X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Vel Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Jestem wsciekla!! Zepsul się mój mega wypasiony aparat, który kupiłam tydzień temu;/ jade jutro go oddac! Jutro jest 10 dzień zakupu czyli wymiana na nowy sprzet lub zwrot gotówki... Na żadna naprawę gwarancyjna się nie zgodze ;/ CHAMSTEO

wez zwrot kasy i kup Canona ;)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel ciekawe jak będzie wygladal zwrot w przypadku wzięcia sprzętu na raty, chyba anulują kredyt..

Sererynka wracaj szybko do domciu!

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewerynka, bardzo wspolczuje pobytu w szpitalu, ale z dwojga zlego lepiej ze zostawili Cie na obserwacje i upewnili sie ze wszystko ok niż odeslali z kwitkiem do domu! Lepiej dmuchac na zimne, trzymajcie sie :)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Vel ciekawe jak będzie wygladal zwrot w przypadku wzięcia sprzętu na raty, chyba anulują kredyt..

Sererynka wracaj szybko do domciu!

Nie wiem czy to cos pomoze ale tu cos masz
    http://forumprawne.org/prawa-konsumenta/325317-zakup-na-raty-zwrot-pieniedzy.html

ale mnie wzielo, zapijam kiszona kapuste sokiem pomidorowym ha ha :D

a to jedzenie slodkiego nic nie daje, zjadlam bajecznego batona i pawelka 5min przed USG albo 10min przed i co ? zobaczylam tylko plecki :P

zjk3p18.png

• Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki,jestem dobrej myśli ale tak mnie nastraszyli,że trochę minie zanim znów będę taka swobodna i nie panikująca.
    Vel Twoja dzidzia jest nad wyraz wstydliwa i nie chce pokazać co ma między nóżkami:))
    Gratuluje Mamusie kopniaczków,teraz już będą stałym elementem dnia:-) Moja dzidzia też szaleje,nie podoba jej się tutaj w szpitalnej sali...

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel to Ty na miniaturce??Jaka Ty ładna:-*!!

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie teraz też spostrzeglam ;) ładna ładna ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę mnie nie było dziś ale udało się nadrobić. Vel laseczka Ty jesteś :-). No szkoda, że nie dowiedziałaś się tego co chciałaś no to czekamy dalej w ciekawości :-)
    Ja dziś zjadłam pysznego placka po węgiersku mojej mamusi super był :-) Moi dziś również znaleźli 2 wiadra grzybów :-)
    W ogóle fajny dzień miałam :-)

Fedra lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fotelików samochodowych to są ich tysiące to fakt choć my będziemy brali pod uwagę testy ADAC i to one pokażą co kupimy. I tu nie ma jednoznacznych i 100% zwycięzców więc każdy ma coś dla siebie. Oto ranking 2013:
    http://www.sklep-tosia.pl/foteliki-samochodowe-testy-adac_a118

I 2014 ale po niemiecku:
    http://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/default.aspx?ComponentId=29903&SourcePageId=31900

Można wybierać :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    No wlasnie bierze i dlatego mam pytanie Gosiak czy Doering robi dopochwowo? jak nie zobaczy normalnie :>
    On jak do niego przyszłam powiedział, że na tym etapie na pewno określimy płeć. Nie ściemnaił, że to zależy od tego jak się dziecko ułoży. Gdzieś nawet czytałam o przypadku, że się nie udało zobaczyć u niego, to nie wziął kasy i umówił na następny dzień. Myślę, że dopochwowo też robi. Do niego normalnie babki chodzą też nie w ciąży, a takie USG się czasem robi kontrolnie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje mamusiom, ktore poczuly pierwsze ruchy! :)

Vel Tobie gratuluje Pinokia! ;)

Sewerynko zycze szybkiego powrotu do domu. Ci lekarze, to sie powinni 10 razy zastanowic zanim cos takiego palna!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś deszczowo i obudziłam się z bólem głowy :(
    Oby przeszło niedługo...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ide spac, dobranoc :]

Gosiak lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Vel Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewerynka wrote:
    Vel to Ty na miniaturce??Jaka Ty ładna:-*!!

tak ja, dziekuje, ah ta magia photoshopa haha :D :)
    Gosiak wrote:
    On jak do niego przyszłam powiedział, że na tym etapie na pewno określimy płeć. Nie ściemnaił, że to zależy od tego jak się dziecko ułoży. Gdzieś nawet czytałam o przypadku, że się nie udało zobaczyć u niego, to nie wziął kasy i umówił na następny dzień. Myślę, że dopochwowo też robi. Do niego normalnie babki chodzą też nie w ciąży, a takie USG się czasem robi kontrolnie.

No to dobrze :) tamten lekarz wczoraj mial dla mnie tylko 10minut i nie mial tej sondy dopochwowej a ja na 3d dokladnie widzialam ze tej plci sie nie da okreslic. Dziecko siedzialo na tylku i nie bylo jak od spodu tam w ogole dotrzec. No a jak Doering ma takie podejscie normalne i bedzie tak dlugo kombinowal az podejrzy to ja sie ciesze, bo niektorzy lekarze nie zobacza i powiedza ze plec nie jest najwazniejsza, a napewno to sie pani po porodzie dowie i tyle. Nie lubie takieggo czegos :/

zjk3p18.png

• Bietka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim !:) Ja dzisiaj wcześniej niż zawsze się witam. Noc miałam ciężką, bo żadna pozycja do spania nie była dobra, więcej się wierciłam niż spałam.

Sewerynko dobrze, że drugi lekarz był wporzatku i sprawdził wszystko dokładnie !

Wczoraj z mężem mieliśmy 3 rocznicę ślubu :) jak ten czas szybko mija ;)

MistrzyniWKochamCieMisiu, Sewerynka, Fedra lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was, u Nas również mgła, jeszcze nie pada ale w nocy lało bardzo mocno, zobaczymy jak tam dzionek czy się rozpogodzi tak jak wczoraj ?

Zapomniałam o najważniejszym, Sewerynko trzymam kciuki aby przeszło i było spokojnie do końca.

Sewerynka lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewerynka, ja też zaciskam kciuki, żeby wszystko było ok!

Sewerynka lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    No to dobrze :) tamten lekarz wczoraj mial dla mnie tylko 10minut i nie mial tej sondy dopochwowej a ja na 3d dokladnie widzialam ze tej plci sie nie da okreslic. Dziecko siedzialo na tylku i nie bylo jak od spodu tam w ogole dotrzec. No a jak Doering ma takie podejscie normalne i bedzie tak dlugo kombinowal az podejrzy to ja sie ciesze, bo niektorzy lekarze nie zobacza i powiedza ze plec nie jest najwazniejsza, a napewno to sie pani po porodzie dowie i tyle. Nie lubie takieggo czegos :/
    Dla Doeringa to całkowicie naturalne, że ktoś chce poznać płeć i to dla niego ważne. Ja mu na początku powiedziałam jak zapytał co mnie do niego sprowadza, że chcę poznać płeć i że słyszałam, że jest najlepszy ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel dzieki za linka. Ja też jem słodycze przed USG i mój Potworek jest odwrócony tyłkiem. To fakt, jesteś śliczna.

Tak w ogóle to dzień dobry, idę zjeść lasagne, ogarnąć dupsko i walczyć z tymi matołami w sklepie, gdzie kupiłam aparat. Niech lepiej wymieniają na nówkę, bo ja nie będę czekać po 2 miesiące na naprawę. Z resztą.. nie po to kupiłam nowy sprzęt, żeby był w serwisie. Jeszcze teraz jest idealna pogoda, żeby sobie gdzieś wyskoczyć i cyknąć fotki.. Szlag bo to trafil..

• MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis koncze 18 tc, co dla ciazy mnogiej oznacza, ze polowa juz za mna :-D !! jupi :-D

kasia_1988, Chanela, Katiś, Gosiak, Bietka, Januszkowa, Asiaa1201, megg, angelcia, Laurka, Sue, Sewerynka, Fedra lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ