X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    same oprawki też polecam w vision, ale nie spotkałam jeszcze tam żadnego dobtrego okulisty. Same konowały wg mnie
    Ja nigdy z okulisty u nich nievkorzystalam, zawsze szlam z recepta z luxmedu.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy kleszcza nie mialam, ale jak raz w zyciu bylam z mama jako dziecko nad jeziorem to mi kilka palcami "wycisnela" jak byly jeszcze czarne. I pomoglo jak widac bo zadnego napitego krwia nigdy nie mialam. A te czarne tylko raz i ja stalam pod prysznicem a ona palcami je ze mnie wyjela normalnie :)
    Gosiak wrote:
    Ja nigdy z okulisty u nich nievkorzystalam, zawsze szlam z recepta z luxmedu.

okej to pojde do vision w carrefourze albo alfie jak bede w okolicy :)
    mi wystarczy ze mi powiedza czy mam 0.75 czy juz minus 1 :) wiec nawet konował chyba to potrafi :P

bo zawsze mam dylemat jak czytam z tej tablicy.. polowe literek np. zgaduje albo ze zmruzonym okiem jej odcczytuje i czy ona to uwzglednia? bo niby odpowiedz jest dobra ale odpowiadam tak ledwo widzac czy napewno to to

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 06:50

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jeszcze oficjalnie powiem Dzień Dobry :)
    Witam wszystkie mamusie z rana, dzisiaj na 11:00 mam wizytę kontrolną u mojej gin. prowadzącej - będzie sprawdzać czy wszystko jest ok i czy mogę lecieć na urlop.
    Potem muszę wykupić ubezpieczenie zdrowotne i w sobotę pakowanie :)

Sue, Penelope lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku jak najszybciej niech Ci go ktos umiejetny wyciagnie, moj tata byl na grzybach i kleszcza zlapal nie przyuwazylni chodzil z nim pare dni i mu napuchlo pojechal na pogotowie i tam mu Pani wyciagnela :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    To ja jeszcze oficjalnie powiem Dzień Dobry :)
    Witam wszystkie mamusie z rana, dzisiaj na 11:00 mam wizytę kontrolną u mojej gin. prowadzącej - będzie sprawdzać czy wszystko jest ok i czy mogę lecieć na urlop.
    Potem muszę wykupić ubezpieczenie zdrowotne i w sobotę pakowanie :)

Hej :) Tez sie witam z rana, wlasnie pocisnelam pączka :D Waga stoi w miejscu to moge czasem zaszalec ;)

Widzialam że zadawalas kiedys pytanie o ubezpieczenie na wakacje, nie jestem agentem ale miesiac temu mialam ten sam dylemat ;) Trzeba czytac warunki umowy, bo niektore ubezpieczalnie ograniczaja kwote do ktorej refunduja wydatki na leczenie ciezarnych... W koncu wybralam Signal Iduna, kupilam polise online, fajne bylo to ze sama moglam dowolnie zmniejszac lub zwiekszac kwoty ubezpieczenia, np zrezygnowalam z ubezpieczenia bagazu bo lecialam tylko z podrecznym, a zwiekszylam kwote kosztow leczenia.
    Nie powiem jak dzialaja gdy trzeba skorzystac z ich uslug, bo na szczescie nie musialam, ale raczej maja pozytywne opinie. Za tygodniowe ubezpieczenie na Anglię zapłacilam jakies 70 zł.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Hej :) Tez sie witam z rana, wlasnie pocisnelam pączka :D Waga stoi w miejscu to moge czasem zaszalec ;)

Widzialam że zadawalas kiedys pytanie o ubezpieczenie na wakacje, nie jestem agentem ale miesiac temu mialam ten sam dylemat ;) Trzeba czytac warunki umowy, bo niektore ubezpieczalnie ograniczaja kwote do ktorej refunduja wydatki na leczenie ciezarnych... W koncu wybralam Signal Iduna, kupilam polise online, fajne bylo to ze sama moglam dowolnie zmniejszac lub zwiekszac kwoty ubezpieczenia, np zrezygnowalam z ubezpieczenia bagazu bo lecialam tylko z podrecznym, a zwiekszylam kwote kosztow leczenia.
    Nie powiem jak dzialaja gdy trzeba skorzystac z ich uslug, bo na szczescie nie musialam, ale raczej maja pozytywne opinie. Za tygodniowe ubezpieczenie na Anglię zapłacilam jakies 70 zł.
    Właśnie ja też się skłaniam w stronę ich oferty, podobną ma jeszcze aviva. Kupiłaś online i od razu przysłali polisę do druku? Czyli w 5 minut masz sprawę załatwioną? Dzięki!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie. Kiedyś o tym pisała chyba Sylwia- czy to normalne że z rana miałam twardy brzuch/podbrzusze. ? Bo się trochę wystraszylam

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Właśnie ja też się skłaniam w stronę ich oferty, podobną ma jeszcze aviva. Kupiłaś online i od razu przysłali polisę do druku? Czyli w 5 minut masz sprawę załatwioną? Dzięki!

Dokładnie, zaraz po płatności online miałam gotową polise na mailu i sprawa była załatwiona. Też sie zastanawiałam nad Aviva, ale byla podejrzanie tania z tego co kojarze, a wydaje mi się ze Signal ma jednak lepszą renomę.

Megg ja mam zazwyczaj twardszy brzuch wieczorem...

Gosiak lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was z nowym tygodniem i według belly zaczelam 6 miesiąc ciazy :)
    A moje dziecię rano nad wyraz dzis aktywne :)

kasia_1988, Gosiak, Sue, juska19, Penelope, LadyDi, Lara 82, przedszkolanka:), Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue kochana ja też wygrałam te kosmetyki z palmersa hahaha :D No warsztaty są super szczególnie jeżeli chodzi o resuscytację takiego noworodka, chociaż wiadomo, pewnie panika przy tym jest niemała, ale przynajmniej wiemy jak nie zaszkodzić.

Witam Was w piąteczek :) ale mam dziś dobry humor. Znów śniło mi się że nasza mała jest już z nami. Wszystko fajnie kąpanie super, uśmiechnięta, ale jak ją przystawiłam do piersi to pociągnęła z cycka i się zżygała :P no i mnie było smutno, że jej moje mleko nie smakuje. :D

Angelcia Twoja lista była super, ale na liście Vel bardziej wyróżniają się płcie naszych dzieci :) Broń Boże się nie obrażaj, że wybrałam listę Vel :P

Gosiak, Sue, Januszkowa lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Dokładnie, zaraz po płatności online miałam gotową polise na mailu i sprawa była załatwiona. Też sie zastanawiałam nad Aviva, ale byla podejrzanie tania z tego co kojarze, a wydaje mi się ze Signal ma jednak lepszą renomę.
    No to już wszystko wiem i zaraz po wizycie u lekarza też kupię polisę Signala - bardzo Ci dziękuję :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath gratuluję 6 miesiąca, nie ukrywam, że przeżyłam szok, że to już!!! Masakra laaaaski my za niedługo zostaniemy mamusiami aaaaaaaaa :D Tyle szczęścia na nas czeka <3

Gosiak, cath, Penelope, Lara 82, przedszkolanka:), Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Cath gratuluję 6 miesiąca, nie ukrywam, że przeżyłam szok, że to już!!! Masakra laaaaski my za niedługo zostaniemy mamusiami aaaaaaaaa :D Tyle szczęścia na nas czeka <3
    Ja tez sie nie mogę nadziwic :) niedawno widzialam 2 kreski na teście pamiętam to jak dzis. A teraz. Wow czas bardzo szybko leci :)

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Cath, gratuluje 6 miesiąca. No i oczywiście gratuluje wczorajszego usg, dobrze, ze królewna rośnie zdrowo :)
    Ależ ten czas leci..

Megg, ja mam bardzo czesto taki twardy brzuch rano. Czasami przez pełny pecherz, czasami dziecko sie tak ulozy jakoś :)

Gosiak, zazdraszczam Ci urlopu:) ja co prawda teraz pojechalabym w gory, bo złe znoszę upały, ale i tak. Urlop to urlop.
    Widziałam, ze zastanawialas sie do kiedy pracowac. Ja dostałam podwyżkę jak powiedziałam o ciazy. Tez chciałam pracowac jak najdłużej, zeby wyrobić jak najwyższa premie. Pozniej zaczęłam sie złe czuc bardzo i stwierdzilam, ze teraz kasa nie jest najważniejsza. Teraz sie nie stresuje, ciesze sie w końcu ta ciaza. Jak
    Byłam w pracy to miałam wrazenie, ze zrobiłam cos złego, ze tak jakbym zaszła w ciaze im na zlosc. A ja nie planowałam tego, dziecko zdecydowało za mnie. Ważna jest tez atmosfera w pracy, u mnie z nią było nie najlepiej.
    Ty masz ten komfort, ze możesz pracowac tylko 4 h, wiec to troche inna bajka :)

Wczoraj po tych warsztatach stwierdzilam, ze nie bede tak świrowac przy dziecku jak niektóre z tych babek. Mnie mama myła codziennie, zwykłym mydelkiem. Pępek przemywala spirytusem. Karmiła poł roku piersią, a potem sama mi gotowała. Nie jadlam żadnych słoiczkow, suplementów diety. Jestem zdrowa, nie mam żadnych alergii. Tak tez bede sie opiekować moim dzieckiem
    Zabawne, ze zamiast przekonac mnie do produktów typu johnsons baby czy omeg Med, osiągneli efekt odwrotny :)

A ten palmers strasznie śmierdzi!!

megg, cath, Gosiak lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Witajcie :)
    Zabawne, ze zamiast przekonac mnie do produktów typu johnsons baby czy omeg Med, osiągneli efekt odwrotny :)

A ten palmers strasznie śmierdzi!!

a co z omega med nie tak czy z johnsonem>?? :)

atdcqtkf2affvuei.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schizuje się chyba niepotrzebnie

Cath gratulacje

Gosiak Zazdroszczę Wakacji

Miłego dnia mamusie

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez będę sie starala gotowac sama :) tych dzieciaczkow co pilnowalam wlasnie im gotowalam takie zupki potem blenderek :) no od czasu do czasu pewnie jakiś jeden sloiczek kupie ale to jak nie zdarzę czy cos takiego :) pamiętam ze te sloiczki strasznie smierdzialy mi :D smoczka tez nie chce używać wg. Ale jakis jeden zakupie na wszelki wypadek niech leży w szafie. :) i chciałabym karmić jak najkrócej :D niestety tutaj nikt mnie nie przekona aby karmić. Chyba ze po porodzie stwierdze ze to takie cudowne . Na dzien dzisiejszy mam w planie karmić gora 2 miesiące potem odciągać pokarm :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Jonsona na pewno zakupię ten płyn 3w1 jest bardzo poręczny, co do palmersa noo trochę ma intensywny zapach kakao, który w ciąży jakoś mi bardzo przeszkadza.

Teraz mam pytanie do kociarzy:
    Gdzie macie kuwetę? ja mam np w toalecie i jakoś nie widzę siebie kucającej z noworodkiem obok kuwety, żeby je umyć w wanience. Myślę nad rozwiązaniem zabudowanej w ścianie kuwecie. Tzn mam taką wnękę w przedpokoju, chcę ją "połowicznie zabić" deską w której chcę wyciąć głowe kota (żeby mógł tam wejść) i wstawić w jednej połowie kuwetę a na drugiej połówce miski. Czy ktoś tak ma? Czy ktoś może poradzić jak to prosto wykonać :D?

• cath Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Co do Jonsona na pewno zakupię ten płyn 3w1 jest bardzo poręczny, co do palmersa noo trochę ma intensywny zapach kakao, który w ciąży jakoś mi bardzo przeszkadza.

Teraz mam pytanie do kociarzy:
    Gdzie macie kuwetę? ja mam np w toalecie i jakoś nie widzę siebie kucającej z noworodkiem obok kuwety, żeby je umyć w wanience. Myślę nad rozwiązaniem zabudowanej w ścianie kuwecie. Tzn mam taką wnękę w przedpokoju, chcę ją "połowicznie zabić" deską w której chcę wyciąć głowe kota (żeby mógł tam wejść) i wstawić w jednej połowie kuwetę a na drugiej połówce miski. Czy ktoś tak ma? Czy ktoś może poradzić jak to prosto wykonać :D?
    Ja obie kuwety moich kotów mam w korytarzu obok łazienki :) ale ten pomysl co napisalaś jest super tylko czy kot będzie tam wchodził :D moje Np w żadne dziury nie chce wchodzić Np kupiliśmy taki mega wielki drapak w ktorym jest tam domek. Żaden kot nigdy w tym domku nie byl :D próbowaliśmy wszystkiego i nic. Wchodzić tam po prostu nie chca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 09:13

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do karmienia ja planuję karmić przez 6 miesięcy, potem będę trochę odciągać. Od 6 miesiąca zacznę wprowadzać "stałe posiłki" tzn jakaś gotowana marchewka/brokuł - w skrócie będę chciała wychowywać według książki bobas lubi wybór. Nie będę robiła osobnych posiłków dla nas i małej. Oczywiście nie dam jej schaboszczaka :D ale stopniowo będę dawała jej wybór :D Z resztą zobaczymy jak to w praniu wyjdzie :D

Sue lubi tę wiadomość

‹‹ 651 652 653 654 655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ