WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    Ja dopiero wstalam dla mnie to bardzo późno godzina :D jestem rannym ptaszkiem :)
    Dzis w nocy obudziłam sie ze strasznymi bolami w podbrzuszu. Ale to raczej dlatego ze przebudzilam sie gdy spalam na brzuchu no niestety nie jestem w stanie kontrolować calej nocy w jakiej pozycji śpię :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle dziś znowu miałam kolkę w jelitach. Nie spałam pół nocy. Wieczorek zjadłam 3 kółka ryżowe Sonko z dynią i dosłownie 3 winogrona i się zaczęło. Jakby żyletki mi przez cały brzuch przechodziły, takie zagazowanie i za dużo błonnika i jeszcze ten sok z winogron. Wzięłam nospę (i już wyrzuty sumienia straszny strach :-().
    Dopiero jak wstałam w nocy na 2 no było mi lepiej i zasnełam, a rano dpiero po kolejnej 2 mi przeszło :-(

relge6yd3cl8y0me.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna tez tak mam :) ciagle coś mi z rąk wypada.
    A ja dziś do kardiologa na konsultację badań i popytać czy nie ma przeciwskazań to naturalnego porodu. Choć wada niby zoperowana i jest dobrze to zdarzają się mi omdlenia i bóle serca. Mam nadzieję,że maluszek bedzie miał zdrowe serduszko.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj czytalam troche o porodach- podobno po cesarce dochodzi sie do siebie ok 2 tyg a po naturalnym nawet 2 dni- no w zaleznosci jak krocze wyglada.

troche jestem przerazona, wiaodmo to jest taki temat, ze nie pytam znajomych czy po rodzinie jak wygaldal taki porod naturalny....

jak wyglada takie naciecie w praktyce, czy robia lewatywe. ile sie po porodzie krwawi i w jakim stopniu..

to mnie troche nurtuje.

no i co z dziewczynami ktore pozno dojezdzaja do szpitala i nie maja lewatywy..... ( o ile sie ja wykonuje)

BOze , dla mnei to jest takie krepujace wszystko,
    nie wiem jak ja to przezyje;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 08:49

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również nie mam problemu z zaparciami, z jednej strony się cieszę bo to nic miłego, a z drugiej mam gorzej niż przed ciążą muszę strasznie uważać co jem bo jak za dużo warzyw czy owoców to się kończy biegunką, a jak za dużo ostrych, twardych rzeczy np. orzechy (z dużą ilością błonnika) to od razu ta kolka. Jakby mi się jelita jakieś strasznie wrażliwe zrobiły.
    No i dziś znowu na różnych serkach i nabiale bo boję się coś zjeść, na śniadanie manna, no a o warzywach i owocach mogę zapomnieć i jak tu się zdrowo odżywiać ? AAAA dziś mam zły dzień czy dzidziusiowi nic nie jest przez te moje bóle :-(

relge6yd3cl8y0me.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja, mam norweskiego lekarza. Wybierałam czytając opinie i chciałam żeby był blisko gdzie mieszkam.
    Chyba w Oslo jakaś epidemia,bo w pracy też wszyscy chorzy.

• Katiś Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w poniedziałek :)

Co do Norwegii, Maja i Topola powiedzcie mi czy to prawda, że u Was taki wysyp grzybów? Znalazłam na FB taki profil i aż mnie z nóg zwaliło : https://www.facebook.com/extrafmLT/photos/a.10153639794497588.1073741831.381096522587/10153643141247588/?type=1&theater

Gdybym trafiła na takie miejsce to z pewnością ze szczęścia popłakałabym się . Uwielbiam zbierać grzyby <3

Co do spania staram się spać na lewym boku, budzę się zawsze na prawym :D

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tak sobie uswiadomilam ze juz jesien i zaraz zima a w zimie rodza sie nasze bobasy:)

Sue lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna ja nie am praktyki, ale obejrzałam dużo filmów na ten temat, a poza tym rozmawiałam z niejedną koleżanką czy kuzynką w ostatnich 2 latach miałam z 10 znajomych porodów. I wiesz co postanowiłam się nad tym nie zastanawiać teraz bo naprawdę nie ma sensu. To wszystko to encyklopedyczne opisy, a tak naprawdę każdy poród jest inny czy sn czy cc naprawdę.
    A lewatywę wolała bym mieć bo to zawsze potem mniej krępujące co wcale nie oznacza, że potem 2 może się nie zdarzyć, a jak nie 2 to np zacznie się wymiotować bo tak też bywa. A nacięcie jedni nie mają wcale, a inni mają i też pękną i po sn nie wstają 2 tyg.
    Nie myślę wcale naprawdę niech natura robi swoje, ale modlę się tylko żeby lekarze byli odpowiedzialni i wiedzieli co robią i oni mnie nie zawiedli i dzidziuś był zdrowy, a potem niech się dzieje wola nieba :-)

Sue lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola - mnie swedzi skora... a najbardziej na piersiach! Ah ...smaruje sie kremami ,pomagaja doraznie. No ale co zrobic;p

Słoneczna 85- ty sie tak nie martw!!!
    Powiem Ci z mojego doswiadczenia- organizm kobiety sam przed wydarzeniem sie przygotowuje do porodu. Ja nie mialam lewatywy, organizm zadzialal sam- czyli nie jadlam i latalam do kibelka. Do tego niektore kobiety jeszcze maja mdlosci- ja;p . Dalej...rodzilam naturalnie ,duzego syna bo 4,430kg ... mialam ciete krocze (czego nie daruje nigdy), jak wychodzilam ze szpitala, to w dzinsach;) Naprawde...nie taki diabel straszny. Nic nie ogladaj bo sie tylko nakrecisz.

Normalnie siedzialam jak wrocilam do domu, po 2 dniach.

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis, ja nie bardzo jestem "grzybowa" :P Nie wiem jak z grzybami w tym roku, w zeszłym wiem że było raczej kiepsko. Tutaj nie jest to aż tak popularne żeby zbierać grzyby więc możliwe, że przez to jest ich więcej.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tez wolalabym lewatywe niz sie zesrac za przeproszeniem;)
    nie wiem, mam nadzieje ze na skzole rodzenia troche rozjasnia mi umysl.

:)

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś mogę Ci powiedzieć, że znajomi jeździli zawsze na 2 tyg do Norwegi na ryby i na grzyby. I zawsze mieli ze sobą specjalną suszarkę do grzybów. Nie wiem czy to tak wyglądało jak na zdjęcu, ale jak szli do lasu to tak jakby nikt tam grzybów nie zbierał i do tego większość zdrowych. Czyste szaleństwo.
    Oni mają też niezłe rejony na naszych Polskich mazurach, ale tam już wiadomo mniej bo grzybiarzy więcej :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska to duzy bobas byl:) kurcze...:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna 85 no duzy , duzy;) Jak sie urodzil to wygladal jakby 3 miesiace mial ;)

cath lubi tę wiadomość

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też słyszałam, że tylko w Pl ludzie grzyby tak namiętnie zbierają.
    Co do porodu- moim największym problemem na dzień dzisiejszy jest problem kupowy :D Nie boję się skurczy, porodu, nacięcia, tylko ta kupa :P no i żebym tylko nie wymiotowała- dla mnie to koniec świata.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myslalam, ze jak juz taakie duze dzieci to robia cesarke.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cesarke...hm...

Powiem Wam, ze robili mi USG na dzien przed porodem i niby lekarz wymierzyl dziecko na 3,800kg.... hahahah no smiech na sali a Maly sie urodzil o 600gr wiekszy!! Ja nie wiem jak "ta maszyna" mogla sie tak pomylic. I zapewne dlatego nie mialam cesarki.

Podobno jak dziecko ma powyzej 4kg to sie zastanawiaja nad cesarka.

Ja wymiotowalam jeszcze zanim przyjeli mnie na prodowke - na izbie przyjec....pozniej juz na sali nie.
    Przed porodem nie wolno nic jesc... bo jest ewentualnosc cesarki no i jelita musza byc oproznione.

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska25 wrote:
    Sloneczna 85 no duzy , duzy;) Jak sie urodzil to wygladal jakby 3 miesiace mial ;)
    Moja ciotka moja kuzynkę tez bardzo duza urodzila :) teraz Gaja ma 4,5 roku a ma 1,20 m wysokowci a rozmiar buta nosi 35 :) ale oni sa wszyscy wysocy moja ciotka ma 1,90m a wujas 2,10 :) wiec dziwne by bylo gdyby urodzilo im sie maleńkie dziecko :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie !

Dzisiaj się zapowiada kolejny piękny dzień:) trzeba się ruszyć z domu;p Mam w planie odebrać z empiku książkę i polatać trochę po sklepach i coś mężowi kupić sobie i mężowi:)

Ja dzisiaj wstałam z dobrym humorem i oby utrzymał się cały dzień:)

Topola mnie od jakichś 2 tyg swędzą piersi i sutki, są mega wrażliwe, tak że mąż musi się trzymać od nich z daleka;) Na początku myślałam, że to od stanika, ale jak chodzę w topie jest to samo. też je smaruję, ale to nic nie daje;/

Słoneczna ja też słyszałam, że natura robi swoje przed porodem;)
    Moja koleżanka sama chciała się oczyścić i wypiła trochę oleju rycynowego- mówi, ze pomogło:)

Dziewczyny co do porodów to moja znajoma miała termin na 13.09, ale mała nie ma zamiaru opuszczać brzuszka;) była w szpitalu to jej powiedzieli, że jeżeli nic się nie będzie działo to na wywołanie za około tydzień ma przyjechać.

c7hyim7.png
‹‹ 606 607 608 609 610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ