Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
LadyDi wrote:A ja jem sałatkę owocową z sosem waniliowym. Pyszneeee.
Spędziłam prawie 2 godz. na składaniu wózka. Jak dla takiego laika jak ja, to był nie lada wyczyn, ale się udało. Także wyprany, złożony, stoi i schnie. Ale będziemy z Zojką śmigać na wiosnę, aż miło. Teraz sobie co chwilę po pokoju jeżdżę
Zastanawiam się czy powoli zamawiać już jakieś butelki itd, czy się wstrzymać jeszcze. Nie chcę później na hurra dużo kasy wydać, tylko jakoś to rozłożyć. Ale z drugiej strony, boję się, że jak zacznę to nie będę potrafiła skończyć i weź tu człowieku bądź mądry...
A powiedzcie mi czy taniej jest zamawiać na allegro/przez internet czy taniej będzie w sklepach?
salatke owocowa z sosem waniliowym?? Kurcze ale mi narobilas smaka... jak to się robi? dasz przepis?
dziewczyny podpinam się do pytania o cebyszkę, gdzie kupic? kupiłam jedna na allegro i jest beznadziejna, miekka wypelniona wata, jak zarzucę noge to robi się plaska jak naleśnik... do niczego
dziewczyn przesłodkie ciuszki kupujecie, czekam jak na szpilkach by dowedziec się plec i tez rzuce się w zakupowy szalna razie mam tylko body unisex
Madlene, Agnieszka gratuluje!!!
Martsonek witaj
U mnie polowkowe jest 14.10 prosiłabym o dopisanie:)
Januszkowa moje kondolencjeJa również poszłabym na pogrzeb nie patrzyla na zabobony
dziewczyny a ja musze pracować az do lutego
tu w belgi sa tylko 4 miesiące macierzyńskiego i jeśli nie będę pracować do lutego nie dostane + 4 miesaice wychowawczegoa 4 miesiące to za krotko z takim maluszkiem
-
Dziewczyny, siedze i jem rosol. O tej godz! Masakra jakas, no ale co mam zrobic jak mnie az skrecalo w lozku, a Zojka juz mnie o 3:30 obudzila - tak mocno juz sie kopie skubana. Oj bede ja sie pewnie z nia miala
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 04:53
Gosiak, megg, Fedra, asia888 lubią tę wiadomość
-
Asia888 z tego przepisu mozesz zrobic sos http://www.przepisy.net/talerz-owocow-z-sosem-waniliowym/ . Ja akurat zadnych owocow nie gotuje tylko kroje do miseczki banany, kiwi, pomarancze, winogrona, jablko i troszke daje tego sosu, a reszte w pojemniczek i do lodowki. Mega pyszne, soczyste i bomba witaminowa. Polecam!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 05:01
asia888 lubi tę wiadomość
-
No to się wczoraj tutaj działo, oj działo - na szczęście dziś nowy dzień
Ja się wczoraj dowiedziałam, że moja przyjaciółka, która już właściwe straciła nadzieje, że będzie miała dziecko, jest w ciążyNawet nie wiecie jak się cieszę, nawet w najśmielszych marzeniach żadna z nas nie przypuszczała, że w tym samym czasie będziemy chodzić w ciiąży. Żeby było śmieszniej - ja Wodnik i mam urodzić Wodnika, ona Baran i ma termin na połowę kwietnia czyli Baran
megg, olcia87, juska19, Lara 82, LadyDi, sebza, słoneczna 85, Mamaliye, Sewerynka, Fedra lubią tę wiadomość
-
Sue wrote:Lara, Asia Kwaśnik
W sumie znajoma bardziej:) ale musze przyznać, ze na żywo brzmi sto razy lepiej:)
Mam nadzieje, ze bedzie dalej!
A no ja to ją pamiętam jeszcze z X Factor ale nie poznałam, dopiero weszłam w google. No fajnie dziewczyna daje czaduW warkoczykach była bardzo charakterystyczna.
Sue lubi tę wiadomość
-
Gosiak a ty masz wszystkie 3 badania prenatalne na NFZ. ? Pytam z ciekawości bo nie wiem dlaczego ja mam 2 a 3 jak juz chce mogę sama zrobić już bez skierowania.
Milej niedzielu, wstaje na DVD tvn i jajecznica -
megg wrote:Gosiak a ty masz wszystkie 3 badania prenatalne na NFZ. ? Pytam z ciekawości bo nie wiem dlaczego ja mam 2 a 3 jak juz chce mogę sama zrobić już bez skierowania.
Milej niedzielu, wstaje na DVD tvn i jajecznica
Teraz 17.09 idę na drugie i zobaczymy.
Ale jak moja przyjaciółka była się umawiać w Gamecie, to jej powiedzieli, że będzie miała 3 USG w ramach tego skierowania.
Ja też życzę miłej niedzieli, wstawiłam owsiankę i chyba będę nadrabiać Prawo AgatyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 08:31
megg lubi tę wiadomość
-
A ja jeszcze na temat pH i płci chciałam, bo wyczytałam na kwietniówkach, że o tym rozmawiają, na allegro można kupić ponoć testy płci, które się sprawdzają w 98% i kilka dziewczyn z doświadczenia pisze, że im i ich znajomym się sprawdziło. A jedna pytała ginekologa na czym polega ten test i stwierdził, że na pH moczu, cytuję:
A poruszyliscie temat tego testu na płeć.
A wiec.....Ja go robilam jak byłam w ciąży z synem!!Zrobiłem go tylko i wyłącznie dla zabawy i u mnie od razu pokazała się niebieska kreska,czyli się sprawdziło!!!Koleżanka teraz niedawno tez go zrobiła i okazało się ze córka i tez nosi dziewuszke:-)
Te testy jak pytalam się Gina na czym działają mówił mi ze na pH moczu!!!Ponoć niskie pH to dziewczynka a powyżej 6 to chłopczyk!Nie wiem ile w tym prawdy......(w ciąży z synem pH zawsze powyżej 6)
Więc może coś w tym jednak jest, w 98%
http://allegro.pl/test-na-plec-dziecka-od-6-tygodnia-ciazy-plci-i4586994983.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 08:51
-
Miłej niedzieli dziewczynki. Dawno mnie tu nie było ale was czasami podczytuje tylko nie nadążam czytać wszystkiego,bo tak duzo piszecie.Mi jakos ostatnio nie chce się pisac i brakuje mi czasu.Wracam z pracy wieczorem,ogarne rodzinke,mieszkanko i już zaraz trzeba isc spac. Teraz troche odpoczywam,bo jestem chora i biore antybiotyki. wrrrr
Gratuluje tym co są juz po połówkowym i znają pleć i trzymam kciuki za te co dopiero będa szły.Ja ide 25 wrzesniajuska19 lubi tę wiadomość
-
Witam
przeczytałam Was to co mnie nie bylo i gorąco tu bylo
nie ma co sie klocic dziewczyny
ja wiem ze hormony a z drugiej strony lekarze tez niektórzy głupoty gadają. Jak sie pójdzie czasem do innego lekarza niż prowadzący to mozna usłyszeć co innego.
A ja wczoraj bylam u lekarza bo gardlo tak zawalone ze mowic nie moglam. I pani doktor przepisala mi leki dla kobiet w ciąży do ssania Prenalen. Myslalam ze przepisala mi moje ukochane propolki ale oczywiście z czym sie porwalam próbując rozczytać receptęwątpię aby ten lek tam mi pomógł ale dzis tylko gardlo lekko drapie
jupi
mam i tak w poniedziałek sie zgłosić do swojego rodzinnego bo moze z tego się rozwinac angina niby
a mój rodzinny jak mnie widzi mowi "to znowu ty?"
Ooo mój starszy kot wlasnie wlazl w lep na muchy i tak z nim chodzibiedaczek trzeba go ratować!!!
-
Widze,że teraz dużo osób ma problemy z gardłem. Mnie też bolało,że ledwo mówiłam i do tego zawalony nos,że nie mam jak oddychac.Jak poszłam do lekarza,to najpierw pobrali mi krew z palca i okazało się,że mam jakiegos wirusa i przepisali mi antybiotyk,na gardło pomógł ale nos mam caly czas zawalony i zatkany.Denerwuje mnie juz to,bo nie mam jak oddychac zwłaszcza w nocy.
-
Witajcie Dziewczyny w ten piękny niedzielny poranek
We Wrocławiu dziś piękne słońce, mam nadzieję, że się utrzyma
Lara - zdziwiłam się trochę, że poszła do VoP, ma swoje kawałki, więc Must be the music byłoby lepszeAle trzymam za nią kciuki!
Mnie może dziecko nie kopie tak, żeby obudzić, ale z kolei budzi mnie pełny pęcherz - dziś w nocy 3 razy...
Oglądam właśnie DDTVN i zakochałam się w swetrze Magdy Mołek - chcę taki.
Ale mam problemy
Maja35 - śliczny brzuszek na avatarze!!
Lara 82 lubi tę wiadomość
-
Katiś wrote:Moją mamę też gardło bolało i miała katar jakoś tak od tygodnia i dzwoni mi wczoraj, że była u lekarza i ma anginę ( bez gorączki). Panuje chyba jakieś świństwo.
mowie ze mnie gardlo boli itp itd i wiecie co powiedzial ze angina!!! I następnego dnia gardlo zawalone i do tego czopy ropne na gardle. Musial to widzieć juz powoli dzien przed. A gorączki tez nie mialam czesto przy anginie nie mam gorączki to jest jakiś zmutowany wirus z tego co mi lekarz mowil i czesto ludzie mysla ze jak gorączki nie maja a gardlo póki to zwykle zapalenie.