Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nigdy kleszcza nie mialam, ale jak raz w zyciu bylam z mama jako dziecko nad jeziorem to mi kilka palcami "wycisnela" jak byly jeszcze czarne. I pomoglo jak widac bo zadnego napitego krwia nigdy nie mialam. A te czarne tylko raz i ja stalam pod prysznicem a ona palcami je ze mnie wyjela normalnie
Gosiak wrote:Ja nigdy z okulisty u nich nievkorzystalam, zawsze szlam z recepta z luxmedu.
okej to pojde do vision w carrefourze albo alfie jak bede w okolicy
mi wystarczy ze mi powiedza czy mam 0.75 czy juz minus 1wiec nawet konował chyba to potrafi
bo zawsze mam dylemat jak czytam z tej tablicy.. polowe literek np. zgaduje albo ze zmruzonym okiem jej odcczytuje i czy ona to uwzglednia? bo niby odpowiedz jest dobra ale odpowiadam tak ledwo widzac czy napewno to to
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 06:50
-
To ja jeszcze oficjalnie powiem Dzień Dobry
Witam wszystkie mamusie z rana, dzisiaj na 11:00 mam wizytę kontrolną u mojej gin. prowadzącej - będzie sprawdzać czy wszystko jest ok i czy mogę lecieć na urlop.
Potem muszę wykupić ubezpieczenie zdrowotne i w sobotę pakowanieSue, Penelope lubią tę wiadomość
-
Gosiak wrote:To ja jeszcze oficjalnie powiem Dzień Dobry
Witam wszystkie mamusie z rana, dzisiaj na 11:00 mam wizytę kontrolną u mojej gin. prowadzącej - będzie sprawdzać czy wszystko jest ok i czy mogę lecieć na urlop.
Potem muszę wykupić ubezpieczenie zdrowotne i w sobotę pakowanie
HejTez sie witam z rana, wlasnie pocisnelam pączka
Waga stoi w miejscu to moge czasem zaszalec
Widzialam że zadawalas kiedys pytanie o ubezpieczenie na wakacje, nie jestem agentem ale miesiac temu mialam ten sam dylematTrzeba czytac warunki umowy, bo niektore ubezpieczalnie ograniczaja kwote do ktorej refunduja wydatki na leczenie ciezarnych... W koncu wybralam Signal Iduna, kupilam polise online, fajne bylo to ze sama moglam dowolnie zmniejszac lub zwiekszac kwoty ubezpieczenia, np zrezygnowalam z ubezpieczenia bagazu bo lecialam tylko z podrecznym, a zwiekszylam kwote kosztow leczenia.
Nie powiem jak dzialaja gdy trzeba skorzystac z ich uslug, bo na szczescie nie musialam, ale raczej maja pozytywne opinie. Za tygodniowe ubezpieczenie na Anglię zapłacilam jakies 70 zł. -
Atakasobiejedna wrote:Hej
Tez sie witam z rana, wlasnie pocisnelam pączka
Waga stoi w miejscu to moge czasem zaszalec
Widzialam że zadawalas kiedys pytanie o ubezpieczenie na wakacje, nie jestem agentem ale miesiac temu mialam ten sam dylematTrzeba czytac warunki umowy, bo niektore ubezpieczalnie ograniczaja kwote do ktorej refunduja wydatki na leczenie ciezarnych... W koncu wybralam Signal Iduna, kupilam polise online, fajne bylo to ze sama moglam dowolnie zmniejszac lub zwiekszac kwoty ubezpieczenia, np zrezygnowalam z ubezpieczenia bagazu bo lecialam tylko z podrecznym, a zwiekszylam kwote kosztow leczenia.
Nie powiem jak dzialaja gdy trzeba skorzystac z ich uslug, bo na szczescie nie musialam, ale raczej maja pozytywne opinie. Za tygodniowe ubezpieczenie na Anglię zapłacilam jakies 70 zł. -
Gosiak wrote:Właśnie ja też się skłaniam w stronę ich oferty, podobną ma jeszcze aviva. Kupiłaś online i od razu przysłali polisę do druku? Czyli w 5 minut masz sprawę załatwioną? Dzięki!
Dokładnie, zaraz po płatności online miałam gotową polise na mailu i sprawa była załatwiona. Też sie zastanawiałam nad Aviva, ale byla podejrzanie tania z tego co kojarze, a wydaje mi się ze Signal ma jednak lepszą renomę.
Megg ja mam zazwyczaj twardszy brzuch wieczorem...Gosiak lubi tę wiadomość
-
Sue kochana ja też wygrałam te kosmetyki z palmersa hahaha
No warsztaty są super szczególnie jeżeli chodzi o resuscytację takiego noworodka, chociaż wiadomo, pewnie panika przy tym jest niemała, ale przynajmniej wiemy jak nie zaszkodzić.
Witam Was w piąteczekale mam dziś dobry humor. Znów śniło mi się że nasza mała jest już z nami. Wszystko fajnie kąpanie super, uśmiechnięta, ale jak ją przystawiłam do piersi to pociągnęła z cycka i się zżygała
no i mnie było smutno, że jej moje mleko nie smakuje.
Angelcia Twoja lista była super, ale na liście Vel bardziej wyróżniają się płcie naszych dzieciBroń Boże się nie obrażaj, że wybrałam listę Vel
Gosiak, Sue, Januszkowa lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Atakasobiejedna wrote:Dokładnie, zaraz po płatności online miałam gotową polise na mailu i sprawa była załatwiona. Też sie zastanawiałam nad Aviva, ale byla podejrzanie tania z tego co kojarze, a wydaje mi się ze Signal ma jednak lepszą renomę.
-
Cath gratuluję 6 miesiąca, nie ukrywam, że przeżyłam szok, że to już!!! Masakra laaaaski my za niedługo zostaniemy mamusiami aaaaaaaaa
Tyle szczęścia na nas czeka
Gosiak, cath, Penelope, Lara 82, przedszkolanka:), Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Katiś wrote:Cath gratuluję 6 miesiąca, nie ukrywam, że przeżyłam szok, że to już!!! Masakra laaaaski my za niedługo zostaniemy mamusiami aaaaaaaaa
Tyle szczęścia na nas czeka
niedawno widzialam 2 kreski na teście pamiętam to jak dzis. A teraz. Wow czas bardzo szybko leci
Gosiak, Sue lubią tę wiadomość
-
Witajcie
Cath, gratuluje 6 miesiąca. No i oczywiście gratuluje wczorajszego usg, dobrze, ze królewna rośnie zdrowo
Ależ ten czas leci..
Megg, ja mam bardzo czesto taki twardy brzuch rano. Czasami przez pełny pecherz, czasami dziecko sie tak ulozy jakoś
Gosiak, zazdraszczam Ci urlopu:) ja co prawda teraz pojechalabym w gory, bo złe znoszę upały, ale i tak. Urlop to urlop.
Widziałam, ze zastanawialas sie do kiedy pracowac. Ja dostałam podwyżkę jak powiedziałam o ciazy. Tez chciałam pracowac jak najdłużej, zeby wyrobić jak najwyższa premie. Pozniej zaczęłam sie złe czuc bardzo i stwierdzilam, ze teraz kasa nie jest najważniejsza. Teraz sie nie stresuje, ciesze sie w końcu ta ciaza. Jak
Byłam w pracy to miałam wrazenie, ze zrobiłam cos złego, ze tak jakbym zaszła w ciaze im na zlosc. A ja nie planowałam tego, dziecko zdecydowało za mnie. Ważna jest tez atmosfera w pracy, u mnie z nią było nie najlepiej.
Ty masz ten komfort, ze możesz pracowac tylko 4 h, wiec to troche inna bajka
Wczoraj po tych warsztatach stwierdzilam, ze nie bede tak świrowac przy dziecku jak niektóre z tych babek. Mnie mama myła codziennie, zwykłym mydelkiem. Pępek przemywala spirytusem. Karmiła poł roku piersią, a potem sama mi gotowała. Nie jadlam żadnych słoiczkow, suplementów diety. Jestem zdrowa, nie mam żadnych alergii. Tak tez bede sie opiekować moim dzieckiem
Zabawne, ze zamiast przekonac mnie do produktów typu johnsons baby czy omeg Med, osiągneli efekt odwrotny
A ten palmers strasznie śmierdzi!!megg, cath, Gosiak lubią tę wiadomość
-
Ja tez będę sie starala gotowac sama
tych dzieciaczkow co pilnowalam wlasnie im gotowalam takie zupki potem blenderek
no od czasu do czasu pewnie jakiś jeden sloiczek kupie ale to jak nie zdarzę czy cos takiego
pamiętam ze te sloiczki strasznie smierdzialy mi
smoczka tez nie chce używać wg. Ale jakis jeden zakupie na wszelki wypadek niech leży w szafie.
i chciałabym karmić jak najkrócej
niestety tutaj nikt mnie nie przekona aby karmić. Chyba ze po porodzie stwierdze ze to takie cudowne . Na dzien dzisiejszy mam w planie karmić gora 2 miesiące potem odciągać pokarm
-
Co do Jonsona na pewno zakupię ten płyn 3w1 jest bardzo poręczny, co do palmersa noo trochę ma intensywny zapach kakao, który w ciąży jakoś mi bardzo przeszkadza.
Teraz mam pytanie do kociarzy:
Gdzie macie kuwetę? ja mam np w toalecie i jakoś nie widzę siebie kucającej z noworodkiem obok kuwety, żeby je umyć w wanience. Myślę nad rozwiązaniem zabudowanej w ścianie kuwecie. Tzn mam taką wnękę w przedpokoju, chcę ją "połowicznie zabić" deską w której chcę wyciąć głowe kota (żeby mógł tam wejść) i wstawić w jednej połowie kuwetę a na drugiej połówce miski. Czy ktoś tak ma? Czy ktoś może poradzić jak to prosto wykonać?
Pola
Hania -
Katiś wrote:Co do Jonsona na pewno zakupię ten płyn 3w1 jest bardzo poręczny, co do palmersa noo trochę ma intensywny zapach kakao, który w ciąży jakoś mi bardzo przeszkadza.
Teraz mam pytanie do kociarzy:
Gdzie macie kuwetę? ja mam np w toalecie i jakoś nie widzę siebie kucającej z noworodkiem obok kuwety, żeby je umyć w wanience. Myślę nad rozwiązaniem zabudowanej w ścianie kuwecie. Tzn mam taką wnękę w przedpokoju, chcę ją "połowicznie zabić" deską w której chcę wyciąć głowe kota (żeby mógł tam wejść) i wstawić w jednej połowie kuwetę a na drugiej połówce miski. Czy ktoś tak ma? Czy ktoś może poradzić jak to prosto wykonać?
ale ten pomysl co napisalaś jest super tylko czy kot będzie tam wchodził
moje Np w żadne dziury nie chce wchodzić Np kupiliśmy taki mega wielki drapak w ktorym jest tam domek. Żaden kot nigdy w tym domku nie byl
próbowaliśmy wszystkiego i nic. Wchodzić tam po prostu nie chca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 09:13
-
Co do karmienia ja planuję karmić przez 6 miesięcy, potem będę trochę odciągać. Od 6 miesiąca zacznę wprowadzać "stałe posiłki" tzn jakaś gotowana marchewka/brokuł - w skrócie będę chciała wychowywać według książki bobas lubi wybór. Nie będę robiła osobnych posiłków dla nas i małej. Oczywiście nie dam jej schaboszczaka
ale stopniowo będę dawała jej wybór
Z resztą zobaczymy jak to w praniu wyjdzie
Sue lubi tę wiadomość
Pola
Hania