X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam,

Mnie jak najbardziej podoba się to jak Gosiak czy Mamaliye piszą o jedzeniu, bo ja też mało słyszałam o takich produktach, ale może jestem w związku z takimi rzeczami bardziej leniwa i może dlatego, że u mnie w domu zawsze panowała i panuje tradycyjna kuchnia i mój M jest typowo mięsożerny n ja zresztą też.
    Choć jak najbardziej szanuję i nawet podziwiam bo wegetarianie czy właśnie osoby odżywiające się w ten sposób nie mają łatwo. Gosiak u mnie w mieście nie ma biowaya, nie ma takiej fajnej knajpki jak opowiadasz więc, takie osoby skazane są same na siebie i muszą dużo czasu spędzać aby sobie tą dietę urozmaicać. Ale oczywiście jak się chce to się da :-)

Mamaliye, Gosiak lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Di- a jakie to miasteczko na Lubelszczyznie?:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna - Biała Podlaska ;) A Ty tez z lubelskiego?

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam cała rodzinę we włodawie. To jakieś 80km od białej.....ehhhh tam się wychowałam :D

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to dobre:) tez jestem z BIalej:) ale na studia wyjechalam do Lublina potem do pracy do Warszawy:)

MIeszkam w Warszawie jakies 2,5 roku juz- przyjechalam za mezem:)

PS- jestem sloikiem:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 10:34

LadyDi, Sue, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia- fajnie masz. Blisko do Okuninki nad BIalej Jezioro- kiedys jezdzilam:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze! Ale jaja :D Ja nie mieszkałam konkretnie w Białej, ale jakbym napisała, że z Kornicy to już nikt by nie wiedział gdzie to, więc zawsze mówię, że z BP. Ja w Białej liceum kończyłam, a potem Warszawa, no i teraz Dania. Mój W. to rodowity bialczanin ;) Sylwia, a z Włodawy też mam kilku znajomych :D No jaja niesamowite :D

PS. Ja też jestem słoikiem i to meeeeeegaaa ! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 10:37

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo.....super czasy... w wakacje całymi dniami nad jeziorem....
    Byłam nad Białym jeziorem w zeszłym roku, ale to juz nie to. Sama komercja......kiedys było tam więcej dzikości ;]

• Bietka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    O kurcze! Ale jaja :D Ja nie mieszkałam konkretnie w Białej, ale jakbym napisała, że z Kornicy to już nikt by nie wiedział gdzie to, więc zawsze mówię, że z BP. Ja w Białej liceum kończyłam, a potem Warszawa, no i teraz Dania. Mój W. to rodowity bialczanin ;) Sylwia, a z Włodawy też mam kilku znajomych :D No jaja niesamowite :D

Teraz to już przesadziłaś;p ja do Kornicy do gimnazjum chodziłam ;p Może sie okaże, że się znamy?;) Jaki jesteś rocznik?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 10:39

LadyDi lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We włodawie spędzałam każde wakacje + każde święta i tak prawie do 14 roku życia. Później trochę rzadziej. Rodzice przeniesli się do Bydgoszczy, a jak później na studia do Gdańska i teraz mieszkam z mężem w Gdyni ;]. Gdyby nie mój Ł to wróciłabym pewnie do rodziców do Bydgoszczy. Ale jestem zadowolona że mieszkam w Gdyni - super miasto. Teraz jak przyjeżdżam do Włodawy to jakos tam pisto. Wszyscy młodzi uciekają ( na studia, do pracy) i same staruszki zostają. Ale lubię tam jeździć bo mam sentyment no i jest baaardzo spokojnie. Można sie odchamić trochę :D

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wszystko się zmienia. Ludzie uciekają. Z mojego rocznika mało kto tam siedzi. Zero jakichkolwiek perspektyw. Przyjezdni białą nazywają miastem handlu i przemytu, bo wszystko na Białorusinów nastawione, których teraz jest tam pełno... A szkoda, że tak się dzieje, bo myślę, że jakby dobry plan obmyślić to i miasto by odżyło, a tak to stoi w miejscu.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze się zaraz okaże że jestesmy spokrewnione ;P

• słoneczna 85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja mieszkaalam w samej Bialej, swiat jest maly:) ale nie uwazam ze BIala Podlaska to malenkie miasteczko -w sumie bylo miastem wojewodzkim:)i nawet serial tam krecili " To nie koniec Swiata" :) szkoda tylko ze tak ciezko z praca...

kurcze tak mnie brzuch czasme pobolewa jak na okres. nie wiem czy to jest normalne? we wt wizyta-spisze na karte moje watpliwosci bo pozniej ide i nic nie pamietam o co chcialam pytac!

Bietka lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i kolejna rzecz jakbym miała namęczyć się z jakąś potrawą a potem sama ją jeść przez kilka dni to nie dla mnie. Mój M jest wybredny i już teraz tak mam jak sobie zrobię jakąś zupę super warzywną to ją sama wsuwam.

Blisko mi do tego co napisała Sylwia :-)

A tak poza tym to jak każdy mam swoją filozofię, ma babcia ma 90 lat jest okazem zdrowia. W tym roku upadła i złamała nogę w kości udowej (w styczniu). Byliśmy przerażeni no bo wiek itd. miała znieczulenie miejscowe ze wzgl. na wiek i operację zespolenia kości. Wiecie, że wszystko się zrosło a lekarz powiedział, że nie miał jeszcze takiej pacjentki w swojej karierze.

A jak to było u niej w życiu. Babcia zawsze mało jadła, także ważny jest umiar.
    Dawniej nie było takich frykasów, słodyczy, chipsów więc jak najbardziej to nie jest zdrowe. Słodkie to były ciasta upieczone w domu!.
    Oczywiście i środowisko było inne, i powietrze nie tak zanieczyszczone a warzywa i owoce tylko te co rosły w ogródku i można było na wsi znaleźć, więc to też ważne aby wiedzieć skąd się to kupuje. Ale nie liczmy, że nie jest pryskane. Moja druga babcia hoduje i na naturalnym nawozie ale raz w sezonie musi być pryskane bo by najzwyklejsze robaki zjadły :-)

Pomarańcze, morele suszone(choć uwielbiam właśnie te eko bo są smaczniejsze), banany kto o tym kiedyś słyszał? Jabłko, gruszka, śliwka nasze wyhodowane w ogródku owoce :-)

Napoje, jakie napoje kompoty tyle.

Chleb no właśnie, prawdziwy żytni na zakwasie raz na tydzień pieczony więc najczęściej czerstwy :-)

Wędlina no gdzie w sklepie przecież swoja była :-)

Itd. itd :-)

Najgorsza myślę jest w tym wszystkim ta straszna chemia, którą wszystko faszerują, wiadomo nie da się teraz zrobić wszystkiego samemu, ale trzeba znaleźć złoty środek :-)

Mamaliye lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka, rocznik 90. A Ty? Ja w Kornicy podstawówkę kończyłam, gimnazjum w Leśnej Podlaskiej, bo tam moja mama jest nauczycielką.

Penelope lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna niby biała jest mała, ale dużo osób tutaj w Warszawie wie gdzie to jest;p

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i musze zapytac o magnez- bo czytam ze bierzecie a mi nic nie mowil- a w tych witaminach co mam to nie ma.

narazie nie mam skurczu lydek ani nic.
    moze dlatego ze jem sporo czekolady;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BIetka a Ty skad jestes?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi ja 87. chyba się jednak nie znamy ;) bo ja tylko do gimnazjum tam chodziłam, później do liceum w Białej Podlaskiej.

Słoneczna ja jestem z wioski 30 km od Białej;) Mój mąż jest z Białej :)

Słoneczna ja też magnezu nie biorę, zaleceń od lekarza nie miałam, skurczów nie mam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 10:48

LadyDi, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do jakiego liceum? Ja do Platerki. Znać się może nie znamy, ale mogę się zalożyć, że jakiś znajomych wspólnych na pewno mamy! :D No i ja też jakieś 30 km od Białej mieszkam, a faceta mam z Białej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 10:48

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
‹‹ 562 563 564 565 566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ