X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dołączam do Was laski :) Troszkę poczytałam i pooglądałam zdjęcia waszych brzuszków :) Każda kobitka chyba w ciąży wygląda kwitnąco :) Pozdrawiam :)

cath, Francuska25, Sue, megg, Bietka, Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dokumentów to faktycznie jest urzędowo-finansowa masakra.
    Sue to super, że Twoj facet już zapowiedział udział, tzn mój też mówi że będzie mi pomagał, ale jak mówi, że boi się, że coś jej zrobi- to aż to jest takie słodkie.

W sumie mój T to taka znieczulica był, a teraz co wieczór odsłania moją koszulkę i gada z Polką :D

Już się nie mogę doczekać warsztatów Bezpieczny maluch, tam będzie również o 1 pomocy. I powiem Wam, że te 3 godziny zleciały w mig, tzn wykłady były po 1 godzinie i 5 min przerwy na siku :D

My dziś jedziemy po farby i panele :D Juupi.
    Aa i kupiłam wczoraj w biedronce 1 paczkę pieluch new born. Nawet nie wiecie jak dumnie z nimi szłam :D Kurczę ależ ja się cieszę z tej ciąży i z naszego dziecka <3

Sue, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie Dziewczynki.
    to prawda czas leci.Pamietam jak na forum pisałyśmy aby przeczekać spokojnie 12 tydzień, aby minęła ta granica stachu a to juz dobijamy do połowy ciązy.

co do karmienia to chciałabym karmić ok 3 miesięcy, a pozniej odciągać max do 6, bo tak czytałam ze najbardziej wartościowe jest mleko do tego okresu , pozniej juz niekoniecznie. Gotować oczywiście bede dla maluszka . Mam takie fajne urządzonko jak temomiks. Sprawdziło się idealnie przy dziecku mojej szwagierki. Nawet ksiązki są do niego co od którego miesiaca mozna maluchowi podować. Ja jestem zielona wiec kazda taka podpowiedz jest dla mnie cenna.

Co do wiaderka to powiem tylko ze mnie jakoś to nie przekonuje. Wydaje mi sie ze dziecko sie w tym meczy ( chodzi mi o takie dziecko juz 6 miesięczne) i że wkładki do wanny lub wanieka jest lepszym pomysłem.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Hej dołączam do Was laski :) Troszkę poczytałam i pooglądałam zdjęcia waszych brzuszków :) Każda kobitka chyba w ciąży wygląda kwitnąco :) Pozdrawiam :)
    Hej :) napisz cos więcej osobie :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja witaj;)

Moj maz kapal Alexa ale dopiero jak skonczyl 3 mies bo wczesniej go nie bylo. A mysle ze chyba kazdy facet ma obawy;)

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś, normalnie wyjęłaś mi to z ust :) A właściwie palców ;))

Ja też idę na te warsztaty Bezpieczny Maluch, ale dopiero 15.10, więc miesiąc jeszcze.

Piję właśnie tę kawę Mamma Coffee, bo dostałam wczoraj w prezencie, muszę przyznać, że jest bardzo dobra!

Co do warsztatów, to mnie też zleciało bardzo szybko, aż szkoda, że tak krótko;)

• Sue Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, witaj :)

Pewnie jak Vel wpadnie dziś na forum to poprosi Cię o dopisanie się na listę :) Skąd jesteś?

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    a ja sie martwie...bo chyba znalazłam kleszcza pod kolanem...mam mała , czarna, swedzącą kropke..lekko wystająca..domyślam sie ze to kleszcz :(
    Gdzie ja tego dziada złapałam, jeszcze tego mi teraz trzeba...jutro z samego rana lece do przychodni zeby to ktos zobaczył :(

Rudasek z tego co wiem dobrze by było żebyś nie wyjmowała go sama tylko np. na IP i żeby oni wzięli właśnie tego kleszcza i jemu zrobili badanie czy jest nosicielem boreliozy. Kilku znajomych tak robiło jak ich dzieciaki złapały wtedy szybciej możesz się uspokoić czy wszystko jest OK. No i jak napisała Fedra trzeba go usuwać jak najszybciej się da,choć lepiej nie samemu.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, nic z tym nie robiłam ponieważ wziełam to dzis pod swiatło dzienne i to jest chyba pieprzyk, wyglada tak jak wiele innych na moim ciele, a teraz mi ich kilka przybyło. Nic nie urosło przez noc, nie boli, swędzi, nie zaczerwieniło sie, także to raczej na 99% nie kleszcz...mimo wszystko jak pojade popoludniu po R do pracy do wstąpie do przychodni, niech to coś wezmą pod lupe i zobaczą...choć to takie malutkie jak ziarenko maku...tego sie nawet złapać nie da, bo niby wystaje ale tak minimalnie jak pieprzyk..

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Mam pytanie. Kiedyś o tym pisała chyba Sylwia- czy to normalne że z rana miałam twardy brzuch/podbrzusze. ? Bo się trochę wystraszylam

Spróbuj zmienić pozycję i poleżeć trochę na innym boku niż np. spaaś lub pochodzić. Dzidzia też śpi i np. pcha się w którąś stronę i może musisz ją tylko przegonić w inne miejsce :-)
    Ja tak mam czasami nad wzgórkiem łonowym raz po prawej raz po lewej i jak dotknę to ewidentnie takie twarde i tak mi powiedzieli teraz w szpitalu.
    Ale wiesz to są takie subiektywne odczucia każdej z nas i oczywiście może to być coś innego :-)

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zachodniopomorskie :) Okolice Szczecina :) mam 21 lat i marze o bobasku jak o niczym innym strasznie boje się porodu ale też nie mogę doczekać się dnia w którym zobaczę swoje maleństwo :) To moja druga ciąża pierwsza niestety skończyła się poronieniem :( Dlatego też tak bardzo ucieszyłam sie jak na teście zobaczyłam najpiękniejsze 2 kreski :) No i już nie długo wybieram się do szkoły rodzenia :) Czy któraś z Was też ma taki zamiar ? :)

kasia_1988, truskawkax25, Penelope, Lara 82, juska19, Bietka, Fedra, asia888 lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Ja zachodniopomorskie :) Okolice Szczecina :) mam 21 lat i marze o bobasku jak o niczym innym strasznie boje się porodu ale też nie mogę doczekać się dnia w którym zobaczę swoje maleństwo :) To moja druga ciąża pierwsza niestety skończyła się poronieniem :( Dlatego też tak bardzo ucieszyłam sie jak na teście zobaczyłam najpiękniejsze 2 kreski :) No i już nie długo wybieram się do szkoły rodzenia :) Czy któraś z Was też ma taki zamiar ? :)

Witaj Patrycja. W końcu ktoś z zachodniopomorskiego. Ja jestem ze Szczecina. Wybieram sie do szkoly rodzenia ale jeszcze nie robiłam rozeznania gdzie warto.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe to miło :) No ja też jeszcze dokładnie nie sprawdzałam gdzie warto chociaż u mnie w miejscowości nie duży wybór ewentualnie zostanie mi dojeżdżanie do Szczecina ;)

kasia_1988 lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Hehe to miło :) No ja też jeszcze dokładnie nie sprawdzałam gdzie warto chociaż u mnie w miejscowości nie duży wybór ewentualnie zostanie mi dojeżdżanie do Szczecina ;)

właśnie co do szkoły rodzenia to kiedy dziewczyny macie zamiar się wybrac? w którym tygodniu? bo to chyba juz czas aby cos zarezerwować? ja bede szukała w nastepnym tygodniu aby tak jakoś ok 24 tygodnia zacząć.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ide od 28.10 :) to bedzie 25 tydzien :D
    dzwoniłam do Pań i mówiły ze wtedy zaczyna sie kolejna grupa i One przyjmują od 24-26 tygdonia :D

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    właśnie co do szkoły rodzenia to kiedy dziewczyny macie zamiar się wybrac? w którym tygodniu? bo to chyba juz czas aby cos zarezerwować? ja bede szukała w nastepnym tygodniu aby tak jakoś ok 24 tygodnia zacząć.

Powiem Ci że moja położna kazała mi do szkoły rodzenia dzwonić w 24 tygodniu mówi ze wtedy mnie umówią :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 10:40

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie robię przegląd szkół rodzenia i zastanawiam się gdzie najlepiej. Chciałabym przy szpitalu, w którym będę rodzić, ale jeszcze nie wiem gdzie ;/

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ja właśnie robię przegląd szkół rodzenia i zastanawiam się gdzie najlepiej. Chciałabym przy szpitalu, w którym będę rodzić, ale jeszcze nie wiem gdzie ;/

Też właśnie myślałam o tym że najlepiej było by przy szpitalu. U nas jest jedna szkoła rodzenia którą prowadzą położne w szpitalu i kobitki sobie chwalą :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK nadrobiłam Was od wczoraj więc mogę się przywitać w piękny słoneczny dzień :-)

Wieczorami nie za bardzo mogę siedzieć na forum bo mój mężulek się złości, że on chce się do nas poprzytulać i pobyć z nami a ja przed kompem :-) taki zaborczy jest ;-) oczywiście żarcik, ja też lubię jak już jest w domu :-)

megg, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka nie miałam jeszcze okazji. Gratuluję córci :-)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 653 654 655 656 657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ