X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Vel Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki :) liste angelcia utworzyla :) a reszta to juz robota dziewczyn :D

ja tylko pilnuje :D
    Mamaliye wrote:
    Wooow ja pierdziele, dobra robota! :) Już się dopisałam.

Aaaa i ta linea negra na brzuchu pojawia się indywidualnie. u mnie na przykład dopiero PO porodzie i utrzymuje się około pól roku PO. W ciąży jej nie mam.

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze, jest dopiero 21:40, a ja się czuje jakby była co najmniej 23. Musze zjeść ciasto:/ bo nie ogarne swiata...

Gosiak, Mamaliye, Fedra lubią tę wiadomość

• betty85 Znajoma

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam na badaniach w czwartek i prawdopodobnie bedzie dziewczynka:)ph 5 więc by się zgadzało:)

Penelope, juska19, Fedra, megg, truskawkax25 lubią tę wiadomość

uwo93e3kj7k2u8oo.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    ufff, jestem rozgrzeszona, na swoje usprawiedliwienie dodam, że na frytki odkąd jestem w ciąży mam często ochotę, ale pozwalam sobie raz na dwa tygodnie (tylko w ty tygoniu wyjątek że dwa razy - ale mniejsze), i za każdym razem jak je jem to mam wyrzuty sumienia, zawsze oczami wyobraźni widzę jak mi wchodzą w du*ę ! ! !
    Mamaliye wrote:
    Nic Penelope :) Ja tez zjadam... zwłaszcza w ciąży możesz czuć się usprawiedliwiona :)

To zupełnie jak ja, gdy kończę tabliczkę mlecznej Wedla... też widzę jak wchodzi mi w dupę ;P Musze się opanować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 21:42

Penelope lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    Super, to wracam do sluchania Marii Peszek na okragla :D to bedzie odrazu sluchanie muzyki z wychowaniem :D

Bylam na jej koncercie w Parlamencie i tak sie wzruszylam, ze az mi sie na placz zbieralo jak widzialam ludzi w wieku 7-77 na koncercie i male dziewczynki spiewajace jej teksty piosenek :D i myslalam sobie NARESZCIE!! rosnie NORMALNE pokolenie i mu sie wpaja normalne wartosci do glowy :D i rodzice chowaja dzieci na jej tekstach <3
    A ja dziś wieczór z Republiką i Grzegorzem Ciechowskim :)

Vel, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a podczytujecie Styczniówki? Tam właśnie też jest przykra sytuacja z jedną dziewczyną, która ma bardzo chore dziecko;( Znajdę jej posta i Wam wkleję. Zalamuje się powoli, szkoda mi tych wszystkich mamuś;(

WKLEJAM:

agnb6 - styczniówka, strona 756

Cześć dziewczyny,
    wróciłam z wakacji w niedzielę, mieliśmy jechać na tydzień, ale przedłużyliśmy do dwóch. Brzucha nareszcie nie musiałam ukrywać, bo nikt mnie tam nie znał. Tylko zdjęcia na fb były cenzurowane, bo albo beze mnie, albo od piersi w górę, albo jak aktorki w serialach- zasłonięta torebką itp.. A jest już spory, bo od pocz ciąży przytyłam aż 6 kg.

Ufff, nadrobiłam w końcu ponad 100 stron forum! Macie wszystkie piękne brzuszki i piękne maleństwa w nich. Gratuluję udanych wizyt połówkowych a za te, które mają problemy - trzymam bardzo mocno kciuki!
    Ag - wszystko będzie dobrze! Jestem myślami z Tobą!
    Kawa- piękne zdjęcie dałaś. Jesteś niezła laska :)

Dziękuję Wam wszystkim za troskę i że myślałyście o mnie. Dziękuję za wszystkie wpisy w kalendarzu i za prywatne wiadomości.
    No cóż.. wiem, że żadna z Was nie lubi czytać tu o złych czy smutnych rzeczach, dlatego nie będę opisywać szczegółów.
    Już kilka dni po amniopunkcji, którą miałam 1/08 mieliśmy wstępną diagnozę z potwierdzoną ciężką chorobą genetyczną naszego maleństwa. To, przez co przeszliśmy nie będę nawet pisać... Już po amniopunkcji powiedziano mi, że to kwestia dni, tygodni i że natura pewnie sama to załatwi.. Cały sierpień to był jeden wielki stres i strach, byłam dwa razy na pogotowiu z bólami miesiączkowymi. Od pocz sierpnia na usg prawie nic nie widać, mam małowodzie, płynu prawie nie ma z powodu dodatkowo ciężkiej wady nerek dziecka.
    Tydzień temu dostaliśmy ostateczne wyniki potwierdzające. Nasz synek jest śmiertelnie chory, nie ma dla niego żadnego ratunku. Nie można zrobić żadnej operacji, aby mu pomóc w przeżyciu.
    Co kilka dni mam robione usg aby sprawdzić tylko, czy serduszko jeszcze bije. Nigdy nie poczułam i nie poczuję ruchów, bo mały praktycznie się nie rusza ani nie rośnie z powodu tego małowodzia.
    Cały ten tydzień mieliśmy wizyty u różnych specjalistów, min u psychologa i psychiatry. Wszyscy mówią, że albo terminacja albo czekanie na śmierć w macicy, bo do porodu nie dożyje... Może jeszcze z tydzień..

Będę tu nadal do Was zaglądać, bo wszystkie stałyście mi się bliskie. Lubię Was czytać, śmiać się z Waszych snów i żartów (Paula, wiesz, ze to głównie o Tobie:))
    Bell - już po ślubie musisz wszystko opisać i pokazać jakieś zdjęcia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 21:51

• Vel Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ze mnie ciemna masa! po 4 miesiacach odkrylam ze istnieje cos takiego jak powiadomienia i zaproszenia :D bo caly czas myslalam ze mi mruga bo mam wiadomosc od belly "witaj na belly" hahaha

Gosiak dzieki :)

Gosiak lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaliye, znalazłam ten Twój artykuł o słoiczkach, interesujące, będę zgłębiać :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizytę na 09:00, mam nadzieję, że jutro poznam płeć i że wszystko jest ok :-)

Penelope, Gosiak lubią tę wiadomość

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope... aż mnie zmroziło... to nadal jest w necie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym PH to jakoś nie wierze... w ciąży z synami miałam między 5-7, raz 5, raz 6,5, raz 7. Pierwsze badanie przy drugim synu miało PH 5.

• Penelope Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaliye, jeśli to ten to chyba tak, a wygląda na ten bo są odnośniki do bloga, ale bloga nie ma. Szukając wpisywałam wyłącznie dane jakie tu zamieściłaś, zajęło mi to do 5 minut. A jeszcze uściślając, tekst jest na tym forum ale nie na tym temacie. Raz wrzucone do sieci jak widać nie ginie.
    Mamaliye wrote:
    Penelope... aż mnie zmroziło... to nadal jest w necie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 22:08

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaliye
    Noj syn skonczy 8 lat za chwile a corcia w styczniu 4 latka :)
    a Ty w jakim wieku masz synkow super zdjecie :P

Mamaliye lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wizytują:
    Vel
    Olcia 87
    ktoś jeszcze?

czekamy ("my" bo pewnie nie tylko ja) na dobre wieści jutro, i oby dzieciaki były zdrowe i Wasze ciche i głośniejsze marzenia co do płci też się Wam spełniły :)

olcia87 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za tydzień ;);) aaaa nie mogę się doczekać!

Penelope lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, strasznie przykra historia :(

Widzę ze jakis czas temu byl na tapecie temat wesel. My idziemy w nastepny weekend, ślub i wesele jest oddalone od naszego miejsca zamieszkania jakies 1,5h jazdy autem. Mimo ze 3/4 gosci jest od strony Pana Młodego ktory mieszka w tym samym miescie co my, to biora slub w miejscowosci Panny Młodej, rozumiem ze taka jest tradycja, ale dla mnie to troche dziwne ze wzgledow praktycznych, tyle noclegow zapłacic, goscie muszą sami dojechac, no ale niewazne.
    W sumie stwierdzilam ze dla mnie lepiej bo nocleg bedzie pod reka (chociaz jak to pisze to uswiadomilam sobie że nikt nam nie powiedzial czy to bedzie w tym samym obiekcie co sala weselna :/) no i jak bede zmeczona to bede mogla sie polozyc, odpoczac, a moj maz bedzie mogl sie dluzej pobawic ze znajomymi.
    Wczoraj miedzy wierszami dowiedzialam sie od Panny Młodej, ze chyba bedziemy z mezem w pokoju 4 osobowym? Z dwoma innymi kolezankami, ale ona nie jest do konca pewna jak to w koncu ułozyla. Czy ja jestem jakas "paniusiowata" że uwazam że połozenie małżenstwa razem w pokoju z dwoma dziewczynami jest lekko dziwne? Juz pomine fakt że po prostu jako kobieta w ciąży chcialabym miec święty spokoj jak sie poloze, a nie czuwac kiedy przyjda kolezanki zeby im otworzyc drzwi... Czy ja jestem dziwna? :P

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze... Ja bym się obrazila jakby mnie i męża ktoś położył razem w jednym pokoju z 2 osobami .. Także powinni to przemyśleć ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Penelope Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna, fakt ciąży i spokoju bym pominęła, nikt nie ma obowiązku gwarantować mi tego, ale za przegięcie uznałabym położenie mnie w jednym pokoju z mężem i dwiema koleżankami bez uprzedniego uzgodnienia, zapytania.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, tak też napisałam że pomine ten fakt że jestem w ciąży, bo w tym momencie to nie jest żadną kartą przetargowa dla mnie ;) Rozumiem że ilosc pokojów 2-osobowych moze byc ograniczona, ale też bym czuła sie zobowiazana zapytać te osoby czy nie maja nic przeciwko...
    Jak my organizowalismy wesele to załatwiałam nocleg dla dwóch kolezanek, jednego małzenstwa i jednego kolegi i do głowy by mi nie przyszło kombinowac zeby ich jakos razem ścisnac.

Mamaliye lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna, jak widać niektórym się takie rzeczy w głowach mieszczą :(

34bwyx8dpc6f9ojv.png
‹‹ 519 520 521 522 523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ