X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Vel Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Jestem wsciekla!! Zepsul się mój mega wypasiony aparat, który kupiłam tydzień temu;/ jade jutro go oddac! Jutro jest 10 dzień zakupu czyli wymiana na nowy sprzet lub zwrot gotówki... Na żadna naprawę gwarancyjna się nie zgodze ;/ CHAMSTEO

wez zwrot kasy i kup Canona ;)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel ciekawe jak będzie wygladal zwrot w przypadku wzięcia sprzętu na raty, chyba anulują kredyt..

Sererynka wracaj szybko do domciu!

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewerynka, bardzo wspolczuje pobytu w szpitalu, ale z dwojga zlego lepiej ze zostawili Cie na obserwacje i upewnili sie ze wszystko ok niż odeslali z kwitkiem do domu! Lepiej dmuchac na zimne, trzymajcie sie :)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Vel ciekawe jak będzie wygladal zwrot w przypadku wzięcia sprzętu na raty, chyba anulują kredyt..

Sererynka wracaj szybko do domciu!

Nie wiem czy to cos pomoze ale tu cos masz
    http://forumprawne.org/prawa-konsumenta/325317-zakup-na-raty-zwrot-pieniedzy.html

ale mnie wzielo, zapijam kiszona kapuste sokiem pomidorowym ha ha :D

a to jedzenie slodkiego nic nie daje, zjadlam bajecznego batona i pawelka 5min przed USG albo 10min przed i co ? zobaczylam tylko plecki :P

zjk3p18.png

• Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki,jestem dobrej myśli ale tak mnie nastraszyli,że trochę minie zanim znów będę taka swobodna i nie panikująca.
    Vel Twoja dzidzia jest nad wyraz wstydliwa i nie chce pokazać co ma między nóżkami:))
    Gratuluje Mamusie kopniaczków,teraz już będą stałym elementem dnia:-) Moja dzidzia też szaleje,nie podoba jej się tutaj w szpitalnej sali...

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel to Ty na miniaturce??Jaka Ty ładna:-*!!

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie teraz też spostrzeglam ;) ładna ładna ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę mnie nie było dziś ale udało się nadrobić. Vel laseczka Ty jesteś :-). No szkoda, że nie dowiedziałaś się tego co chciałaś no to czekamy dalej w ciekawości :-)
    Ja dziś zjadłam pysznego placka po węgiersku mojej mamusi super był :-) Moi dziś również znaleźli 2 wiadra grzybów :-)
    W ogóle fajny dzień miałam :-)

Fedra lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fotelików samochodowych to są ich tysiące to fakt choć my będziemy brali pod uwagę testy ADAC i to one pokażą co kupimy. I tu nie ma jednoznacznych i 100% zwycięzców więc każdy ma coś dla siebie. Oto ranking 2013:
    http://www.sklep-tosia.pl/foteliki-samochodowe-testy-adac_a118

I 2014 ale po niemiecku:
    http://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/default.aspx?ComponentId=29903&SourcePageId=31900

Można wybierać :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    No wlasnie bierze i dlatego mam pytanie Gosiak czy Doering robi dopochwowo? jak nie zobaczy normalnie :>
    On jak do niego przyszłam powiedział, że na tym etapie na pewno określimy płeć. Nie ściemnaił, że to zależy od tego jak się dziecko ułoży. Gdzieś nawet czytałam o przypadku, że się nie udało zobaczyć u niego, to nie wziął kasy i umówił na następny dzień. Myślę, że dopochwowo też robi. Do niego normalnie babki chodzą też nie w ciąży, a takie USG się czasem robi kontrolnie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje mamusiom, ktore poczuly pierwsze ruchy! :)

Vel Tobie gratuluje Pinokia! ;)

Sewerynko zycze szybkiego powrotu do domu. Ci lekarze, to sie powinni 10 razy zastanowic zanim cos takiego palna!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś deszczowo i obudziłam się z bólem głowy :(
    Oby przeszło niedługo...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ide spac, dobranoc :]

Gosiak lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Vel Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewerynka wrote:
    Vel to Ty na miniaturce??Jaka Ty ładna:-*!!

tak ja, dziekuje, ah ta magia photoshopa haha :D :)
    Gosiak wrote:
    On jak do niego przyszłam powiedział, że na tym etapie na pewno określimy płeć. Nie ściemnaił, że to zależy od tego jak się dziecko ułoży. Gdzieś nawet czytałam o przypadku, że się nie udało zobaczyć u niego, to nie wziął kasy i umówił na następny dzień. Myślę, że dopochwowo też robi. Do niego normalnie babki chodzą też nie w ciąży, a takie USG się czasem robi kontrolnie.

No to dobrze :) tamten lekarz wczoraj mial dla mnie tylko 10minut i nie mial tej sondy dopochwowej a ja na 3d dokladnie widzialam ze tej plci sie nie da okreslic. Dziecko siedzialo na tylku i nie bylo jak od spodu tam w ogole dotrzec. No a jak Doering ma takie podejscie normalne i bedzie tak dlugo kombinowal az podejrzy to ja sie ciesze, bo niektorzy lekarze nie zobacza i powiedza ze plec nie jest najwazniejsza, a napewno to sie pani po porodzie dowie i tyle. Nie lubie takieggo czegos :/

zjk3p18.png

• Bietka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim !:) Ja dzisiaj wcześniej niż zawsze się witam. Noc miałam ciężką, bo żadna pozycja do spania nie była dobra, więcej się wierciłam niż spałam.

Sewerynko dobrze, że drugi lekarz był wporzatku i sprawdził wszystko dokładnie !

Wczoraj z mężem mieliśmy 3 rocznicę ślubu :) jak ten czas szybko mija ;)

MistrzyniWKochamCieMisiu, Sewerynka, Fedra lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was, u Nas również mgła, jeszcze nie pada ale w nocy lało bardzo mocno, zobaczymy jak tam dzionek czy się rozpogodzi tak jak wczoraj ?

Zapomniałam o najważniejszym, Sewerynko trzymam kciuki aby przeszło i było spokojnie do końca.

Sewerynka lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewerynka, ja też zaciskam kciuki, żeby wszystko było ok!

Sewerynka lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    No to dobrze :) tamten lekarz wczoraj mial dla mnie tylko 10minut i nie mial tej sondy dopochwowej a ja na 3d dokladnie widzialam ze tej plci sie nie da okreslic. Dziecko siedzialo na tylku i nie bylo jak od spodu tam w ogole dotrzec. No a jak Doering ma takie podejscie normalne i bedzie tak dlugo kombinowal az podejrzy to ja sie ciesze, bo niektorzy lekarze nie zobacza i powiedza ze plec nie jest najwazniejsza, a napewno to sie pani po porodzie dowie i tyle. Nie lubie takieggo czegos :/
    Dla Doeringa to całkowicie naturalne, że ktoś chce poznać płeć i to dla niego ważne. Ja mu na początku powiedziałam jak zapytał co mnie do niego sprowadza, że chcę poznać płeć i że słyszałam, że jest najlepszy ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel dzieki za linka. Ja też jem słodycze przed USG i mój Potworek jest odwrócony tyłkiem. To fakt, jesteś śliczna.

Tak w ogóle to dzień dobry, idę zjeść lasagne, ogarnąć dupsko i walczyć z tymi matołami w sklepie, gdzie kupiłam aparat. Niech lepiej wymieniają na nówkę, bo ja nie będę czekać po 2 miesiące na naprawę. Z resztą.. nie po to kupiłam nowy sprzęt, żeby był w serwisie. Jeszcze teraz jest idealna pogoda, żeby sobie gdzieś wyskoczyć i cyknąć fotki.. Szlag bo to trafil..

• MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis koncze 18 tc, co dla ciazy mnogiej oznacza, ze polowa juz za mna :-D !! jupi :-D

kasia_1988, Chanela, Katiś, Gosiak, Bietka, Januszkowa, Asiaa1201, megg, angelcia, Laurka, Sue, Sewerynka, Fedra lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ