Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    ja juz wiem ze synus:)
    kiedy macie polowkowe?

15/09 <3

megg lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• juska19 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje ze synus bedzie :) ale wazne zeby bylo zdrowe wiec co ma byc to bedzie

megg lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    A ja jem sałatkę owocową z sosem waniliowym. Pyszneeee.

Spędziłam prawie 2 godz. na składaniu wózka. Jak dla takiego laika jak ja, to był nie lada wyczyn, ale się udało. Także wyprany, złożony, stoi i schnie. Ale będziemy z Zojką śmigać na wiosnę, aż miło. Teraz sobie co chwilę po pokoju jeżdżę :D

Zastanawiam się czy powoli zamawiać już jakieś butelki itd, czy się wstrzymać jeszcze. Nie chcę później na hurra dużo kasy wydać, tylko jakoś to rozłożyć. Ale z drugiej strony, boję się, że jak zacznę to nie będę potrafiła skończyć i weź tu człowieku bądź mądry...

A powiedzcie mi czy taniej jest zamawiać na allegro/przez internet czy taniej będzie w sklepach?

salatke owocowa z sosem waniliowym?? Kurcze ale mi narobilas smaka... jak to się robi? dasz przepis? :)

dziewczyny podpinam się do pytania o cebyszkę, gdzie kupic? kupiłam jedna na allegro i jest beznadziejna, miekka wypelniona wata, jak zarzucę noge to robi się plaska jak naleśnik... do niczego

dziewczyn przesłodkie ciuszki kupujecie, czekam jak na szpilkach by dowedziec się plec i tez rzuce się w zakupowy szal :) na razie mam tylko body unisex

Madlene, Agnieszka gratuluje!!!

Martsonek witaj :)

U mnie polowkowe jest 14.10 prosiłabym o dopisanie:)

Januszkowa moje kondolencje :( Ja również poszłabym na pogrzeb nie patrzyla na zabobony

dziewczyny a ja musze pracować az do lutego :(
    tu w belgi sa tylko 4 miesiące macierzyńskiego i jeśli nie będę pracować do lutego nie dostane + 4 miesaice wychowawczego :( a 4 miesiące to za krotko z takim maluszkiem

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, siedze i jem rosol. O tej godz! Masakra jakas, no ale co mam zrobic jak mnie az skrecalo w lozku, a Zojka juz mnie o 3:30 obudzila - tak mocno juz sie kopie skubana. Oj bede ja sie pewnie z nia miala ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 04:53

Gosiak, megg, Fedra, asia888 lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia888 z tego przepisu mozesz zrobic sos http://www.przepisy.net/talerz-owocow-z-sosem-waniliowym/ . Ja akurat zadnych owocow nie gotuje tylko kroje do miseczki banany, kiwi, pomarancze, winogrona, jablko i troszke daje tego sosu, a reszte w pojemniczek i do lodowki. Mega pyszne, soczyste i bomba witaminowa. Polecam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 05:01

asia888 lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się wczoraj tutaj działo, oj działo - na szczęście dziś nowy dzień ;)
    Ja się wczoraj dowiedziałam, że moja przyjaciółka, która już właściwe straciła nadzieje, że będzie miała dziecko, jest w ciąży :D Nawet nie wiecie jak się cieszę, nawet w najśmielszych marzeniach żadna z nas nie przypuszczała, że w tym samym czasie będziemy chodzić w ciiąży. Żeby było śmieszniej - ja Wodnik i mam urodzić Wodnika, ona Baran i ma termin na połowę kwietnia czyli Baran :D

megg, olcia87, juska19, Lara 82, LadyDi, sebza, słoneczna 85, nick nieaktualny, Sewerynka, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Lara, Asia Kwaśnik :)
    W sumie znajoma bardziej:) ale musze przyznać, ze na żywo brzmi sto razy lepiej:)
    Mam nadzieje, ze bedzie dalej!

A no ja to ją pamiętam jeszcze z X Factor ale nie poznałam, dopiero weszłam w google. No fajnie dziewczyna daje czadu :-) W warkoczykach była bardzo charakterystyczna. :-)

Sue lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak a ty masz wszystkie 3 badania prenatalne na NFZ. ? Pytam z ciekawości bo nie wiem dlaczego ja mam 2 a 3 jak juz chce mogę sama zrobić już bez skierowania.

Milej niedzielu, wstaje na DVD tvn i jajecznica :-)

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Gosiak a ty masz wszystkie 3 badania prenatalne na NFZ. ? Pytam z ciekawości bo nie wiem dlaczego ja mam 2 a 3 jak juz chce mogę sama zrobić już bez skierowania.

Milej niedzielu, wstaje na DVD tvn i jajecznica :-)
    Megg, ja na razie jestem umawiana z USG na USG, czyli jak byłam na pierwszym, to umówiono mnie na drugie. Nie pytałam o to.
    Teraz 17.09 idę na drugie i zobaczymy.
    Ale jak moja przyjaciółka była się umawiać w Gamecie, to jej powiedzieli, że będzie miała 3 USG w ramach tego skierowania.

Ja też życzę miłej niedzieli, wstawiłam owsiankę i chyba będę nadrabiać Prawo Agaty ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 08:31

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze na temat pH i płci chciałam, bo wyczytałam na kwietniówkach, że o tym rozmawiają, na allegro można kupić ponoć testy płci, które się sprawdzają w 98% i kilka dziewczyn z doświadczenia pisze, że im i ich znajomym się sprawdziło. A jedna pytała ginekologa na czym polega ten test i stwierdził, że na pH moczu, cytuję:

A poruszyliscie temat tego testu na płeć.
    A wiec.....Ja go robilam jak byłam w ciąży z synem!!Zrobiłem go tylko i wyłącznie dla zabawy i u mnie od razu pokazała się niebieska kreska,czyli się sprawdziło!!!Koleżanka teraz niedawno tez go zrobiła i okazało się ze córka i tez nosi dziewuszke:-) :-) :-)
    Te testy jak pytalam się Gina na czym działają mówił mi ze na pH moczu!!!Ponoć niskie pH to dziewczynka a powyżej 6 to chłopczyk!Nie wiem ile w tym prawdy......(w ciąży z synem pH zawsze powyżej 6)

Więc może coś w tym jednak jest, w 98% ;) ;)

http://allegro.pl/test-na-plec-dziecka-od-6-tygodnia-ciazy-plci-i4586994983.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 08:51

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w niedzielę :)

Gosiak lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej niedzieli dziewczynki. Dawno mnie tu nie było ale was czasami podczytuje tylko nie nadążam czytać wszystkiego,bo tak duzo piszecie.Mi jakos ostatnio nie chce się pisac i brakuje mi czasu.Wracam z pracy wieczorem,ogarne rodzinke,mieszkanko i już zaraz trzeba isc spac. Teraz troche odpoczywam,bo jestem chora i biore antybiotyki. wrrrr
    Gratuluje tym co są juz po połówkowym i znają pleć i trzymam kciuki za te co dopiero będa szły.Ja ide 25 wrzesnia :-)

juska19 lubi tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • cath Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) przeczytałam Was to co mnie nie bylo i gorąco tu bylo :) nie ma co sie klocic dziewczyny :) ja wiem ze hormony a z drugiej strony lekarze tez niektórzy głupoty gadają. Jak sie pójdzie czasem do innego lekarza niż prowadzący to mozna usłyszeć co innego. :)

A ja wczoraj bylam u lekarza bo gardlo tak zawalone ze mowic nie moglam. I pani doktor przepisala mi leki dla kobiet w ciąży do ssania Prenalen. Myslalam ze przepisala mi moje ukochane propolki ale oczywiście z czym sie porwalam próbując rozczytać receptę :D wątpię aby ten lek tam mi pomógł ale dzis tylko gardlo lekko drapie :) jupi :) mam i tak w poniedziałek sie zgłosić do swojego rodzinnego bo moze z tego się rozwinac angina niby :) a mój rodzinny jak mnie widzi mowi "to znowu ty?" :D

Ooo mój starszy kot wlasnie wlazl w lep na muchy i tak z nim chodzi :D biedaczek trzeba go ratować!!!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze,że teraz dużo osób ma problemy z gardłem. Mnie też bolało,że ledwo mówiłam i do tego zawalony nos,że nie mam jak oddychac.Jak poszłam do lekarza,to najpierw pobrali mi krew z palca i okazało się,że mam jakiegos wirusa i przepisali mi antybiotyk,na gardło pomógł ale nos mam caly czas zawalony i zatkany.Denerwuje mnie juz to,bo nie mam jak oddychac zwłaszcza w nocy.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny w ten piękny niedzielny poranek ;)

We Wrocławiu dziś piękne słońce, mam nadzieję, że się utrzyma ;)

Lara - zdziwiłam się trochę, że poszła do VoP, ma swoje kawałki, więc Must be the music byłoby lepsze ;) Ale trzymam za nią kciuki!

Mnie może dziecko nie kopie tak, żeby obudzić, ale z kolei budzi mnie pełny pęcherz - dziś w nocy 3 razy...

Oglądam właśnie DDTVN i zakochałam się w swetrze Magdy Mołek - chcę taki.
    Ale mam problemy ;D

Maja35 - śliczny brzuszek na avatarze!!

Lara 82 lubi tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moją mamę też gardło bolało i miała katar jakoś tak od tygodnia i dzwoni mi wczoraj, że była u lekarza i ma anginę ( bez gorączki). Panuje chyba jakieś świństwo.

cath lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na mnie zerka rurka z kremem - nigdy takich rzeczy nie jadłam, wczoraj mój M. kupił kilka i zjadł 2, a jedna została… i chyba ją zjem, masakra ;)

Sue, Lara 82, cath, juska19, megg, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue i właśnie o to chodzi żeby mieć tylko takie problemy :-)
    Ładniusi sweterek :-)
    A tak w ogóle to ja też się witam w słoneczny dzionek :-)

Sue lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak nie rób ochoty bo gdzie ja dobrą rurkę z kremem w niedzielę znajdę :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Moją mamę też gardło bolało i miała katar jakoś tak od tygodnia i dzwoni mi wczoraj, że była u lekarza i ma anginę ( bez gorączki). Panuje chyba jakieś świństwo.
    Ja kiedys w gimnazjum poszlam do mojego lekarza z symulacja choroby :D mowie ze mnie gardlo boli itp itd i wiecie co powiedzial ze angina!!! I następnego dnia gardlo zawalone i do tego czopy ropne na gardle. Musial to widzieć juz powoli dzien przed. A gorączki tez nie mialam czesto przy anginie nie mam gorączki to jest jakiś zmutowany wirus z tego co mi lekarz mowil i czesto ludzie mysla ze jak gorączki nie maja a gardlo póki to zwykle zapalenie. :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 598 599 600 601 602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ