ze tego co sie orientowalam do tej pory to mozna tez miec takie foteliki na pasy, ale musisz zwrocic uwage na nie bo one musza miec takie specjalne haczyki aby te pasy mocowac i aby zabezpieczyc fotelik. Nie wszystki foteliki to maja.

na9fxa5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola55 wrote:
    Gosiak, odnosnie fotelikow jeszcze, ze tego co sie orientowalam do tej pory to mozna tez miec takie foteliki na pasy, ale musisz zwrocic uwage na nie bo one musza miec takie specjalne haczyki aby te pasy mocowac i aby zabezpieczyc fotelik. Nie wszystki foteliki to maja.
    Zgłębiłam temat i chyba taki adapter będzie jednak wygodny - bo szybko można wpiąć i wypiąć fotelik. Szczególnie, że czasem go się wkłada na stelaż wózka i jedzie z nim np. na zakupy.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też wtrącę się w temat fotelików. Ogólnie chcę wózek Bebetto więc do nich pasuje jedynie (chyba!) fotelik Ramatti. Naciskam na fotelik pasujący do wózka ze względu na to, że w zimie będzie mi tak wygodniej - Dzieciak będzie malutki, ze względu na warunki pogodowe nie będziemy jeździć na jakieś super przejażdżki jak to mam zwyczaj np. na wiosnę/lato. Mam zamiar porządnie zainwestować w następny fotelik, który posłuży nam o wiele więcej niż rok..

Wiadomo, ile sprzedawców i mam.. tyle opinii. Ja mam nadzieję, że ten pierwszy fotelik będę miała w systemie klik-klik. Wpinam fotelik i jestem pewna, że dziecko jest dobrze zapięte, a nie będę owijać siebie i malca w kilometry pasów.

Czy te bazy klikowe zapina się pasem samochodowym? Czy potrzebne jest jakieś dodatkowe zabezpieczenie do samochodu? Bo mój na pewno nie jest wyposażony w żaden system dla fotelika.

Mam czas na takie rozmyślanie, ale jednak mnie to nurtuje!

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jak tam Vel, czy się załapała na to USG 4d i czy dzisiaj w końcu pozna płeć.

Ja wyspacerowana... odkryliśmy super miejsce na spacery z Janinką, mieszkamy blisko lasu, a jakiś 1-1,5 km od nas powstał super zbiornik wodny, zadbany, z chodniczkami i ławkami dookoła. Ludzie tam biegają, jeżdżą na rowerach, spacerują. Będę tam stałym bywalcem :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie foteliki to póki co czarna magia. Wydawalo mi sie że Maxi Cosi sa ok, ale jak widac "lecą" na opinii z testow z przed lat. Myślę ze kupimy uzywany wozek, niestety najczesciej sa juz z fotelikiem w zestawie, ktory nie ma zadnych atestów, wiec oddam go komus za darmo, a kupie porzadny nowy fotelik, z mysla ze zostawie go dla drugiego dziecka. Juz widze te gadania rodziny że tyle pieniedzy bede wydawac na nowy fotelik, a tamten jest przeciez dobry, ale mam to w nosie :)

Eh, taka ładna pogoda a ja dalej sama siedze i nie mam z kim na spacer isc. Musze w koncu ruszyc tylek, bo robię sie glodna, a chciałam jeszcze przed obiadem poogladac w sklepie nowe tapety do naszej sypialni z kącikiem dla maluszka.

dqpro7esxqkrk97e.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, postanowiłam dołączyć do Was i ja :)

Fedra, juska19 lubią tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam WAs :)
    Razem z moim T wybraliśmy się na grzyby dziś. Pobudka o 6, na grzybach 1,5 godziny i całe wiadro nazbierane :) Ahh jak ja uwielbiam zbierać grzyby. Piękna pogoda, słoneczko, las uwielbiam. Teraz odpoczywam leżąc na kanapie, bo od tego schylania się trochę boli mnie brzuch w okolicy pępka.

LadyDi, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Cześć, postanowiłam dołączyć do Was i ja :)
    Cześć :) Rozgość się i napisz coś więcej o sobie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel, odzywaj się jak tylko wrócisz, nie mogę się doczekać wieści! :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    My kupujemy foteliki firmy recaro :) ponieważ ta firma produkuje siedzenia kubelkowe do sportowych samochodów i to jedyny warunek mojego męża ze pierwszy fotelik będzie tej firmy dokładniejrecaro Young Profi plus i potem mamy juz wypatrzony tez od 9 kg do 36 kg Recaro Young sport :)
    Do najtańszych nie należą ale są dobre i maja te atesty, testy :) bezpieczeństwem w samochodzie i elektronika zajmuje sie mój mąż :)

A najlepsze jest to ze nie mamy jakim samochodem dziecka wozić :D mamy trzy samochody i ani jeden nie jest przystosowany aby dziecko wozić :) no moze w jednym jakos damy rade.

Cath witaj w klubie. U nas tylko jeden z trzech (moj!) bedzie sie nadawal do wozenia dziecka. Ale nie dlatego, ze reszta jest sportowa ha ha ha ;) O foteliku i tak jeszcze nie myslimy, bo troche wczesnie.

Tych grzybobran to Wam zazdroszcze!

Witamy Cie agaaa28! :)

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Suri Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma szans was nadrobic... ;)

A ja lubie grzyby ale zawsze wymiotuje po nich. Nie mam pojecia czemu... Moj zaladek nigdy ich nie potrafi strawic.

My jeszcze nie mamy fotelika wybranego ani wozka. Ale jak ogladalam to podoba mi sie 3w1 zestaw z Bebetto,Chicco albo Emaljunga. Najbardziej sklaniam sie ku Bebetto ale jeszcze sie zobsczy.

Mnie dzisiaj cos pika w brzuchu. Raz w jednym raz w innym miejscu....

oar8ugpj0xvubjt5.png
‹‹ 453 454 455 456 457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ