Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Vel w Twojej tabeli masz info o kamkaz. A durne kasowanki były po to żebyśmy same siebie mogły widzieć na tej liście kopiowanej tutaj :
kamkaz Kamila/ Mariusz 28 Ostrów Wlkp 2015-02-26 pierwsza 40 mżatka sprzedawca 178 99 kwas foliowy luteina 50 dopochwowa A RH- 2014-08-19
Dodam usmiechy żeby znowu ktoś się nie obraziłWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 19:22
Pola
Hania -
nick nieaktualny
-
za 15 min zasiadam do barw szczescia
bylam na zakupach- jutro z rana bede robic leczo (do sloikow), wczesniej na targ po buleczki:) a na popoludnie do pracy i takie plany na jutro.
kupilam nutelle w BIedronce- ale pyszna;) znowu mi sie zachccialo:)megg lubi tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Wróciłam od okulistki - powiedziała, że już dawno ilość dioptrii nie przesądzą o cesarce, raczej jakieś poważne zmiany dna oka. U mnie wszystko git, wada od dłuższego czasu się nie pogłębia, zbadała dno oka, ciśnienie, wszystko super, żadnych wskazań do cesarki. Cieszę się
Gosiak do Ciebie pytanie osobne
i do wszystkich dziewczyn z Trojmiasta
czy wiecie gdzie maja duzy wybor oprawek do okularow??
ja mam bardzo waska twarz, nie mam ani jednej pary okularow przeciwslonecznych bo w kazdych wygladam zle! teraz musze sobie okulary na jazdy kupic i chce zeby byly tanie tzn nie za tysiac zlotych tylko najlepiej zeby sie zamknac max w 3 stowach, zeby byly dla mojej waskiej twarzy odpowiednie i zeby byly plastikowe i czarnetzn oprawki ;p
bylam w vision express ale tam mieli beznadziejny wyborja nie chce jakis super okularow bo ja na codzien i tak ich nie bede nosic, tylko do kina, do samochodu, tam gdzie musze miec, ja mam wade cos pomiedzy minus 00.75 a minus 1, ostatnio mialam 0 75 ale mam wrazenie ze sie pogorszylo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 19:47
-
słoneczna 85 wrote:za 15 min zasiadam do barw szczescia
bylam na zakupach- jutro z rana bede robic leczo (do sloikow), wczesniej na targ po buleczki:) a na popoludnie do pracy i takie plany na jutro.
kupilam nutelle w BIedronce- ale pyszna;) znowu mi sie zachccialo:)
A to leczo to jak robisz? W sensie ładujesz do słoików i gotujesz?Pola
Hania -
ja to plany takie jak wiekszosci - koc i tv. dzis tvn katuje - wspolna, ugotowani i rewolucje.
Bylam dzis w h&m i kupilam rajstopy ciazowe i sukienke. Jutro idziemy na urodziny do 2 letniej coreczki mojej kolezanki, a w coraz mniej ciuchow sie juz mieszcze... -
no wlasnie nie ladowalam jeszcze na zime i tu chyba poruszlaam ten temat jak pasteryzowac.
stwierdzilam, ze zrobie po pare sloikow z sezonowych warzyw to pozniej bedzie jak znalazl w lutym:D
no i mam zamiar ugotowac- powkladac do wyparzonych sloikow.
garnek duzy wylozyc sciereczka na dnie, wstawic sloiki, zalac woda do 2/3 wysokosci. doprowadzic do zagotowania i 30 min pasteryzowac na malym ogniu.
Wyjac, odwrocic sloiki, przykryc scierka lub recznikiem , zostawic do ostygniecia a potem sprawdzic czy zassaly pokryweczki:)
Znalalzlam tez sposob zeby sloiki pelne pasteryzowac w piekarniku 200 st 20 min no ale ja bede robic tradycyjnie w garnku.
mam nadzieje ze sie uda:)
a w zimie maz sobie wyjmie sloik, podsmazy kielbaske, wyleje leczo i bedzie jadl podczas gdy ja bede karmic malego:)Januszkowa lubi tę wiadomość
-
dziewczyny dziękuję za kciuki
ja już po wizyciemaluch się nie chciał pokazać ale udało się dopochwowo- DZIEWCZYNKA!
To można na listę wpisać bo będzie mała Polaważy 198 g.
przeczucie mnie nie myliło
połówkowe mam 13 październikasłoneczna 85, LadyDi, maja35, kasia_1988, Bietka, cath, olcia87, Lara 82, megg, Sue, Fedra, Januszkowa, Asiaa1201, juska19, Gosiak, Sewerynka, asia888 lubią tę wiadomość
-
tak sie zastanawiam czy np nie porobic przecierow z dyni jeszcze do zup:) bo ja lubie zupy dyniowe z curry:) tez powinny sie udac, pozamykac i wytrzymac do zimy
ludzie robia rozne rzeczy na zime wiec i ja sprobuje:) bo w zimie warzywa juz nie takie a teraz nasze
to super przedszkolanko:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 19:57
-
a ktoras z was bierze zelazo dodatkowo? ja mam brac Tardyferon ( parametry czerwonokrwinkowe poszly troche w dol)
ale podobno moge miec po tym sensacje rozne i dlatego pytam.
oby nie wymioty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 20:04
-
słoneczna ja biorę dodatkowo żelazo. Powiem Ci, że przed ciążą jak brałam żelazo to miałam zaparcia i bardzo bolało przy.... Teraz ich nie ma
Przedszkolanka widzę, że u Ciebie też Pola będzie - gratuluję
Co do przetworów przeczytałam w tej książce Język niemowląt że to bardzo dobre rozwiązanie porobić gotowe obiady, zamrozić zapiekanki, gołąbki, krokiety, żeby w lutym przynajmniej na początku nie było stresów z obiademWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 20:05
przedszkolanka:), asia888 lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
nick nieaktualny
-
Przedszkolanko witaj w gronie malych kobietek
jeszcze kilka usg i moze liczba dziewczynek wyrowna sie z liczba chlopcow. No i imie sliczne
Sloneczna, ja biore zelazo z wit C od 10 tyg ciazy. A jaka dawke masz zalecona?przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Ale się rozpisałyście,że nie wiadomo co teraz pisac i na jaki temat hehe. Ja już w łóżeczku czekam na Na wspólnej.
Jak fajnie wrócić po tygodniu do pracy,radośc dzieci na mój widok bezcenna.
Mnie cos dzisiaj cały brzuch pobolewa i sie napina a jak siadałam w pracy i chciałam wstać,to nie mogłam się od razu wyprostować,bo mnie dół brzucha bolała więc starałam sie wiecej chodzic.
Mój mały już protestuje jak mu jakas pozycja nie pasuje.Staram sie spac w nocy na lewym boku i jak sie tylko przewroce na prawy to mnie od razu kopie albo jak siedzie i sie zegne to tez daje znac ze mu chyba tam ciasno he.
Już nie mogę się doczekac USG,żeby go zobaczyc i usłyszec ze wszystko ok.