X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulietta ja mam taką,że jem co godzinę (bo muszę) , jem na co mam ochotę, brzuch rośnie a waga stoi od początku ciąży :) :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Fedra dokładnie :) Moja ciąża tfu tfu przebiega prawidłowo i sama gin mówi, że nie widzi wskazania do usg.
    Ale pamiętam jak byłam na pierwszej wizycie od razu po teście, to byłam nastawiona na usg. Ona mi go nie zrobiła.. Jeeezu ale strzeliłam focha!!! Masakra wyszłam obrażona :D, ale tak obrażona, że gin powiedziała mojej mamie (pracują razem), że mam się trochę uspokoić bo szkoda dziecka jak się będę tak zachowywała :P
    Mi jak zrobil na pierwszej wizycie usg nic nie bylo widac :) bylam w 6 tygodniu ciąży i nawet nie potrafił mi powiedziec czy jest pęcherzyk zbadal manualnie i wiedzial ze jestem w ciąży :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam przewidziane 3 USG na całą ciążę, pierwsze miałam w 14 tygodniu, drugie mam w najbliższy wtorek czyli po ukończonym 20 a trzecie już ustalone na 9 grudnia, czyli 32 tydzień. I oby mi ta ciąża tak właśnie bezproblemowo dalej się rozwijała, żeby nie znajdowali nic niepokojącego :)

Katiś lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam prośbę aby każda sie pomodliła jesli może za Kaarole i jej Marcelka który się wczoraj urodził w 25 tyg ciąży mały jest słaby ale walczy...

MoniaP, Asiaa1201, olcia87, Januszkowa, juska19, Penelope, przedszkolanka:), sara_nar, Lara 82 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope dokładnie, oby moja ciąża do końca przebiegała prawidłowo.

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Dziewczyny mam prośbę aby każda sie pomodliła jesli może za Kaarole i jej Marcelka który się wczoraj urodził w 25 tyg ciąży mały jest słaby ale walczy...

Oczywiście kochana ;( niech mały bedzie dzielny!!

Fedra lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• juska19 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobietki co do usg to nie macie tak zle jak 2 miesiace nie widzicie dzidzi ja po raz pierwszy swoja dzidzie zobaczylam w sierpniu 12 tygodniu a kolejne usg mam w 34 tyg :/

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    o kurcze :( niech maly bedzie dzielny

Fedra lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie, oczywiście że 3 obowiązkowe usg wystarczą jęsli wszytsko jest ok. Kiedys babki w ogóle nie miały usg i tez rodziły. Tylko przynajmniej lekarz powinien zbadac tętno płodu. Samo badanie manualne niewiele powie.
    Podejrzewam że na nfz nie robią za często usg bo maja limity, no a prywatnie to co innego.....
    ja osobiście przy możliwościach robienia usg nie wyobrażam sobie go nie mieć przynajmniej co miesiąc. Mam taki charakter że muszę wiedzieć. Dopiero wtedy sie uspkajam.
    A niektóre z was maja detektory tętna co świadczy o tym, że jednak ciekawośc wygrywa i chcecie posłuchac czy wszytsko jest ok ;] to chyba naturalne

kasia_1988, megg, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam usg na każdej wizycie - czyli co miesiąc + zawsze jestem badana manualnie. Moja ginekolog zawsze mówi, że chociaż posłuchamy serduszka i sprawdzimy czy wszystko ok.
    Dodatkowo w międzyczasie miałam badanie prenatalne i teraz będę miała połówkowe w innej klinice.
    Z ciążą nie mam żadnych problemów.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro ide do gp z bolem plecow i brzucha jestem ciekawa co mi powiem i czy uslysze serduszko

relge6yd0kju1g7d.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, pamietam KArole z ovu- dlugo walczyla o te ciaze..

mam nadzieje, ze wszytsko dobrze sie skonczy

Fedra lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ale maluszek z niego musi walczyc Marcelek jak to przeczytalam poprostu sie poplakalam :/

Fedra lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za to maleństwo!!!

Ja też dzisiaj miałam wizytę i nadal nie wiem kto mnie zamieszkuje...Byłam u innego lekarza, bo moja prowadząca ma wolne i ten w ogóle się zdziwił, że ona mi na każdej wizycie robi USG. Pouczył mnie, że nie ma obowiązku robić, a poza tym sprzęt się zepsuł, więc nie mam co liczyć na poznanie płci. W ogóle koleś chyba z innej planet, więcej tematów miał nie związanych z ciążą... Nawet nie sprawdził tętna, generalnie nawet jakbym nie była już w ciąży, to bym się o tym nie dowiedziała.
    Kolejny miesiąc życia w niewiedzy mnie czeka;)

Fedra lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, chciałam napisac ze Luca rozni się od Silvi..;)

Trzymam kciuki i modle się o Malenstwo i Mamusie!

Fedra lubi tę wiadomość

• Vel Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawkax25 wrote:
    Hej dziewczyny :)

Ja 3 miesiące temu miałam 5.5 , a miesiąc temu 6.0 .

A Wy patrzcie na to ostanie pH moczu ?;)
    Jak 6 to jest juz na chłopczyka czy jeszcze na dziewczynkę ?;)

na dziewczynke ;p

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiety. Ja po dzisiejszej wizycie trochę zdolowana. Stan zapalny wyleczony, serce bije jak dzwon u makuszka, ale tydzień temu maluch miał 11 cm i dzisiaj pani gin stwierdzila ze mały ma 11 cm :( kolejna wizyta na fundusz 24go września strasznie się boję bo to będą już polowkowe i dowien sie czy maly ma wszystkie narzady i czy prawidlowo sie rozwija. Zastanawiam sie czy nie iść do swojego ginekologa prywatnie. Jakos mam do niego wieksze zaufanie i czuje sie bezpieczniej.
    Az zerknelam na wynik moczu ph 8.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 20:09

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wizyty już nie mogę doczekać i poznania płci ;) z czystej ciekawości ;)
    Ale od początku czuję że to chłopczyk ;)

sara_nar, Penelope, przedszkolanka:), Fedra lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    Hej kobiety. Ja po dzisiejszej wizycie trochę zdolowana. Stan zapalny wyleczony, serce bije jak dzwon u makuszka, ale tydzień temu maluch miał 11 cm i dzisiaj pani gin stwierdzila ze mały ma 11 cm :( kolejna wizyta na fundusz 24go września strasznie się boję bo to będą już polowkowe i dowien sie czy maly ma wszystkie narzady i czy prawidlowo sie rozwija. Zastanawiam sie czy nie iść do swojego ginekologa prywatnie. Jakos mam do niego wieksze zaufanie i czuje sie bezpieczniej.

Bo na NFZ tak sprawdzają wszystko na odpierdziel, nie przejmuj się i cierpliwie czekaj do wizyty prywatnej

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Vel Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Vel, Grey to rzeczywiście taka lajtowa książka napisana dość prostym językiem i koneserów na pewno nie zachwyca tylko wręcz odwrotnie. Ale można się troszkę pośmiać, troszkę zawstydzić, troszkę dreszczyku ale tak na lajcie trzeba do niej podejść :-)

A kryminały też uwielbiam. Mam w domu 7 do przeczytania ale odkąd jestem w ciąży nie mam weny na krew, zabijanie itd. :-)

Polecam S.J.Bolton "Ulubione rzeczy", "Karuzela samobójczyń" i "Zagubieni"
    Fajna trylogia, choć w każdej inna sprawa, cholernie wciągająca i ciężko się oderwać :-)

Mnie sie nie da zawstydzic :D a juz napewno ksiazka napisana prostym jezykiem o seksie mnie nie zawstydzi :D taki zmierzch dla doroslych :D tymbardziej ze to chyba nawet jest zgapa ze zmierzchu, gdzies o tym czytalam :)

A co do kryminalow to dzieki :) jak cos bede szukac (moze na ta glukoze:P) to pokminie te tytulyy :)

co do bolow glowy to dziewczyny polecaly wcierac olejek eukaliptusowy z apteki i pomaga podobno :)

a co do wymiotowania po twarozku :) ja nabialu tez nie jem, jajka na twardo sa mega ciezko strawne, jeszcze twarog.. masakra :P ale ja nie jestem obiektywna bo nie lubie, ale nawet nie bedac w ciazy czulabym sie strasznie bo slabo toleruje takie rzeczy :)

nalepiej chyba jakis chlebek razowy z lekka szyneczka zjesc :) i ciepla herbatke :) ja po takim czyms czuje sie cudnie :)

Sylwia ja juz mialam okreslona kosc udowa, brzuszek i glowke, to sie na kazdej wizycie teraz mierzy zamiast CRL :) wiec chyba na polowkowych bada sie cos wiecej.. bo ja juz znam te wymiary o ktorych napisalas:)

Mnie kopie coraz mocniej.. dzisiaj to az mi brzuch zadrzal.. ale tylko kilka razy.

Penelope jak wcisniesz "lubie" to potem mozesz wcisnac "nie lubie" :D :D ale wyjdzie na zero i tak :D

a co do 3 usg podczas ciazy to chodzi wlasnie o badania prenatalne a nie normalne USG

nie ma nic zlego w robieniu co miesiac, lekarze sa leniwi poprostu albo nie maja sprzetu, nic sie zlego dziecku nie moze stac od USG co miesiac, przerwa wynosi minimum dwa tygodnie w usg

tam gdzie sie placi lekarz najbardziej przejmuje sie pacjentka, najlepsi ginekoldzy na swiecie robia usg na kazdej wizycie a ci na nfz nie robia, jaki z tego wniosek?

jak komus wystarczy raz na dwa miesiace to w porzadku, mnie na przyklad nie bo jestem niecierpliwa i panikara i wieksza krzywde robie dziecku stresem niz usg co miesiac

mnie bada manualnie wsadzi palce na 10sekund i co mam wierzyc ze z dzieckiem wszystko dobrze? a potem sie okazuje ze na wizycie wszystko bylo super a potem na usg ze dziecko nie zyje od 2 tygodni, malo bylo takich przypadkow?

teraz jak czuje ruchy to jestem spokojna, nie jestem juz taka napalona na usg, ale wczesniej... nie dalabym rady bez tego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 20:14

Lara 82 lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ