WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszyk jest naprawdę super, jakbym miała duże mieszkanie to nie omieszkałabym go kupić.. A tak to musi wystarczyc łóżeczko..

A, i cena atrakcyjna.

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro na 18:15 Usg polowkowe trzymajcie kciuki ;)

Januszkowa, angelcia, Fedra, Carola55, kasia_1988, Francuska25, Sewerynka, sebza, LadyDi lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor i ja nadrobilam choc w pewnym momencie witki mi znowu opadly ehhh

W najblizszym czasie raczej udzielac sie nie bede ale bede czytac...

Co do klotni raz bylo tak zle ze z placzem eybieglam z pokoju moj polecial za mna i mimo grozby zeby sobie poszedl bo go pobije powiedzial ze mnie nie zostawi, przytulal mnie az w koncu sie uspokoilam... moj potem stwierdzil ze dobrze ze wczesniej przeczytal ksiazke o emocjach kobiet w ciazy bo przynajmniej wiedzial ze to przez hormony ;) choc widzialam ze chyba smutno mu bylo ze tak plakalam bo gdzies mu tam lezka poleciala...

Mi na zaparcia pomaga kawa albo mleko...

Widze ze zaczyn sie powoli etap zakupowy cudnie bo lubie ogladac Wasze pomysly i zakupy :)

Mi teardnieje brzuch jak lerze na plecach to znak ze trzeba juz lerzec na boku no i kiedy dlugo stoje w jednym miejscu jak chodze jest lepiej...

Niestety bole w plecach to ponoc normalka ale jak sa niepokojace lepiej aby obejrzal to ortopeda i moze jakis basen bylby wskazany...

Nie wiem do czego sie mialam odniesc no trudno zycze kolorowych snow i samych pozytywnych dni w nadchodzacych tygodniach...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane,
    No i kolejny weekend mamy z głowy. Zapowiadał się bardzo intensywnie, a skończyło się na opiekowaniu się moim mężem. Zatrul się/złapał jakieś bakterie i niestety nasze plany zakupowe legly w gruzach. Dobrze że udało nam się odbyć wspólnie wizytę polowkowa. Ale niestety wciąż nie mam nic dla dzidziusia. A szufladki już czekają :-)

Co do zaparc to zauważyłam że jest dużo gorzej z wyróżnieniem niż przed ciążą. A diety nie zmienialam. Teraz eksperymentuje żeby się naprawić. Rano jem jogurt z musli i blonnikiem, dużo owoców. Na razie nie widzę poprawy. Raczej się pogorszylo, bo doszły mega wzdęcia. To jest okropne...

Uciekam spać, bo jutro do pracy. Uwielbiam spać na lewym boku, więc nie muszę się zmuszać do tej pozycji. Ale zauważyłam że lubię też spać na plecach a to jest nie wskazana pozycja w ciąży. Trochę grzeszkow musi być. Czasem wieczorem przed snem zaczynają boleć mnie łydki, jakby drzec. Też tak czasem macie?

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana! Ja juz nie spie od 6.00.Obudzialam sie jak mąz wstawal do pracy,to ja wstałam przy okazji do wc i juz nie usnełam a o 7.00 i tak musialam wstac wziasc leki i zadzwonic do pracy. Ale fajnie jeszcze dwa dni wolnego a jak dobrze pojdzie to trzy dni.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • Topola Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już wstałam. O 8:00 dzwonię do pracy powiedzieć że jestem chora a o 8:30 do przychodni zapisać się do lekarza na dziś. Trochę mnie to przeziębienie zaczyna stresować.

Zaraz zrobię sobię bułeczkę z dżemem i herbatkę z cytryną i miodem na śniadanie. A Ty co jesz na śniadanko "chorobowe" Maja? I te co już też nie śpią?

Mam pytanie, czy swędzi Was skóra? Mnue ostatnio to męczy. Nie tylko na brzuchu ale w zasadzie wszędzie i głównie wieczorem.

• maja35 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej to ja ide do ciebe na sniadanko na Polska bułeczke. A ja sobie zrobie chlebek tostowy z dżemem i herbatke z sokiem malinowym.
    Mnie narazie nic nie swedzi więc Ci nie pomoge.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    Mi się dziś śnił szpital i oczekiwanie na poród. Położna mi wszystko tłumaczyła i czekaliśmy aż się zacznie.
    Robię sobie herbatkę i jeszcze trochę pozalegam w wyrku ;)
    Miłego dnia!

Ja dzisiaj mam konsultację okulistyczną i będę wiedziała czy moja wada kwalifikuje mnie na cesarkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 07:49

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi, Maja u mnie norweska bułeczka na śniadanko.

Gosiak, a dużą masz wadę wzroku? Ja noszę soczewki, ale okulista powiedział że przy mojej wadzie jedyne co może być to dyskomfort przy noszeniu soczewek w związku z wysuszającymi się wszelakimi śluzówkami, czyli tymi w oku też.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 07:54

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:
    Hihi, Maja u mnie norweska bułeczka na śniadanko.

Gosiak, a dużą masz wadę wzroku? Ja noszę soczewki, ale okulista powiedział że przy mojej wadzie jedyne co może być to dyskomfort przy noszeniu soczewek w związku z wysuszającymi się wszelakimi śluzówkami, czyli tymi w oku też.
    Ja mam -5, czytałam, że to nie od ilości dioptrii zależy tylko okulista bada czy jest zagrożenie odklejenia siatkówki podczas porodu. Normalnie takie konsultacje są koło 30 tyg. ciąży, ale wypytywałam ostatnio mojaą ginkę i powiedziała, ze spokojnie mogę się już umówić na wizytę.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam jakoś na samym początku ciąży przy okazji wymiany szkieł w okularach zapytałam jak to jest z ciążą w moim przypadku. Może będę musiała w takim razie jeszcze pod koniec się skonsultować. Ja mam mniejszą wadę, niecałe -3

• maja35 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola ty też z Norwegii? Nie pamiętam czy pisałysmy kiedys na ten temat a skąd jesteś,bo ja z Oslo.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • Topola Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wpisane na liście, że jestem w Norwegii ale chyba nie pisałyśmy o tym. Ja też Oslo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 08:12

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska25 wrote:
    Czesc dziewczyneczki;)

Ja to z "toaleta" mam akurat problem w druga strone;/ Latam do kibelka z 4 razy na dzien lub wiecej.Ale taka moja uroda;)

A na zaparacia to podobno dobra jest np sliwka. Dzieciom sie podaje na lepsze trawienie;)

Z moim A. tez sie kloce i to nawet czesto. Wkurza mnie wrrrrr.... Poki co wole jak jest w pracy;)

Dzis z rodzinka zaliczylismy wielki park, pozniej lody i place zabaw. Moj maly synus nawet zaspiewal mamusi 100 lat z samego rana ;) Bo wiecie dzis koncze 25 lat! Jeju juz ćwierc wieku hihihi

I do tego dzis jest polowa "naszej" ciazy! Teraz z gorki!

Maja- mnie tez tak dziwie czasami pobolewa podbrzusze. Tak sie napina jakos i puszcza...mysle ze to dzidzia sie "kreci". Nie martwi mnie to;)

Sto lat Francuska :-)

Francuska25 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to piszac ,że ide do Ciebie na sniadanko nie mialabym daleko :-)

Topola lubi tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Częśc witam Was serdecznie dziś rano. No widzicie Wy się spotkałyście na forum, a jesteście z Norwegi, a z Częstochowy nie ma nikogo :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja bardzo mnie męczy jeden temat masz wpisanych 2 aniołków w 18 tc. czyli bardzo wysoko, dla mnie dosyć to przerażające. Wiem, że ciężki temat ale co się stało w tak wysokiej ciąży? Przepraszam, że pytam ja też po stracie i jak widzę 18tc to mi mrozi krew w żyłach :-(

relge6yd3cl8y0me.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i na dokladke razem z Topolą jesteśmy chore. Topola a jakiego masz lekarza Polskiego czy norweskiego?

Jaką macie pogode,bo u mnie widać,że bedzie ładnie chociaz teraz jest bardzo zimno.
    Czas wstawać z łożka i coś porobic,bo nie lubie siedziec caly dzien bez czynnie,bo sie czuje gorzej chora niż jestem

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dobrałyście z Topolą :)

U nas zapowiada się słoneczny dzień, ale z rana faktycznie chłodno.

Topola lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam z rana!

u nas pewnie bedzie cieplo

w nocy lezalam na plecach i kichnelam- taki skurcz mnie zlapal ze az sie wystraszylam- jakbym cos zerwala... nigdy tak nie mialam.

nie moglam spac- ciagle sie wiercilam, ruszalam nogami- moze to syndrom niespokojnych nog sie zaczyna?:) ...

czy wy tez zrobilyscie sie jakies takie niezdarne?
    msyalalm ze w tamtym tyg przez przypadek wylalam szkalnke z napojem no ale dzisiaj- chwycilam i puscilam na lawe. na gazety itd. dobrze ze kompa mi nie zalalo,

poszlam uprac obrus z tego napoju , odkrecilam plyn do plukania no i oczywiscie wypadl mi z rak i sie pobil i zaczelo sie wylewac......
    dzis sie boje cokolwiek robic.

beznadzieja.
    a mam wolny dzien i mialam zamiar sprzatac....

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 605 606 607 608 609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ