WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylam dzis w Lidlu ale wcale nei bylo bodziakow a Katis takie ladne kupila..

ale w sumie i tak bym nie kupila takich rozowych bo nadal nie wiem co tam sie ukrywa;)

ALE JESLI PH MOCZU MA MI W TYM POMOC I POWYZEJ 6 jest chlopak :) to zaczelam przeglaac po raz setny ksiege imion...:)

no i nie wiem, chyba bedzie MAciuś:) mezowi sie podoba;) i mowi Ze Maciek w srodku siedzi.

wiec ALicja albo MAciuś najprawdopodobniej:)

to Ci dopiero dylemat:D

megg, przedszkolanka:), Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ale od czego ten brzuch tak Ci twardnieje? co mowili?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, Alicja i Maciej to bardzo ładne imiona ;) A jak Twoje samopoczucie dziś? U mnie lepiej, udało się bez wymiotów ;)

A tak jak wczoraj pisałam, jeśli się pisze, a nie rozmawia w 4 oczy, łatwiej jest o nieporozumienie. Musimy wszystkie wyluuuzować ;)

Powiem Wam, że chyba zrobiłam rosół życia! i w koncu nie mętny ;)

Gosiak, słoneczna 85, Sewerynka, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    generalnie nie wiadomo od czego. lekarz sugerował, że dziecko mogło się mocno ruszac i od tego. Jak pojechałam na IP to juz był miękki więc lekarz uwarzał, że przesadzam.Ale w domu jak leżałam na polecach to ewidentnie twardniał i odstawał.

Tak sobie teraz mysle, że może to jakieś wzdęcia mogły być.
    Dzisiaj tak sie robiło rano a teraz juz jest ok. ładny mięciutki i jak sie kłade na plecach to się 'rozlewa" ;]

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo może z przemęczenia. Bo tak twardniał trochę np. po sprzataniu nawet nie męzącym

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue- u mnie dzis tez bez wymiotow:) chociaz rano troche mnie tam zrywalo ale na tym sie skonczylo.
    zobaczymy jak jutro- bo ile mozna???

Sylwia- ja tez pewnie bym jechala na IP- dla nich to codziennosc i mysla ze panikujemy no ale my wpierwszej ciazy nie wiemy co i jak.;)

nauczymy sie na przyszlosc:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna- wole pojechemac o kilka razy za duzo niż zamartwiać sie do czasu wizyty u gina. A u lekarzy jak ci nie urwie głowy to znaczy że jest ok ;]

mam pytanie jak odróznić przelewanie sie w jelitach od ruchów dziecka? co mi sie przed chwila przelewało i nie wiem czy to faktycznie jelita zy może dziecko ;]

megg lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem, wczoraj tez cos jakby sie przelewalo ale ja nie wiem czy to juz bobo czy co?
    bo kopniakow nie czulam jeszcze.

za to mam wrazenie ze boli mnie kosc ogonowa jak siedze

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie oglądam jeden z ukochanych seriali Kości <3

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ruchow nie czuje, ale chyba czuje jak z 1 str mi twardnieje -jakby glowka byla wyzej co jakis czas jak leze

u mnie chyba Mikołaj bedzie, chociaz moj maz mowi do brzycha Franek :) i juz kazdy podłapał to imie

słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czasami czuję takie delikatne muśnięcia ale zdarza się to może raz dziennie. Czasami nawet nie jestem wstanie stwierdzić czy to to czy może mi sie wydawało. Mocniejszych ruchów na razie nie czułam.....

megg lubi tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, a wiesz co ja dziś zauważyłam, że nie mogę już leżeć na plecach przed telewizorem jak kiedyś bo od razu mam twardy brzuch i jak wstaję to czuję ciągnięcie i muszę troszkę pochodzić. Teraz tylko na boku albo bardziej na siedząco. Poza tym rano mam zawsze fajny mięciutki brzuszek jeszcze po porannej 2 to już w ogóle git. Ale wieczorem mam bardzo duży brzuch i czasem mam wrażenie, że brakuje mi skóry na brzuchu choć to nie boli ale ja mam tak przez wzdęcia. Męczą mnie od początku i cokolwiek zjem co jest wzdymające to od razu tak mam muszę bardzo uważać. Jak przedwczoraj zjadłam talerz bigosu to myślałam, że eksploduję i już nic nie mogłam zjeść. Jabłko wieczorem całkowicie odpada czy śliwka.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Suri Ekspertka

Wysłany: 14 września 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.
    Znowu tak dlugo mjie nie bylo i nie ma szans nadrobienia. Ostatni raz bylam na 400 ktorejs stronie.... :/ A to bylo jakid tydzien temu bodajze....
    U nas prawie wszystko ok po za tym ze mam straszne zgagi cokolwiek zjem :/ i zaczely puchnac mi nogi :(

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziewczyny nie potrafię odróżnić czy to jelita czy nie. Na pewno czuję, że ktoś tam jest. Raz na jakiś czas mi się przelewa, jak spokojnie siedzę to czasami coś tak muśnie od środka. Czasami mam wrażenie, że się pcha po którymś boku brzucha. Ale to jest bardzo delikatne i subtelne :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylismy dzis w mini zoo, teraz chlopaki na rowerze, wiec jest chwila dla siebie=)
    widze, ze sporo dziewczyn zmaga sie z twardnieniem brzucha, mi nospa 3x1 pomagala, ale ostatnio jak bylam u gina powiedzial ze juz polowa, wiec ma prawo twardniec. Poczytajcie sobie o skurczach Braxtona-Hicksa, sa jak najbardziej potrzebne i od 20tc sa normalnym objawem ciazy.
    Ja odstawilam nospe i znow troche twardnieje, ale wtedy staram sie zmienic pozycje, przekrecic na bok (lezenie na plecach juz nie jest korzystne, moze dlatego twardnieje w tej pozycji) lub przejsc sie chwilke - mi pomaga. No i oczywiscie skurcze nasilaja sie po wysilku fizycznym. Szyjke mam o dziwo bardzo dluga (55mm), wiec nie mam powodow do zmartwien.
    No i dzis zaczynam nowy tydzien :)

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia ja nie wiem ile Ty masz gębusi w domu do wykarmienia :-)
    Takie pyszności robisz i codziennie coś innego :-) Też bym tak chciała ale u mnie nie ma kto jeść. Jak bym upiekła brytfannę ciasta to byśmy chyba 2 tyg. jedli a po 2-3 dniach mamy dość tego samego. Więc ciasta piekę jak wiem, że do rodziców i do babci jedziemy i wszyscy są obdarowanie, a my sobie zostawiamy po kawałku na 3 dni max.
    A jedzenie to więcej to tylko takich rzeczy gotuję co da się zamrozić i mieć później gotowca.
    Np. dziś cały gar flaczków ugotowałam. Wiem,wiem, nie znam kobiety, która lubi a ja uwielbiam ale tylko moje lub mamy,:rosołek, mięsko, marchewka, pietruszka i seler :-) No i w pojemniczki i do zamrażalnika na kilka obiadów :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj mam mega aktywny dzien :) posprzatalam w mieszkaniu, wstawilam pranie, ugotowalam grochowke wojskowa dla W. Na obiad mielone z ziemniaczkami i buraczki zasmazane oraz kapusta kiszona. A teraz karpatka sie piecze w piekarniku ;)

Co rozumiecie przez twardnienie brzucha? Bo ja brzuch mam caly czas twardy, jak sie przez tluszczyk przebije ale nic mnie nie boli.

A co do ruchow to ja to odroznialam tak ze w jelitach to gdzies tam w srodku sie cos przelewalo, a jak dziecko to tak jakby od wewnetrznej strony brzucha mnie ktos dotykal albo glaskal. Cos takiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 17:52

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, ja uwielbiam flaki! Bulke sobie do nich wkruszam i taka nasiaknieta jem. Pycha!

Sue tez wczoraj rosol gotowalam. I tez wyszedl mi jak nigdy. To chyba przez to ze mialam na niego zachcianke ;)

Lara 82, Sue lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi, może kobiety w ciąży zyskują jakieś cudowne umiejętności gotowania pysznego rosołu?

Ja mam aktywny weekend - wczoraj sprzątałam cały dzień, dziś kontynuacja, a przede mną jeszcze prasowanie ;) Mam nowe żelazko, więc sama przyjemność ;))

LadyDi lubi tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to nie jestem sama :-)

Byłam w Tesco i wiecie co te ubranka są po prostu super bodziaki, śpiworki itd.
    Ale powiem Wam, że ceny też są niezłe. No jakby się miało kupić 2, 3 kompleciki to ok. prawie 200 zł, no ale np. 15 lub 20 komplecików to już jest kasa, że szok. Chyba też popatrzę troszkę za używanymi. Nie wszystko ale troszkę takich, troszkę takich bo człowiek zbankrutuje. Jeszcze jak widzisz takie maleńkie cudo, a kosztuje tyle co dla dorosłego no to szok. Choć są takie, że ciężko się oprzeć. Np. kolekcja jaśniutkich białuch ubranek z nadrukiem czerwonym kubusia puchatka no magia :-)

Sue, LadyDi lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 601 602 603 604 605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ