X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto też poszukać używanych. Można znaleźć na prawdę perełki. Na gumtree rok temu kupiłam w stanie jak nówka, solidne, Bellamy Greta... dokłądnie jak chciałam białe i porządne za 200zł, a w sklepie kosztuje około 600 zł.

http://www.sklep-tosia.pl/bellamy-greta-lozeczko_p230

Wcześniej przerabiałam 3 inne łóżeczka, w tym i Ikeowe, ale nie to za 299 i jakość widać gołym okiem. Można się też oprzeć bezboleśnie o łóżeczko, czy postawić na jego brzegu butelkę, smoczek, ponieważ ma płaskie brzegi. Bardzo to wygodne przy częśtym nachylaniu się nad dzieckiem.

A to nasz kącik, gdy był jeszcze przewijak.
    bd7f6601e11df082med.jpg

Mąż też wpadł na pomysł, co za grosze zrobić, by dziecko nie obijało sobie piętek na Ikeowym przewijaku, bo w końcu robi się dłuższe i ruchliwsze i trzaska nogamio ten brzeg (otulina do rur, przecięta po długości w jednym miejscu):

27ea6c90ed4dd471med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 11:49

Fedra lubi tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja też to łóżeczko kupuję, i do tego do kompletu przewijak Gulliver, ładnie razem wygląda i będzie gdzie kąpać i przewijać.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, gratuluję :) Miałaś preferencje co do płci?

olcia87 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia87 wrote:
    Ja już po wizycie, wszystko jest dobrze, badania połówkowe 08.10 a no i znam płeć :)
    Będzie synuś :)
    O jejku gratulacje synka :) ale chłopców w lutym aie urodzi :D

olcia87 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    O jejku gratulacje synka :) ale chłopców w lutym aie urodzi :D
    Penelope, to już dla równowagi u Ciebie powinna być dziewczynka :D

Penelope lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany nie było mnie 2 dni, ale miałam nadrabiania:)
    Kochane ja dzisiaj wizytuję o godz. 15. Trzymajcie za nas kciuki, żeby wszystko było dobrze i żebym poznała płeć;)
    Sewerynko, Cath- wyglądacie cudownie, szczuplutkie, a brzuszki takie fajne. Ze mnie zaczyna się robić babsztyl;)
    Co do papierosów ja również rzuciłam zaraz po teście, czuję, że wrócę do palenia, po prostu to lubie. Nie paliłam ogromnej ilości tylko tak z przyjemności do kawki, towarzystwa:) Moja dzidzia z papierosem mnie nie zobaczy.
    Trzymam kciuki za pozostałe mamy wizytujące:*

Penelope, kasia_1988, Fedra, olcia87, Sewerynka lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

:)
    Gosiak wrote:
    Penelope, to już dla równowagi u Ciebie powinna być dziewczynka :D

Januszkowa, powodzenia dziś :) chłopiec czy dziewczynka? jak sądzisz, czujesz, marzysz ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 11:57

Januszkowa lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska, Mistrzyni, Angelcia, Sebza i Mamaliye bardzo dziękuję za Wasze słowa uspokoiły mnie troszkę :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje synka :-) oh męski ten luty, Penelope no musi być kobietka :-)
    Trzymam kciuki za resztę :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamliye, przewijak trochę inny , ale organizery dokładnie te same kupuję jak te u Ciebie na zdjęciu. Pomysł z osłonką brzegu przewijaka super, skorzystam :)

Oby się ta lawina dziewczynek od Vel nie zaczęła, no życzę Jej tego synka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 12:01

Gosiak, Mamaliye, Fedra lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaliye podoba mi się twój kącik, no ja też jakoś tak muszę to sobie zorganizować. Też mam tak właśnie miejsce na łóżeczko.
    Powiedz dlaczego nie masz baldachimu nad łóżeczkiem, jakieś za czy przeciw ?
    Tak pytam o Twoją opinię ?
    Co ze światłem od okna na początku jak dzidziuś do domu przyjdzie ?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozwolę sobie niepytana odezwać się w temacie baldachimu. U mnie miał być, taki plan był, dopóki nie przeczytałam że to i ładne, ale zbieracz kurzu nad dzieckiem. Postanowiłam nie dokładać sobie zajęć w postaci odkurzania, trzepania czy prania baldachimu.

Mamaliye, juska19, Sewerynka lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tu racja Penelope, że to dodatkowo zbiera kurz. Tylko gdzieś czytałam, że dzieciaczki takie maluteńkie po porodzie nie przepadają za dużym naświetleniem, a ja właśnie łóżeczko mam mieć tak samo przy oknie i nie wiem czy to prawda?

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Mamaliye podoba mi się twój kącik, no ja też jakoś tak muszę to sobie zorganizować. Też mam tak właśnie miejsce na łóżeczko.
    Powiedz dlaczego nie masz baldachimu nad łóżeczkiem, jakieś za czy przeciw ?
    Tak pytam o Twoją opinię ?
    Co ze światłem od okna na początku jak dzidziuś do domu przyjdzie ?

Baldachim to kwestia gustów oraz przekonań. Kto chce to ma, kto nie chce nie ma. W moim przekonaniu jest to straszny, ale to straszny kurzołap, mimo że piękny.

Ze śwaitłem od okna? Do spania maluchowi, a potem na noc nam zasuwamy roletę, tyle.

O teraz doczytałam,że Penelope już w temacie baldachimu powiedziała wszystko co trzeba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 12:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A organizery w Ikei teraz się zmieniły. Są chyba nawet fajniejsze moim zdaniem :)

Półkę zrobiłam ze starej sosnowej. Mama pomalowała mi ja na biało, a ja doczepiłam haczyki.

Literki na ścianie to też nie jakiś kosztowny wydatek rzedu 200zł, jak patrzyłam. Można z powodzeniem zamówić wybrany napis na allegro za około kilka złotych od literki (w stylu 3 zł od literki) i potem tylko sobie kupić farbę- małą puszeczkę i taśmę dwustronną. No chyba, ze ktoś zamawia te ładne materiałowe z imieniem.

Tak przewijak widzę, to nie ten Guliwer, ja mam ten najtańszy, odkupiłam za pół ceny i przemalowałam na biało. Dokupiłam koszyki i tyle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 12:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest mi dzisiaj strasznie niedobrze:/ chyba czas przypomnieć sobie czasy 1-szego trymestru;/. A jakos specjalnie za nim nie tesknie..

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Sloneczna, kochana Ty chcialas kupic lozeczko w IKEI (to za 299)? Bo podczytalam w testerkach.

tak, ogladlaalm je wczoraj i mysle ze przy nim zostaniemy, a co tam?

angelcia lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łóżeczko też będę miała chyba pod oknem jak u Mamaliye na zdjęciu, ale mam już zamontowaną roletę i jeszcze zasłony, więc spokojnie przyciemnię odpowiednio.
    Podobają mi się ładne baldachimy, no ale coś za coś. Mam ładne gęste mleczno gładkie firany wieszane na boki, będą mi imitować baldachim ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 12:22

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    No tu racja Penelope, że to dodatkowo zbiera kurz. Tylko gdzieś czytałam, że dzieciaczki takie maluteńkie po porodzie nie przepadają za dużym naświetleniem, a ja właśnie łóżeczko mam mieć tak samo przy oknie i nie wiem czy to prawda?

Kurcze a one mi się estetycznie podobają.... nie patrzyłąm i nie czytałam o funkcjonalności... ale moze razcja aby nie dokładać sobie niepotrzebnie zajęć, bo i tak nie bedziemy wiedziały na początku w co ręce włożyć... jeszcze przemyślę...

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna podeslalam tam link do kogoś na allegro, gdzie sprzedają podobne łóżeczka (również w podobnych cenach) z materacykiem, pościelą etc. Może Cie to zainteresuje.

Ja w sumie tez zaczynam o tym myslec, czy nie postawić na taki zestaw

‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ