X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam o herbacie z liści malin, że trzeba uważać a sam sok malinowy chyba nie... Ale ekspertem nie jestem.

Mamaliye lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie lezakuje ;)
    Gratulacje dziewczynki nowego tygodnia ;)
    Dla mnie poniedziałki są tymi magicznymi, bo nowy tydzień i zawsze wizyta tyle że co 4 tygodnie

juska19 lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje kolejnych rozpoczętych tygodni.

Ja dzisiaj szaleję w kuchni - to chyba moje drugie łóżko. Ciasto na pizze właśnie super wyrasta, musze jeszcze przygotować składniki, a dzisiaj każdy ma ochotę na inną pizzę... I tak sobie robię bolognese, wiejską, na ostro i swoją klasyczną z szynką i salami, mniam. I tak najbardziej smakuje mi taka zimna z sosem czosnkowym - domowym ma się rozumieć;)

Pogode mam taką ani w tą stronę, ani w tamtą.. poleniuchuję dzisiaj, ewentualnie pójdę z psiakiem na jakiś dłuższy spacer.

Gosiak, Mamaliye, przedszkolanka:), juska19 lubią tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)
    u mnie juz mieszkanei ogarnięte, pranie zrobione, zaraz ide wstawiac rosołek :)
    i czekam na siostre...bo niespodziewanie wpada na kawe a wtedy zabieram ja na zakupy...do pepco itd, moze cosik zakupie:)
    Miłego dnia Dziewczyny, witam wszystkie nowe mamusie :)

Gosiak lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! U mnie dzisiaj nie będzie optymistycznie. Rano zmarła moja babcia, była już w ciężkim stanie. Rodzina napiera na mnie żebym nie szła na pogrzeb. Po pierwsze- za duży stres, po drugie- zabobon.
    Zawsze byłam przesądna i chcąc nie chcąc wierzyłam w przesądy.
    Nie wiem co robić. Pamiętam, że któraś dziewczyna z forum na początku ciąży miała pogrzeb. Czy byłaś na nim?
    A Wy jak uważacie?

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień i życze udanego weekendu...

witam nową Mamuśkę ;)

zgadzam się wiek nie swiadczy o dojrzałości, co do rodzin "wielodzietnych" no cóż jakby wszystko dobrze posżło byłabym w trzeciej ciąży a niestety skończy się na jednym dzidziusiu... jak się dowiedziałam że koleżanka będzie miała 3 potem 4 dziecko też zrobiłam oczy ale to było raczej z zazdrości i wściekłości bo ja wtedy straciłam drugie dziecko... no cóż :/

podziwiam Was za to ze Wam się tak chce sprzątać, gotować i chodzić na zakupy ja nie mam siły na nic nawet ochoty nie mam tak jakby mnie depresja dopadała ale na szczeście mąż ma teraz urlop i będziemy ogarniac chaupe i może coś zrobimy w pokoiku Małej :)

jeszcze raz zycze miłego słonecznego i bez ekscesów weekendu...

Mamaliye lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Hej! U mnie dzisiaj nie będzie optymistycznie. Rano zmarła moja babcia, była już w ciężkim stanie. Rodzina napiera na mnie żebym nie szła na pogrzeb. Po pierwsze- za duży stres, po drugie- zabobon.
    Nie wiem co robić. Pamiętam, że któraś dziewczyna z forum na początku ciąży miała pogrzeb. Czy byłaś na nim?
    A Wy jak uważacie?

Januszkowa moje kondolencje [*]...
    moja szwagierka była na dwóch pogrzebach w trakcie ciąży wydaje mi się ze to kwestia tego co czujesz i jak się czujesz, moja szwagierka nie wyobrażała sobie nie iść na pogrzeb...

EDIT:
    i ja bym poszła jeśli samopoczucie by mi na to pozwoliło...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 12:18

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś mamy leeenia.. ogarniete tylko dzieci i śniadanie... Najpierw ja sobie urządziłam posiadówkę w wannie, a teraz mąż ma swoj time i odsypia, bo sie zle czuje. Pogoda słoneczna pod Warszawą, więc pewnie jakiś spacerek zaliczymy niebawem.

a tak z ciekawości chciałam zapytać, czy słyszałyście o takim rodzaju pamiątki ciążowej:

89d729032375573amed.jpg

Fedra lubi tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa..przykro :(
    Ja CI powiem, ze ja tez ostatnio o czyms takim myslałam, mja Babcia ma 93 lata, nie wybiera sie na tamten swiat, przeskoczyłaby niejednego mlodego no ale róznie jest...i powiem CI ze nie wyobrazam sobie tego zebym nie szła na pogrzeb, wiem ze to przezycie, stres itd..ale ja np, wychowałam sie z babcia, opiekowała sie nami jak rodzice pracowali, do dziś nam troche pomaga-mieszka z rodzicami- wiec nie mogło by mnie nie być na pogrzebie...
    to indywidualna sprawa, jak czujesz ze chcesz tam być to idź....w przesady nie wierz absolutnie!

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz wydaje mi się, że dam radę, ale jak będzie na pogrzebie to nie wiem. Byłam u babci w szpitalu, jechałam spokojna, a później wychodziłam z sali co chwile, bo nie mogłam powstrzymać płaczu.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    A Wy jak uważacie?

Współczuję kochana... wiesz co, ja miałam w rodzinie pogrzeb, przy którejś z ciąż i wszyscy mi zabraniali wręcz iść. Rozumeili brak mojej obecności. Myślę, że Twoja babcia też by to zrozumiała. Odwiedzisz ją juz po ciąży. Tzn... zrobisz jak czujesz, ale ja bym nie poszła... tez mam swoje różne takie poglądy na temat okoliczności około pogrzebowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 12:26

• Sue Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa, bardzo mi przykro :(
    Ja też poszłabym na pogrzeb, tym bardziej, jeśli byłaby to moja babcia, z którą jestem bardzo zżyta.

Tak jak napisała Rudasek - jeśli czujesz się dobrze i chcesz tam być to idź.
    Ja nie wierzę w żadne zabobony, Ty tym bardziej nie wierz :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 12:27

• MoniaP Ekspertka

Wysłany: 13 września 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa bardzo mi przykro....

ja bym chyba poszła na pogrzeb...

3jgxskjor2w2ltji.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa nam również jest bardzo przykro :( Trzymaj się kochana <przytul>

My dziś rano byliśmy na grzybach, pół wiaderka nazbierane. Piszecie o bólu gardła i katarze i chyba mnie też zaczyna boleć ;/ autosugestia czy jak?!

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie boli cos w boku juz kilka dni..tak jakby nerka i promieniuje do przodu, albo jakies mieśnie...- nie wiem:( ale w nocy nie do zniesienia, nie spie przez to...:(

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki :)
    Jestem po wizycie. Udalo sie, maly pokazal siusiaka. Tatus jest przeszczesliwy :)
    Przy okazji lekarz wszystko posprawdzal, poogladal. I mam zaliczone badanie polowkowe. Synek rozwija sie prawidlowo. Takze ja od rana mam tyle radosci. Dziele sie nia z Wami :-)

W zwiazku z tym ze znamy juz plec to idziemy na pierwsze zakupy dla dzidziusia. Ciekawe czy cos upolujemy.

Mamaliye, przedszkolanka:), Sue, Gosiak, megg, juska19, LadyDi, lula88, truskawkax25, Bietka, Carola55, Lara 82, justta, kasia_1988, Asiaa1201, MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra, sebza, Sewerynka lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa trzymaj sie!

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje Januszkowa- dzewiczyna ktoras pisala o pogrzebie ale chyba o tym zeby nie podchodzic do trumny

atdcqtkf2affvuei.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ciuszkow dostalam duzo od siostry, ale na allegro wylicytowalam ostatnio takie sztuki :):

t9gjk0.jpg

16a62s5.jpg

2yzk9ok.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 12:59

przedszkolanka:), Gosiak, juska19, olcia87, MoniaP, MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• megg Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje rozpoczętych tygodni, ja jutro zaczynam 5 mc :))))))

ale niestety nadal nie czuje ruchów, juz nie moge sie doczekac
    moj lekarz powiedzial ze najlepiej czuc wieczorem jak sie poloze i zjem cos slodkiego
    ale chyba nie jestem sama na tym forum kilka dziewczyn pisalo ze jeszcze nie czuje maluszka wiec sie pocieszam

milej soboty
    ja dzis ide na urodzinki do siostrzenicy <3

przedszkolanka:), juska19, Fedra lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

‹‹ 589 590 591 592 593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ