Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
angelcia wrote:Sloneczna dla mnie jest to porazka, mega porazka.. wszedzie trzeba placic, łożyć, dokładać..
Ale oczywiście nie popieram płacenia, żeby nie byłojuska19, Sue, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGosiak, ale wiesz.. L4 ciążowe to L4 ciążowe. Pracowałaś, jesteś zatrudniona więc się należy. A te prawo jazdy? Dość, że płacić za kurs, egzamin/y, lekarz, wydanie, teraz znowu... I PO CO.. Czemu ja mam zapłacić lekarzowi i państwu od nowa za te 15 lat, a np mój sąsiad nie będzie musiał, bo nie będzie wymieniał prawa jazdy? Cholera, albo wszyscy, albo nikt...
-
Dwadzieścia osiem lat. Jeden mąż. Jeden kot. Czekam na pierwsze Dziecko:)
Pracuję w przedszkolu dlatego jestem na L4, bo to ospa, to świnka, to inne paskudztwo.I tak wszyscy łącznie z moją dyrektorką stwierdzili, że czas siedzieć w domku:)
Początki ciąży to były mdłości i problemy z wiecznymi bólami brzucha dlatego aż do zeszłego tygodnia byłam na podtrzymaniu. Ale teraz zaczęłam oddychać spokojniej i planować co to będzie jak przyjdzie luty:)angelcia, Sue, Gosiak, juska19, Katiś, Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość
-
Witam nową Mamusię
)
Ja właśnie się zbieram na warsztaty. Napisałam wierszyk, oto moja radosna Twórczość)
Mamo to ja to wierszyk, który piszemy z naszym dzieckiem od 10 maja 2014 roku
Mamo, to ja, Twój synek Tomek
Mieszkam w Twoim brzuszku, bardzo fajny domek.
Mamo, to ja pokazałem Wam 1 lipca serduszko,
Mimo, że byłem centymetrowym Maluszkiem
Mamo, to ja pokazałem w Twoje urodziny, że jestem chłopcem,
Trochę się pogimnastykowałem, nie było to proste.
Mamo, to ja codziennie Cię kopię kilka razy,
Wiem, że nie boli, a więc - bez obrazy
Mamo, to ja będę dumą Tatusia,
Który kocha mnie bardzo, tak bardzo jak mamusię
Mamo, to ja będę grzecznym chłopczykiem
I bardzo Cię proszę - możemy jeździć z tym fotelikiem?
Trzymajcie za nas kciuki!!Gosiak, angelcia, juska19, truskawkax25, słoneczna 85, Bietka, olcia87, LadyDi, Katiś, Fedra, Penelope, Lara 82, Sewerynka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPia Gizela wrote:Dwadzieścia osiem lat. Jeden mąż. Jeden kot. Czekam na pierwsze Dziecko:)
Pracuję w przedszkolu dlatego jestem na L4, bo to ospa, to świnka, to inne paskudztwo.I tak wszyscy łącznie z moją dyrektorką stwierdzili, że czas siedzieć w domku:)
Początki ciąży to były mdłości i problemy z wiecznymi bólami brzucha dlatego aż do zeszłego tygodnia byłam na podtrzymaniu. Ale teraz zaczęłam oddychać spokojniej i planować co to będzie jak przyjdzie luty:)
Czyli maluszek Cię nie oszczędzał wcale, tak jak niektórych z Nas.. Teraz będzie tylko lepiej, nie ma co denerwować się na zapas. Podobno 2 trymestr jest najprzyjemniejszym okresem ciązy. A mogę wiedziec skąd jesteś?
-
nick nieaktualny
-
Vel super ze w końcu sie odezwalas
nie ukrywam ze sie zaniepokoilam
A wiec tak USG trwalo prawie godzinę. I moje dziecko jest ułożone Glowa do dołu tak jak powinno byc przed porodemlekarz mowi ze piec razy sie jeszcze obróci ale jesli na nastepnym usg będzie tak leżało to bardzo dobry znak
I Konstancja jest na 100% Konstancjąpoprosiłam ginka aby dokładnie sprawdził czy coa nie dynda dzis i trzy razy sprawdzal aż sie śmiał ze mnie
mam zdjęcie na dowód ale na nim nic nie widac.
i moja dziewczynka twarzyczki nie chciała pokazać. Uparta po mamusi
Śmiejemy sie z mama ze to dlatego ze ostatnio ginek smial sie ze ma duży nos
waga mojej księżniczki 372 g
a moja szyjka wynosi 4,0 cm i powiedział ze jest bardzo długa
I jezdzil mi tym usg aż po same zebrataka jest duza.
i tak jej waga jest w dolnych granicach wagowych na ten etap
ale mowi ze to sie jeszcze może zmienić.
no a moja waga wynosi 63,6 gdzie początkowa waga sprzed ciazy byla 67
cos sie ruszylo ale do dobicia jeszcze troche
Nastepna wizyta 16.10 godzina 11Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 15:28
słoneczna 85, Gosiak, przedszkolanka:), niki640, Bietka, Sue, asia888, juska19, LadyDi, Katiś, Fedra, Januszkowa, Penelope, Lara 82, megg, Sewerynka lubią tę wiadomość
-
nikt mi nie odpisal co z tym kluciem w brzuchu po lewej stronie- nie odpowiadacie na moje posty! obrazam sie
( oczywiscie zart)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 15:33
Gosiak, angelcia, Sue, Lara 82, Sewerynka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
angelcia wrote:A mogę wiedziec skąd jesteś?
Z Serca Górnego Śląska.
Cath - strasznie długo trwało to USG, ale przynajmniej wszystko posprawdzane:)
Gratuluję 100% córeczki!
Dobrego popołudnia i wieczoru dziewczęta! Ja powoli idę się szykować obiad mężowi, a potem wybieram się do kina i na ploteczki z przyjaciółką.
-
słoneczna 85 wrote:a mnie uciska cos z lewej strony, jak sie nachyle to juz w ogole mocniej- nie wiem czy tak sie dziecko ulozylo?
kurcze nie boli mnie jak siedze ale jak wstaje......
mam nadzieje, ze to normalneI myślę, że normalne, ja jeden czy dwa dni miałam taki ból ala kolka po prawej stronie a Janka często po prawej się układa, bo nawet widać, że brzuch nie jest symetryczny. Mi na razie przeszło.
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny