X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki !

trzymacie sie mocno!

czasem krwawienia sa normalne na poczatku ciazy, zreszta pisze Wam tez na suwaczku. Ale racjaf, nie mozna tego bagatelizowac.

ja mam jutro wizyte.

i mam do Was pytanie: czy luteine doustna mozna przyjmowac dopochwowo? bo ostatnio jej smak jest dla mnie nie do przezycia :(

relge6yd309xm1zq.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a skad ta rozbieznosc cen - od 140 do 2tys ?

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Vel Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Vel proszę nie powtarzaj jakiś herezji o rurach od odkurzacza! To jakieś bzdury. Moja córka zmarła 5 dni przed terminem porodu. Powód : pepowina, udusila się, a lekarz zignorował objawy. Odpowiadając na pytanie o detektor, to tak uratowałby jej życie!

to nie jest herezja bo znam tą dziewczyne i nie wyczytalam tego na forum, nie mogla tego dziecka urodzic, musieli je jakos wyssac, szczegolow nie znam ale tak wlasnie bylo

zjk3p18.png

• mandragora Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel przeszłam to.

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli tetna nie ma, to dziecko ginie w momencie, ot co.
    Niestety zaden detektor nie uratuje nikomu zycia.
    Musiałabys byc podpieta pod niego 24 h/dobe i byc w szpitalu zeby jak najszybciej wykonali ciecie cesarskie.
    Mozliwe, ze wyciagali rura od odkurzacza, fachowo nazywa sie to vacuum extractor, próżnociąg, a wiem to, bo jestem położna. I tyle w tym temacie.
    Przykre to jest, jak mozna sie klocic, wykłocac. I jeden od drugiego wydaje sie byc madrzejszy.
    Nawet czujnik dzieciecego oddechu po porodzie nie uratuje zycia.
    Sa to rzeczy, ktore tez poniekad napedzaja nam strachu. Jak sie bedzie miało cos stac to i tak sie stanie, pod jakakolwiek kontrola byscie były.

Januszkowa, Sue, słoneczna 85, przedszkolanka:), dora8201, Fedra, Ewelcia lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek@ wrote:
    witajcie mamusie,

wow ile postów az cięzko być na bieżąco :)

kasika8303 beta ladna wiec trzymam kciuki ;) Pamiętam Cię z sierpniowek, nie udzielałam sie ale podczytywałam. Teraz wszystko będzie dobrze :)

Chanela jesteśmy w tym samym dniu. Termin mi wyznacza albo na 31stycznia albo 1lutego, jutro moze dowiem sie jaki termin wedlug USG.

Ja z objawów za wiele nie mam, jedynie piersi troche pobolewają i zrobiły sie pełniejsze :) strach niesamowity bo oba moje poronienia byly zatrzymane bez plamien czy jakichs innych znaków :(

Co do wózków i ciuszków to ja chyba nawet boję się oglądać zeby nie zapeszyć.

No byłam na sierpniówkach, ale teraz będzie już OK, wierzę w to!!!! :-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    No widzisz a ja miałam 2 dniowe plamienia, a progesteron jaki wysoki. Nie ma zasady, każdy organizm jest inny.
    Zobacz jaką masz ładną betę? To teraz ja bym mogła się moją martwić, że za niska. Ale powtarzam sobie, co ma być to będzie.

Witaj Kasika <3 super ze Ci sie w koncu udalo. Trzymam kciuki kochana i kibicuje Ci zeby tym razem wszystko dobrze sie skonczylo :) Powiedz jak sie czujesz :)

Pozdrawiam !!

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Vel przeszłam to.

nie twierdze, że nie

może u Ciebie wygladalo to inaczej i bardzo Ci wspolczuje, ze w ogole musialas przez to przejsc, sa rozne szpitale, rozne sposoby i rozni lekarze

jednak u tamtej dziewczyny wygladalo to wlasnie tak jak opisalam, to bylo kilka lat temu, pozniej zaszla w druga ciaze i ma zdrowe dziecko czego i Tobie zycze:)

zjk3p18.png

• justta Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goszek to jesteś przeciwna takim detektorom? , zbieram info za i przeciw, bo się zastanawiam czy kupić, nie kupować

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel historia o odkurzaczu brzmi jak z horroru, termin medyczny bardziej pasuje ;) co do tego co napisał groszek to się nie zgodzę.

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysle ze niepotrzebnie sie nakrecacie- klocicie, bez sensu to wszystko! myslalam ze to forum jest po to by sie wspierac, mowic o objawach, radzic sobie a nie takie klotnie jak na bazarze!

a takie gadanie o zakreconych pepowinach itd nie pomaga nikomu,
    tylko stresujecie innych.

ps-nie wspominajac o wozkach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 15:34

Rudasek, Nona, justta, ako99, Sewerynka, Ewelcia, mizzelka lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna zgadzam się z Tobą, teraz potrzeba nam spokoju i wyciszenia, cieszmy się każdym dniem z naszymi Kropeczkami ;-)

Sewerynka lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie tak:)

poki co mdlosci nie mam:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli mandragora rozumiem ze moje 6-letnie studia sa bezwartosciowe, tak?

Jest czas na uratowanie dziecka w okreslonych sytuacjach, ale tylko okreslonych.
    sa momenty kiedy nie zrobi sie nic.
    dziecko w brzuchu rusza sie kilkanascie razy, przez cala ciaze niezliczona ilosc razy.
    Jak sie niestety pechowo obroci, to pepowina sie zacisnie na szyi, nie musi sie na szyi to stac, bo rowniez na raczce czy nozce lub powstac moze tzw. Wezel prawdziwy na pepowinie. Nie jestesmy w stanie zrobic nic. Przykro mi.

nie bede sie klocic. Przykro mi teraz gdy ktos podwaza czyjas wieloletnio zdobywana wiedze. Nie po to wchodzilam na to forum by kogos pouczac. Myslalam ze bedziemy wielka rodzina i wspierac jedna druga w tych poczatkach i calym przebiegu ciazy. A tu takie akcje :-( smuci mnie to bardzo. Nie tego sie spodziewalam. Nie biore udzialu w dalszej czesci dyskusji. Dziekuje.

co do detektorow kazda zrobi co zechce. Ja nie kupuje. Unikne niepotrzebnego stresu. Mysle ze nasze dzieci nie chca byc podgladane i podsluchiwane na kazdym kroku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 15:50

Rudasek, niki640, słoneczna 85, ako99, Bietka, Januszkowa, Gosiak, truskawkax25, Madziulka lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna ja dzisiaj tylko rano przed śniadankiem lekkie mdłości teraz spokój ;-) a piersi są tylko bardziej wrażliwe, można się cieszyć, a ja dzisiaj na pierwszą wizytę idę do gina

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 wrote:
    Witaj Kasika <3 super ze Ci sie w koncu udalo. Trzymam kciuki kochana i kibicuje Ci zeby tym razem wszystko dobrze sie skonczylo :) Powiedz jak sie czujesz :)

Pozdrawiam !!

No czuję się inaczej niż wtedy a to chyba dobry znak. Pojawiło się 2 dniowe plamienie i ustało więc liczę że było @ lub nadżerka mi tam spłatała figla. Na razie plamień brak więc staram się nie martwić niczym.

Magda2013 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • justta Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku dziękuję ci za informacje co do detektorów, jesteś położną to się na tym znasz, a wiadomo, że dobro dzieciaczków jest najważniejsze, więc jak mówisz, że to może być niepotrzebny stres to lepiej tego unikać

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika to super :) powiem Ci ze ja pod koniec marca tez trafilam do szpitala z powodu plamien i co sie okazalo ze tez to od nadzerki bylo.Bralam wtedy Pimafucin dopochwowo i musialam sobie cos podraznic.

Nie martw sie :) bedzie dobrze :)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika będzie dobrze <3

kasika8303 lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wlasnie poklocilam się z D i to konkretnie. Spakowałam jego manele, doszło do konkretnej wymiany zdan.. po czym powiedział, ze nie jest w stanie ze mna dluzej wytrzymać. I dobrze.

Takiego balastu to ja nie potrzebuje, niech sobie odkeca cala szopke ze ślubem i do widzenia, mnie nie jest potrzebny pachoł obok, który na każdym roku będzie mnie wkur...

‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ