X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey dziewczyny...;)
    czy sa jeszcze dziewczyny ktore boja sie przytulanek ;)?

bo mam dobre wiesci ;) my sie przelamalismy w sobote i cos tam sie poprzytulalismy i wszystko jest w porzadku ;) zadnych plamien ani nic ;)) takze Gosiak i reszta dziewczyn ktore seduszkuja od poczatku ciazy mialy racje ;) a my sobie taki celibat zafundowalismy ;))

Gosiak, Madlene lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie serduszkuje, moj sie boi ze wzgledu na palmienia ktore mialam, szczerze ja tez sie boje i narazie dalsimy spokoj.

jakos nie umieramy poki co.
    zdrowie dzidzi najwazniejsze:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek23 no ja się obawiam :D ale myślę, że jeżeli jutro z dzidzią będzie wszystko ok to zafunduję mojemu T niespodziankę wieczorną :D
    Chociaż powiem Wam, że jestem z niego bardzo dumna, że nie naciska i rozumie moje obawy , no ale to facet - nie ukrywajmy- trochę seksu się mu przyda :P

Słoneczna chyba Polena sobie bierze urodę bez pytania, bo nawet ostatnio moja sąsiadka powiedziała, że widać, że to będzie dziewczynka, bo się zmieniłam (no wiadomo, nie na lepsze :P)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 09:44

madziutek 23, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Udanego wizytowania! Vel w końcu poznasz płeć :)
    Vel już na bank wie, tylko teraz my musimy w niepewności czekać :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • madziutek 23 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis no ale dla corci musisz to zniesc ;) ;* u mnie znow cera baardzo sie poprawila... ;) zawsze uzywalam podkladow a odkad jestem w ciazy moge chodzic bez makijazu i wygladam dobrze ;))

o ktorej Vel ma ta wizyte ;))?

Madlene lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Madziutek23 no ja się obawiam :D ale myślę, że jeżeli jutro z dzidzią będzie wszystko ok to zafunduję mojemu T niespodziankę wieczorną :D
    Chociaż powiem Wam, że jestem z niego bardzo dumna, że nie naciska i rozumie moje obawy , no ale to facet - nie ukrywajmy- trochę seksu się mu przyda :P

moj nawet slowem na ten temat sie nie odezwal ale od paru dni go prowokkwalam i w ko:cu nie wytrzymal ;)) heh bo dajcie spokoj ile mozna..tymbardziej ze medycznych przeciwwskazan nie ma tylko psychika ;) mysle ze nie bedziemy tego robic czesto ale prz6najmniej wiem ze jak juz bedziemy w krytycznej sytuacji to wszystko bylo ok ;))

takze Katis erotyczna bielizna , swiece itd i wszysstko bedzie dobrze :))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    Katis no ale dla corci musisz to zniesc ;) ;* u mnie znow cera baardzo sie poprawila... ;) zawsze uzywalam podkladow a odkad jestem w ciazy moge chodzic bez makijazu i wygladam dobrze ;))

o ktorej Vel ma ta wizyte ;))?
    Vel o 9:00 miała
    Co do cery, ja mam od lat tłustą, podkłady matujące + poprawki bibułkami, pudrem kilka razy w ciągu dnia.
    A od jakiegoś miesiąca zauważyłam, że w ogóle nie potrzebuję poprawek, cera ładna, matowa cały dzień :D

madziutek 23, Penelope lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek, dla córci wszystko nawet pryszcze. Pocieszam się tym, że brzuszek tłumaczy to co się dzieje na mojej twarzy i pomimo tych krost czuję się wyjątkowa i ładna :)

Co do bielizny ostatnio najseksowaniejsza jaką noszę to ta naciągana na brzuch hahaha :D Ale fakt trzeba go trochę zbałamucić :P

madziutek 23, Mamaliye, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Madlene Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mąż wzbrania przytulanek. Trzy tygodnie temu dostałam mocnego krwotoku z powodu odklejania się kosmówki, która jakimś cudem zbliżyła się do ujścia szyjki. Myślę, że to przez to, że dzień wcześniej 4 godziny spędziłam na łażeniu za ciuchami ciążowymi. Prawie dwa tygodnie spędziłam w szpitalu, a teraz chociaż jest już trochę bezpieczniej to mąż i tak się strasznie boi. Ja trochę też, ale czasem mam na tego miśka taką ochotę...! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 10:00

madziutek 23 lubi tę wiadomość

relgj44jl1yjpwpb.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Madziutek, dla córci wszystko nawet pryszcze. Pocieszam się tym, że brzuszek tłumaczy to co się dzieje na mojej twarzy i pomimo tych krost czuję się wyjątkowa i ładna :)

Co do bielizny ostatnio najseksowaniejsza jaką noszę to ta naciągana na brzuch hahaha :D Ale fakt trzeba go trochę zbałamucić :P

no prosze Cie ;)) mam rozumiec ze byl to JOKE ;))

Katiś lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie dzisiaj poznamy lokatorów Vel i chyba Penelopy tak? ja w srodę mam ginekologa i juz sie nie moge doczekać aby poznac płec. chociaz lekarz ostatnio mowił ze na 80% chlopak i ph 7 to ja czuje ze bedzie corka... nie wiem skad takie przeczucie ale mam je od kilku dni ...

co do cery to mam teraz fajną do 8 tyg. nekały mnie krosty a teraz matowa bez krost...

muszę się wybrać w końcu na jakieś zakupy ciązowe jakieś ciuszki bielizna bo nic nie mam... a przydałyby się... o ile moje mdlości mi pozwolą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 10:16

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah Katis bardzo dziekuje :*
    My sie przytulamy od poczatku :) oczywiście ostrożniej niż przed i delikatniej :) nic sie nie dzieje jest ok. :) gdy czasem odczuwam jakiś dyskomfort przeważnie zmieniamy pozycje i juz jest lepiej :)

Termometr kiedys mialam taki bezdotykowy z takim laserem ale mi spadł i juz sie nie wlaczyl wiec wyrzuciłam :) ale trzeba zakupić. Nie pamiętam jakiej byl firmy ale chyba ponad 100 zl za niego daliśmy :)

A mam tak jak ty Gosiak z cera :) zawsze tlusta badz w sezonie zimowym mieszana :D podkład musial byc. A teraz nic nie używam myje tylko twarz effeclarem z la Roche i używam kremu nawilzajacego i tak idę na miasto :) ale jak sir wymaluje czuje sie wyjątkowo piekna <3 hahah :) oczywiście sporadycznie cos mi tam wyskoczy ale tragedii nie ma :*

Ja musze sobie jakies staniki pokupować bo juz ciasne sie robią :) cycki mi nie urosły ale są takie pelniejsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 10:13

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wybacz, ale ja bym się chyba wypięła na taki układ, nigdy w życiu nie byłabym z jakimiś obcymi laskami w pokoju. Już nie ze względu na męża, czy coś.. Sama napisałaś, że zwłaszcza w ciąży. Z resztą koleżanka, czy nie koleżanka to też bym chciała miec prywatność. Tylko po prostu dla mnie to jest próba "utarcia dupy" po kosztach. Jednak ja wychodziłabym z założenia, że skoro stać mnie na wóz to i na konia. JA BYM ODMÓWIŁA... Może zbyt emocjonalnie do tego podchodzę, ale dla mnie coś takiego jest na nie. W pokoju niech będą rodzice i dwójka dzieci, a nie..

Lara mnie tak czasami pobolewa. Może uciskamy sobie jakieś narządy (bo przecież się przesuwają żeby zrobić miejsce maluchowi) i stąd ten dyskomfort?

Cath właśnie też się obawiam, że lekarz się mógł pomylić. Moja dziewczynka może okazać się chłopczykiem, eh.. Nie wyobrażam sobie tego! A co do brzuszka to też układa mi sie wszystko na środeczku.

Sloneczna ja już od dawna mam taki termometr "Hartmann thermoval duo scan". Ma dwie funkcje - albo do uszka, albo do czółka. Sprzedają go w fajnym plastikowym etui, co najważniejsze ma 3 lata gwarancji. Żeby włożyć go do uszka trzeba ściągnąć jedynie nakładkę tą do czoła. Koszt to około 140zł w aptece. Ogólnie to bardziej polecam przy maleństwie ten do uszka (nie miejcie wizji, że wkłada się go gdzieś głęboko, bo jak sama z niego korzystałam to ledwo to poczułam), bo jest po prostu bardziej miarodajny. Oczywiście to tylko moja opinia, dziwne doświadczenie

• Penelope Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska, jaW nic nikogo o nic nie pytałam, kupiłam bilet i tyle, mam nadzieję że nie będą nic wymagać bo nic nie mam. Poczytam dziś jak to jest ale ja już i tak nie mam czasu do w środę lecę, jak się dobrze postaram to jeszcze ukryje.
    Francuska25 wrote:
    Penelope a to ty pisalas ze lecisz do Polski za chwile tak? Dobrze pamietam? Powiedz mi nie mialas zadnych problemow z kupnem biletu?

Aaaa od lekarza musisz miec zaswiadczenie ze zgadza sie na lot, czy nie potrzebne?

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam, ze za ten czas, co 'drukuję' posta to Vel się odezwie! Ja też już nie mogę się doczekać kolejnych wieści o płci Waszych maleństw.

Wizyte u swojego gina mam dopiero 25.09 29.09 mam prenatalne, choć nie mam do nich wskazań, ale pójdę, bo co mi tam, a 30.09 pójdę na połówkowe. Pełny grafik, dużo stresu i w ogóle.. Myśle czy nie iśc na połówkowe 26 - przed prenatalnymi? Żeby tak wstępnie się upewnić, ze jest ok, a z drugiej strony to maluchowi te 3-4dni mogą zrobić róznice i już może być wizualnie bardziej człowiekowaty... Ciężkie sa te moje wywody na ten temat..:/

Sniadanko już zjedzone, teraz najgorsze - ogarnąć się. Czy Wy tez macie takie problemy z ubraniem się? Mam tyle ubrań, a ciągle twierdze, ze nie mam co załozyc;/

A na obiadek dzisiaj zaserwuję żurek;] mniam.

• sebza Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Hej wam, witam po mało przespanej nocy :-(

Cały czas mam problemy z bólem nóg w nocy i lewym biodrem ale dziś to już było przegięcie.

Tak mnie w nocy bolało lewe biodro i pachwina, a nawet chyba troszkę brzuch po lewej stronie nisko, że spać nie mogłam i aż się popłakałam, że coś się dzieje :-(
    Teraz już przeszło czy któraś z Was też ma takie bóle? Aż się boję :-), że to za wcześnie żeby tak bolało :-(

Miałam te bóle, czasem mi się jeszcze zdarzają. Spędziłam z powodu różnych bóli pleców , bioder i nóg tydzień w szpitalu w 14tyg. U mnie fizjoterapeutka, masażystką i kilka ginów uważają , że to są bóle więzadeł oraz bóle spowodowane rozluźnianiem wszystkiego w miednicy. Niestety, jedne nie czują ich w ogóle, a inne się męczą. Ja miałam naprawdę niezłą jazdę, bo nie mogłam się na żadnym boku położyć, bo czułam ból, drętwienie i dodatkowo podrażnione nerwy. U mnie pomogły ćwiczenia i umiarkowany tryb życia. Chodzę do fizjo, ona mi pokazuje jakie ćwiczenia mam robić kiedy siedzę, jakie kiedy leżę. No i twierdzi, że właśnie, jak się zaczniemy za bardzo oszczędzać na tym etapie to będzie jeszcze gorzej. Dlatego trzeba się ruszać. Jedno jest pewne- te bóle nie są groźnie, są efektem rosnącego dziecka i macicy. No i masaże pomagają. Jeśli Ci te bóle nie dadzą spokoju może też spróbuj wybrać się do ortopedy albo fizjoterapeuty. Lekarz Ci powinien wszystko wytłumaczyć. Jeśli potrzebujesz więcej info, możesz napisać na PW, nie chcę zasypywać forum długimi postami opisu bólu i radzenia sobie z nim :) Ale głowa do góry - podobno te bóle więzadeł potrafią odpuścić około 22-24 tyg ciąży. U mnie już jest lepiej zdecydowanie, ale u mnie ten ból był naprawdę silny (jechałam w szpitalu na dużej dawce przeciwbólowych)

atdci09k89ytpjkc.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Francuska, jaW nic nikogo o nic nie pytałam, kupiłam bilet i tyle, mam nadzieję że nie będą nic wymagać bo nic nie mam. Poczytam dziś jak to jest ale ja już i tak nie mam czasu do w środę lecę, jak się dobrze postaram to jeszcze ukryje.
    Ja wylatuję 22-ego a 19-ego jeszcze moja gin. kazała do siebie przyjść na kontrolę, bo 27.08 mówiła, że może mi powiedzieć na dzisiaj, że nie ma przeciwwskazań, ale co będzie za 3-4 tygodnie - tego nie wie i musimy to sprawdzić. Zaświadczenia raczej nie wymagają, tylko w wysokiej ciąży, chyba po 35 tygodniu linie lotnicze wymagają zaświadczenia od lekarza.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś, mi przez 12 pierwszych tygodni diody wyskakiwaly, ale się wkurzylam bo normalnie nie mam. Brzydka się czułam I mówiłam ze pewnie dziewczynka, po 12 wszystko wróciło do normy a mówili mi ze promienieje hmmm. No milo:)

Jeszcze mam z godzinę pracy i wolne 9 dni. Jutro połówkowe :) :) :) nie mogę się doczekać by mi powiedzieli ze z dzieckiem wszystko dobrze i że to dziewczynka, no marzy mi się, co zrobię hmmm
    Katis wrote:

o do urody.. To mnie niestety moja dzidzia zabrała. Krost mam mnóstwo na żuchwie, brodzie i skroniach. Na czole (teraz miałam mieć okres) wyskoczyły mi trzy. Także trójkąt jak malowany ;/ Powtarzam sobie, że to wszystko dla mojego dziecka, ale ręce mi już opadają.

Włosy muszę zafarbować, w ogóle mam ochotę na jakąś metamorfozę.

Cath zabrzmi to lesbijsko, ale jesteś bardzo ładną kobietką. Piękny kolor włosów no i w ogóle styling super :)

Jutro ja mam wizytę :) a za 17 dni połówkowe <3 już tuptam nóżkami

Gosiak lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:
    Mamaliye
    Noj syn skonczy 8 lat za chwile a corcia w styczniu 4 latka :)
    a Ty w jakim wieku masz synkow super zdjecie :P

Jak na paskach :) niespełna 4 latka i bąka prawie 11 mcy. Ich urodziny dzielą 3 tygodnie, więc jakoś muszę to rozegrać w tym roku, żeby nikt nie był poszkodowany :P

juska19 lubi tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, ja dziś nie, ja jutro. Dziś Vel I Olcia :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ