WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale milczycie dzisiaj, myslalam, ze jak wejde tutaj po obiedzie to nie będę miała sily nadrabiać!

Właśnie włożyłam do piekarnika dwa ciasta - zebrę i marchewkowe, ale będę zajadać. Później zrobię mamie paznokcie i zakończe dzień Master Chefem.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj dzień lenia, wprawdzie wstawiłam zmywarkę, pralkę i ugotowałam zupę, pogoda przepiękna, ale nic mi się nie chce… też liczyłam na jakieś ciekawe dyskusje, a tu cisza ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolejna cisza przed burza albo raczej po burzy... ;) czesc dziewczyny;D
    mimo ze sie nie odzywam caly czas was podczytuje
    ...

moze w odpowiednim czasie wroce do was ...

pozdrawiam was i sciskam ;*

megg, Sue, słoneczna 85, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pogoda spoko, ale nawet pies ma to w nosie. Każdy włożył łeb w swojego laptopa i słychać tylko stukanie klawiszy więc nie mam zamiaru być gorsza.

Ciasto bym już zjadła, kurde.. ja to jednak jestem nienażarta.

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, chyba lista tu publikowana nie odwierciedla tej z excela i ta jest krotsza, gdzies znowu zagienalam w akcji, kiedyc nasza lista tu byla dluzsza :)

na9fxa5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie, to może wybrałabym się nad wodę.. Wczoraj byłam i pomoczyłam troszkę nóżki, z wodą nie było jakieś tragedii.. Zobaczymy, może namówię moich domowników.. W ogóle, dla mnie jest absurdem, że tam gdzie czasami jeżdżę na kajak czy rowerek wodny muszę płacić 5-10zł za wjazd przy czym nie ma tam żadnych atrakcji - nic nie jest udostępnione, żadnych modernizacji, sprzątania.. SYF, GNÓJ I UBÓSTWO, a płacić trzeba do końca września tak jakby było za co..

Chociaż z drugiej strony, będzie tam tyle ludzi, że mi się odechciewa. Nie wiem czemu, ale te moje Jaworzniaki to zachowują się jak totalne osły bez szkoły - klną ile wlezie, obgadują, śmiecą, zwrócisz im uwagę to jeszcze się oberwie.. Zero sensownych argumentów, zero jakiegokolwiek argumentowania tylko najlepiej kogoś od razu zje... i zrównać z błotem. A już nie wspomnę, że ryją się wszędzie jak żyd nie powiem gdzie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola55 wrote:
    Angelcia, chyba lista tu publikowana nie odwierciedla tej z excela i ta jest krotsza, gdzies znowu zagienalam w akcji, kiedyc nasza lista tu byla dluzsza :)

Tak kochana była dłuższa, ale po rozmowie z dziewczynami trochę ją ograniczyłyśmy do tych, które się udzielają. Niektóre z nas zniknęły bez słowa i ciężko mi już dojść do tego, kto tu zagląda.

Poza tym to było zadanie naszej Vel, która gdzieś nam przepadła. Wiadomo, dopiszę Cię, bo cały czas mam 'starą' listę zapisaną. Nie denerwujcie się na mnie, ale jest czytelniej.

megg, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Ja byłam na spacerku, 3,5km zrobione;) Wstawiłam właśnie rosół, szkoda, że nie mogę tego jakoś przyspieszyć, bo głooooodna jestem! :(

Zastanawiałam się dziś rano, kiedy wróci do nas Vel. Myślałam, że jej szybciej przejdzie, ale chyba to większy problem. Chyba, że się obraziła za niektóre ostrzejsze słowa.
    Vel - jeśli nas podczytujesz, to wracaj :)

Madziutek, burze się zdarzają wszędzie ;) Wracaj do nas!!

madziutek 23, Lara 82 lubią tę wiadomość

• maja35 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja zaginełam,bo mnie dawno tu nie było :-)

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam dokument o 11. września, zawsze ryczę jak to oglądam, straszna tragedia. Byłam w Nowym Jorku pół roku później i widziałam kawałki żaluzji na drzewach jeszcze z WTC...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 11 wrzesnia byłam akurat z teściową na wycieczce w Międzyzdrojach i akurat włączyłysmy telewizor w hotelu jak to się stało.Szok tyle nie winnych ludzi zgineło. :-(

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro już mówimy o takich tragediach to ja pamiętam tą chwilę, kiedy pierwszy raz mówili o tym, że Tupolew się rozpadł. Byłam na zakupach w Butiku i tak od słowa do słowa słuchałam radio w przymierzalni.. Byłyśmy z koleżanką nieźle wcięte i myślałyśmy, że to jakieś jaja :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja już powróciłaś!;)

Co do Vel.. hmm ja też ciągle o niej myśle, co u niej, jak się czuje, co z jej CÓRKĄ.. Bylabym o sto razy spokojniejsza gdyby tu z Nami była i przeżywala jak jej źle, niż jak milczy..

juska19, Lara 82 lubią tę wiadomość

• lula88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj mam jakiś dzień rozpusty na słodkie jakoś nie mogę się oderwać od słodkiego i tylko pędzluje :( Jak mężuś wróci to może przejdziemy się na krótki spacer(bo jeszcze przeziębiona) na działkę bo będę tak do wieczora jeść :)
    A tak to słabo mi było w kościele myslałam, że już padnę ale wytrzymałam

Miłej niedzielki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 15:41

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Angelcia, ja ostatnio sporo siedze na watku szkockim bo tu mieszkam i dzialo sie dzialo ostatnio bo trzy dziewczyny urodzily wiec fajnie bylo monitorwoac na bierzaco jak tam sobie radza, a teraz juz ciesza sie swoimi dzieciaczkami. No my jeszcze troche musimy poczekac no i sporo nas czeka do przejscia .... no ale warto.

na9fxa5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam ochoty na oglądanie dokumentów o tragedii, więc oglądam Księżniczkę i Żabę ;) Uwielbiam takie bajki, a muza jest jeszcze w tej bajce fantastyczna ;)
    Moim marzeniem jest zrobić kiedyś dubbing w bajce ;)

Gosiak - Nowy Jork też jest na liście marzeń. Ale nie zazdroszczę tego widoku... Pamiętam te wiadomości, początkowo nie wiedziałam o co chodzi.. Miałam wtedy 13 lat, więc widziałam to zupełnie inaczej niż teraz..

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Carola już jesteśmy prawie na półmetu, wydaje mi sie, ze najgorsze (wymioty etc) już za nami, teraz czas na zakupy, kompletowanie wyprawki, remonty.. bedzie cudnie;)

megg, Fedra lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzutek, wracaj, moze juz bedzie spokoj:) ja bym chyba wolala nic nie napisac niz pisac tak by kogos urazic.

milego popoludnia:)

megg lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszytskich - nie odzywałam się bo walczyłam z twardniejącym brzuchem i bólem głowy. Wczoraj dzwoniłam do mojego gina i zwiększył mi dawke nospy do 3x2 i powiedział że ja, nie przejdzie lub będzie mnie to niepokoiło to żeby jechać na IP. I tak wczoraj pojechałam bo bym chyba umarła z niepokoju. Na IP przyjął mnie ten sam lekarz co we wtorek i generalnie miałam wrażenie że uważa mnie za natręta. W czwartek byłam u mojego gina i powiedziałam mu w czym problem. Ale w sobotę te twardnienia się nasiliły. A jak poczytałam że to może być później przyczyną przedwczesnego porodu to ryczałam 2 godziny więc wolałam sie upewnić. Na iP lekarz zbadał szyjkę i tętno na usg no jest wszytsko ok. Bardzo mnie to uspokoiło. Co prawda opieprzył mnie że nie wolno tak często robić usg (teraz wyszło faktycznie wtorek, czwartek i sobota)no ale teraz jestem spokojna. No i po tych dawkach nospy i leżeniu juz drugi dzień wszytsko jest dobrze - brzuch nie twardnieje.
    Może jestem panikara, ale chciaqłam mieć spokojne sumienie. I od razu nastrój mi sie poprawił.....
    Niestety ała noc walczyłam z bólem głowy. Musiałam łyknac paracetamol i jest trochę lepiej, ale cały czas głowa pobolewa.......koszmar...

Wciągnęłam się w oglądanie Alfa. Wg mnie jeden z lepiej nakręconych seriali amerykańskich. Teksty przezabawne :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z naszą Vel.... chyba obraziła sie na dobre...

‹‹ 600 601 602 603 604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ