X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaliye, widziałam te nowe, jest ich chyba 6 w zestawie, trochę mniejsze gabarytowo, te Twoje były zawieszone jako pokazowe na przewijaku. Myślę że te Twoje bardziej poręczne, możliwe że już zmienili serię i już Twoich nie będzie, bo online ich znaleźć nie mogłam. Będą więc tamte jeśli trzeba będzie.
    Mamaliye wrote:
    A organizery w Ikei teraz się zmieniły. Są chyba nawet fajniejsze moim zdaniem :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Jest mi dzisiaj strasznie niedobrze:/ chyba czas przypomnieć sobie czasy 1-szego trymestru;/. A jakos specjalnie za nim nie tesknie..

ANgelcia ja wczoraj mialam dzien jak z 1trymestru- mdlosci straszne i zwrot obiadu, owocow... przypomnialam sobie jak to bylo calymi dniami.

dzieki za linki ale lozeczka chyba przez internet nie kupie- tu poszlam zobaczylam, "pokolysalam nim" :)

co innego wozek, mozesz sobie obejrzec w sklepie bebetto a przez neta kupic:) chociaz jeszcze go w sklepie nie spotkalam, musze do jakiegos duzego smyka pojsc

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak mowilam, narazie sie rozgladamy- no ale co do lozeczka to nasz typ, jeszcze zoabczymy- wstrzymujemy sie do mniej wiecej 24-25 tyg

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna racja, ale jak coś zaryzykuję - dam Wam opinię. Ewentualnie jak będzie złe to odeślę.

Powiem Ci, że wczoraj widziałam pierwszy raz na żywo mojego drugiego faworyta wózkowego - Riko Nano. Jest równie piękny.. Teraz mam dylemat.

Penelope, słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

same ślicznoty widzę,że w lutym rosną :) no to dzieci jakie cudne będą <3

Olcia gratuluję synusia :)

Co do dziewczyny ze styczniówek, to jak przeczytałam to mnie zmroziło... aż się przeraziłam... ale ona chyba genetyczne miała też nie do końca dobre prawda? myślałam że tak nagle się dowiedziała że coś nie tak...

moje dziecko łóżeczko po mamusi będzie miało :) ale za to bez przewijaka, osobiście uważam za zbędny, no ale to kwestia "co kto uważa" :)

juska jak Ewelka? Wróciła do szpitala?

Kochane mam pytanie <znowu:P> ... bo od jakiegoś czasu np. przy dłuższym chodzeniu ale nie tylko mam ...mokre majtki :O co jakiś czas się zdarza.. przepraszam za dosłowność ale myślicie że to wody mogą być? ...

pozdrawiam <3

olcia87 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaliye piękny kącik <3 tez chce imię dziecka nad lozeczkiem ale ja tak jak mówisz myslalam o kupieniu tych na allegro ze sklejki ale je zamiast farba to mulina obkleić różnymi kolorami :) myslalam aby samej uszyć literki materialowe bo to dużo roboty przy tym nie ma a maszynę mam wiec to juz wg szybko by poszlo :) ja mam zamówione bombki na choinkę wlasnie ze sklejki :) bo mam dwa koty z czego jeden sie wspinal na choinkę wiec nie ryzykowalam z zakupem prawdziwych bombek :D i powiem wam świetnie wyglądają :D pomalowane sprayem na srebrno i prysniete srebrnym brokatem :D i chyba 50 gr za dwie bombki :)

Penelope, Mamaliye, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia, ja tez ostatnio zwróciłam uwagę na riko nano, do tej pory był tylko Camarelo , teraz mam zagwozdkę, ale mam nadzieję gdzieś uderzyć do sklepów jak będę w PL i porównać na żywo, póki co tlyko online .
    angelcia wrote:
    Powiem Ci, że wczoraj widziałam pierwszy raz na żywo mojego drugiego faworyta wózkowego - Riko Nano. Jest równie piękny.. Teraz mam dylemat.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jeszcze dodam, bo musze na razie wstac od kompa, że jak chcecie znać opinie o produktach, to warto też zaglądać na bangla.pl.

W przypadku czytania opinii o wózkach, na poważnie traktujcie TYLKO opinie wyrażane przez kobiety, które używały wózka MINIMUM pół roku. Te co zachwalają bo jeżdża już wow całe 3 tygodnie, to sa bez wartości. Nic tak na prawdę nie zdążyły jeszcze w nim sprawdzić. Te co jezdzą mimnimum pół roku poznały już różne warunki pogodowe, terenowe, zdazyly przesiasc sie prawdopodonie na spacerówke, pojezdzic autobusem, czy spakowac wozek do bagaznika i zrobić nim pare porzadnych zakupów. Najcenniejsze sa opinie mam, które skończyły użytkować wózek, lub kończą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 12:28

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    dzień dobry :)

same ślicznoty widzę,że w lutym rosną :) no to dzieci jakie cudne będą <3

Olcia gratuluję synusia :)

Co do dziewczyny ze styczniówek, to jak przeczytałam to mnie zmroziło... aż się przeraziłam... ale ona chyba genetyczne miała też nie do końca dobre prawda? myślałam że tak nagle się dowiedziała że coś nie tak...

moje dziecko łóżeczko po mamusi będzie miało :) ale za to bez przewijaka, osobiście uważam za zbędny, no ale to kwestia "co kto uważa" :)

juska jak Ewelka? Wróciła do szpitala?

Kochane mam pytanie <znowu:P> ... bo od jakiegoś czasu np. przy dłuższym chodzeniu ale nie tylko mam ...mokre majtki :O co jakiś czas się zdarza.. przepraszam za dosłowność ale myślicie że to wody mogą być? ...

pozdrawiam <3

W ciazy jest znacznie zwiekszona wilgotność pochwy, wydzielamy tez więcej i moga tez puszczac zwieracze pecherza moczowego, ale to raczej dolegliwosc po porodowa, ale jesli Cie to niepoki przy nastepnej wizycie zapytaj. JEdnakże jesli czujesz, że dziecko sie rusza (jesli juz czujesz) i jest ok, to nie ma najprawdopodobniej powodów do niepokoju.

Na pierwsze pół roku wole miec przewijak, bo bardzo czesto sie przewija, plecy bolą. Te ktore maja kłopoty z plecami najbardziej powinny o tym pomyśleć. Jeszcze jest kwestia tego, że noworodek jest niezbyt przeiwdywalny z sikaniem i obkupkaniem i ryzykowne jest przewijanie malucha na naszym łóżku mimo podkłądów... nigdy nie wiadomo gdzie strzeli. A nocą nie wyobrażam sobie w razie W jeszcze zmeiniać nam pościeli :P Teraz to już od dawna przewijam wielkoluda na łóżku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 12:38

• Penelope Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka, dlaczego uważasz przewijak za zbędny? chętnie poznam opinię.

Ja zdecydowałam się na przewijak choć nie planowałam, mam osobny pokój dla dziecka, nie ma w nim żadnej sofy czy łóżka, a nie chcę codziennie organizować kąpieli i całej toalety, ubierania w swojej sypialni na łóżku, znosić codziennie wszystkie akcesoria i pamiętać by czegoś nie zapomnieć itp. Stąd decyzja o przewijaku, wszystko w jednym pokoju, kąpiel, komody, pieluchy, ubranka na wyciągnięcie ręki dookoła przewijaka. Taka moja wizja.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, pozwolę sobie dwa zdania wrzucić :) to czy komuś przewijak się przyda czy nie, jest kwestią bardzo indywidualną, zależną od kilku czynników. Jakie ma pokoj, ile ma miejsca, jakie pozostałe warunki, czy ma zdrowe, czy chorujące plecy, czy może zalezy na wygodzie, czy niekoniecznie a bardziej na oszczednosci. Z pośród tego wszystkiego się wybiera swoją opcję. Jak sama mówisz, masz osobny pokój, gdzie nie ma ani sofy, ani łóżka. W Twoim przypadku zatem będzie raczej potrzebny. Może przedszkolanka ma jak ja łóżko obok łóżeczka i z ekonomicznego punktu widzenia, woli przewijać na łóżku i kupi tylko rozwijany podkład, żeby nie nasikało na łóżko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 12:37

Penelope lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope ja już miałam ochotę zdjęcia robić, ale zdrowy rozsądek mi na to nie pozwolił - Babeczka z wózkiem, a ja jak jakieś paparazzi bym fotki cykała. Tragedia:D..

Camarelo jest ładnym wózkiem, ma dużą gondolkę na co zwracam dużą uwagę, ale nie podoba mi się spacerówka, nie wiem dlaczego.

Pewne jest to, że mój wózek będzie miał skrętne koła i gondolę minimum 80cm.

A, duzą gondolę ma Jedo Fyn (i kolorową wyściółkę w środku!), ale nie podoba mi się ten prostokątny pałąk w spacerówce. Zdjęcia:
    http://www.iv.pl/images/49648882888012038594_thumb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 12:39

Wysłany: 8 września 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaliye dziękuję za odpowiedź :) zmartwiło mnie to bo odróżniam już wydzieliny (no mam sporo tego "ciążowego", jednak ta woda mnie zaniepokoiła... dobrze że wizyta już za tydzień :)

Penelope, u mnie jest też osobny pokoik dla malucha, gdzie wszystko będę miała pod ręką (wszystko dla dziecka w tym jednym miejscu,komoda plus do tego szafka na przybory) i będzie w nim sofa,więc dla mnie niepotrzebny jest :) wiadomo te podkłady będę kupowac :) poza tym mam łóżeczko po mnie i siostrze a sam przewijak to też koszt, zwłaszcza że jest on góra na 2 lata :) no takie moje zdanie, pamiętam jak ciotka kuzynke na łóżku przewijała i takie naturalne to dla mnie :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mysle zeby kupic przewijak taki przenosny- ok 40-50 zl wiecie o jaki mi chodzi, bede sobie kladla na pralke po kapieli czy w pokoju na lozeczko

np

http://allegro.pl/usztywniony-przewijak-na-lozeczko-komode-70x50-hit-i4546930751.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 12:51

atdcqtkf2affvuei.png

Wysłany: 8 września 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podoba mi się :) może do takiego się przekonam,zamiast podkładów :)

Słoneczna a jak się czujesz? Dalej wymiotujesz?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj mialam kryzys bo dawno juz nie zwracalam jedzeniem a wczoraj obiad sie nie przyjal i owocki:) no i mdlilo mnie- a w sumie dawno mnie juz nie mdlilo

wiec opaski powrocily do lask:) i dzis lepiej.

no te przewijaki sa fajne- u mojego brata dzieciakow taki byl i sie sprawdzal- na to mozna kupic takie ochraniacze frotte bo tak to przewaznie sa z ceratki i sa lekkie- no i tanie

truskawkax25 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o i zobacz, te przewijaki maja takie boczki, ze dziecko Ci sie nie zsunie- na pralke sie zmiesci i na lozeczko tez:)

http://allegro.pl/przewijak-klups-safari-zyrafka-lub-mis-z-gwiazdkam-i4548298263.html

przedszkolanka:), Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna, co do Twoich mdlosci.. możesz powiedzieć o jakie opaski chodzi? Az ciekawa jestem o co może chodzic;)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Sloneczna, co do Twoich mdlosci.. możesz powiedzieć o jakie opaski chodzi? Az ciekawa jestem o co może chodzic;)
    A proszę: http://www.aptekagemini.pl/avioopaski-opaski-uciskowe-2-sztuki.html

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope cały czas czuję, że to będzie chłopiec, w mojej rodzinie rodzą się tylko dziewczynki, przy ostatniej moja babcia powiedziała, że potrafimy rodzić tylko córki:) Więc kto wie, może ma rację. Wszyscy są tak przyzwyczajeni do dziewczynek u nas, że chłopiec byłby wielkim zaskoczeniem.
    A jeśli chodzi o mnie to już sama nie wiem. Nie potrafię powiedzieć tak na 100% co bym wolała. Może cichutka nadzieja na chłopca;)

Ja już uciekam, wcześniej trochę spraw na mieście. Napisze pewnie koło 18-stej:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 13:19

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
‹‹ 524 525 526 527 528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ