X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    Ja dopiero wstalam dla mnie to bardzo późno godzina :D jestem rannym ptaszkiem :)
    Dzis w nocy obudziłam sie ze strasznymi bolami w podbrzuszu. Ale to raczej dlatego ze przebudzilam sie gdy spalam na brzuchu no niestety nie jestem w stanie kontrolować calej nocy w jakiej pozycji śpię :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle dziś znowu miałam kolkę w jelitach. Nie spałam pół nocy. Wieczorek zjadłam 3 kółka ryżowe Sonko z dynią i dosłownie 3 winogrona i się zaczęło. Jakby żyletki mi przez cały brzuch przechodziły, takie zagazowanie i za dużo błonnika i jeszcze ten sok z winogron. Wzięłam nospę (i już wyrzuty sumienia straszny strach :-().
    Dopiero jak wstałam w nocy na 2 no było mi lepiej i zasnełam, a rano dpiero po kolejnej 2 mi przeszło :-(

relge6yd3cl8y0me.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna tez tak mam :) ciagle coś mi z rąk wypada.
    A ja dziś do kardiologa na konsultację badań i popytać czy nie ma przeciwskazań to naturalnego porodu. Choć wada niby zoperowana i jest dobrze to zdarzają się mi omdlenia i bóle serca. Mam nadzieję,że maluszek bedzie miał zdrowe serduszko.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj czytalam troche o porodach- podobno po cesarce dochodzi sie do siebie ok 2 tyg a po naturalnym nawet 2 dni- no w zaleznosci jak krocze wyglada.

troche jestem przerazona, wiaodmo to jest taki temat, ze nie pytam znajomych czy po rodzinie jak wygaldal taki porod naturalny....

jak wyglada takie naciecie w praktyce, czy robia lewatywe. ile sie po porodzie krwawi i w jakim stopniu..

to mnie troche nurtuje.

no i co z dziewczynami ktore pozno dojezdzaja do szpitala i nie maja lewatywy..... ( o ile sie ja wykonuje)

BOze , dla mnei to jest takie krepujace wszystko,
    nie wiem jak ja to przezyje;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 08:49

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również nie mam problemu z zaparciami, z jednej strony się cieszę bo to nic miłego, a z drugiej mam gorzej niż przed ciążą muszę strasznie uważać co jem bo jak za dużo warzyw czy owoców to się kończy biegunką, a jak za dużo ostrych, twardych rzeczy np. orzechy (z dużą ilością błonnika) to od razu ta kolka. Jakby mi się jelita jakieś strasznie wrażliwe zrobiły.
    No i dziś znowu na różnych serkach i nabiale bo boję się coś zjeść, na śniadanie manna, no a o warzywach i owocach mogę zapomnieć i jak tu się zdrowo odżywiać ? AAAA dziś mam zły dzień czy dzidziusiowi nic nie jest przez te moje bóle :-(

relge6yd3cl8y0me.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja, mam norweskiego lekarza. Wybierałam czytając opinie i chciałam żeby był blisko gdzie mieszkam.
    Chyba w Oslo jakaś epidemia,bo w pracy też wszyscy chorzy.

• Katiś Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w poniedziałek :)

Co do Norwegii, Maja i Topola powiedzcie mi czy to prawda, że u Was taki wysyp grzybów? Znalazłam na FB taki profil i aż mnie z nóg zwaliło : https://www.facebook.com/extrafmLT/photos/a.10153639794497588.1073741831.381096522587/10153643141247588/?type=1&theater

Gdybym trafiła na takie miejsce to z pewnością ze szczęścia popłakałabym się . Uwielbiam zbierać grzyby <3

Co do spania staram się spać na lewym boku, budzę się zawsze na prawym :D

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tak sobie uswiadomilam ze juz jesien i zaraz zima a w zimie rodza sie nasze bobasy:)

Sue lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna ja nie am praktyki, ale obejrzałam dużo filmów na ten temat, a poza tym rozmawiałam z niejedną koleżanką czy kuzynką w ostatnich 2 latach miałam z 10 znajomych porodów. I wiesz co postanowiłam się nad tym nie zastanawiać teraz bo naprawdę nie ma sensu. To wszystko to encyklopedyczne opisy, a tak naprawdę każdy poród jest inny czy sn czy cc naprawdę.
    A lewatywę wolała bym mieć bo to zawsze potem mniej krępujące co wcale nie oznacza, że potem 2 może się nie zdarzyć, a jak nie 2 to np zacznie się wymiotować bo tak też bywa. A nacięcie jedni nie mają wcale, a inni mają i też pękną i po sn nie wstają 2 tyg.
    Nie myślę wcale naprawdę niech natura robi swoje, ale modlę się tylko żeby lekarze byli odpowiedzialni i wiedzieli co robią i oni mnie nie zawiedli i dzidziuś był zdrowy, a potem niech się dzieje wola nieba :-)

Sue lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola - mnie swedzi skora... a najbardziej na piersiach! Ah ...smaruje sie kremami ,pomagaja doraznie. No ale co zrobic;p

Słoneczna 85- ty sie tak nie martw!!!
    Powiem Ci z mojego doswiadczenia- organizm kobiety sam przed wydarzeniem sie przygotowuje do porodu. Ja nie mialam lewatywy, organizm zadzialal sam- czyli nie jadlam i latalam do kibelka. Do tego niektore kobiety jeszcze maja mdlosci- ja;p . Dalej...rodzilam naturalnie ,duzego syna bo 4,430kg ... mialam ciete krocze (czego nie daruje nigdy), jak wychodzilam ze szpitala, to w dzinsach;) Naprawde...nie taki diabel straszny. Nic nie ogladaj bo sie tylko nakrecisz.

Normalnie siedzialam jak wrocilam do domu, po 2 dniach.

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis, ja nie bardzo jestem "grzybowa" :P Nie wiem jak z grzybami w tym roku, w zeszłym wiem że było raczej kiepsko. Tutaj nie jest to aż tak popularne żeby zbierać grzyby więc możliwe, że przez to jest ich więcej.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tez wolalabym lewatywe niz sie zesrac za przeproszeniem;)
    nie wiem, mam nadzieje ze na skzole rodzenia troche rozjasnia mi umysl.

:)

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś mogę Ci powiedzieć, że znajomi jeździli zawsze na 2 tyg do Norwegi na ryby i na grzyby. I zawsze mieli ze sobą specjalną suszarkę do grzybów. Nie wiem czy to tak wyglądało jak na zdjęcu, ale jak szli do lasu to tak jakby nikt tam grzybów nie zbierał i do tego większość zdrowych. Czyste szaleństwo.
    Oni mają też niezłe rejony na naszych Polskich mazurach, ale tam już wiadomo mniej bo grzybiarzy więcej :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska to duzy bobas byl:) kurcze...:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna 85 no duzy , duzy;) Jak sie urodzil to wygladal jakby 3 miesiace mial ;)

cath lubi tę wiadomość

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też słyszałam, że tylko w Pl ludzie grzyby tak namiętnie zbierają.
    Co do porodu- moim największym problemem na dzień dzisiejszy jest problem kupowy :D Nie boję się skurczy, porodu, nacięcia, tylko ta kupa :P no i żebym tylko nie wymiotowała- dla mnie to koniec świata.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myslalam, ze jak juz taakie duze dzieci to robia cesarke.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cesarke...hm...

Powiem Wam, ze robili mi USG na dzien przed porodem i niby lekarz wymierzyl dziecko na 3,800kg.... hahahah no smiech na sali a Maly sie urodzil o 600gr wiekszy!! Ja nie wiem jak "ta maszyna" mogla sie tak pomylic. I zapewne dlatego nie mialam cesarki.

Podobno jak dziecko ma powyzej 4kg to sie zastanawiaja nad cesarka.

Ja wymiotowalam jeszcze zanim przyjeli mnie na prodowke - na izbie przyjec....pozniej juz na sali nie.
    Przed porodem nie wolno nic jesc... bo jest ewentualnosc cesarki no i jelita musza byc oproznione.

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska25 wrote:
    Sloneczna 85 no duzy , duzy;) Jak sie urodzil to wygladal jakby 3 miesiace mial ;)
    Moja ciotka moja kuzynkę tez bardzo duza urodzila :) teraz Gaja ma 4,5 roku a ma 1,20 m wysokowci a rozmiar buta nosi 35 :) ale oni sa wszyscy wysocy moja ciotka ma 1,90m a wujas 2,10 :) wiec dziwne by bylo gdyby urodzilo im sie maleńkie dziecko :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie !

Dzisiaj się zapowiada kolejny piękny dzień:) trzeba się ruszyć z domu;p Mam w planie odebrać z empiku książkę i polatać trochę po sklepach i coś mężowi kupić sobie i mężowi:)

Ja dzisiaj wstałam z dobrym humorem i oby utrzymał się cały dzień:)

Topola mnie od jakichś 2 tyg swędzą piersi i sutki, są mega wrażliwe, tak że mąż musi się trzymać od nich z daleka;) Na początku myślałam, że to od stanika, ale jak chodzę w topie jest to samo. też je smaruję, ale to nic nie daje;/

Słoneczna ja też słyszałam, że natura robi swoje przed porodem;)
    Moja koleżanka sama chciała się oczyścić i wypiła trochę oleju rycynowego- mówi, ze pomogło:)

Dziewczyny co do porodów to moja znajoma miała termin na 13.09, ale mała nie ma zamiaru opuszczać brzuszka;) była w szpitalu to jej powiedzieli, że jeżeli nic się nie będzie działo to na wywołanie za około tydzień ma przyjechać.

c7hyim7.png
‹‹ 606 607 608 609 610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ