WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Suri Ekspertka

Wysłany: 14 września 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda z tymi ciuszkami. Nie wiem jak was ale mnie to śmieszy że dla małego dziecka w sklepach ubranka mają takie same ceny jak dla dorosłych... Przecież są kilka razy mniejsze...Dajmy na to że o połowe, To powinny być tez o polowe tańsze. Przeciez mniej materiału użytego i wgl...Nie ogarniam tego :(

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie rozumiem pojęcia twardziele brzucha. Piszecie o tym a ja nie wiem jak to się objawia, ale pocieszam się, że pewnie gdybym miała, to bym rozpoznała, a skoro nie mam, to jest git.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, no wlasnie ja tez nie wiem. A przez to ze mam to lozysko nisko to czytalam ze jak nastepuje twardnienie brzucha to trzeba jechac do szpitala. No i mam zagwozdke...

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie twardnienie objawia się tym,że jak leżę, to brzuch nie jest rozlany tylko postawiony jak piłeczka. W dotyku jest spora róznica bo nawet po bokach jest twardy. To twardnienie to na pewno też z wysiłku. Własnie sie dowiedziałam, że jak twardnieje brzuch a my nie jestesmy zmęczone znaczy że i tak za duzo wysiłku było. No i nie można gwałtownie skęcać tłowia - to też może powodować twardnienie. Różnica jest ewidentna ;]

Ja dzisiaj robię makaron ze szpinakiem, czosnkiem i suszonymi pomidorami. pycha...... uwielbiam wszelkie dania makaronowe :]

ide robic żarełko

cath lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twardnienie warto zawsze sprawdxzić. Jak nie skraca sie szyka ani nie otwiera to raczej nic groźnego

• cath Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA nie wiem nie mam takiego twardniejącego brzucha :* Ale dziś wyjątkowo dokuczają mi plecy :( Nie wiem czy postawa mi sie zmienia, ale jak nie usiąde i jak sienie położę boli mnie w dole pleców ;(

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wy się dotykacie po brzuchu, żeby sprawdzić to twardnienie czy to tak od razu czuć?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia też uwielbiam makaron a najbardziej carbonarre <3 Którą robię najlepiej na świecie :) Ah ta moja skromność <3

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • niki640 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miała wczoraj fatalny dzień, coś mnie dopadło, może jakaś jelitówka czy coś sama nie wiem ale wymęczyłam się okrutnie. Od godziny 16 wymioty dosłownie co godzine i tak do 1 w nocy, do tebo ból głowy, żołądka i podwyższona tem. byłam jak cień cienia, nic nie wchodziło, ani woda ani suchy chleb, nie pomagała cola. Dzisiaj już dobrze ale nadal byłam mega osłabiona, śpiąca z bólem głowy i temperaturą. Już troche doszłam do siebie, wypiłam jakieś elektrolity bo wczoraj to sie chyba z lekka odwodniłam, do tej pory nie wiem co mi było.

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
  • niki640 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi samo twardnienie może i nie dokucza albo też nie odróżniam ale przy wzdęciach które czasem mam to jakas masakra, brzuch napięty tak że boli a skóra na nim to jakby miała pęknąć :) Ostatnio często mam zgage co bym nie zjadła a tak to czasem czuje jak mnie wypycha coś od środka na brzuchu tak że aż zaboli, raz z lewej strony raz z prawej na dole i też nie mam pewności czy to już maluch :)

I czasem kłuje mnie na dole po bokach brzucha, tak jakby jajniki zwłaczsza przy kichaniu albo kaszlu, lub jak się podnosze z łóżka lub zmieniam pozycję i też nie wiem co to

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 18:44

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie przyszłam od mojej siostry. Byliśmy na obiedzie i kolacji. Jestem tak obżarta, że oddychać nie umiem :D Jak siedziałam przy stole w jeansach to dzidzia tak kopała, że aż usiedzieć nie mogłam. Cieszę się ze nasze dziecię daje o sobie znać :*

Januszkowa lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A Wy się dotykacie po brzuchu, żeby sprawdzić to twardnienie czy to tak od razu czuć?

Reką można wyczuć -brzuch jest po prostu twardy. jak sie położysz to powinien lekko sie przelewać. A jak jest twardy to jest cały spięty.
    A ja dodatkowo czułam napinanie mięśni

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara Łącznie ze mną to jest 4 mordki + pies, który jest mega łakomczuchem.. Ja też nie lubię jeść za dużo tego samego, ale niekiedy jak się napalę na jakieś danie to mogę jeść 2-3 dni (np leczo). Robie coś jak mama już nie ma siły albo czasu.. i tak sobie żyjemy;] A ciasta piekę małe bo na tortownicy 19cm czy 25x30cm i znika błyskawicznie.

Ja nie jadłam nigdy flaków i mówię, że nie lubie. Tak samo golonka, ogórki zielone, pomidory.. fuj.

Swoja droga tez mialam dzisiaj super rosol, to byl chyba moj dzien;d

Zrobilam mamie pazurki, wyszly super, ale oczywiscie musialam sie z moim porytym mezem poklocic;/ ja pierd.. juz go mam dosc;/ chyba zloze jakis pozew o rozwod w trybie natychmiastowym.

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahha, Angelcia, my tez sie klocimy jak nie wiem co. Chyba to hormony albo faceci nam sie zmienili. U nas to ostatnimi czasy klotnia codziennie. Masakra jakas, ale jak on mnie tak denerwuje, tak bardzo, ze az mna nosi...

Dlaczego nie lubisz pomidorow? Dla mnie to najlesze warzywo obok salaty. Ja to w ogole jestem warzywno owocowa.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi mi teraz pasuje każdy mezczyzna oprócz mojego, w ogole mogłabym go nie mieć teraz.

Strułam się kiedyś pomidorami i ogórkami zielonymi (jak byłam mała) i nie tknę.. nie smakują mi, nie umiem powiedzieć czemu. Od razu mam odruch wymiotny.

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrazilas sie w przeszlosci dlatego tak jest. To tak samo jak ja kiedys grzybami, ale teraz powoli sie przelamuje.

A co do mojego W. to w momencie klotni strasznie go nienawidze, ale chwile pozniej juz mi sie chce do niego przytulic i mi szkoda tego czasu, ktory moglibysmy spedzic razem, a my sie klocimy. No i to ja prawie zawsze wyciagam reke na zgode. Tak juz mam ze nie potrafie sie na niego gniewac...

cath lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie jestem tak uparta, ze nie podam reki.. Nawet jak on chce ją podać to jeszcze zapodam jakąś ciętą ripostą.. Tylko u nas kłótnie nie idą o głupoty tylko o konkrety.. A mój wspanialy mąz z racji tego, ze nigdy nie ma argumentow to wyciąga brudy z przeszlosci.

juska19 lubi tę wiadomość

• Suri Ekspertka

Wysłany: 14 września 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnje Nelcia zawsze tak od 15 do 18 spi.3 rowne godziny. Codziennie to zauwazam. zero jakiegokolwiek znaku z jej strony.Nic wtedy nie czuje. Ciekawe czy po urodzeniu jej tak zostanie :)

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • Suri Ekspertka

Wysłany: 14 września 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny. A ja nje potrafie sue dlugo zloscic. Szybko sie zdenerwuje ale potrafie trzymac dosc dlugo w sobie emocje. Jak juz wybuchne to porzadnie ale nigdy nie potrafilam nieodzywac sie dzien czy nawet kilka godzin . Nie ma szans. Szybko mi zlosc przechodzi ;)

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U mnie coraz gorzej. Czuję się fatalnie. Gardło co prawda już nie boli ale mam taki katar, że nie mogę oddychać, głowa mnie boli, niedobrze mi, oczy mi łzawią. Koszmar. Nie wiem czy iść jutro do pracy i się obserwować czy iść do lekarza.

‹‹ 602 603 604 605 606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ