Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
najmocniej przepraszam, a po co roztrząsasz temat ? Był i się skończył. Każda wyraziła swoją opinię i już, czy trzeba od razu kogoś oceniać ?
Vel wrote:badanie prenatalne bez testow pappa, samo usg genetyczne nalezy sie na NFZ
ja mialam robione w Nadmorskim Centrum Medycznym, specjalnie w innym odzdziale przychodni niz ten gdzie moja ginka prowadzaca przyjmuje ze wzgledu na to, ze ona w gabinecie ma zwykle usg a nie to do usg genetycznego.. ale faktycznie to badanie robil mi lekarz bez FMF
teraz na polowkowe ide rowniez na NFZ i na skierowanie i podobno do facia co ma lepszy sprzet od doeringatez do nadmorskiego centrum medycznego ale do innego oddzialu ich przychodni gdzie maja odpowiedni do tego sprzet
dostalam skierowanie bo takie usg sie naleza, pomimo ze mam ponizej 35lat i nie jestem w grupie ryzyka
i tak jak pisalyscie usg miedzy 11 a 14, a pozniej 18 a 22 polowkowe a pozniej to w III trymestrze to sa obowiazkowe 3 usg ciazowe
a jak sie placi to mierza wiecej parametrow
OLCIA ale Ty spinaszpo co? Mamaliye ma racje!!!!!!!! a ja jestem tego żywym przykladem
mam 22lata
jestem okazem zdrowia
chodze TYLKO na NFZ do lekarza
dostalam skierowanie na tamte USG za DARMO bo mi sie NALEZA
poruszalam 500 stron temu ten watek z dziewczynami i razem doszlysmy do wniosku ze te usg sa refundowane, mi zmierzyli przeziernosc karku, kosc nosowa i slowny opis serduszka narzadow mozgu itp, moge wam wyslac skana z tego badania
ona nie wprowadza nikogo w blad i ma racje a Wy na nia wjechalysciemegg lubi tę wiadomość
Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc -
Ja biorę, dzięki Bogu nic mi się po nim nie dzieje. Tylko, że obowiązkowo trzeba go popijać kwaśnym soczkiem.
słoneczna 85 wrote:a ktoras z was bierze zelazo dodatkowo? ja mam brac Tardyferon ( parametry czerwonokrwinkowe poszly troche w dol)
ale podobno moge miec po tym sensacje rozne i dlatego pytam.
oby nie wymioty.
Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc -
LadyDi wrote:Przedszkolanko witaj w gronie malych kobietek
jeszcze kilka usg i moze liczba dziewczynek wyrowna sie z liczba chlopcow. No i imie sliczne
Sloneczna, ja biore zelazo z wit C od 10 tyg ciazy. A jaka dawke masz zalecona?
ja mam w tabletce 80 mg jonow zelaza- mam brac 1 tabl dziennie a jakbym sie zle czula to nawet co dwa dni -
Angelcia, mam mieć tą dietę bo chyba mam nadwrażliwe jelita i już 4 raz miałam kolkę jelitową. To taki strasznie kujący ból w całym brzuchu i nie da się go wytrzymać nie można się nawet wyprostować ani przekręcić z boku na bok.
Tym razem dostałam go po flaczkachpodejrzewam, że były zbyt mocno przyprawione. No i chyba za duże ilości naraz jadłam a muszę często a mało. No nie ważne jakoś dam radę.
-
słoneczna 85 wrote:ja mam w tabletce 80 mg jonow zelaza- mam brac 1 tabl dziennie a jakbym sie zle czula to nawet co dwa dni
teraz w ciąży biorę raz dziennie ascofer który ma 23 jonow żelaza. Gdzie trzeba wziąć pod uwagę ze właśnie mam anemie i mięsa nie jadam
Przedszkolanko cudowniewitamy w gronie malych dziewuszek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 20:32
-
Gosiak czekam na relację z filmu, bo właśnie dzisiaj reklamę słyszałam i mnie zaintrygował
Dziękuję dziewczyny
Słoneczna ja to żelazo dzisiaj dostałam,ale w witaminach mam 200% zapotrzebowania i teraz nie wiem... chyba odpuszczę sobie na razie to coś na T. jak są rewolucje... -
LadyDi wrote:Sloneczna, to sporo. Ja mam 40.
A czy ktoras z Was bierze kwas Omega3? W jakiej dawce dziennej? Bo kupilam tabletki, a tam napisane ze kobiety w ciazy maja brac 6 tbl dziennie
to sa tabletki o stopniowym uwalnianiu- mowil ze dobre.
zobaczymy.
w sumie wynikow strasznych nie mialam ale lepiej brac niz potem leczyc anemie.
cath- ja tez nadal nie jem miesa w ciazy.
to moze dlatego mowil ze moge co 2 dni. to moze bede brac co 2 dni..Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 20:34
-
nick nieaktualnyLara, ja mialam ta przypadlosc jak mialam okolo 6 lat (a przynajmniej coś na wzór tych kolek). Zawsze jak zjadłam cos ostrzejszego, jak na 6latke przystalo wystarczyla musztarda ii karetka mogla stac juz u mnie pod blokiem. Zwijalam sie z bólu, płakałam, że chyba cały blok mnie słyszał. A jak słyszałam, że karetka jest pod blokiem to nagle zdrowiałam!
Na pytanie sanitariusza "Gdzie jest pacjent?" wylatywałam z pokoju z dumą i mówiłam TO JA!...Jak sobie to przypomne, wstyd
.. Ale porobili mi pozniej USG i powiedzieli ze taki urok:/
-
co do L4 i maciezynskiego ja np. mam zmiane etatu i mi sie liczy srednia od mometu zmiany
w zsadzie zmiane mialam 1.09 dlatego do konca mc musze pracowac zeby nie bylo potem problemow
prawda atakasobiejedna?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 20:45
-
Przedszkolanko, gratuluję malutkiej córeczki.
Vel, "Mio mój Mio" dokładnie z tej książki wzięło się nam to imię. W skandynawii jest całkiem zwyczajne i dość znane. Mój mąż nie jest polakiem dodam więc zagraniczne imiona jak najbardziej bierzemy pod uwagę. Synek będzie miał też norweski paszport. Póki co to nadal typ nr 1.przedszkolanka:), Vel lubią tę wiadomość
-
Ale fajnie! Vel wrocila!
Takie mialam jakies przeczucie, ze jak dzisiaj tu wejde, to zobacze cos milego!
A Liwia bardzo ladnie!
Mnie przez tydzien meczyly zaparcia, ale w koncu w poniedzialek odpuscily.
Wrocila mi ochota na mieso! W sobote bylismy na lunchu i dopiero jak wciagnelam caly talerz kaskow kurczaka w panierce z frytkami, to sie zorientowalam, ze przeciez wlasnie po raz pierwszy od 3 miesiecy zjadlam miesoA nastepnego dnia mielismy uda kurczaka uwedzona we wlasnej wedzarce i byly niebo w gebie! Dzisiaj mnie naszlo zrobic mielone
Z mniej fajnych objawow, to okropnie mnie ostatnio wypryszczylo. I wlosy tez sie chyba bardziej zaczely teraz przetluszczac
Wyslalam rodzicom zdjecia z weekendu i dzisiaj rozmawialam z nimi na skypie. Powiedzieli, ze brzucha nic nie widac, tylko biust jakis wiekszy xDVel lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Martsonek wrote:
hej dopiszesz sie do listty ??
i WY FISH, Pia Gizela, kasianadine tez mozecie
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1r1CHQZYjgvZb1K36e9oSkbdL13mlKKl5g7ijRDJy18w/edit#
Gosiak wrote:A ja jeszcze na temat pH i płci chciałam, bo wyczytałam na kwietniówkach, że o tym rozmawiają, na allegro można kupić ponoć testy płci, które się sprawdzają w 98% i kilka dziewczyn z doświadczenia pisze, że im i ich znajomym się sprawdziło. A jedna pytała ginekologa na czym polega ten test i stwierdził, że na pH moczu, cytuję:
A poruszyliscie temat tego testu na płeć.
A wiec.....Ja go robilam jak byłam w ciąży z synem!!Zrobiłem go tylko i wyłącznie dla zabawy i u mnie od razu pokazała się niebieska kreska,czyli się sprawdziło!!!Koleżanka teraz niedawno tez go zrobiła i okazało się ze córka i tez nosi dziewuszke:-)
Te testy jak pytalam się Gina na czym działają mówił mi ze na pH moczu!!!Ponoć niskie pH to dziewczynka a powyżej 6 to chłopczyk!Nie wiem ile w tym prawdy......(w ciąży z synem pH zawsze powyżej 6)
Więc może coś w tym jednak jest, w 98%
http://allegro.pl/test-na-plec-dziecka-od-6-tygodnia-ciazy-plci-i4586994983.html
wysylalam juz linki do tego testu na plec wczesniej, on nie wykrywa na podstawie PH tylko hormonow meskich w moczu NIBY i to jest bujda
pic na wode!!! na youtubie widzialam filmiki jak kobiety robily a potem sie okazywalo na odwrot50 procent to jest wiesz co.. zawsze polowie kobiet sie trafi
nie warto marnowac na to kasy
Gosiak wrote:Tak, właśnie z takim kremem budyniowym, mmmm
O tak! U naS takie są w mojej ulubionej piekarni od dzieciakau andrzeja szydlowskiego, maja najlepszy razowy ze slonecznikiem ever i te tarty też!!!
tarta borowki plus maliny pol na pol na budyniu i kruchym ciaCHU:) mniam
zajadam sie tym na sniadanie plus razowy z szynka od tygodnia
w ogole jazdy mam jakies na Maca !trzy razy juz poszlam bo maM Takiego cisa na mieso stamtad ze masakra, najpierw cheeseburgery, pozniej big maci i jeszcze na ich ciastko ale maja obrzydliwe smaki jablko i brzoskwinia a ja uwielniam owoce lesne albo inne czerwone nadzienie !!
i jeszcze jajka na miekko od dwoch dni jemzawsze lubilam jajka na miekko ale od kilku miesiecy mi sie nie chcialo w ogole a ostatnie dni mi sie zmienilo
Gosiak wrote:Moje potrawy zawsze były dosolone - ja lubię sól niestety, ale używam himalajskiej różowej - bardzo zdrowa jest - polecam poczytaćNo i tym się usprawiedliwiam
Teraz powiedziałabym nawet, że używam lekko mniej, więc każda jak widać ma inaczej
rozowa sol himalajska smakuje jak jajka na twardo
i jest skladnikiem najdrozszego hamburgera na swiecie ktory kosztuje prawie 100 funtów
Sue ja mam polowkowe 23wrzesnia
-
angelcia wrote:Lara, a moge wiedziec dlaczego musisz miec taka diete? Bo nie wiem czy coś przeoczyłam czy jak...
Sue a co jest złego w wystającej pupie? Niejedna chciałaby taką mieć. Najwazniejsze, ze zachowałaś figurę
VEEEL!!!!!!!!! W koncusliczny brzuszek, podobny do mojego - ja na niego mowie balonik, bo jest tak na dole brzucha.. A jak leze to tym bardziej tylko na dole odstaje.
Dzulietta, super brzuszek
Co do prawa jazdy - jestem wkurw..., nie zła, a wkurw... Bylam dzisiaj odebrac prawko po zmianie danych - zaznaczam, ze mialam prawo jazdy bezterminowe. Kur.. MIALAM! Zajebiscie, mam sobie prawo jazdy teraz wazne jedyne 15 lat, bo jakiemus gburaskowi w rządzie sie tak podobało.. i za 15 lat znowu będę musiała zapłacić za lekarza i za wyrobienie tego chujskiego plastiku.. Juz nie wspomne, ze jakosc NOWEGO prawa jazdy jest gorsza niz dowodu - zaloze sie, ze jakby moj maz mial taki plastik to zlamalby go po 2-3 tygodniach noszenia portfela w kieszeni na dupie.. MOJ GNIEW NIE ZNA GRANIC.. Czemu odbieraja nam cos, co kiedys nam przyznali?!
glupie przepisy
ja tez mialam teraz badanie do prawka i dostane tylko na 15 lat -
patrzcie jaki frak wygralam w licytacji
i dla rownowagi dresik
wciągnęłam sie
jeszcze wylicytowalam kurtke zimowa z H&M mama na zime, fajna bedzie jak w swoje juz nie wejdęWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 21:01
olcia87, maja35, Fedra, juska19 lubią tę wiadomość
-
LadyDi wrote:Vel witaj! Dobrze, ze juz wrocilas
Ladne imie
U mnie na zlosc mojemu W. tez bedzie kobita - Zoja.
Sewerynka, ciesze sie, ze Ci sie podoba. U mnie wszyscy raczej sceptycznie podchodza do tego imienia i kaza sie powaznie zastanowic nad tym jeszcze, ale mam to gdzies. Zojka bedzie Zojka o ile nie zmieni sie w chlopca ;p
No wlasnie Agnieszka sie nie odzywa cos.
A ja dzis robilam na obiad pyzy z miesem, ktore mnie z rownowagi wyprowadzily. Masakra jakas. Myslalam, ze nerwowo sie wykoncze i pol kuchni rozniose.
Widzisz te Wiktory bardzo chca miec synowa wychodzi odwrotnie
-
nick nieaktualnyVel no coz, teoretycznie Ty juz wliczasz sie do nowych przepisow, a ja zdawalam na starych i do normalnie juz 2-3 lata temu wiec tak troche chamsko.. Ale pewnie powinnam ich calowac po stopach, ze nie naliczaja tych 15-stu lat od czasu zdania, ze byli tacy laskawi i mnie uraczyli tym ograniczeniem od czasu zmiany..
Megg, fajny fraczek!!!megg lubi tę wiadomość