WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    ja juz wiem ze synus:)
    kiedy macie polowkowe?

15/09 <3

megg lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• juska19 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje ze synus bedzie :) ale wazne zeby bylo zdrowe wiec co ma byc to bedzie

megg lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    A ja jem sałatkę owocową z sosem waniliowym. Pyszneeee.

Spędziłam prawie 2 godz. na składaniu wózka. Jak dla takiego laika jak ja, to był nie lada wyczyn, ale się udało. Także wyprany, złożony, stoi i schnie. Ale będziemy z Zojką śmigać na wiosnę, aż miło. Teraz sobie co chwilę po pokoju jeżdżę :D

Zastanawiam się czy powoli zamawiać już jakieś butelki itd, czy się wstrzymać jeszcze. Nie chcę później na hurra dużo kasy wydać, tylko jakoś to rozłożyć. Ale z drugiej strony, boję się, że jak zacznę to nie będę potrafiła skończyć i weź tu człowieku bądź mądry...

A powiedzcie mi czy taniej jest zamawiać na allegro/przez internet czy taniej będzie w sklepach?

salatke owocowa z sosem waniliowym?? Kurcze ale mi narobilas smaka... jak to się robi? dasz przepis? :)

dziewczyny podpinam się do pytania o cebyszkę, gdzie kupic? kupiłam jedna na allegro i jest beznadziejna, miekka wypelniona wata, jak zarzucę noge to robi się plaska jak naleśnik... do niczego

dziewczyn przesłodkie ciuszki kupujecie, czekam jak na szpilkach by dowedziec się plec i tez rzuce się w zakupowy szal :) na razie mam tylko body unisex

Madlene, Agnieszka gratuluje!!!

Martsonek witaj :)

U mnie polowkowe jest 14.10 prosiłabym o dopisanie:)

Januszkowa moje kondolencje :( Ja również poszłabym na pogrzeb nie patrzyla na zabobony

dziewczyny a ja musze pracować az do lutego :(
    tu w belgi sa tylko 4 miesiące macierzyńskiego i jeśli nie będę pracować do lutego nie dostane + 4 miesaice wychowawczego :( a 4 miesiące to za krotko z takim maluszkiem

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, siedze i jem rosol. O tej godz! Masakra jakas, no ale co mam zrobic jak mnie az skrecalo w lozku, a Zojka juz mnie o 3:30 obudzila - tak mocno juz sie kopie skubana. Oj bede ja sie pewnie z nia miala ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 04:53

Gosiak, megg, Fedra, asia888 lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia888 z tego przepisu mozesz zrobic sos http://www.przepisy.net/talerz-owocow-z-sosem-waniliowym/ . Ja akurat zadnych owocow nie gotuje tylko kroje do miseczki banany, kiwi, pomarancze, winogrona, jablko i troszke daje tego sosu, a reszte w pojemniczek i do lodowki. Mega pyszne, soczyste i bomba witaminowa. Polecam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 05:01

asia888 lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się wczoraj tutaj działo, oj działo - na szczęście dziś nowy dzień ;)
    Ja się wczoraj dowiedziałam, że moja przyjaciółka, która już właściwe straciła nadzieje, że będzie miała dziecko, jest w ciąży :D Nawet nie wiecie jak się cieszę, nawet w najśmielszych marzeniach żadna z nas nie przypuszczała, że w tym samym czasie będziemy chodzić w ciiąży. Żeby było śmieszniej - ja Wodnik i mam urodzić Wodnika, ona Baran i ma termin na połowę kwietnia czyli Baran :D

megg, olcia87, juska19, Lara 82, LadyDi, sebza, słoneczna 85, Mamaliye, Sewerynka, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Lara, Asia Kwaśnik :)
    W sumie znajoma bardziej:) ale musze przyznać, ze na żywo brzmi sto razy lepiej:)
    Mam nadzieje, ze bedzie dalej!

A no ja to ją pamiętam jeszcze z X Factor ale nie poznałam, dopiero weszłam w google. No fajnie dziewczyna daje czadu :-) W warkoczykach była bardzo charakterystyczna. :-)

Sue lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak a ty masz wszystkie 3 badania prenatalne na NFZ. ? Pytam z ciekawości bo nie wiem dlaczego ja mam 2 a 3 jak juz chce mogę sama zrobić już bez skierowania.

Milej niedzielu, wstaje na DVD tvn i jajecznica :-)

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Gosiak a ty masz wszystkie 3 badania prenatalne na NFZ. ? Pytam z ciekawości bo nie wiem dlaczego ja mam 2 a 3 jak juz chce mogę sama zrobić już bez skierowania.

Milej niedzielu, wstaje na DVD tvn i jajecznica :-)
    Megg, ja na razie jestem umawiana z USG na USG, czyli jak byłam na pierwszym, to umówiono mnie na drugie. Nie pytałam o to.
    Teraz 17.09 idę na drugie i zobaczymy.
    Ale jak moja przyjaciółka była się umawiać w Gamecie, to jej powiedzieli, że będzie miała 3 USG w ramach tego skierowania.

Ja też życzę miłej niedzieli, wstawiłam owsiankę i chyba będę nadrabiać Prawo Agaty ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 08:31

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze na temat pH i płci chciałam, bo wyczytałam na kwietniówkach, że o tym rozmawiają, na allegro można kupić ponoć testy płci, które się sprawdzają w 98% i kilka dziewczyn z doświadczenia pisze, że im i ich znajomym się sprawdziło. A jedna pytała ginekologa na czym polega ten test i stwierdził, że na pH moczu, cytuję:

A poruszyliscie temat tego testu na płeć.
    A wiec.....Ja go robilam jak byłam w ciąży z synem!!Zrobiłem go tylko i wyłącznie dla zabawy i u mnie od razu pokazała się niebieska kreska,czyli się sprawdziło!!!Koleżanka teraz niedawno tez go zrobiła i okazało się ze córka i tez nosi dziewuszke:-) :-) :-)
    Te testy jak pytalam się Gina na czym działają mówił mi ze na pH moczu!!!Ponoć niskie pH to dziewczynka a powyżej 6 to chłopczyk!Nie wiem ile w tym prawdy......(w ciąży z synem pH zawsze powyżej 6)

Więc może coś w tym jednak jest, w 98% ;) ;)

http://allegro.pl/test-na-plec-dziecka-od-6-tygodnia-ciazy-plci-i4586994983.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 08:51

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w niedzielę :)

Gosiak lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej niedzieli dziewczynki. Dawno mnie tu nie było ale was czasami podczytuje tylko nie nadążam czytać wszystkiego,bo tak duzo piszecie.Mi jakos ostatnio nie chce się pisac i brakuje mi czasu.Wracam z pracy wieczorem,ogarne rodzinke,mieszkanko i już zaraz trzeba isc spac. Teraz troche odpoczywam,bo jestem chora i biore antybiotyki. wrrrr
    Gratuluje tym co są juz po połówkowym i znają pleć i trzymam kciuki za te co dopiero będa szły.Ja ide 25 wrzesnia :-)

juska19 lubi tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • cath Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) przeczytałam Was to co mnie nie bylo i gorąco tu bylo :) nie ma co sie klocic dziewczyny :) ja wiem ze hormony a z drugiej strony lekarze tez niektórzy głupoty gadają. Jak sie pójdzie czasem do innego lekarza niż prowadzący to mozna usłyszeć co innego. :)

A ja wczoraj bylam u lekarza bo gardlo tak zawalone ze mowic nie moglam. I pani doktor przepisala mi leki dla kobiet w ciąży do ssania Prenalen. Myslalam ze przepisala mi moje ukochane propolki ale oczywiście z czym sie porwalam próbując rozczytać receptę :D wątpię aby ten lek tam mi pomógł ale dzis tylko gardlo lekko drapie :) jupi :) mam i tak w poniedziałek sie zgłosić do swojego rodzinnego bo moze z tego się rozwinac angina niby :) a mój rodzinny jak mnie widzi mowi "to znowu ty?" :D

Ooo mój starszy kot wlasnie wlazl w lep na muchy i tak z nim chodzi :D biedaczek trzeba go ratować!!!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze,że teraz dużo osób ma problemy z gardłem. Mnie też bolało,że ledwo mówiłam i do tego zawalony nos,że nie mam jak oddychac.Jak poszłam do lekarza,to najpierw pobrali mi krew z palca i okazało się,że mam jakiegos wirusa i przepisali mi antybiotyk,na gardło pomógł ale nos mam caly czas zawalony i zatkany.Denerwuje mnie juz to,bo nie mam jak oddychac zwłaszcza w nocy.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny w ten piękny niedzielny poranek ;)

We Wrocławiu dziś piękne słońce, mam nadzieję, że się utrzyma ;)

Lara - zdziwiłam się trochę, że poszła do VoP, ma swoje kawałki, więc Must be the music byłoby lepsze ;) Ale trzymam za nią kciuki!

Mnie może dziecko nie kopie tak, żeby obudzić, ale z kolei budzi mnie pełny pęcherz - dziś w nocy 3 razy...

Oglądam właśnie DDTVN i zakochałam się w swetrze Magdy Mołek - chcę taki.
    Ale mam problemy ;D

Maja35 - śliczny brzuszek na avatarze!!

Lara 82 lubi tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moją mamę też gardło bolało i miała katar jakoś tak od tygodnia i dzwoni mi wczoraj, że była u lekarza i ma anginę ( bez gorączki). Panuje chyba jakieś świństwo.

cath lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na mnie zerka rurka z kremem - nigdy takich rzeczy nie jadłam, wczoraj mój M. kupił kilka i zjadł 2, a jedna została… i chyba ją zjem, masakra ;)

Sue, Lara 82, cath, juska19, megg, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue i właśnie o to chodzi żeby mieć tylko takie problemy :-)
    Ładniusi sweterek :-)
    A tak w ogóle to ja też się witam w słoneczny dzionek :-)

Sue lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak nie rób ochoty bo gdzie ja dobrą rurkę z kremem w niedzielę znajdę :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Moją mamę też gardło bolało i miała katar jakoś tak od tygodnia i dzwoni mi wczoraj, że była u lekarza i ma anginę ( bez gorączki). Panuje chyba jakieś świństwo.
    Ja kiedys w gimnazjum poszlam do mojego lekarza z symulacja choroby :D mowie ze mnie gardlo boli itp itd i wiecie co powiedzial ze angina!!! I następnego dnia gardlo zawalone i do tego czopy ropne na gardle. Musial to widzieć juz powoli dzien przed. A gorączki tez nie mialam czesto przy anginie nie mam gorączki to jest jakiś zmutowany wirus z tego co mi lekarz mowil i czesto ludzie mysla ze jak gorączki nie maja a gardlo póki to zwykle zapalenie. :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 598 599 600 601 602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ