Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam,

Mnie jak najbardziej podoba się to jak Gosiak czy Mamaliye piszą o jedzeniu, bo ja też mało słyszałam o takich produktach, ale może jestem w związku z takimi rzeczami bardziej leniwa i może dlatego, że u mnie w domu zawsze panowała i panuje tradycyjna kuchnia i mój M jest typowo mięsożerny n ja zresztą też.
    Choć jak najbardziej szanuję i nawet podziwiam bo wegetarianie czy właśnie osoby odżywiające się w ten sposób nie mają łatwo. Gosiak u mnie w mieście nie ma biowaya, nie ma takiej fajnej knajpki jak opowiadasz więc, takie osoby skazane są same na siebie i muszą dużo czasu spędzać aby sobie tą dietę urozmaicać. Ale oczywiście jak się chce to się da :-)

Mamaliye, Gosiak lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Di- a jakie to miasteczko na Lubelszczyznie?:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna - Biała Podlaska ;) A Ty tez z lubelskiego?

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam cała rodzinę we włodawie. To jakieś 80km od białej.....ehhhh tam się wychowałam :D

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to dobre:) tez jestem z BIalej:) ale na studia wyjechalam do Lublina potem do pracy do Warszawy:)

MIeszkam w Warszawie jakies 2,5 roku juz- przyjechalam za mezem:)

PS- jestem sloikiem:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 10:34

LadyDi, Sue, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia- fajnie masz. Blisko do Okuninki nad BIalej Jezioro- kiedys jezdzilam:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze! Ale jaja :D Ja nie mieszkałam konkretnie w Białej, ale jakbym napisała, że z Kornicy to już nikt by nie wiedział gdzie to, więc zawsze mówię, że z BP. Ja w Białej liceum kończyłam, a potem Warszawa, no i teraz Dania. Mój W. to rodowity bialczanin ;) Sylwia, a z Włodawy też mam kilku znajomych :D No jaja niesamowite :D

PS. Ja też jestem słoikiem i to meeeeeegaaa ! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 10:37

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo.....super czasy... w wakacje całymi dniami nad jeziorem....
    Byłam nad Białym jeziorem w zeszłym roku, ale to juz nie to. Sama komercja......kiedys było tam więcej dzikości ;]

• Bietka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    O kurcze! Ale jaja :D Ja nie mieszkałam konkretnie w Białej, ale jakbym napisała, że z Kornicy to już nikt by nie wiedział gdzie to, więc zawsze mówię, że z BP. Ja w Białej liceum kończyłam, a potem Warszawa, no i teraz Dania. Mój W. to rodowity bialczanin ;) Sylwia, a z Włodawy też mam kilku znajomych :D No jaja niesamowite :D

Teraz to już przesadziłaś;p ja do Kornicy do gimnazjum chodziłam ;p Może sie okaże, że się znamy?;) Jaki jesteś rocznik?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 10:39

LadyDi lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We włodawie spędzałam każde wakacje + każde święta i tak prawie do 14 roku życia. Później trochę rzadziej. Rodzice przeniesli się do Bydgoszczy, a jak później na studia do Gdańska i teraz mieszkam z mężem w Gdyni ;]. Gdyby nie mój Ł to wróciłabym pewnie do rodziców do Bydgoszczy. Ale jestem zadowolona że mieszkam w Gdyni - super miasto. Teraz jak przyjeżdżam do Włodawy to jakos tam pisto. Wszyscy młodzi uciekają ( na studia, do pracy) i same staruszki zostają. Ale lubię tam jeździć bo mam sentyment no i jest baaardzo spokojnie. Można sie odchamić trochę :D

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wszystko się zmienia. Ludzie uciekają. Z mojego rocznika mało kto tam siedzi. Zero jakichkolwiek perspektyw. Przyjezdni białą nazywają miastem handlu i przemytu, bo wszystko na Białorusinów nastawione, których teraz jest tam pełno... A szkoda, że tak się dzieje, bo myślę, że jakby dobry plan obmyślić to i miasto by odżyło, a tak to stoi w miejscu.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze się zaraz okaże że jestesmy spokrewnione ;P

• słoneczna 85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja mieszkaalam w samej Bialej, swiat jest maly:) ale nie uwazam ze BIala Podlaska to malenkie miasteczko -w sumie bylo miastem wojewodzkim:)i nawet serial tam krecili " To nie koniec Swiata" :) szkoda tylko ze tak ciezko z praca...

kurcze tak mnie brzuch czasme pobolewa jak na okres. nie wiem czy to jest normalne? we wt wizyta-spisze na karte moje watpliwosci bo pozniej ide i nic nie pamietam o co chcialam pytac!

Bietka lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i kolejna rzecz jakbym miała namęczyć się z jakąś potrawą a potem sama ją jeść przez kilka dni to nie dla mnie. Mój M jest wybredny i już teraz tak mam jak sobie zrobię jakąś zupę super warzywną to ją sama wsuwam.

Blisko mi do tego co napisała Sylwia :-)

A tak poza tym to jak każdy mam swoją filozofię, ma babcia ma 90 lat jest okazem zdrowia. W tym roku upadła i złamała nogę w kości udowej (w styczniu). Byliśmy przerażeni no bo wiek itd. miała znieczulenie miejscowe ze wzgl. na wiek i operację zespolenia kości. Wiecie, że wszystko się zrosło a lekarz powiedział, że nie miał jeszcze takiej pacjentki w swojej karierze.

A jak to było u niej w życiu. Babcia zawsze mało jadła, także ważny jest umiar.
    Dawniej nie było takich frykasów, słodyczy, chipsów więc jak najbardziej to nie jest zdrowe. Słodkie to były ciasta upieczone w domu!.
    Oczywiście i środowisko było inne, i powietrze nie tak zanieczyszczone a warzywa i owoce tylko te co rosły w ogródku i można było na wsi znaleźć, więc to też ważne aby wiedzieć skąd się to kupuje. Ale nie liczmy, że nie jest pryskane. Moja druga babcia hoduje i na naturalnym nawozie ale raz w sezonie musi być pryskane bo by najzwyklejsze robaki zjadły :-)

Pomarańcze, morele suszone(choć uwielbiam właśnie te eko bo są smaczniejsze), banany kto o tym kiedyś słyszał? Jabłko, gruszka, śliwka nasze wyhodowane w ogródku owoce :-)

Napoje, jakie napoje kompoty tyle.

Chleb no właśnie, prawdziwy żytni na zakwasie raz na tydzień pieczony więc najczęściej czerstwy :-)

Wędlina no gdzie w sklepie przecież swoja była :-)

Itd. itd :-)

Najgorsza myślę jest w tym wszystkim ta straszna chemia, którą wszystko faszerują, wiadomo nie da się teraz zrobić wszystkiego samemu, ale trzeba znaleźć złoty środek :-)

Mamaliye lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka, rocznik 90. A Ty? Ja w Kornicy podstawówkę kończyłam, gimnazjum w Leśnej Podlaskiej, bo tam moja mama jest nauczycielką.

Penelope lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna niby biała jest mała, ale dużo osób tutaj w Warszawie wie gdzie to jest;p

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i musze zapytac o magnez- bo czytam ze bierzecie a mi nic nie mowil- a w tych witaminach co mam to nie ma.

narazie nie mam skurczu lydek ani nic.
    moze dlatego ze jem sporo czekolady;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BIetka a Ty skad jestes?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi ja 87. chyba się jednak nie znamy ;) bo ja tylko do gimnazjum tam chodziłam, później do liceum w Białej Podlaskiej.

Słoneczna ja jestem z wioski 30 km od Białej;) Mój mąż jest z Białej :)

Słoneczna ja też magnezu nie biorę, zaleceń od lekarza nie miałam, skurczów nie mam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 10:48

LadyDi, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do jakiego liceum? Ja do Platerki. Znać się może nie znamy, ale mogę się zalożyć, że jakiś znajomych wspólnych na pewno mamy! :D No i ja też jakieś 30 km od Białej mieszkam, a faceta mam z Białej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 10:48

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
‹‹ 562 563 564 565 566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ