X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Właśnie ;) Dlatego ja powiem szczerze, że miałam na początku wyrzuty sumienia, teraz jest lepiej :)
    Długo chcesz pracować GOsiak, listopad-grudzień, naprawdę szacun!
    Ale to tylko dlatego, że mam projekty do skończenia i się rozliczyć z nich i wtedy dostanę premię sporą. No i te 4h dziennie nie są dla mnie tak uciążliwe.
    I chyba faktycznie popracuję do 7 listopada. A wcześniej się rozliczę ze wszystkich rzeczy. No i wdrażam koleżankę na swoje miejsce, ja zarządzam zespołem warszawsko-gdańskim, więc jest sporo do ogarnięcia.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie u Ciebie jest to fajne, że możesz pracować te 4 h dziennie, gdyby u mnie się tak zgodzili, zostałabym do listopada też :) Ale praca od 6 do 22 jakoś mi się nie widzi, zwłaszcza teraz :)

• Sue Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, w ogóle gratulacje z okazji połówki ciąży!! :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    No właśnie u Ciebie jest to fajne, że możesz pracować te 4 h dziennie, gdyby u mnie się tak zgodzili, zostałabym do listopada też :) Ale praca od 6 do 22 jakoś mi się nie widzi, zwłaszcza teraz :)
    No mi też by się nie widziała, zdecydowanie. Takie godziny to masakra w ciąży.
    Ja to sobie jeszcze sama decyduję, na którą przychodzę, więc raz jestem 9-13, raz 12-16 - zależy jak mi pasuje.

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gosiak, w ogóle gratulacje z okazji połówki ciąży!! :)
    Dzięki :) Ale zleciało :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja również trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :-) Zresztą jak zawsze :-)
    No i czekamy na wieści :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytuję Was powolutku co się działo od poniedziałku wieczorem. No i Katiś odwaliłaś tekst na warsztaty, że szok. Łzy mi poleciały grats. Nie rozumiem dlaczego nie wygrałaś fotelika.

A mnie niestety ominęły warsztaty we wtorek z powodu pobytu w szpitalu.

Katiś lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Doczytuję Was powolutku co się działo od poniedziałku wieczorem. No i Katiś odwaliłaś tekst na warsztaty, że szok. Łzy mi poleciały grats. Nie rozumiem dlaczego nie wygrałaś fotelika.

A mnie niestety ominęły warsztaty we wtorek z powodu pobytu w szpitalu.
    Szkoda :(
    Mnie ominą warsztaty "bezpieczny maluch" z powodu wyjazdu na urlop, ale chyba w programie świadomej mamy też ma być pierwsza pomoc.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Moje koleżanki na L4 ciążowych mówiły, że to był piękny czas. Chwila odpoczynku, spokoju i polecają :) A i finansowo też wyszły na tym nieźle, bo w trakcie L4 nie są odprowadzane składki ;)

jak to nie są odprowadzane skladki?? czyli powinnam dostać kwote ta ktora mam na umowe brutto ??? bo nie czaje...
    ja dostaje juz 3 m-ce L4, i pierwsza wypłata była taka jak przez okres pracy netto..a teraz od 2 mcy mam 70zł wiecej...i to wszystko!
    wiec jak to jest ?

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    jak to nie są odprowadzane skladki?? czyli powinnam dostać kwote ta ktora mam na umowe brutto ??? bo nie czaje...
    ja dostaje juz 3 m-ce L4, i pierwsza wypłata była taka jak przez okres pracy netto..a teraz od 2 mcy mam 70zł wiecej...i to wszystko!
    wiec jak to jest ?
    Tylko składka ZUS nie jest odprowadzana, podatek, rentowa pewnie tak. Dlatego taka niewielka różnica.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no to możliwe, wtedy by sie zgadzało ( chyba, bo sie nie znam na tym) hihihi :) w sumie to mogłoby sie nie zgadzać i do tego jednego zera jeszcze jedno mogliby dodać :D

Gosiak lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOOOOO doszłam do kolejnej kłótni :-) ależ to zabawne. Tym razem zero komentarza, dobrze, że mnie nie było.
    I popieram dość proszenia się o coś, jesteśmy dorośli.
    Jak ktoś ma ochotę pisze, jak nie to nie i tyle. :-) niezły FUN.

Sue, truskawkax25 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Dżulietta Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny poradżcie mi bo ja juz zgłupiałam.Byłam u lekarza,kazała mi kupić tabletki do ssania,wodę morska i syrop no więc kupiłam.Czyytam ulotkę a tam że nie powinno sie brac w czasie ciąży! i ocb? masakra
    nie wiem czy mam brać czy nie.Wsumie lekarka wiedziała że w ciąży jestem,a jak patrzyłam na składniki to same naturalne ziołowe itp

w4sqyx8d2a8oz6oa.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie tabletki?
    Tak, to niestety standard, mi też kiedyś babka zapisała tymianek i podbiał a tam jak byk, że kobiety w ciąży nie mogą.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Dżulietta Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chlorchinaldin (do ssania) woda morska( do nosa) pyrosal (syrop)

w4sqyx8d2a8oz6oa.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka razy tu podawałyśmy zestaw bezpieczny dla nas, nie wiem czy się dokopię gdzieś... tantum verde do gardła - o ile dobrze pamiętam, glosal do psikania na wysuszonego gardło.
    Na pewno można płukać też szałwią - bardzo pomaga.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

nie czytalam Was 1,5 tygodnia i pewnie nie da sie tego nadrobic :(

Sue skonczylam na tym jak pisalas o prawku :) że nie mozesz sie za to zabrać :)
    Ja sie zapisalam od 1 wrzesnia :) i chodze sobie i jak narazie sobie bardzo chwale :) bo jak nie teraz to chyba nigdy, a nie bede sie z dzieckiem tułać po tramwajach, a przecież tatuś nie zawsze może Nas wozic :) ktoś przecież w końcu musi na tą rodzinę zarabiać :D

Ogólnie to dziś mam wolne a tak to pracuje do 14 pazdziernika, pozniej ide na L4, mam tak wykombinowane, że macierzynski bedzie calkiem calkiem :) a normalnie pracuje w normalnej kawiarni wiec zus sie nie bedzie mial do czego doczepic :) mam nadzieje :)

Dzis od rana meczyla mnie zachcianka na kiszona kapuste, kupilam sobie 700g na sniadanie, a zaraz po niej zachcianka na goraca czekolade :D mniam :D gdzie ja nienawidze cieplego mleka ani cieplego kakao itp od zawsze i mnie mdli po tym :D ale teraz w zestawie z kapusta kiszona na sniadanie mmmm... <3 ha ha :)

Czytalam gdzies, że teraz w tym wieku ciazy to prawdziwe zachcianki dopiero sie zaczna !!! :)

Chorowalam tydzien i leczylam sie herbata z cytryna pomarancza i miod gozdziki syrop malinowy starty imbir plus do tego ten syropek dla ciezarnych Prenalen no i sie wyleczylam :) chociaz to glownie mialam katar, chore gardlo i ogolne oslabienie, cale szczescie bez goraczkowania i jakiejs masakry :)

Podświadomie cały czas czuje, że bede miala syna, to juz nie chodzi o moja chora schize ale poprostu intulicja mowi mi to, ale ponieważ Doering nigdy sie nie myli to wybralam juz imie dla corki :) Liwia :)

W następny wtorek mam połówkowe :) a co do brzucha to powiem tak.. jest mala wypuklosc, nic wielkiego ani nadzwyczajnego :) ale po sniadaniu mi wypycha i mam juz wtedy mega wielki!!!

A tak pozatym czuje sie normalnie, naprawde ciaza w stu procentach bezobjawowa...
    czuje kopniaczki kilka razy dziennie tak jak wczesniej i to tyle z ciazowych rzeczy, pozatym normalnie funkcjonuje jak przed ciaza :)

zdjecie z rozpoczecia 21 tygodnia :)

http://www.iv.pl/images/88606395395069325920.jpg

Gosiak, truskawkax25, Sue, MoniaP, Lara 82, juska19, Fedra, madziutek 23, asia888, Asiaa1201, Penelope, Laurka lubią tę wiadomość

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel, ale nam zrobiłaś niespodziankę :D

Vel lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel witaj z powrotem :D
    ciesze sie, że z maluszkiem wszytsko ok.
    Ja do doeringa na połówkowe ide za jakieś 3 tygodnie ;]

• Vel Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te kreski na focie to odcisk od majtek i spodni a nie rozstepy :P narazie wylazly mi na cycku drobniuteńkie dwa krótkie i tak to nic:) zmienilam oliwke Palmers na Mama Mil i bardzo przyjemna mi sie wydaje i w aplikacji i w konsystencji i w zapachu :) polecam wiec :)

a co do gardla nie jestem w temacie ale ja kupilam sobie tabsy do ssania z tej samej firmy co syrop czyli Prenalen tabletki do ssania dla kobiet w ciazy i do tego tantum verde wiem ze mozna uzywac i jest bezpieczny :) ale mi najbardziej pomogla herbata z imbirem i cytryna, serio... uwielbiam jak mnie po tym pali w gardle bo nie wrzucam kawalka imbiru tylko tre na tarce do srodka naprawde spory kawalek i po takiej herbie odrazu gardlo przestaje bolec i chrypa mija :) do tego ssanie tabletek i jest GIT :)

szalwie tez dostalam od rodzinnej bo mi wyskoczyla jakas gulka od wewnetrznej strony warg i nie chce zlezc od ponad miesiaca i mi kazala szalwie kupic i tantym verde na to wiec napewno sa to bezpieczne rzeczy w ciazy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 14:07

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
‹‹ 643 644 645 646 647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ