WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnych problemów z zaparciami. Regularnie 2 razy dziennie rano i wieczorem chadzam do toalety ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z dzieciaczkiem w brzuchu wszystko jest inaczej :) Nawet katar.

Mnie zaparcia męczą już od jakiegoś czasu. Teraz jest ciut lepiej (nie krwawie przy wizycie w toalecie), ale nie jest to normalne wypróżnianie niestety.

• maja35 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje maleństwo własnie zaczeło delikatnie kopac mamusie :-) jupiiiii

Pare razy dziennie też mnie pobolewa podbrzusze tak jakby się tam malenstwo przewracalo.Tez tak macie?

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyneczki;)

Ja to z "toaleta" mam akurat problem w druga strone;/ Latam do kibelka z 4 razy na dzien lub wiecej.Ale taka moja uroda;)

A na zaparacia to podobno dobra jest np sliwka. Dzieciom sie podaje na lepsze trawienie;)

Z moim A. tez sie kloce i to nawet czesto. Wkurza mnie wrrrrr.... Poki co wole jak jest w pracy;)

Dzis z rodzinka zaliczylismy wielki park, pozniej lody i place zabaw. Moj maly synus nawet zaspiewal mamusi 100 lat z samego rana ;) Bo wiecie dzis koncze 25 lat! Jeju juz ćwierc wieku hihihi

I do tego dzis jest polowa "naszej" ciazy! Teraz z gorki!

Maja- mnie tez tak dziwie czasami pobolewa podbrzusze. Tak sie napina jakos i puszcza...mysle ze to dzidzia sie "kreci". Nie martwi mnie to;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 22:29

Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Francuska.Jejku jaka ty młodziutka.Kiedy to ja miałam 25 lat :-)

Francuska25 lubi tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w jakiej pozycji spicie w nocy? Mi ostatnio najlepiej sie spi na plecach ale zmuszam sie i spie na boku.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja- ja spie na boku. Ale czasmi jak sie rano obudze to leze na plecach. Ta pozycja strasznie mi nie pasuje bo po takim spaniu tak mnie bola placy ze sie podniesc nie moge!! Jak moge to staram sie pilnowac;)

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja35 wrote:
    w jakiej pozycji spicie w nocy? Mi ostatnio najlepiej sie spi na plecach ale zmuszam sie i spie na boku.
    Ja zawsze na lewym boku z cebuszką :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Carola55 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wciaz nie znam plci wiec na razie zrobilam bardziej ogolne zakupy.
    Nie moglam sie oprzec temu koszykowi, a do tego jeszcze pare innych rzeczy jak pieluszki tetrowe, buteleczki, kocyk, cos juz do kapieli dla noworodkow i nawet materacyk na przewijak bo byla promocja :)

nbuh3p.jpg

Zalozylam sobie nawet na kompie specjalny folder i robie tak na pamiateke fotki tego co kupilam (brzuszka tez i inne pamiatkowe z tego okresu) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 22:52

Fedra, megg lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska25 wrote:

Dzis z rodzinka zaliczylismy wielki park, pozniej lody i place zabaw. Moj maly synus nawet zaspiewal mamusi 100 lat z samego rana ;) Bo wiecie dzis koncze 25 lat! Jeju juz ćwierc wieku hihihi
    Wszystkiego najcudowniejszego!!! :)

Francuska25 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska sto lat!

Moja mala dzisiaj się chyba obraziła, bo nie daje o sobie znać.

Ja śpię na lewym boku, jakoś zawsze tak spałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola55 wrote:
    A ja wciaz nie znam plci wiec na razie zrobilam bardziej ogolne zakupy.
    Nie moglam sie oprzec temu koszykowi, a do tego jeszcze pare innych rzeczy jak pieluszki tetrowe, buteleczki, kocyk, cos juz do kapieli dla noworodkow i nawet materacyk na przewijak bo byla promocja :)

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/170/942888_IMG_4608.JPG

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/170/942891_IMG_4613.JPG

Zalozylam sobie nawet na kompie specjalny folder i robie tak na pamiateke fotki tego co kupilam (brzuszka tez i inne pamiatkowe z tego okresu) :)

Carola super ten koszyk, ile zaplacilas?

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja35 wrote:
    Zawsze spałam na prawym boku, próbuję zasypiać na lewym, ale budzę się ciągle na prawym. Czytałam, że powinno się spać na lewym boku, pytałam o to na ostatniej wizycie i pani dr. powiedziała, że na tym etapie mogę spokojnie spać na prawym boku i nic się nie dzieje.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam ostatnio tez problem z reumatyzmem w nogach i dzisiaj pol nocy nie moglam spac wrrrrrrrr

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 14 września 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam Was !!! Nie wierzę, prawie 60 stron 3 godziny Was czytam :D Ale skrobiecie.

Witam Was :)

Gratuluje dziewczyny poznania Płci :-) Nadal płęć męska rządzi U nas :)

Francuska sto lat sto lat szczęśliwego życia Ci życzę <3

Fedra... Z tą depresją też mnie złapało. Piękna pogoda cały weekend , a ja od piątku 14 siedzę w domu i patrzę w sufit, nie mam ochoty na kontakty z ludźmi, mój w pracy przez weekend ... Jakoś tak dziwnie, stałam się odludkiem:(((( Mam nadzieję, że to minie :/

Katiś .. Wino <3 Tatara <3 Ale smaka mi narobiłaś! Pocieszę się czekoladką z preclem Milki (pychota :D) i chipsami a co.. Aaa i też mamy nowy nabytek sokowirówkę, jak na razie Mój testuje i ciągle coś modzi :P I piękny masz już brzuszek, taka chudzinka i taki słodziak w środkU.

Witam Nową Mamusię, rozgość się i pisz do Nas :)

Megg musisz mieć cudownego lekarza , że Ci zaleca słodkie na noc :D Mój to od 18 każe nić nie jeść hehe .

Maja35 ja też się wypróżniam kilka razy dziennie jakby na raty.

Aaa dziewczyny, pamiętacie moją 12 dniową biegunkę, gdzie nawet leki nie pomogły ??!! Sama się wyleczyłam :D Okazało się, że kazano mi brać za dużą dawkę magnezu na te skurcze i przez to miałam ten problem. Ograniczyłam dawkę magnezu, biegunka jak ręką odjął, jednak skurcze powróciły (delikatniejsze niż ostatnio) to wspomagam się nospą raz dziennie.

Mamaliye oszczędzaj się ile dasz radę, choć domyślam się, że przy dwójce dzieciaczków to nie proste, żeby te bóle podbrzusza nie powróciły:-* Sylwia Ty też już nas nie strasz i teraz do lutego ma być bez bólów :))

Ooo i ważna sprawa, nie wiem czy pamiętacie, że kończyło mi się zwolnienie chorobowe 9 mcy... Zus przyznał mi świadczenie rehabilatacyjne do dnia porodu, zaocznie bez komisji, odetchnęłam ulgą.

We wtorek genetyczne i po nich chyba przełamię się i zacznę kompletować wyprawkę, Wy już laski tyle macie , że jestem onieśmielona.

Lece się kąpać i oglądam film:-) Mój wrócił właśnie z pracy z torbą łakoci <3 Na pewno zapomniałam odnieść się do tysiąca tematów ale te 4 dni cięzko by spamiętać :)

Buziaki Słodkich snów :)

Januszkowa, Fedra, Katiś, Francuska25, megg lubią tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no większa przewaga to chłopcy.U nas też ma byc synus ale wole sie jeszcze upewnic na USG połówkowym :-)

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam juz spac,bo jutro musze wstac o 7.00,żeby wziasc leki i zadzwonic do pracy,że jeszcze nie przyjde.Jak mam wolne to chcociaz troche was nadrobie a pozniej znowu będzie mi brakowac czasu.

Kolorowych snów i do zobaczenia na porannej kawce a raczej herbatce:-)

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia87 wrote:
    Mówisz o usg genetycznym ja takowe miałam i właśnie jest to usg które opisałam, USG prenatalne= usg genetyczne

Ja tez mialam prenatalne czy jak kto chce genetyczne i wcale nie jest laczone z testem papa... test ten wykonuje sie pozniej jesli na usg wychodza jakies nieprawidlowosci w pomiarach...
    Takie usg gdzie byla mierzona przeziernosc itp miala Vel na NFZ a z tego co wiem nie ma 35 lat skonczonych...
    Prawda jest ze w klinikach jesli idzie sie prywatnie moze wygladac ze tego jest wiecej itp...
    Prawda jest ze usg miedzy 11 a 14 tyg jest usg obowiazkowym w ciazy tez sa robione pomiary tylko tak jak pisala Vel w wersji lekko okrojonej...

Wiem ze pewnie juz po temacie ale musialam :P

sebza lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zanim wkleilam zdjecie to juz zmienilyscie temat :) wszystkie formaty niestety za duze ... ale chociaz cos widac :)

Ja lubie spac na brzuchu ale ostatnio juz staram sie tego nie robic i spie pol bokiem lub na boku.

na9fxa5.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia koszyk byl w rozsadnej cenie bo ok 125 zl (£25), ale musze do tego jeszcze dokupic stojak, lub taki bujany stojaczek. Ciesze sie bo taki koszyk mozna latwo przenosic z miejsca na miejsce i mam nadzieje, ze bedzie wygodny dla dzidzi.

angelcia lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
‹‹ 604 605 606 607 608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ