X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś ale ty chudzinka jesteś a brzusio,to masz już fajniutki :-) Fajna babeczka z Ciebie :-)

Katiś lubi tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

najmocniej przepraszam, a po co roztrząsasz temat ? Był i się skończył. Każda wyraziła swoją opinię i już, czy trzeba od razu kogoś oceniać ?
    Vel wrote:
    badanie prenatalne bez testow pappa, samo usg genetyczne nalezy sie na NFZ
    ja mialam robione w Nadmorskim Centrum Medycznym, specjalnie w innym odzdziale przychodni niz ten gdzie moja ginka prowadzaca przyjmuje ze wzgledu na to, ze ona w gabinecie ma zwykle usg a nie to do usg genetycznego.. ale faktycznie to badanie robil mi lekarz bez FMF

teraz na polowkowe ide rowniez na NFZ i na skierowanie i podobno do facia co ma lepszy sprzet od doeringa :) tez do nadmorskiego centrum medycznego ale do innego oddzialu ich przychodni gdzie maja odpowiedni do tego sprzet

dostalam skierowanie bo takie usg sie naleza, pomimo ze mam ponizej 35lat i nie jestem w grupie ryzyka

i tak jak pisalyscie usg miedzy 11 a 14, a pozniej 18 a 22 polowkowe a pozniej to w III trymestrze to sa obowiazkowe 3 usg ciazowe :)

a jak sie placi to mierza wiecej parametrow :)

OLCIA ale Ty spinasz :) po co? Mamaliye ma racje!!!!!!!! a ja jestem tego żywym przykladem

mam 22lata
    jestem okazem zdrowia
    chodze TYLKO na NFZ do lekarza
    dostalam skierowanie na tamte USG za DARMO bo mi sie NALEZA
    poruszalam 500 stron temu ten watek z dziewczynami i razem doszlysmy do wniosku ze te usg sa refundowane, mi zmierzyli przeziernosc karku, kosc nosowa i slowny opis serduszka narzadow mozgu itp, moge wam wyslac skana z tego badania

ona nie wprowadza nikogo w blad i ma racje a Wy na nia wjechalyscie

megg lubi tę wiadomość

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę, dzięki Bogu nic mi się po nim nie dzieje. Tylko, że obowiązkowo trzeba go popijać kwaśnym soczkiem.
    słoneczna 85 wrote:
    a ktoras z was bierze zelazo dodatkowo? ja mam brac Tardyferon ( parametry czerwonokrwinkowe poszly troche w dol)
    ale podobno moge miec po tym sensacje rozne i dlatego pytam.

oby nie wymioty.

:)

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Przedszkolanko witaj w gronie malych kobietek :D jeszcze kilka usg i moze liczba dziewczynek wyrowna sie z liczba chlopcow. No i imie sliczne :)

Sloneczna, ja biore zelazo z wit C od 10 tyg ciazy. A jaka dawke masz zalecona?

ja mam w tabletce 80 mg jonow zelaza- mam brac 1 tabl dziennie a jakbym sie zle czula to nawet co dwa dni

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, mam mieć tą dietę bo chyba mam nadwrażliwe jelita i już 4 raz miałam kolkę jelitową. To taki strasznie kujący ból w całym brzuchu i nie da się go wytrzymać nie można się nawet wyprostować ani przekręcić z boku na bok.
    Tym razem dostałam go po flaczkach :-( podejrzewam, że były zbyt mocno przyprawione. No i chyba za duże ilości naraz jadłam a muszę często a mało. No nie ważne jakoś dam radę.

relge6yd3cl8y0me.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna, to sporo. Ja mam 40.

A czy ktoras z Was bierze kwas Omega3? W jakiej dawce dziennej? Bo kupilam tabletki, a tam napisane ze kobiety w ciazy maja brac 6 tbl dziennie :O

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    ja mam w tabletce 80 mg jonow zelaza- mam brac 1 tabl dziennie a jakbym sie zle czula to nawet co dwa dni
    Ooo to masz bardzo duza dawkę ja brałam tyle jak mialam bardzo duza anemie. :) teraz w ciąży biorę raz dziennie ascofer który ma 23 jonow żelaza. Gdzie trzeba wziąć pod uwagę ze właśnie mam anemie i mięsa nie jadam :)

Przedszkolanko cudownie :D witamy w gronie malych dziewuszek <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 20:32

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak czekam na relację z filmu, bo właśnie dzisiaj reklamę słyszałam i mnie zaintrygował :)

Dziękuję dziewczyny <3

Słoneczna ja to żelazo dzisiaj dostałam,ale w witaminach mam 200% zapotrzebowania i teraz nie wiem... chyba odpuszczę sobie na razie to coś na T. jak są rewolucje...

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Sloneczna, to sporo. Ja mam 40.

A czy ktoras z Was bierze kwas Omega3? W jakiej dawce dziennej? Bo kupilam tabletki, a tam napisane ze kobiety w ciazy maja brac 6 tbl dziennie :O

to sa tabletki o stopniowym uwalnianiu- mowil ze dobre.
    zobaczymy.

w sumie wynikow strasznych nie mialam ale lepiej brac niz potem leczyc anemie.

cath- ja tez nadal nie jem miesa w ciazy.

to moze dlatego mowil ze moge co 2 dni. to moze bede brac co 2 dni..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 20:34

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, ja mialam ta przypadlosc jak mialam okolo 6 lat (a przynajmniej coś na wzór tych kolek). Zawsze jak zjadłam cos ostrzejszego, jak na 6latke przystalo wystarczyla musztarda ii karetka mogla stac juz u mnie pod blokiem. Zwijalam sie z bólu, płakałam, że chyba cały blok mnie słyszał. A jak słyszałam, że karetka jest pod blokiem to nagle zdrowiałam!
    Na pytanie sanitariusza "Gdzie jest pacjent?" wylatywałam z pokoju z dumą i mówiłam TO JA!... :D Jak sobie to przypomne, wstyd :D.. Ale porobili mi pozniej USG i powiedzieli ze taki urok:/

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka ja mam w pregnie plus zelazo ale mowil ze to nie jest wystarczajaca ilosc zeby poprawic obnizone wyniki.
    slucham sie:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do L4 i maciezynskiego ja np. mam zmiane etatu i mi sie liczy srednia od mometu zmiany
    w zsadzie zmiane mialam 1.09 dlatego do konca mc musze pracowac zeby nie bylo potem problemow

prawda atakasobiejedna? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 20:45

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Topola Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko, gratuluję malutkiej córeczki.

Vel, "Mio mój Mio" dokładnie z tej książki wzięło się nam to imię. W skandynawii jest całkiem zwyczajne i dość znane. Mój mąż nie jest polakiem dodam więc zagraniczne imiona jak najbardziej bierzemy pod uwagę. Synek będzie miał też norweski paszport. Póki co to nadal typ nr 1.

przedszkolanka:), Vel lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omega 3 to mam w pregnie plus- w 1 kapsulce 100 mg

ale dokupie jeszcze pregne DHA- wczesniej mialam omega med i DHA
    zeby nie zabraklo dzidziusiowi:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 20:49

atdcqtkf2affvuei.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie! Vel wrocila! :) Takie mialam jakies przeczucie, ze jak dzisiaj tu wejde, to zobacze cos milego! :) A Liwia bardzo ladnie!

Mnie przez tydzien meczyly zaparcia, ale w koncu w poniedzialek odpuscily.

Wrocila mi ochota na mieso! W sobote bylismy na lunchu i dopiero jak wciagnelam caly talerz kaskow kurczaka w panierce z frytkami, to sie zorientowalam, ze przeciez wlasnie po raz pierwszy od 3 miesiecy zjadlam mieso :D A nastepnego dnia mielismy uda kurczaka uwedzona we wlasnej wedzarce i byly niebo w gebie! Dzisiaj mnie naszlo zrobic mielone :D

Z mniej fajnych objawow, to okropnie mnie ostatnio wypryszczylo. I wlosy tez sie chyba bardziej zaczely teraz przetluszczac :/

Wyslalam rodzicom zdjecia z weekendu i dzisiaj rozmawialam z nimi na skypie. Powiedzieli, ze brzucha nic nie widac, tylko biust jakis wiekszy xD

Vel lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Vel Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martsonek wrote:
    Witajcie ; )
    Jestem tu nowa i trochę nie w temacie, ale mam nadzieję że szybko wejdę w temat, dogadamy się i dowiem się paru ciekawych i przydatnych rzeczy ; ) . Zwłaszcza, że to jest moja pierwsza ciąża, nie ukrywam trochę się boję .

w57vrjjgwtqt9lif.png

hej dopiszesz sie do listty ??

i WY FISH, Pia Gizela, kasianadine tez mozecie :) :)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1r1CHQZYjgvZb1K36e9oSkbdL13mlKKl5g7ijRDJy18w/edit#

Gosiak wrote:
    A ja jeszcze na temat pH i płci chciałam, bo wyczytałam na kwietniówkach, że o tym rozmawiają, na allegro można kupić ponoć testy płci, które się sprawdzają w 98% i kilka dziewczyn z doświadczenia pisze, że im i ich znajomym się sprawdziło. A jedna pytała ginekologa na czym polega ten test i stwierdził, że na pH moczu, cytuję:

A poruszyliscie temat tego testu na płeć.
    A wiec.....Ja go robilam jak byłam w ciąży z synem!!Zrobiłem go tylko i wyłącznie dla zabawy i u mnie od razu pokazała się niebieska kreska,czyli się sprawdziło!!!Koleżanka teraz niedawno tez go zrobiła i okazało się ze córka i tez nosi dziewuszke:-) :-) :-)
    Te testy jak pytalam się Gina na czym działają mówił mi ze na pH moczu!!!Ponoć niskie pH to dziewczynka a powyżej 6 to chłopczyk!Nie wiem ile w tym prawdy......(w ciąży z synem pH zawsze powyżej 6)

Więc może coś w tym jednak jest, w 98% ;) ;)

http://allegro.pl/test-na-plec-dziecka-od-6-tygodnia-ciazy-plci-i4586994983.html

wysylalam juz linki do tego testu na plec wczesniej, on nie wykrywa na podstawie PH tylko hormonow meskich w moczu NIBY i to jest bujda :)

pic na wode!!! na youtubie widzialam filmiki jak kobiety robily a potem sie okazywalo na odwrot :) 50 procent to jest wiesz co.. zawsze polowie kobiet sie trafi :) nie warto marnowac na to kasy :)

Gosiak wrote:
    Tak, właśnie z takim kremem budyniowym, mmmm :)

O tak! U naS takie są w mojej ulubionej piekarni od dzieciaka :) u andrzeja szydlowskiego, maja najlepszy razowy ze slonecznikiem ever i te tarty też!!!

tarta borowki plus maliny pol na pol na budyniu i kruchym ciaCHU:) mniam :)

zajadam sie tym na sniadanie plus razowy z szynka od tygodnia :)

w ogole jazdy mam jakies na Maca ! :D trzy razy juz poszlam bo maM Takiego cisa na mieso stamtad ze masakra, najpierw cheeseburgery, pozniej big maci i jeszcze na ich ciastko ale maja obrzydliwe smaki jablko i brzoskwinia a ja uwielniam owoce lesne albo inne czerwone nadzienie !! :(

i jeszcze jajka na miekko od dwoch dni jem :) zawsze lubilam jajka na miekko ale od kilku miesiecy mi sie nie chcialo w ogole a ostatnie dni mi sie zmienilo :)

Gosiak wrote:
    Moje potrawy zawsze były dosolone - ja lubię sól niestety, ale używam himalajskiej różowej - bardzo zdrowa jest - polecam poczytać ;) No i tym się usprawiedliwiam :)
    Teraz powiedziałabym nawet, że używam lekko mniej, więc każda jak widać ma inaczej :D

rozowa sol himalajska smakuje jak jajka na twardo :D
    i jest skladnikiem najdrozszego hamburgera na swiecie ktory kosztuje prawie 100 funtów :D

Sue ja mam polowkowe 23 :) wrzesnia

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Vel Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Lara, a moge wiedziec dlaczego musisz miec taka diete? Bo nie wiem czy coś przeoczyłam czy jak...

Sue a co jest złego w wystającej pupie? Niejedna chciałaby taką mieć:P. Najwazniejsze, ze zachowałaś figurę :)

VEEEL!!!!!!!!! W koncu <3 sliczny brzuszek, podobny do mojego - ja na niego mowie balonik, bo jest tak na dole brzucha.. A jak leze to tym bardziej tylko na dole odstaje.

Dzulietta, super brzuszek :)

Co do prawa jazdy - jestem wkurw..., nie zła, a wkurw... Bylam dzisiaj odebrac prawko po zmianie danych - zaznaczam, ze mialam prawo jazdy bezterminowe. Kur.. MIALAM! Zajebiscie, mam sobie prawo jazdy teraz wazne jedyne 15 lat, bo jakiemus gburaskowi w rządzie sie tak podobało.. i za 15 lat znowu będę musiała zapłacić za lekarza i za wyrobienie tego chujskiego plastiku.. Juz nie wspomne, ze jakosc NOWEGO prawa jazdy jest gorsza niz dowodu - zaloze sie, ze jakby moj maz mial taki plastik to zlamalby go po 2-3 tygodniach noszenia portfela w kieszeni na dupie.. MOJ GNIEW NIE ZNA GRANIC.. Czemu odbieraja nam cos, co kiedys nam przyznali?! :/

glupie przepisy :(

ja tez mialam teraz badanie do prawka i dostane tylko na 15 lat :(

zjk3p18.png

• megg Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrzcie jaki frak wygralam w licytacji :)

29mnomc.jpg

i dla rownowagi dresik

2h7ic5u.jpg

wciągnęłam sie :)
    jeszcze wylicytowalam kurtke zimowa z H&M mama na zime, fajna bedzie jak w swoje juz nie wejdę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 21:01

olcia87, maja35, Fedra, juska19 lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Vel Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Vel witaj! Dobrze, ze juz wrocilas ;) Ladne imie :) U mnie na zlosc mojemu W. tez bedzie kobita - Zoja.

Sewerynka, ciesze sie, ze Ci sie podoba. U mnie wszyscy raczej sceptycznie podchodza do tego imienia i kaza sie powaznie zastanowic nad tym jeszcze, ale mam to gdzies. Zojka bedzie Zojka o ile nie zmieni sie w chlopca ;p

No wlasnie Agnieszka sie nie odzywa cos.

A ja dzis robilam na obiad pyzy z miesem, ktore mnie z rownowagi wyprowadzily. Masakra jakas. Myslalam, ze nerwowo sie wykoncze i pol kuchni rozniose.

Widzisz te Wiktory bardzo chca miec synow :) a wychodzi odwrotnie :)

zjk3p18.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel no coz, teoretycznie Ty juz wliczasz sie do nowych przepisow, a ja zdawalam na starych i do normalnie juz 2-3 lata temu wiec tak troche chamsko.. Ale pewnie powinnam ich calowac po stopach, ze nie naliczaja tych 15-stu lat od czasu zdania, ze byli tacy laskawi i mnie uraczyli tym ograniczeniem od czasu zmiany.. :)

Megg, fajny fraczek!!!:)

megg lubi tę wiadomość

‹‹ 648 649 650 651 652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ