Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wczoraj w nocy Was chwile poczytalam i ktos pisal cos o gofrach i nabralam na nie ochoty. Zrobilam dzisiaj na sniadanie. Wyszly niczego sobie z bita smietana i owocami, ale to nie to samo, co gofry nad Baltykiem lub w Brukseli!
Nie zauwazylam wczesniej, zeby ktoras jeszcze zaczynala nowy tydzien w srode tak jak ja, a dzisiaj Katis i Justta napisaly, ze rozpoczynaja nowy, wiec mi razniej
Zazdroszcze Wam tych brzuszkow. Po mnie nadal nie widac. Nie rosnie to dziecko czy co?
Jak Was czytam, to odnosze wrazenie, ze ciagle chodzicie na USG. Ja mam zaplanowane 3 na cala ciaze. Najblizsze 23.09.
Poza tym to ja nie wierze w te "ciaze starsze o 4 dni wg USG". Co z tego, ze zmierza dziecko i tak powiedza? Bobasy jak ludzie - wieksze, mniejsze, chudsze, grubsze. Zupelnie jakby nikt nigdy nie widzial np. dwoch przedszkolakow w tym samym wieku a jeden o glowe wyzszy od drugiegoWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 00:19
Francuska25, Mamaliye, justta lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Poza tym to sie poirytowalam, bo napisalam wczoraj odpowiedz w tym konkursie pt "Energia do bycia Mama", a dzisiaj dostalam email od belly, ze wszystkie odpowiedzi wyslane przed dniem dzisiejszym przed 11:00 przepadly08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka ja też rozpozynam nowy tydzień w środy
Ja też myślę, że taki dokładny wiek ciąży to jest umowny. Od drugiego trymestru dzieci rosną indywidualnie, dlatego na tym etapie wiek ciąży określa się nie na podstawie całego rozmiaru dziecka ale wymiarów np. kości udowej, obwodu główki i brzuszka. I też kilka dni w tę czy we wtę nie mają znaczenia. Jednak trzeba coś przyjąć umownie,żeby 1. wyznaczyć termin porodu (ten też jest umowny i możesz równie dobrze urodzić 2 tyg przed lub po), 2. określić xzy dziecko prawidłowo się rozwija jak na swój wiek. Czy np nie jest za malutkie, a to może oznaczać że dostaje zbyt mało substancji odżywczych.
Także też uważam, że to wszystko umowne i uogólnione, ale mimo wszystko ważne.
Witam się z rana, jem śniadanko i lecę do pracy. Buziaki mamuśki.Fedra lubi tę wiadomość
-
angelcia wrote:Mistrzyni, Penelope, Groszek, Cath, Atakasobiejedna, LadyDi, Vell, Sewerynka, Topola, Fedra, Katiś, Sebza, Gosiak, Francuska, Januszkowa, Lara, Suri, Mamaliye, Rudasek, Słoneczna, gusiaa, Sue, Sylwia, Olcia87, Laurka, Przedszkolanka, GOSIACZEK, mONIAp, pAULINAs, - KTO SIE JESZCZE UDZIELA OPROCZ TYCH W/W? Reszte zapisze sobie tylko i wylacznie w notatniku, bo robi sie zbyt duzy harmider (jesli pozwolicie) I zrobie jakas bajerancka liste.
O MNIE ZAPOMNIALYSCIE!!!
-
U nas warsztaty będę 30/09 a nazywają się "Planeta dziecko" popatrzcie w internecie, bo z tego co wiem, to w innych miastach też są.
Miód z poziomkami musi być Luxale nie lubię miodu ;(
Moja strata...
Dziewczynki gratuluję udanych wizyt i poznania płci..
Ją wizytuje w poniedziałek 15/09 na polowkowym
-
Dzień Dobry
Witam się w nowym tygodniu.
Dziś w Trójmieście mgła i wilgoć. Ale mam nadzieję, że mimo ponurej pogody, dzień będzie super
Nie pisałam o tym, ale wczoraj dostałam od koleżanki podgrzewacz do butelek avent i przeczytałam na nim, że świetnie nadaje się też do zupek i że zastępuje mikrofalówkę - ciesze się, bo mikrofalówki nie mam i nie zamierzam mieć
No i mam zakwasy po jodze, zapomniałam już jakie to super uczucieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 07:14
juska19, Fedra lubią tę wiadomość
-
MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:Parka to moje spelnienie marzen, wiec dopoki kolejne USG mnie nie zadziwi to tak obstawiam!
Prawie skacze z radosci i micha mi sie cieszy od ucha do uchaMistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość
-
juska19 wrote:ja przytylam okolo 5 kg
takze spokojnie
pocieszam sie tym ze po ciazy sie wezme za siebie ..
a w przeciągu 1miesiąca 4kg
to dopiero masakra hehe.nigdy moja waga nie pokazywała 50kg a teraz 56
wcześniej sie dołowałam ale tearaz mam to w nosie przecież jestem w ciąży
buziaki
megg, juska19, LadyDi, Fedra lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny z tą wagą to jest też tak, że jak byłyście szczuplutkie przed ciążą, to teraz możecie i macie pełne prawo przytyć więcej. Ja nosiłam 40-tkę przed, ale jestem wysoka i się dobrze z tym czułam, ćwiczyłam, zdrowo jadłam. Mam już swoje lata, więc metabolizm pewnie nie ten
I teraz maluszek widocznie sobie czerpie z tych moich dodatkowych kilogramów, dlatego nie tyję aż tyle.
Ale gdybym przytyła 6 zamiast 3, też bym z tego nie robiła dramatu, ciąża to ciąża, jedyny takie okres gdzie nie powinnyśmy martwić się, że za dużo ważymymegg, Mamaliye, Fedra lubią tę wiadomość
-
Moje 6 kg wynika niestety z tego, ze apetyt mam teraz wilczy. Jem co chwila, a najlepiej kanapki, wiec pewnie za miesiac dobije do 10tki
czym ZDROWYM moge nasycic zoladek, zeby zbytnio nie tuczylo? macie jakies sprawdzone sposoby?
Wiem, ze nie ma co sie martwic waga, ale jakbym miala dosc silnej woli i odstawila slodycze to czulabym, ze to nie sa puste kilogramy ciazy spozywczej... -
Gosiak wrote:Dziewczyny z tą wagą to jest też tak, że jak byłyście szczuplutkie przed ciążą, to teraz możecie i macie pełne prawo przytyć więcej. Ja nosiłam 40-tkę przed, ale jestem wysoka i się dobrze z tym czułam, ćwiczyłam, zdrowo jadłam. Mam już swoje lata, więc metabolizm pewnie nie ten
Dokładnie, trudno żeby dziewczyny które ważyły przed ciążą 50 kg nic nie przytyłyJa ważyłam 68 kg, najpierw mi spadł 1kg a teraz go przybrałam, wiec bilans wychodzi na zero
Ale wczoraj gin powiedział ze nie ma sie czym martwic dopoki dziecko sie dobrze rozwija, to znaczy ze jemu nic nie brakuje, a ja widocznie chudne
Nigdy nie należałam do szczuplaków, najmniej wazyłam 57 kg przy wzroście 167 cm w liceum i nie wspominam tego za dobrze, kości na biodrach mi wystawały, moja optymalna waga to jakies 62 kg.
megg, Fedra lubią tę wiadomość
-
MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:Moje 6 kg wynika niestety z tego, ze apetyt mam teraz wilczy. Jem co chwila, a najlepiej kanapki, wiec pewnie za miesiac dobije do 10tki
czym ZDROWYM moge nasycic zoladek, zeby zbytnio nie tuczylo? macie jakies sprawdzone sposoby?
Wiem, ze nie ma co sie martwic waga, ale jakbym miala dosc silnej woli i odstawila slodycze to czulabym, ze to nie sa puste kilogramy ciazy spozywczej...
Teraz jadę zawieźć mojego M. do pracy, bo wczoraj miał wieczór browarkowy i grał w nową gręMistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość
-
a mi sie dzis snilo ze mialam blizniaki! chlopczyka i dziewczynke:) i tak lezaly sobie w rozkach
mialy czarne wloski:)
no i do dziewczynki mowilam ze ALicja a chlopczyka nie wiedzialam jak nazwac:D i kogo na chrzestnych:)
MIstrzyni- ale spelnienie marzen ! tak bardzo chcialas, wierzylas i masz - cud:)
MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry
Ja zanim zaszlamw pierwsza ciaze wazylam 45 kg przy zroscie 160 wiec bylam chudzinka po synku w ciagu miesiaca waga spadla do 45ale po corci niestety zostalo mi duzo bo z nia ponad 20 kg przytylam ..
a teraz waze 80 kg przy moim wzroscie to jak mala kulka wygladam koleznka mnie pociesza ze 100 dojademegg lubi tę wiadomość
-
juska19 wrote:Dzien dobry
Ja zanim zaszlamw pierwsza ciaze wazylam 45 kg przy zroscie 160 wiec bylam chudzinka po synku w ciagu miesiaca waga spadla do 45ale po corci niestety zostalo mi duzo bo z nia ponad 20 kg przytylam ..
a teraz waze 80 kg przy moim wzroscie to jak mala kulka wygladam koleznka mnie pociesza ze 100 dojade
to dobra kolezanka z takim pocieszeniem!
juska19 lubi tę wiadomość
-
Mamaliye wrote:Mistrzyni! Super Twoje Twixy (gratuluje tez nazwy
), Jednojajowe? Dobrze widze?
dlatego tez moze byc parka no i najwazniejsze, ze to wersja najbardziej bezpieczna.
Ale ta "przegroda" miedzy nimi jest taka cieniutka, ze lekarz stwierdzil, ze jakby ich wczesniej nie widzial w 1trym, to by prawie nie zauwazyl i stwierdzilby ze jednojajoweraz sie przytulili glowkami, a za chwile kopali nawzajem. Istny armagedon
tyle nozek i raczek obok siebie, ze jak jeden wlazl na drugiego nie wiadzialam, ktora reka czyja
dobrze, ze moj lekarz doswiadczony. Ma klinike nieplodnosci, wiec blizniaki ma czesto, nawet trojaczki juz 4 razy odbieral
LadyDi, Atakasobiejedna, Mamaliye, Fedra lubią tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Ja Ci mistrzyni wszystko napiszę za jakąś godzinkę - proste myki na początek a potem zobaczysz jak Ci wejdą w krew
Teraz jadę zawieźć mojego M. do pracy, bo wczoraj miał wieczór browarkowy i grał w nową grę -
Witam z rana!
Normalnie dzisiaj w nocy miałam chyba z 10 usg we śnie. Raz chłopczyk, raz dziewczynka, raz trojaczki, raz ośmioraczki (!?), zdrowe, chore itd. Normalnie jestem taka zmęczona, że szok. I jeszcze z firmy dzwonili o 6:30. Czy oni w końcu zapamiętają, że jestem na zwolnieniu?!
Z wagą to u mnie 65kg przed ciążą przy wzroście 170, a dzisiaj 71kg już po śniadaniu. Ale tak po ubraniach nie czuję, żebym przytyła w ramionach czy gdzieś, więc wszystko się ładnie rozkłada.
Laurka, to będzie moje drugie USG w ciąży i ostatnie, także nie tylko Ty tak masz.Mamaliye, megg, Fedra lubią tę wiadomość
-
Witam Was
Laurka i LadyDi ja miałam już 2 usg z 4 zaplanowanych
Także nie jesteście same
NAstępne za 2 tygodnie, kolejne po 30 tygodniu.
U nas pochmurno dziś ;/ Wczoraj z moim T byliśmy w smyku. Pojeździłam bebetto luca. Zobaczyłam ze wszystkich stron, odczepiałam i zmieniałam gondole ze spacerówką. Dla mnie bryka dla naszego dziecka jak marzenieLekki, poręcznya przy tym jaki pięęęęęękny
U nas w smyku jest tylko możliwość kupna 2w1, więc będziemy kupowali przez internet, ale sprawdzony już jest
cath, Fedra lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Dziewuszki gratuluje zdrowych dzieciaczków i poznania płci
Mistrzyni zdjęcia bombowe.
Mamaliye dopiero dzisiaj doczytałam ze byłaś na IP. Cieszę się ze okazało się to niczym grożnym. Oszczędzaj się troszkę
Powodzenia dla dziewczyn wizytujących dzisiaj.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 09:02
Mamaliye, Fedra lubią tę wiadomość